واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیرعامل اتحادیه کمباینداران مازندران:
ردیف بودجه خاصی برای کمباینداران مازندران درنظر گرفته شود
مدیرعامل اتحادیه کمباینداران مازندران گفت: باتوجه به اهمیت کار کمباینداران این استان و حتی اعزام آنها به سایر استانها در فصل برداشت محصول، از وزارت جهاد کشاورزی میخواهیم تا ردیف بودجهای خاصی برای آنها درنظر گرفته شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، برزو بابایی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شرکتهای تعاونی کمباینداران مازندران در سال 85 فعالیت خود را آغاز و از سال 88 نیز بهصورت منسجم در قالب اتحادیه تخصصی استانی کار خود را با نظم بیشتری در پیش گرفتند که این اتحادیه اکنون دارای یکهزار و 500 دستگاه کمباین است و صاحبان آن نیز زیر پوشش اتحادیه قرار دارند. وی با بیان اینکه 80 درصد کمباینها دارای شناسنامه و 60 درصد مالکان آنها نیز عضو اتحادیه هستند، افزود: 70 درصد کمباینها بالای 13 سال و 15 درصد آنها زیر 5 سال عمر دارند که براساس آخرین معاینه فنی در 13 اردیبهشت امسال، 12 درصد کمباینها، ایراد فنی داشتند. مدیرعامل اتحادیه کمباینداران مازندران با اشاره به صدور کارت مهارت فنی ویژه کمباینداران، خاطرنشان کرد: اعضای این اتحادیه از شرق تا غرب مازندران همچنین شوراها و دهیاران نیز همکاری لازم را با ما دارند بهطوری که معاینه فنی در سالهای قبل انجام نمیشد اما امسال با حمایت سازمان جهاد کشاورزی مازندران، روند قابل قبولی آغاز شده و با برنامهریزیهای انجامشده، به همین ترتیب ادامه مییابد. این مسئول از استقرار 60 درصد کمباینهای مازندران در شرق استان (بهشهر، نکا و گلوگاه) گفت و اینکه نخستین برداشت گندم در این منطقه از هفته قبل در بخش دشت بهشهر و جو و کلزا نیز در مناطق بالادست شرق مازندران آغاز شده است. بابایی با بیان اینکه هزینه خرید هر دستگاه کمباین به 140 میلیون تومان میرسد و 5 تا 10 میلیون تومان نیز هزینه مونتاژ آن است، ادامه داد: عمر مفید کمباینها پنج سال است و به دلیل هزینه زیادی که کمباینداران متحمل میشوند، لذا سعی میکنند با تعویض قطعات، معاینه فنی و تمیز کردن بهموقع آنها، کارآیی و عمر آن را بیشتر کنند و به همین دلیل است که کمباینداران از بهترین مکانیکها هستند.
وی با اشاره به تلاش کمباینداران برای کاهش ریزش محصول در زمان برداشت، افزود: برخی از کمباینها از خارج کشور وارد میشوند و کیفیت خوبی ندارند با این حال، کمباینهای داخلی سه درصد ریزش محصول دارند، کمباین نیمهسنگین وارداتی دو درصد و سنگین وارداتی نیز یک درصد ریزش دارند. مدیرعامل اتحادیه کمباینداران مازندران با بیان اینکه درخواست اعزام کمباین به سایر استانها را نیز داریم، بیان کرد: بیش از 20 درصد کمباینهای اتحادیه کمباینداران مازندران به سایر استانها اعزام میشوند که اکنون نیز برای برداشت حدود 21 هزار هکتار گندم دیمی و 11 هزار هکتار گندم آبی استان خراسان شمالی درخواست اعزام 30 دستگاه کمباین را داریم. این مسئول ادامه داد: کمباینداران ما به دلیل نرخ مصوب کمتر، رغبت چندانی برای اعزام ندارند اما برای حمایت از بخش کشاورزی و همکاری با استانهای همسایه، به درخواست آنها عمل میکنیم. بابایی تصریح کرد: کمباینداران به ازای هر دو ساعت کار در هکتار از مزارع جو و گندم به وسیله دستگاههای معمولی و سبک 65 هزار تومان، با دستگاههای نیمهسنگین 125 هزار تومان و با دستگاههای وارداتی نیز 165 هزار تومان دریافت میکنند. وی با اشاره به درخواست تامین حدود 30 دستگاه کمباین غلات و برنج از واحد فناوری مکانیزاسیون استان مازندران در 10 اردیبهشتماه 94، افزود: در سال 93 نیز 800 میلیارد تومان تسهیلات در بخش مکانیزاسیون کشاورزی به استان مازندران تعلق گرفت که 20 میلیارد تومان آن شامل کمباینها بوده است. مدیرعامل اتحادیه کمباینداران مازندران با اشاره زحمات و توجهات زیادی که کشاورزان در مراحل کاشت و داشت محصولات کشاورزی متحمل میشوند، یادآور شد: اگر 10 درصد این توجهات در بخش برداشت انجام شود، نتیجهگیری و خروجی خوبی را در بردارد، لذا باید سعی کنند تا از دستگاههایی استفاده کنند که کمترین ریزش محصول را داشته باشند. این مسئول در پایان با اشاره به اهمیت مکانیزاسیون در کشور، گفت: از وزارت جهاد کشاورزی میخواهیم تا باتوجه به گستردگی کار کمباینداران و تاثیراتی که کمباینهای استاندارد در برداشت بهتر محصول دارند، ردیف و سرفصل بودجهای خاصی برای کمباینداران درنظر گرفته شود. انتهای پیام/86001/ع40
94/03/18 - 14:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]