محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827007294
آیا دریاچه ارومیه با انتقال آب از ارس احیا میشود؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد
آیا دریاچه ارومیه با انتقال آب از ارس احیا میشود؟
بروز خشکی در دریاچه ارومیه مسائل و مخاطرات زیست محیطی فراوانی بوجود آورده که میتوان به خطر وقوع طوفانهای نمکی و تغییر آب و هوای منطقه از معتدل به گرمسیری با بادهای گرم اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، طی 13 سال گذشته سطح آب دریاچه ارومیه به میزان 6 متر کاهش یافته و هماکنون به یک متر رسیده است. متاسفانه بروز خشکی در دریاچه ارومیه مسائل و مخاطرات زیست محیطی فراوانی را نیز بوجود آورده که میتوان به خطر وقوع طوفانهای نمکی و تغییر آب و هوای منطقه از معتدل به گرمسیری با بادهای گرم اشاره کرد.
خشك شدن دریاچه ارومیه یك فاجعه زیست محیطی
ایران سرزمینی خشك است و خشكسالی با انعكاس آن در كتیبه تاریخی قدمت مستند دارد. با این حال دریاچه ارومیه در طول این تاریخ طولانی مشكل چندانی نداشت، و در زمان ما شروع به خشك شدن تدریجی نمود. براساس برخی اطلاعات تا خرداد 94 بیش از 85 درصد از آب آن خشک شده است. بسیاری از کارشناسان با هشدار نسبت به تداوم این موضوع اعلام میکنند در صورت ادامه روند فعلی، تا 2 سال آینده این دریاچه به طور کامل خشک خواهد شد.
اثرات خشك شدن دریاچه ارومیه
عدهای از کارشناسان میگویند كه در صورت خشک شدن دریاچه اقلیم منطقه تغییر خواهد داد. به عقیده برخی دیگر در صورت خشک شدن احتمالی دریاچه، شاهد بارش باران نمک در بسیاری از استانهای همجوار خواهیم بود و ادامه این امر منجر به آواره شدن ۱۳ میلیون نفر خواهد شد.
علل خشك شدن دریاچه
نظرات بسیاری در مورد خشک شدن دریاچه ارومیه مطرح میشود که میتوان مهمترین آنها را به شرح زیر ارائه نمود:
نظر مسئولان و متخصصان وزارت نیرو و استانهای آذربایجان شرقی و غربی
مسئولین و كارشناسان امور آب اغلب معتقدند كه دلایل اصلی خشك شدن دریاچه ارومیه، وقوع خشكسالیهای طولانی مدت، افزایش نیازهای آبی جامعه و بالاخره برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی توسط كشاورزان است. بنا بر استدلال آنها افت شدید سطح آب دریاچه ارومیه دقیقا مصادف با خشكسالی فراگیری است كه از سال ۱۳۷۷ آغاز شده و تاكنون نیز كم و بیش ادامه دارد و دقیقا در همین سالها به دلیل در دسترس نبودن آب سطحی مورد نیاز، مردم فشار مضاعفی را به آبهای زیرزمینی وارد كردند، بطوری كه برداشت آب در حوضه دریاچه ارومیه از حدود ۲۵۰ به بیش از ۲۰۰۰ میلیون متر مكعب در سال رسیده است. به عنوان مثال، معاون هماهنگی حوضههای آبریز شركت مدیریت منابع آب ایران، یعقوب همتی، اعلام کرد: حوضههای آبریز اصلی كشور دچار خشكسالی هیدرولوژیكی هستند و در صورتی كه شرایط به این صورت ادامه یابد، دریاچه ارومیه احیاء نمیشود.
آنها در مقابل مخالفینی كه سدسازیها را عامل این امر میدانند، میگویند كه چنانچه احداث سدها به عنوان دلیل اصلی افت سطح آب دریاچه ارومیه میبود، لزوما این اتفاق باید از سالهای ۱۳۴۹ یا ۱۳۵۰ كه بزرگترین سدهای این حوضه یعنی سدهای مهاباد و بوكان به ترتیب با حجم مخازن ۱۷۰ و ۵۳۰ میلیون متر مكعب در این حوضه به بهرهبرداری رسیدند، خودنمایی میكرد.
