محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830010573
الحاق کريمه به روسيه، پيروزي يا شکست سياست خارجي پوتين؟
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ خرداد ۱۳۹۴ (۹:۲۱ق.ظ)
الحاق کريمه به روسيه، پيروزي يا شکست سياست خارجي پوتين؟ گروه اقتصاد سياسي خبرگزاري موج؛
زماني که ويکتور يانوکوويچ، رئيسجمهور روس گراي اوکراين، توافقنامه تجاري با اتحاديه اروپا را امضا نکرد، هرگز کي يف گمان نميکرد که اين اقدام سرآغاز شورش داخلي، تجزيه کريمه و جنگ در استان هاي شرقي و بي ثباتي اقتصادي کشور شود.
اگر زماني آلمان، طعمه تقسيم شده شرق و غرب بود، امروز اهميت ژئواستراتژيک و ژئوپولتيک اوکراين باعث شد، کي يف جايگزين برلين دوره جنگ سرد شود، با اين تفاوت که اين بار ديوار تاريخي، دورتر از پايتخت و در شرق اوکراين در حال احداث است.
با کنار رفتن يانوکوويچ از پست رياست جمهوري و روي کار آمدن عناصر طرفدار غرب و اتحاديه اروپا، مسکو که مترصد فرصت براي تسخير مجدد شبهجزيره کريمه بود، پرچم سه رنگ روسيه را در اين منطقه به اهتزاز در آورد. پس از اين ماجرا استانهاي شرقي با جمعيت اکثرا روس تبار، ناآرام شدند. در اين تحولات درخواست اقوام روس ساکن اوکراين براي برگزاري همهپرسي و به احتمال زياد پيوستن به فدراسيون روسيه مانند آنچه در کريمه رخ داده بود، مستمسک حمايت کرملين از جداييطلبان مسلح شد.
در اين ميان واکنش غرب به توسعه سرزميني و دستيابي روسيه به پايگاههاي نظامي در بنادر کريمه که قدرت مانور اين کشور را به يکباره در درياي مديترانه، درياي سياه، اروپاي شرقي و شمال آفريقا ارتقا ميداد، تصويب تحريمهاي اقتصادي و نظامي بود. پس از اين وقايع رسانهها شروع به مخابره اخباري در رابطه با برگزاري رزمايشهاي نظامي دريايي، هوايي و زميني دو يا چندجانبه کشورهاي اروپايي با حضور ناتو و آمريکا از يکسو و تقويت حضور نظامي روسيه در مرزهاي اروپايي کردند. به نحوي که آغاز مانور اروپا با شروع تحرکات نظامي روسيه و يا برعکس همراه بود.
بر اين اساس ناتو تنها در سال 2014، نزديک به 200 رزمايش برگزار کرد که طبق اعلام دبير کل اين سازمان اين روند ادامه خواهد داشت.
همچنين شاهد هستيم که نگراني از اقدامات آتي روسيه در کشورهاي حوزه بالتيک و داراي قوميت روس، باعث درخواست رهبران لهستان، روماني، ليتواني، لتوني و استوني براي حضور نظامي آمريکا و ناتو در اين کشورها شد. در همين راستا ايالاتمتحده اعلام کرد تصميم دارد سامانه ضد موشکي ايجيس AEGIS را تا پايان سال 2015 در روماني مستقر کند.
ضمن آنکه اخباري مبتني بر افزايش بودجه نظامي کشورهاي حوزه بالتيک و توسعه روابط امنيتي و دفاعي فنلاند و سوئد با اعضاي ناتو و برگزاري رزمايشهاي نظامي با يکديگر منتشر شد.
علاوه بر اين، 9 شرکت بزرگ نظامي روسيه نيز از سوي اتحاديه اروپا تحت تحريم قرارگرفت. موضوعي که ميتواند بر حجم صادرات تسليحاتي مسکو در سال جاري اثر منفي بگذارد. گفتني است اين کشور در سال گذشته با نزديک به 14 ميليارد دلار تجهيزات نظامي صادر شده، در مقام دوم جهان قرار گرفت.
همچنين در نتيجه بحران اوکراين و تحريمهاي غرب، رشد اقتصادي روسيه طبق نظر کارشناسان اقتصادي در سال 2015 با 4 درصد کاهش رو به رو ميشود.
