واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ خرداد ۱۳۹۴ (۹:۳۴ق.ظ)
کارشناس محيطزيست: چين بازيافت کننده هفتاد درصد زبالههاي الکترونيک جهان است موج - کارشناس محيط زيست با خطرناک خواندن زباله هاي الکترونيکي اظهار کرد: تنها در کشور چين بازيافت اين زباله ها به خوبي انجام مي شود.
فريد سلامي کارشناس محيطزيست در گفتوگو با خبرنگار موج؛ با اشاره به سريعترين منبع آلودگي محيطزيست گفت: زباله الکترونيک به مجموعهاي از قطعات سختافزاري مانند سي پي يو و ديگر اجزاي رايانهاي از قبيل بردها، تلفن همراه و همچنين اجزاي برخي وسايل مانند ماکروويو و ماشين لباسشويي و...، اطلاق ميشود كه به دلايلي غيرقابل استفاده شدند و امروزه بهعنوان سريعترين منبع توليد زباله شناختهشدهاند.
وي همچنين درباره صادرات اين زبالهها افزود: زبالههاي الکترونيکي اغلب به کشورهاي در حال توسعه صادر ميشود ضمن اينکه کشورهاي توسعهيافته و در راس آنان آمريکا، بزرگترين توليدکننده اين تجهيزات به شمار ميروند که اغلب اين دستگاهها پس از مصرف به کشورهاي جهان سوم ارسال ميشود.
سلامي با غيراصولي خواندن بازيافت زبالههاي الکترونيک بيان کرد: اين بازيافتها در کشورهاي جهان سوم به آلودگيهاي گسترده منجر ميشود و طبق معاهدهاي که سازمان ملل در سال ۱۹۸۹ براي کنترل روند صادرات زبالههاي خطرناک از کشورهاي توسعهيافته به کشورهاي فقير اعلام کرد؛ هر کشوري ميتواند بهطور يکجانبه واردات اين کالاها را ممنوع کند و کشورهاي صادرکننده بايد موافقت واردکننده را جلب کنند.
وي خاطرنشان کرد: آمريکا هيچگاه اين قرارداد را امضا نکرد و کشورهايي همچون چين به اميد دستيابي به درآمدي ناچيز از محل بازيافت اين تجهيزات از امضاي اين قرارداد خودداري کردند.
سلامي تصريح کرد: البته در سال ۲۰۰۸ وزراي کشورهاي مختلف در اندونزي جمع شدند تا راههاي بازيافت زبالههاي خطرناک ازجمله زبالههاي الکترونيک را بررسي کنند که بازهم مفيد واقع نشد؛ اما، بالغ بر 70 درصد کامپيوترها و موبايلهاي جهان در چين بهصورت مفيد روند بازيافت را بهخوبي طي ميکنند.
استاد دانشگاه جامع علمي کاربردي اظهار کرد: يکي از اصول حفاظت از محيطزيست استفاده مجدد از کالاها است؛ ضمن اينکه بايد هنگام خريد رايانه توجه کرد که ظرفيت آن متناسب با درخواستتان باشد و قابليت نصب تجهيزات درخواستي شمارا داشته باشد و اگر ميخواهيد بهاصطلاح رايانه را جمعآوري کنيد قاب اصلي آن بهصورتي باشد که در صورت ارتقا بتوانيد از آن استفاده کنيد.
وي در پايان گفت: صفحه کليد، موس و مونيتور آن را به گونه اي انتخاب کنيد که حداقل براي مدت زمان مديدي قابل استفاده باشد و سعي کنيد اگر قطعات الکترونيکي آن را تغيير داديد، آن را مسترد کنيد يا به مراکز مجاز تحويل دهيد و به هيچ وجه برد الکترونيکي را در زباله يا اماکن عمومي رها نکنيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]