حتی برخی از آنها میگویند كه چنانچه با تامین به موقع اعتبارات مورد نیاز، سدسازی از سرعت مناسبتری در سالهای گذشته برخوردار میگردید، امكان تامین و مدیریت آب مورد نیاز توسعه منطقه فراهم میشد و لزومی به برداشتهای بیرویه از آب زیرزمینی توسط مردم احساس و وضعیت دریاچه ارومیه به این شدت وخیم نمیشد.
به نظر این گروه، اصلاح امر از طریق مدیریت مصرف آب در زمان خشكسالیها، بستن چاههای غیرمجاز، تنظیم برداشت آب زیرزمینی حداكثر در حد تغذیه سفره آب زیرزمینی، اصلاح الگوی کشت و اصلاح الگوی آبیاری مزارع و باغات، و تغذیه سفرههای آب زیرزمینی اطراف دریاچه ارومیه امكان پذیر است.
نظر مخالفان سدسازی و سازمانهای مردم نهاد دوستدار طبیعت
این دسته از كارشناسان میگویند كه بعد از سدسازیهای دو دهه اخیر این مشكل حاصل شد. آورد رودخانههای مهمی مثل زرینهرود، و سیمینهرود سدبندی و متوقف شد، و پس از آن این امر با ساخت نزدیك به ۵۰ سد در ۱۴ آبخیز مشرف به این دریاچه تشدید گردید، بطوری كه آورد سالانه ۵/۵ میلیارد مترمکعب آب این رودخانهها دیگر به دریاچه نرسید.
آنها اضافه میكنند كه در صدها جلد گزارش تهیه شده برای نزدیك به ۵۰ سد حوضه دریاچه ارومیه، نه به خشکیدن دریاچه و نابودی پارک ملی ارومیه و نه حتی به كاهش سطح دریاچه و آب آن اشاره نشده است، و لذا این مطالعات را دستوری و كاری در توجیه سدسازی میدانند. براساس نظر این گروه باز كردن كامل سدها و برگشت آبی كه با ساختن این سدها از ورود آن به دریاچه ارومیه جلوگیری شد، میتوان به تدریج به برگشت وضعیت دریاچه به شرایط قبل كمك كرد.
آیا واقعیت به همین سادگی است؟
مسلما واقعیت به همین سادگی ترسیمی دو گروه نیست. شاید به همین دلیل است كه مسئولین سیاسی استان علت اصلی را مجموعه عواملی مركب از تغییرات آب و هوایی، کاهش نزولات آسمانی، بالا رفتن دمای هوا، عدم استفاده صحیح و بهینه از آب در داخل حوزه آبی، کنترل روانابها و احداث سدها، حفر چاههای غیرمجاز، و راندمان پایین آبیاری عنوان میكنند.
در واقع میتوان عامل اصلی خشك شدن دریاچه ارومیه را نبود اندیشه آیندهنگری و برنامه بلندمدت، روزمرهگی تصمیمات، غلبه تفكرات متخصصین سازهای در وزارت نیرو، اصل شدن نمود فیزیكی و ترجیح آن بر حیات انسان و اكوسیستمها دانست. به عبارت دیگر، عوامل بسیاری نظیر راه سازی درون دریاچه، طرحهای توسعهای شهرستانهای همجوار و نزدیك دریاچه، ساخت نزدیك به ۵۰ سد در آبخیزهای دریاچه ارومیه (بدون رعایت حقابه زیست محیطی و در نظر گرفتن حیات دریاچه)، توسعه باغات و كشاورزی در اطراف دریاچه و رودخانههای منتهی به آن (در ۳۰ سال اخیر سطح کشت اراضی پیرامون دریاچه ارومیه، از ۱۵۰هزار هکتار به ۴۱۵ هزار هکتار افزایش یافته است)، توسعه بیرویه چاهها (طی ۲۵ سال گذشته بیش از ۲۲ هزار حلقه چاه عمیق برای آبیاری باغها و مصرف آب شهرها حفر شده است) و برداشت بیش از حد آب زیرزمینی و افت سفره آب زیرزمینی، افزایش جمعیت و فشاز نیازهای آبی ناشی از جمعیت، خشكسالیها و كاهش بارش و آورد رودخانهها، و ... دست به دست هم دادند و چنان فشاری بر اكوسیستم دریاچه ارومیه وارد كردند، كه به وضعیت امروز مبتلا شده است.
