واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: افراد افسرده 7برابر بیشتر از افراد شاد دچار بیماری های صعب العلاج می شوند. اینکه معتقد باشیم نیرویی فراتر از قدرت بشری از ما مراقبت می کند و در مواقع سختی یاری رسان ماست اضطراب را در فرد کاهش می دهد. از طرفی حسرت خوردن بر گذشته و کارهای کرده و نکرده لذت امروز و فردا را سلب می کند، در حالی شادی را باید در امروز و فردا جست.
به گزارش تراز ،دکتر علی باغبانیان روانپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان راهکارهایی برای ایجاد شادی در میان افراد گفت: شادی یکی از عواطف انسانی است که به صورت مستقیم بر روی جسم افراد تاثیرگذار است چرا که تحقیقات نشان داده افراد شاد کمتر به بیماری مبتلا می شوند و حتی عوارض داروها بر روی آنها کمتر است.
وی با بیان اینکه افراد شاد بیماری را راحتتر تحمل می کنند، اظهار داشت: در نقظه مقابل افراد افسرده هستند که بر اساس پژوهش ها 5/3 برابر بیشتر از افراد عادی و 7برابر بیشتر از افراد شاد دچار بیماری های صعب العلاج می شوند.
این روانپزشک با اشاره به ایجاد تفکر مثبت و روحیه امید در اطرافیان افراد شاد، ادامه داد: در برخی از کشورهای اروپایی برای بیمارانی که بناست تحت عمل جراحی قرار گیرند موسیقی های روحیه بخش پخش می شود و این کار باعث کاهش عوارض بیهوشی و بهبود سریعتر بیمار پس از عمل جراحی می شود و یا در یکی از بیمارستان های کانادا پزشکان کودکان با لباس های مبدل مانند لباس دلقک ها بر سر بالین بیماران حاضر می شوند.
چگونه آموزه های دینی و اعتقادات معنوی باعث ایجاد روحیه شاد می شود؟
وی با بیان اینکه آموزه های دینی و اعتقادات معنوی می تواند باعث ایجاد روحیه شاد و امیدوار در بین افراد شود، گفت: اینکه معتقد باشیم نیرویی فراتر از قدرت بشری از ما مراقبت می کند و در مواقع سختی یاری رسان ماست اضطراب را در فرد کاهش می دهد. ضمن اینکه همواره باید از خود پرسید آیا غصه خوردن دردی از ما دوا می کند.
باغبانیان با بیان اینکه بسیاری از مشکلات واقعا مشکل نیستند و گذر زمان این موضوع را نشان می دهد، افزود: مشکلات در زندگی همه افراد وجود دارند اما واقیعت این است که بسیاری از این مشکلات در اثر گذشت زمان رفع می شوند وزمانی که به آنها نگاه می کنیم می بینیم واقعا آنقدر حاد نبوده که در آن زمان تا این حد زندگی ما را تحت تاثیر قرار داده است.
مشکلات اقتصادی از دلایل مهم در کاهش روحیه امید
وی مسائل و مشکلات اقتصادی را یکی از دلایل مهم در کاهش روحیه امید و افزایش افسردگی در بین افراد جامعه ذکر کرد و ادامه داد: کمتر فردی است که این روزها با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم نکند و حتی آنها که در ظاهر از زندگی مرفهی برخوردارند نیز به نوعی از وضعیت اقتصادی شکایت دارند. بنابراین برای رفع این مشکل در وهله اول باید بپذیریم که چنین مساله ای در زندگی ما وجود دارد و سپس با مدیریت درست در صدد رفع آن برآییم.
هزینه ها را مدیریت کنید
این استاد دانشگاه مدیریت هزینه ها یکی از گام های مهم در رفع این مشکل برشمرد و گفت: گام دوم در رفع تاثیرات منفی مشکلات اقتصادی در زندگی و روحیه افراد این است که آنها باید بدانند این مشکل منحصر به آنها نیست و بسیاری از افراد جامعه نیز به نوعی با این مساله مواجه هستند. به این ترتیب فرد وارد مرحله حل مشکل می شود.
شادی را باید در امروز و فردا جست
وی با بیان اینکه مدیریت هزنه و پس از آن تلاش برای افزایش درآمد می تواند از اثرات مشکلات اقتصادی بر زندگی افراد کم کند، خاطرنشان کرد: حسرت خوردن بر گذشته و کارهای کرده و نکرده لذت امروز و فردا را سلب می کند. در حالی شادی را باید در امروز و فردا جست.
باغبانیان با اشاره به اصطلاح اکنون و اینجا به عنوان یکی از موثرترین راهکارها برای افزایش شادی در زندگی افراد، افزود: بسیاری از ما کاری را انجام می دهیم اما در همان لحظه فکرمان جای دیگری است و همین باعث می شود که نتوانیم از لحظه خود لذت ببریم. اصطلاح اینجا و اکنون یکی از مفاهیم روانپزشکی است که در درمان بیماران اضطراب نقش موثری ایفا می کند و به فرد می آموزد که تنها به کاری که در همان لحظه می کند بیندیشد و به فکر آینده و گذشته نباشد.
پوشیدن لباس هایی با رنگ های شاد و افزایش رنگ های گرم در محیط زندگی
وی پوشیدن لباس هایی با رنگ های شاد و افزایش رنگ های گرم در محیط زندگی را یکی از راه های ایجاد روحیه شادی در فرد ذکر کرد و گفت: تحقیقاتی بر روی سالمندان صورت گرفته نشان می دهد که خلقیات این افراد در موارد زیادی به رنگ لباس آنها وابسته است. این موضوع کمابیش در بین سایر افراد جامعه نیز به چشم می خورد. بنابراین با استفاده از رنگ های گرم و شاد به جای رنگ های سرد و تیره در محیط زندگی می توان شادی را در وجود افراد افزایش داد.
لزوم فعالیت های شادی بخش
این روانپزشک با اشاره به لزوم فعالیت های شادی بخش مانند ورزش و مسافرت برای افزایش روحیه امید در زندگی بیان کرد: حتی خوردن و نوشیدن موادی مانند بستنی و یا مواد کافئین دار در طول روز می تواند روحیه افراد را افزایش دهد و باعث ایجاد احساس خوشحالی در آنها شود.
با یک لبخند ساده روحیه شادی را به اطرافیانتان منتقل کنید
وی با بیان اینکه می توان با یک لبخند که هزینه ای هم ندارد روحیه شادی را به اطرافیان منتقل کرد، گفت: خلق در بین انسان ها ساری و جاری است و خلق شادی بسیار زودتر منتقل می شود. بنابراین با توجه به روحیه شوخ طبعی مثال زدنی که در بین ایرانیان وجود دارد می توانیم با یک لبخند و یا سخن شاد نقشی موثر در ایجاد روحیه شادی و نشاط هم در خود و هم در اطرافیانمان ایفا کنیم.
منبع: فارس
يكشنبه 17 خرداد 1394 ساعت 14:43
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]