ضمن آن که وقتي آمريکا دو شرکت نفتي بزرگ روسي، روس نفت و نواتک و همچنين دو بانک گاز پروم بانک و نشن اکونوم بانک را به فهرست تحريمهاي خود عليه روسيه افزود، فروش اوراق قرضه و مايملک بانکهاي دولتي روسيه در بازارهاي اروپايي ممنوع شد. اين روند در نهايت به خروج 128 ميليارد دلار از سرمايهگذاريهاي شرکت هاي خارجي در روسيه انجاميد.
در واقع تحريم سيستم بانکي روسيه علاوه بر فرار سرمايه، موجب اشکال نقدينگي و ذخاير ارزي و در نتيجه استقراض و تاخير در پرداخت تعهدات شد. چنان که وزير دارايي روسيه از زيان سالانه 40 ميليارد دلاري اين کشور درنتيجه تحريمهاي اقتصادي غرب خبر داد.
از طرفي وابستگي 76 درصدي اروپا به نفت و گاز روسيه، بر اين اساس امنيت انرژي اروپا به دليل وابستگي 76 درصدي به نفت و گاز روسيه در اثر محدوديت شرکتهاي نفتي براي دريافت وامهاي بلندمدت و سرمايهگذاري خارجي در پروژههاي قطبي و استخراجي با خطر رو به رو مي شود. اما به نظر مي رسد بيش از اروپايي ها، اين اقتصاد متکي به انرژي روسيه است که با بحران مواجه خواهد شد.
شاهد مثال اين مساله هم سقوط بيش از 50 درصدي ارزش روبل از آغاز سال ۲۰۱۴ و ادامه اين روند نزولي است. ضمن آن که گفته ميشود تا پايان سال جاري ميلادي روسيه با کاهش 4 درصدي رشد اقتصادي رو به رو خواهد شد.
گفتني است، بخشي از اين ضررهاي اقتصادي، مربوط به واکنش روسيه به تحريمهاي غرب است؛ زيرا اين کشور به مدت يک سال واردات محصولات لبني و ميوه از اروپا را در تقابل با تحريمهاي غرب ممنوع کرد. اگرچه تصميم مذکور کشاورزان و توليدکنندگان اروپايي را متضرر کرد اما از آنجا که روسيه مجبور شد نيازهاي خود را از کشورهاي دوري مانند برزيل و مصر تامين کند، بهتبع هزينه بيشتري نسبت به قبل بايد متحمل شود.
نتيجه بعدي اين تحولات در رشد نرخ بيکاري روسيه خواهد بود. اين کشور هماکنون با نرخ بيکاري پنج درصد روبرو است که در مقايسه با ساير کشورها رقم کمي محسوب ميشود. ولي با توجه به روند اقتصادي مذکور، روسيه بايد خود را براي افزايش بيکاري آماده کند.
با توجه به نتايج اقتصادي، نظامي و سياسي ناشي از الحاق شبهجزيره کريمه براي فدراسيون روسيه، اقدام مذکور در سياست خارجي پوتين چگونه ارزيابي مي شود؟
براي پاسخ به اين سوال اگر به ارقام اقتصادي ارائه شده در کنار تقويت بلوکبنديهاي نظامي و سياسي اروپاي شرقي با ناتو و آمريکا نگاهي انداخته شود، بدون شک جواب «شکست در سياست خارجي پوتين» خواهد بود.
اما اگر براي پاسخ به اين سوال، فضاي جنگ سرد مفروض گرفته شود، بايد گفت پوتين به واسطه آنکه توانست با کسب پايگاه نظامي استراتژيک در درياي سياه و اعلام قدرت عملگرايي در صحنه بينالملل به ايالاتمتحده، به پيروز ميدان بوده است.
ولي شايان ذکر است براي جواب دادن به اين سوال بايد نوع چنينش ابزارهاي قدرت (اقتصادي، سياسي، نظامي) در هرم قدرت قرن بيستويک در نظر گرفته شود تا بتوان چشماندازي بر مبناي واقعيت از آينده رويکرد ولادمير پويتن به دست آورد.