اقدامات دولت در جهت احیای دریاچه
اهمیت نجات بزرگترین دریاچه داخلی کشور از نگاه مقامات دولت تدبیر و امید دور نماند و رئیس جمهور دستور تشکیل کارگروهی برای بررسی راهکارهای نجات دریاچه ارومیه را در تابستان 92 داد و این کارگروه در مهرماه همان سال توانست گزارشی را در هیئت وزیران ارائه کند که طی آن 19 راهکار مورد تایید و تصویب دولت قرار گرفت و از سویی وزیر نیرو ماموریت یافت در این باره اقدامات موثری را انجام دهد.
27 شهریور 92 حمید چیتچیان وزیر نیرو در زمانی که 80 درصد از دریاچه خشک شده بود دربارهی احتمال اجرای طرح انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه گفت: طرح انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه در مرحلهی مطالعه است و در این باره در حال انجام مطالعات زیست محیطی و فنی هستیم تا ببینیم این انتقال ممکن است یا خیر؟
پیشتر مباحثی مانند تغییر الگوی کشت، استفاده از روشهای نوین در استفاده از آب کشاورزی، انسداد چاههای غیر مجاز برداشت آب و لزوم همکاری مستقیم مردم برای جلوگیری از فاجعه دریاچه همچنین توقف مطالعات سدسازی و پروژههای نیمه تمام مطرح شده بود، علاوه بر این باروری ابرها، فرهنگ سازی و بهینه سازی مصرف آب ، تحویل حجمی آب، آمایش سرزمین و جلوگیری برداشت بیرویهی لایه روبی انهار، تدوین سیستم واحد مدیریتی و سیاسی، حمایتهای مدیریتی از آبیاری تحت فشار بررسی انتقال ریزگردها و جلوگیری از افزایش جمعیت در حوضه آبریز نیز مطرح بوده است .
انتقال آب از طریق دریای خزر و رود مرزی ارس دو گزینه مطرح در این بخش است که متفاوتتر از سایر برنامههای نجات دریاچه ارومیه است، هرچند طرح انتقال آب دریای خزر از سال 89 مطرح بوده و در آن زمان به عنوان تنها راه نجات دریاچه ارومیه نیز نامیده شده بود اما هزینه بر بودن انجام چنین طرح بزرگی، لزوم رعایت قواعد و مقررات بینالمللی در این باره، فاصله حداقل 300 کیلومتری دریاچه ارومیه با دریای خزر، عدم وجود چنین تجربهای در کشور و مسائلی از این دست باعث شده تا به امروز چنین موضوعیتنها در حد مطالعه باقی بماند.
دریاچه ارومیه راهی جز احیا به خود نمیبیند
حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان در سفر اخیر خود به آذربایجان شرقی از تلاش همه جانبه دولت برای احیای دریاچه ارومیه سخن گفت و تاکید کرد: بخش بزرگی از کشور از بحران دریاچه ارومیه تاثیر می پذیرد، ما در اولین روز و اولین جلسه دولت تدبیر و امید بحث دریاچه ارومیه را روی میز گذاشتیم و کارگروه نجات دریاچه ارومیه را به ریاست معاون اول تشکیل دادیم. وی افزود: مطالعات اجرای پروژههای احیای دریاچه ارومیه انجام شده است و قطعا دریاچه ارومیه راهی جز احیا به خود نمی بیند.
