واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ خرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۴۰ق.ظ)
حوادث غيرمترقبه در گلستان بيش از 12 هزار ميليارد ريال خسارت به بار آورد موج-مديرکل مديريت بحران گلستان گفت: حوادث و بلاياي طبيعي سال گذشته 12 هزار و 670 ميليارد ريال خسارت به بخش هاي مختلف استان وارد کرد در حالي که تنها براي جبران بخشي از آسيب هاي سيل اعتبار تخصيص يافته است.
به گزارش خبرگزاري موج، صادق علي مقدم با بيان اين که بيشترين ميزان خسارت در استان مربوط به وقوع سيلاب ها و به خصوص سيل خرداد 93 بوده است، اظهار داشت: رانش زمين، خشکسالي، سرمازدگي محصولات و آتش سوزي جنگل و عرصه هاي منابع طبيعي از ديگر حوادث غيرمترقبه در استان بوده است.
وي با اشاره به اين که کل رقم تملک استاني و ملي و تسهيلات در بخش جبران خسارات سيل يک هزار و 570 ميليارد ريال است، گفت: از اين ميزان مبلغ 973 ميليارد ريال مربوط به سرجمع تملک استاني و ملي و مابقي تسهيلات است که تنها 27 درصد اعتبارات تملک تخصيص يافته است.
به گفته وي در اين خصوص براي جبران آسيب هاي ناشي ازسيل دراستان 553 ميليارد ريال ازمحل اعتبارات تملک استاني مصوب شده واعتبار ملي اين بخش نيز 420 ميليارد ريال است.
مقدم افزود: سيل خرداد گذشته در چهار محور استان در مجموع يک هزار و 980 ميليارد ريال خسارت به بار آورد.
وي درخصوص نقاط حادثه ديده از سيل در استان گفت: روستاهاي کشکک در راميان، چشمه لي در مراوه تپه، نرگس چال در آزادشهر و برنج بن در مينودشت بيشترين خسارت را ديده اند.
مديرکل مديريت بحران استانداري گلستان در مورد مشکلات مناطقي که در معرض رانش قرار دارند نيز گفت: مناطق شرق، غرب و جنوبي استان و ارتفاعات در معرض رانش مورد بررسي و مطالعه در دو مرحله صورت گرفت که مرحله اول مربوط به بررسي موقعيت ساختاري و کنوني مناطق رانشي بود و در ادامه نقاطي که خطر ندارند، مطالعه گرديد.
وي ادامه داد: در روستاي کشکک بنا شد روستا در سر جاي خود باقي بماند و پروژه هاي تثبيت و استحکام پي گيري شود.
مدير کل مديريت بحران گلستان افزود: براي روستاي برنج بن (دهستان کوهسارات - بخش مرکزي مينودشت) تصميم گرفته شد تا طرح هادي اصلاح و نقاطي که در منطقه خطر قرار دارند، پايدار سازي شود.
به گفته وي، اطراف روستاي نرگس چال نيز استحکام و پايداري نداشت و بنا شد مشکلات در اين بخش رفع و مقاوم سازي شود و در روستاي چشمه لي نيز براساس مطالعات، جابجائي روستا منتفي گرديد.
مقدم همچنين ميزان خسارات ناشي از وقوع خشکسالي در استان را هشت هزار و 500 ميليارد ريال بيان کرد و گفت: در زمستان سال 92 نيز بر اثر وقوع سرمازدگي دو هزار و 900 ميليارد ريال به باغات و بخش هاي مختلف استان خسارت وارد شد.
مديرکل مديريت بحران گلستان به مشکل حريق در عرصه هاي جنگلي استان نيز اشاره کرد و اظهارداشت: سال گذشته 240 مورد آتش سوزي در سطح يکهزار و 578 هکتار از جنگل ها و مراتع استان روي داد.
مقدم تاکيد کرد: اگر امسال هم آتش سوزي هايي به همان شدت رخ دهد با توجه به امکانات و منابع براي کنترل و مهار آن با مشکل مواجه خواهيم شد.
وي تصريح کرد: سال گذشته ۳۰ مورد زمين لرزه با بزرگي ۳ ريشتر و بالاتر نيز در سطح گلستان رخ داد، که زلزله ۴ و نيم ريشتري در شهر انبارالوم بزرگ ترين مورد بود.
مقدم درخصوص اعتبارات ابلاغي براي تامين تجهيزات نيز گفت: خريد تجهيزات اطفاي حريق شامل کوله آبپاش، تجهيزات بيل مکانيکي، چادرهاي گروهي و چهار دستگاه خودرو کمک دار به همراه «پري شر» انجام شده است.
مقدم ادامه داد: احداث، تکميل و تجهيز قرارگاه پايش و کنترل آتش سوزي در پارک ملي گلستان، بکارگيري ۲۰ آتش بان در قالب طرح حفاظت، خريد و نصب ۳ دوربين و دکل ۲۵ تا ۴۰ متري و مرمت جاده هاي دسترسي موجود در مناطق بحراني مينودشت به طول ۵۰ کيلومتر از ديگر پروژه هاي ابلاغي در اين خصوص بوده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]