زهرا سادات حسيني
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]
صفحات پیشنهادی
وبگاه تحلیلی سالون: پنج پیام سفر کری به سوچی؛ واشنگتن به شکست در سیاست خارجی اذعان کرد
وبگاه تحلیلی سالون پنج پیام سفر کری به سوچی واشنگتن به شکست در سیاست خارجی اذعان کردوبگاه تحلیلی سالون در گزارشی نوشته است که هیچ مسئلهای وجود ندارد که واشنگتن بتواند بدون حضور کامل و فعالانه مسکو حل و فصل نماید از افغانستان خاورمیانه و تروریسم گرفته تا آب و هوا اشاعه تسلیحاهمایش امام و سیاست خارجی/۱ انقلاب ایران برپایه صلح و نفی خشونت و در سایه اعتدال به پیروزی رسید/راهحل بحرانها
همایش امام و سیاست خارجی ۱انقلاب ایران برپایه صلح و نفی خشونت و در سایه اعتدال به پیروزی رسید راهحل بحرانهای منطقهای در داخل منطقهیادگار حضرت امام ره گفت انقلاب ایران توام با صلح و آرامش بوده و حضرت امام هیچگاه اجازه خشونت و استفاده از اسلحه برای القای افکارشان را ندادهانهزینه سیاست خارجی پیروزی انقلاب
هزینه سیاست خارجی پیروزی انقلاب وبلاگ > تاجیک نصرت اله - برای درک الزامهای سیاست خارجی ایران که ناشی از وقوع انقلاب اسلامی است در کنار توجه به جایگاه ژئوپولتیک متحول ایران ضروری است محتوای اصلی و نهایی آن یا بنیاد نقش منطقهای و بینالمللی ایران بیشتر مورد کنکاش وسیاست خارجی و روابط بینالملل از دیدگاه امام خمینی(ره)/ ارمغان همزیستى صلح آمیز در پرتو استقلال
سیاست خارجی و روابط بینالملل از دیدگاه امام خمینی ره ارمغان همزیستى صلح آمیز در پرتو استقلال مام خمینى ره مفهوم موازنۀ منفى را که در شعار نه شرقى نه غربى متراکم گردیده بود گسترش بخشیدند و تصویر ژرفى از آن را در ارتباط با همزیستى صلح آمیز در پرتو استقلال و مصالح و منافع ملّکولایی: دوم خرداد و سیاست خارجی | خبرگزاری ایلنا
ویژه دوم خرداد 76 کولایی دوم خرداد و سیاست خارجی مقطع تاریخی دوم خرداد توانست اهداف متعالی و بشردوستانه ایران را برای مردم جهان آشکار سازد و گامی بلند را برای تحقق ارزشهای دینی و انسانی بر دارد فـــــایل PDF یکی از مهمترین محورهای اثربخش در بررسی سیاست خارجی و تعازیباکلام در اجتماع بزرگ مخالفان مذاکره زیرشبح تهدید: کاروان سیاست خارجی رو به سمت واشنگتن است/برداشتن تمام تحر
زیباکلام در اجتماع بزرگ مخالفان مذاکره زیرشبح تهدید کاروان سیاست خارجی رو به سمت واشنگتن است برداشتن تمام تحریمها بعد از توافق دروغ استسعید زیباکلام با بیان اینکه کاروان سیاست خارجی رو به سمت واشنگتن است گفت در انفرادی نیز بروم میگویم برداشتن تمام تحریمها بعد از توافق دروغ اپیام ظریف به همایش سیاست خارجی حضرت امام (ره)
پیام ظریف به همایش سیاست خارجی حضرت امام ره خبرگزاری پانا وزیر امور خارجه کشورمان گفت جهان امروز ما به دلیل اشغالهای خارجی و ساختار ظالمانه نظام بینالمللی بیش از هر زمان دیگری زشتترین چهره بکارگیری خشونت را به نمایش گذاشته است ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۲ خرداد ساعت 10 48 به گزارش سرولیگ جهانی والیبال 2015 پیروزی سخت برزیل برابر صربستان/ شکست نماینده آسیا مقابل ایتالیا
لیگ جهانی والیبال 2015پیروزی سخت برزیل برابر صربستان شکست نماینده آسیا مقابل ایتالیاتیم ملی والیبال برزیل در نخستین مسابقه خود در لیگ جهانی سال ۲۰۱۵ به سختی صربستان را از پیش رو برداشت به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس هفته سوم لیگ جهانی والیبال از روز پنجشنبه آغاز شدواهمه این روزهای عربستان؛ تقویت جایگاه یمن در سیاست خارجی ایران