عیسی کلانتری دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز در جلسه کرسی آزاداندیشی در جمع مسئولان، اساتید و دانشجویان دانشگاه بناب در پانزدهم اردیبهشت سال جاری گفت: امسال 2 هزار و 100 میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه اعتبار اختصاص یافته است.
با این پولها دریاچه ارومیه احیا نمیشود
موید حسینیصدر در گفتگو با خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت دریاچه ارومیه گفت: دولت بودجهای را برای احیای این دریاچه در نظر گرفته است ولی با این ارقام مشکل دریاچه ارومیه حل نمیشود، ضمن اینکه تا به حال کار اساسی هم صورت نگرفته و این دریاچه در حال خشک شدن است.
سخنگوی فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی افزود: من فکر میکنم که انتقال آب از رودخانهها مشکل خشک شدن دریاچه را حل نمیکند و باید برای انتقال آب از دریای خزر و مجموع راه حلهایی که ارائه شده، تصمیمگیری شود.
نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متأسفانه اقداماتی که به طور قاطع اثرگذار باشد و شرایط دریاچه را در حد قابل لمس بهتر کرده باشد، تا به حال صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: همیشه از دریاچه ارومیه بهرهبرداری سیاسی شده است در صورتی که در اطراف دریاچه ارومیه بیش از 23 هزار چاه غیرمجاز وجود دارد و خشک شدن دریاچه محصول غفلت چندین ساله در حوزههای مختلف است.
وی ادامه داد: الان هم با انتقال آب از ارس محال است دریاچه ارومیه احیا شود، تنها راهش این است که از دریای خزر به آنجا آب منتقل شود و این هم یک پروژه بینالمللی است که باید با نهادهای بینالمللی و سایر کشورها مذاکره شود تا این مشکل به عنوان یک پروژه اینترنشنال حل شود.
حسینیصدر در پایان خاطرنشان کرد: هر چند که دولت اهتمام جدی برای احیای دریاچه ارومیه دارد و یک مقدار اعتبار هم در نظر گرفته شده ولی با این پولها این دریاچه احیا نمیشود.
در هر صورت با وجود اینکه دولت در مدت فعالیت خود نشان داده است که در جلوگیری از خشکی کامل بزرگترین دریاچه کشور و متوقف کردن این فاجعه زیست محیطی جدی است، اما اگر اقدامات اساسی و موثری در این بخش صورت نگیرد بزودی اثری از دریاچه ارومیه در نقشه ایران باقی نخواهد ماند.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
ضوابط اجرایی آمایش آموزش عالی در عرصه سلامت ابلاغ شد
۳۲طرح با ۹۶۵ میلیارد تومان در استان آذربایجان شرقی اجرا میشود/ کشور در عرصه اقتصادی در مسیر رونق قرار دارد
با انسجام، امید و تدبیر از هر مشکلی عبور خواهیم کرد/ وحدت و قانونگرایی رمز موفقیت کشور است
۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۵:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
تیموری : 5 هکتار از جنگلهای گرفتار آتش سوزی تحت مدیریت سازمان حفاظت از محیط زیست بودند/ مروارید: انتظار داریم
در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد تیموری 5 هکتار از جنگلهای گرفتار آتش سوزی تحت مدیریت سازمان حفاظت از محیط زیست بودند مروارید انتظار داریم برای مقابله با آتش سوزی جنگلها کار اساسی همچون اقداماتی که برای احیای دریاچه ارومیه صورت گرفته انجام گیرد رئیس سازمان جنگلها و آبخیزداری کپژوهشگران راهکارهای علمی برای احیای دریاچه ارومیه ارائه دهند
