واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: صدای جنوب در تهران پیچید/ جشنواره موسیقی «آیینهدار» افتتاح شد
محمدرضا درویشی، دبیر دومین جشنواره موسیقی آیینهدار، در شب افتتاح این فستیوال گفت وزارت ارشاد انگار قید موسیقی نواحی را زده است.
به گزارش نامه نیوز درویشی که بعد از تلاش بسیار دوباره جشنواره موسیقی نواحی را این بار در قالب جشنواره موسیقی آیینهدار برگزار کرده است با اشاره به برگزاری دوره اول آن در سال ۹۲ گفت که این جشنواره تنها با حمایت و سرمایهگذاری احسان رسولاف در این دو دوره توانسته به حیات خود ادامه دهد: «من از او بسیار ممنونم که در این شرایط دشواری اقتصادی سرمایهگذاری بیبازگشتی انجام دادهاند.»
فستیوال آیینهدار در دوره اول خود موسیقی جنوب شرق ایران را توسط ۳۰ هنرمند اجرا کرد اما در این دوره ۱۰۰ هنرمند از سه استان جنوبی کشور یعنی بوشهر، خوزستان و هرمزگان حضور دارند.
درویشی درباره عملکرد دفتر موسیقی ارشاد گفت: «به نظر میرسد که این روزها دفتر موسیقی وزارت ارشاد قید موسیقی نواحی را زده است و صرفا دو سه اجرا برای خالی نبودن عریضه در جشنواره فجر قرار میدهد. در واقع اگر فستیوال آینهدار نبود، همین نفسهای آخر موسیقی نواحی نیز از بین میرفت.»
او درباره دلایل حال بد موسیقی نواحی گفت:« البته موسیقی نواحی به علل زیادی حال خوبی ندارد و نفسهای آخر را میکشد. ما تمام تقصیرها را گردن دولت نمیاندازیم. در واقع حمایت دولت هم نمیتواند مانع نابودی این موسیقی و دگرگونی آن شود بلکه در نهایت، میتواند روند از بین رفتن آن را کمی به تعویق بیندازد.»
با پایان صحبتهای درویشی استاد قنبر راستگو به روی صحنه آمد و به اجرای موسیقی نواحی بوشهر پرداخت. بعد از آن نیز علی مغازهای دبیر اجرایی دومین فستیوال موسیقی آیینهدار در سخنانی گفت: «ما تلاش کردیم تا موسیقیهایی که خیلی کمرنگ شده یا چرخه زندگی آن خشک شده است را در این فستیوال قرار دهیم و واقعا برای این کار زحمات بسیاری کشیده شد چرا که اکثر این هنرمندان امکان آمدن به تهران را نداشتند.»
و ادامه داد: در میان این هنرمندان؛ بسیار کسانی هستند که وقتی به شرایط زندگی آنها نگاه میکنید متوجه میشوید که با مشاغل سخت و شرافتمندانهای مثل رفتگری کار خود را در شهرشان انجام میدهند. بسیاری از این هنرمندان بیم آن را داشتند که شغلشان را از دست دهند.
مغازهای با بیان اینکه یکی از مشکلات موسیقی نواحی دگرگونی آن است؛ اظهار داشت: متاسفانه بخش زیادی از موسیقی نواحی دچار دگرگونی و خاموشی است. این روز ها موسیقیهای بسیاری با نام موسیقی نواحی اجرا میشود که واقعا دقیق و درست نیست. مثلا شنبهخوانی یا نی مه از جمله این موارد هستند .
دبیر فستیوال آینهدار در پایان افزود: هدف این فستیوال به پشتوانه خانم مجد و آقای درویشی؛ این است که به ما یادآوری شود که وامدار چه کسانی هستیم و چه کسانی تا امروز فرهنگ ما را ساختهاند.
اولین بخش اجرایی دومین دوره فستیوال موسیقی «آینهدار» دیروز در سانس دوم؛ ساعت ۱۸ با اختصاص به موسیقی بوشهر برگزار شد و طی آن مراسم سنج و دمام، اجرای سه شیوه شروه، نیانبان با اجرای حاجیونی، بیت عروسی و بیت عزا، چاووشی، نیمه (موسیقی کار، دریانوردی و صیادی) و خیامخوانی روی صحنه رفت.
سانس دوم اولین روز از این فستیوال نیز با اختصاص به موسیقی خوزستان از ساعت ۲۱ در تالار رودکی برگزار شد که در آن؛ اجراهایی چون شوشتری دزفولی، حفلهی عربی، علوانیه با ربابه و گلن، اجرای ریف عربی اهواز و مراسم زار اروندکنار توسط گروههای موسیقی این منطقه ارائه شد.
منبع: خبرآنلاین
۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]