مهتدی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد واهمه این روزهای عربستان تقویت جایگاه یمن در سیاست خارجی ایران یک کارشناس منطقه غرب آسیا گفت ایران و یمن در طول تاریخ روابط پایداری با هم داشتند و نفوذ ایران در یمن به خاطر علائق فرهنگی و مذهبی چه در دوران قبل از اسلام و چه بعد از آنشکست دوباره روسیه از لهستان/ پیروزی سخت برزیل برابر صربستان
شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۲ تیمهای لهستان و برزیل به سختی توانستند برابر حریفانشان در لیگ جهانی به پیروزی برسند به گزارش ایسنا در ادامه رقابتهای لیگ جهانی والیبال لهستان و روسیه دو تیم همگروه ایران دومین دیدار خودشان را برگزار کردند که مانند دیدار رفت لهستان قهرمان جهان بامحبعلی: دکترین سیاست خارجی دولت اصلاحات | خبرگزاری ایلنا
ویژه دوم خرداد 76 محبعلی دکترین سیاست خارجی دولت اصلاحات پیش از آغاز به کار دولت اصلاحات کشورمان با مشکلات و بحرانهای متعددی در عرصه دیپلماسی روبهرو بود و دامنه این بحرانها به گونهای بود که کشور در حال وارد شدن به مرحله اتفاقهای ناخواسته بود۲۲ ۱ دوم خرداد امسال هجدهمینپایان نشست معاونان ظریف و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا
پایان نشست معاونان ظریف و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از پایان نشست عراقچی روانچی و اشمیت در وین جلسات کارشناسی به ریاست حمید بعیدینژاد رئیس هیأت کارشناسی ایران از سر گرفته شد به گزارش نامه نیوز پنجمین دور از گفتوگوهای هستهای به منظور ادامه نگارش پیش نویس متن برنامهارسال هواپیما و دعوت آمریکا از انصارالله، شکست عربستان و پیروزی یمن
رای الیوم ارسال هواپیما و دعوت آمریکا از انصارالله شکست عربستان و پیروزی یمن حوثی ها زندگی سعودی ها در دو استان جازان و نجران عربستان را فلج کردند علی رغم پرواز جنگنده های سعودی بر فراز یمن سلاح های خود را به مرزها حمل می کنند و با کاتیوشا و خمپاره به جان پایگاه های سعودی افتپوتين: داعش مولود دخالت خارجي بيمجوز در خاورميانه است
پوتين داعش مولود دخالت خارجي بيمجوز در خاورميانه است رئيسجمهور روسيه گفته كه پيشتر در كشورهايي كه هماكنون محل تاختوتاز داعش شدهاند ما تروريست نداشتيم تا اينكه نيروهاي خارجي كه اجازه شوراي امنيت سازمان ملل را نيز نداشتند در اين كشورها مداخله كردند به گزارش راشاتودي ولادظریف در پیامی به نهمین همایش امام خمینی و سیاست خارجی: بازگشت به اندیشههای امام (ره) آموزندهترین درسهای نفی
ظریف در پیامی به نهمین همایش امام خمینی و سیاست خارجی بازگشت به اندیشههای امام ره آموزندهترین درسهای نفی خشونت را به ارمغان میآورد وزیر امور خارجه کشورمان طی پیامی گفت بازگشت به ایدهها و اندیشههای امام خمینی میتواند آموزندهترین درسهای نفی خشونت و بردباری را برای فرد فدکترین سیاست خارجی دولت اصلاحات | خبرگزاری ایلنا
یادداشتی از قاسم محبعلی دکترین سیاست خارجی دولت اصلاحات پیش از آغاز به کار دولت اصلاحات کشورمان با مشکلات و بحرانهای متعددی در عرصه دیپلماسی روبهرو بود و دامنه این بحرانها به گونهای بود که کشور در حال وارد شدن به مرحله اتفاقهای ناخواسته بود ۱ دوم خرداد امسال هجدهمین سالگایران قلب سیاست در آمریکاست، چه داخلی و چه خارجی
ابوطالبی ایران قلب سیاست در آمریکاست چه داخلی و چه خارجی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور گفت اکنون ایران قلب سیاست در آمریکاست چه داخلی و چه خارجی کنگره و اوباما ناخواسته هم هدف شده و تمامی تلاشها در این حوزه سامان مییابد به گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران حمی-
گوناگون
پربازدیدترینها