استاندار آذربایجان غربی پژوهشگران راهکارهای علمی برای احیای دریاچه ارومیه ارائه دهند شناسهٔ خبر 2770085 - یکشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۳۶ استانها > آذربایجان غربی ارومیه – استاندار آذربایجان غربی گفت از طرح های مطالعاتی زیرساختی جهاددانشگاهی در زمینه احیای دریاچه ارومیه حمایتمهدی جمشیدی در گفتوگو با فارس مطرح کرد نظارتهای فراقانونی و بازجویی از دانشمندان هستهای به معنای احیای استع
مهدی جمشیدی در گفتوگو با فارس مطرح کردنظارتهای فراقانونی و بازجویی از دانشمندان هستهای به معنای احیای استعمار کلاسیک استعضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت نظارتهای فراقانونی بازجویی از دانشمندان هستهای و بیان مطالبی در خصوص توان نظامی ما به معنای احیای استعمادر مراسم گرامیداشت ارتحال حضرت امام (ره) در بجنورد «مهدی چمران» دچار افت فشار شد/انتقال وی به بیمارس
در مراسم گرامیداشت ارتحال حضرت امام ره در بجنوردمهدی چمران دچار افت فشار شد انتقال وی به بیمارستانرئیس شورای شهر تهران در حین سخنرانی در مراسم گرامیداشت سالروز ارتحال حضرت امام خمینی ره در بجنورد دچار افت فشار و به بیمارستان منتقل شد قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد در مجلس شوپیشرفت 45 درصدی طرح انتقال آبهای سطحی تبریز به دریاچه ارومیه
سهشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۱۱ شهردار تبریز از پیشرفت 45 درصدی طرح انتقال آبهای سطحی تبریز به سمت دریاچه ارومیه خبر داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه آذربایجانشرقی صادق نجفی در جلسه مشترک با پروفسور جیمز ویسکات james wescoat استاد دانشگاه امآیتی آمریکا باافزایش آب دریاچه ارومیه سراب است/انتظاراحیا به بیش از یک دهه رسید
مهر گزارش می دهد افزایش آب دریاچه ارومیه سراب است انتظاراحیا به بیش از یک دهه رسید شناسهٔ خبر 2765440 - دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۶ ۲۵ استانها > آذربایجان شرقی تبریز- با توجه به بارش های ماه های اخیر مردم این تصور را داشتند که شاید تراز آبی دریاچه افزایش یافته است اما این امطرح انتقال آبهای سطحی تبریز به دریاچه ارومیه پیشرفت 45 درصدی داشته است انتقال 4 متر مکعب آب در هر ثانیه از تب
طرح انتقال آبهای سطحی تبریز به دریاچه ارومیه پیشرفت 45 درصدی داشته استانتقال 4 متر مکعب آب در هر ثانیه از تبریز به دریاچه ارومیه در 4 ماه آیندهشهردار تبریز گفت تا 4 ماه آینده با کانال کشی آبهای سطحی را جمع آوری کرده و با انتقال به تصفیهخانه در هر ثانیه میتوانیم حداقل 4 مترستاد احیای دریاچه ارومیه از پایان نامههای مرتبط با موضوع دریاچه ارومیه حمایت میکند
ستاد احیای دریاچه ارومیه از پایان نامههای مرتبط با موضوع دریاچه ارومیه حمایت میکند استانها > آذربایجان غربی - معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی سوق دادن پایان نامه های دانشجویی به موضوعات مرتبط با تبعات خشک شدن دریاچه ارومیه را خواستار شد و گفت ستاد احیای3 عامل خشک شدن و 4 رکن احیای دریاچه ارومیه |اخبار ایران و جهان
3 عامل خشک شدن و 4 رکن احیای دریاچه ارومیه کد خبر ۵۰۲۷۰۸ تاریخ انتشار ۰۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۳ ۰۱ - 23 May 2015 بنا به گفته یکی از کارشناسان محیط زیست خشک شدن دریاچه ارومیه در زمان ریاست ابتکار بر سازمان محیط زیست در دولت اسبق کلید خورد و حالا اجرای طرح توسعه کشاورزی در زمان ریاست دکلانتری دبیر احیای دریاچه ارومیه کم لطفی کردهاند قاسمی: کاهش 15 سانتیمتری تراز آب دریاچه ارومیه نسبت به اردی
