واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سايه سنگين بافت متراكم و فرسوده بر مدارس پايتخت
آمادگي مديريت شهري براي ساماندهي و بهينهسازي فضاهاي عمراني و نوسازي مدارس فرسوده پايتخت سبب افزايش فضاهاي امن عمومي و افزايش كاركرد چندمنظوره اين فضاها همچون استفاده براي مراكز آموزشي ورزشي در محلات خواهد بود كه اين اقدام در شرايط كنوني با توجه به فرسوده بودن30 درصد مدارس پايتخت مصداق زدن چند نشان با يك تير به حساب ميآيد.
نویسنده : بیژن یانچشمه
آمادگي مديريت شهري براي ساماندهي و بهينهسازي فضاهاي عمراني و نوسازي مدارس فرسوده پايتخت سبب افزايش فضاهاي امن عمومي و افزايش كاركرد چندمنظوره اين فضاها همچون استفاده براي مراكز آموزشي ورزشي در محلات خواهد بود كه اين اقدام در شرايط كنوني با توجه به فرسوده بودن30 درصد مدارس پايتخت مصداق زدن چند نشان با يك تير به حساب ميآيد.
در شهر همواره صحبت از نوسازي فضاهاي مسكوني ميشود و بيشترين احيا و نوسازي نيز در اين فضاها صورت ميگيرد. اين درحالي است كه نوسازي فضاهاي عمومي به دليل كاركردهاي متنوع در شهرها با توجه به بحرانها و حوادث غيرمترقبه از ضرورت بالايي برخوردار است. از سوي ديگر همواره مدارس به عنوان كانونهاي آموزشي و فرهنگي در تمام محلات شهري از جايگاه ويژهاي برخوردار هستند. بر اين اساس رئيس شوراي اسلامي شهر تهران معتقد است مدارس ابتداييترين مكان اجتماعي است كه فرد در آن قرار ميگيرد و به تعبيري مدخل ورود افراد به جامعه است. از اينرو بايد كوشيد فضاي مدارس يك فضاي مبتني بر آرامش، زيبايي و همراه با سلامت باشد.
مهدي چمران در جلسه هماهنگي در راستاي نوسازي مدارس شهر تهران گفت: بهينهسازي فضاهاي آموزشي يكي از مهمترين اولويتهاي شوراي اسلامي شهر تهران است، اما متأسفانه وزارت آموزش و پرورش در عمل آنچه را مدنظر ما بود، انجام نداد.
به گفته وي، امروزه جانمايي مدارس در مكانهاي گرانقيمت اما شلوغ، محلي از اقدام ندارد چراكه مدرسه بايد در جايي آرام باشد. مدارسي كه در چنين مكانهايي ساخته شدهاند بايد تغيير كاربري داده شوند تا هم ارزش افزودهاي براي آموزش و پرورش داشته باشد و هم اينكه مدارس جديدي با قيمت كمتر اما با كارايي بيشتر در مكانهايي كه ويژگيهاي منطبق با استانداردهاي ساخت مدارس را دارند، ايجاد شوند.
رئيس شوراي اسلامي شهر تهران همچنين از تشكيل كميته مشترك براي تمركز بر نوسازي و بهسازي مدارس خبر داد و گفت: مديريت شهري تهران اهميت بسيار زيادي براي بهسازي مدارس قائل است.
۳۰ درصد مدارس تهران نيازمند مقاومسازي هستند
امانالله عباسي، معاون فني و نظارت سازمان نوسازي و توسعه و تجهيز مدارس در خصوص وضعيت فضاهاي آموزشي تهران گفت: از سال ۸۶ تا ۹۳، قريب به ۶۰۰پروژه با تعداد بيش از 6 هزار و 900 كلاس، در تهران احداث شده است كه به طور تقريبي در شهر تهران مجموعاً 3 هزار و 100 مدرسه با ۳۳ هزار كلاس درس وجود دارد . وي افزود: درسال ۸۳ و ۸۴ شناسنامه فني براي آنها تهيه شد كه نشان ميداد از اين تعداد حدود ۳۵ درصد مدارس مقاوم، ۳۰ درصد تخريبي و ۳۵ درصد هم نيازمند مقاومسازي بودند.
17 هزار كلاس درس در پايتخت نياز به نوسازي دارد
از سوي ديگر محمد سالاري، رئيس كميسيون معماري و شهرسازي شوراي شهر تهران از برنامههاي شهرداري براي ساخت مدارس جديد در پايتخت خبر داد.
وي افزود: رويكرد مديران شهري، توسعه و بهسازي فضاهاي آموزشي است و سعي داريم با رويكرد تعاملي اين مسئله را پيش ببريم. وي با بيان اينكه متأسفانه به رغم باور عمومي مبني بر اينكه شهر تهران از لحاظ فضاهاي آموزشي مشكلي ندارد اما در بررسيها مشخص شد كه پايتخت ما جزو فقيرترين شهرهاي كشور در حوزه فضاهاي آموزشي است، گفت: يك ميليون و 850 هزار دانشآموز در تهران تحصيل ميكنند كه تنها 33 هزار كلاس درس در تهران وجود دارد و ما نيازمند نوسازي 17 هزار كلاس هستيم و اگر با همين اعتبارات پيش برويم 42 سال زمان لازم است تا مشكل كمبود فضاهاي آموزشي شهر تهران برطرف شود.
همچنين احمد دنيامالي، رئيس كميسيون عمران شوراي اسلامي شهر تهران با بيان اينكه با نوسازي مدارس ميتوان به نوعي تجديد حيات اجتماعي مناطق آسيبپذير را فراهم آورد، گفت: منابع كمكي مديريت شهري به آموزش و پرورش هدفمندتر باشد.
به گفته وي، مديريت شهري هرساله بودجهاي به مدارس تخصيص ميدهد، در حالي كه من اعتقاد دارم اين پول بايد در مدارسي كه در بافت فرسوده قرار دارند هزينه شود، در مكانهايي كه به دليل وجود همين بافتهاي فرسوده مدارس تعطيل شدهاند و امنيت از بين رفته است و در اين مناطق ما حيات اجتماعي نداريم، در حالي كه با نوسازي و بهسازي و ايجاد مدارس ميتوانيم اين حيات اجتماعي را تجديد كنيم، بنابراين اگر هدفمند منابع را هزينه كنيم به نتيجه ميرسيم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]