کلانتری دبیر احیای دریاچه ارومیه کم لطفی کردهاندقاسمی کاهش 15 سانتیمتری تراز آب دریاچه ارومیه نسبت به اردیبهشت امسالمدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجانشرقی از کاهش 15 سانتیمتری تراز آب دریاچه ارومیه نسبت به روزهای پایانی اردیبهشت سالجاری خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از تبریاحیای دریاچه ارومیه نیازمند همراهی و همدلی
احیای دریاچه ارومیه نیازمند همراهی و همدلی تبریز- ایرنا- احیای دریاچه ارومیه با توجه به نقشی که در اقتصاد و محیط زیست منطقه دارد نیازمند همراهی بهره برداران منطقه و همدلی دستگاه های اجرایی است ایران سرزمینی خشک است و خشکسالی این سرزمین باتوجه به آنچه درکتیبه داریوش آمده تاریخیسومین نشست فرهنگی و اجتماعی طرح احیای دریاچه ارومیه در شهرستان بوکان آغاز بکار کرد
سومین نشست فرهنگی و اجتماعی طرح احیای دریاچه ارومیه در شهرستان بوکان آغاز بکار کرد استانها > آذربایجان غربی - سومین نشست فرهنگی و اجتماعی طرح احیای دریاچه ارومیه در شهرستان بوکان آغاز بکار کرد به گزارش خبرآنلاین آذربایجان غربی سومین نشست فرهنگی و اجتماعی طرح احیایبحث احیای دریاچه ارومیه اولویت اصلی مردم و مسئولین است
آیت الله مجتهد شبستری بحث احیای دریاچه ارومیه اولویت اصلی مردم و مسئولین است شناسهٔ خبر 2769174 - شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷ ۰۵ استانها > آذربایجان شرقی تبریز-نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت بحث احیای دریاچه در رأس همه اولویت هاست چرا که زندگی مردم استان های آذربایجان شامام جمعه هشترود: احیای دریاچه ارومیه با مشکل مدیریتی مواجه است
امام جمعه هشترود احیای دریاچه ارومیه با مشکل مدیریتی مواجه استامام جمعه هشترود به مشکل دریاچه ارومیه هم اشاره کرد و گفت مشکل مدیریتی باعث شده مشکل این دریاچه حل نشود و باید هرچه زودتر از سوی دولت اقدام اساسی برای حل معضل و مشکل دریاچه ارومیه اقدام شود به گزارش خبرگزاری فارس ازتاکید دولت یازدهم بر احیای تالاب گاوخونی و دریاچه ارومیه
اصفهان تاکید دولت یازدهم بر احیای تالاب گاوخونی و دریاچه ارومیه معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشورگفت با تاکیدات مکرر رییس جمهور به مساله محیط زیست انسانی و طبیعی چرخش جدی در قوه مجریه رخ داد به طوریکه موضوعاتی از جمله احیای تالاب ها و رودخانه ها و دریاچه ارونماینده مردم کردستان در مجلس: سرنوشت دریاچه ارومیه در انتظار زریوار است/دولت بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان
نماینده مردم کردستان در مجلس سرنوشت دریاچه ارومیه در انتظار زریوار است دولت بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان را نجات دهدنماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس گفت دولت نباید اجازه دهد سرنوشت دریاچه ارومیه در بزرگترین دریاچه آب شیرین منطقه و جهان تکرار شود به گزارش خبرگزاری فارستوافق بارسلونا و سویا برای انتقال ویدال
توافق بارسلونا و سویا برای انتقال ویدال الکس ویدال مدافع راست اهل کاتالونیای باشگاه سویا را از این پس باید بازیکن بارسلونا بدانیم به گزارش "ورزش سه" با وجود اینکه خبر رسمی این انتقال از سوی هیچ کدام از دو باشگاه بارسلونا و سویا اعلام نشده اما نشریه اسپورت کاتالونیا ا-
سیاسی
پربازدیدترینها