واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
بهره برداری بیشتر از ظرفیت؛ منابع طبیعی را نابود می کند
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه حدود 100 هکتار از جنگلهای ایلام در آتش سوخت، اظهار کرد: جنگلهای آتشگرفته جزو مناطق حفاظتی محیط زیست نبود به همین دلیل مسوولیت مهار آن با سازمان جنگلها بود، اما سازمان محیط زیست هم مهار اتش سوزی جنگل های ایلام امداد رسانی داشته است
به گزارش خبرنگار محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، معصومه ابتکار صبح امروز در نشست خبری خود در خبرگزاری ایسنا با تاکید بر اینکه علت عمده آتشسوزی جنگلهای ایلام روشن کردن آتش از سوی گردشگران در فضای باز بوده است گفت : با توجه به سرعت باد و گرمای هوا آتش گسترش یافت.
وی با بیان اینکه آتش عصر دیروز مهار شد و حدود 20 ساعت عملیات سنگین در این زمینه انجام شده است تصریح کرد : اتش با همکاری سازمان منابع طبیعی، سازمان محیط زیست و نیروهای امدادی مهار شد.
به گفته ابتکار برای مهار آتش جنگلهای ایلام بالگرد اعزام شد اما با توجه به شدت وزش باد نتوانست عملکرد موثری داشته باشد. از سوی دیگر فاصله نیز زیاد بود و خودروها نیز با مشکلاتی مواجه شدند. گاهی اوقات چارهای جز استفاده از وسایل عادی برای مهار آتش باقی نمیماند. بنابراین امکان دسترسی به منطقه حریق نیز بسیار مهم است و همیشه نباید موضوع را به کمبود امکانات ربط داد.
وی اظهار داشت : میزان بهرهوری و مصرف ایران از منابع طبیعی کشور بسیار بالا است به گونهای که در قبال استفاده از منابع طبیعی، پاک و تولیدات زمین در طول یک سال منابع به همان مقدار زمان برای احیا و جبران خود دارد ، این در حالیست که امتاسفانه ما حدود یک و نیم برابر از ظرفیت زیستی بهرهبرداری میکنیم.
وی در خصوص گرمای روزافزون بیان کرد: گرم شدن زمین و تغییرات آب و هوایی مساله بسیار مهمی است که اصلا مهار نشده است. گرمایش زمین پدیده بسیار نگران کنندهای برای جامعهجهانی است. تولید گازهای گلخانهای در ایران نسبتا زیاد است. تقریبا از 20 سال پیش 85 صدم درجه افزایش دما داشتهایم که این عدد در ایران 1 تا 1.5 است، هر یک درصد افزایش موجب شش درصد افزایش مصرف آب در بخش کشاورزی و زیان 3 درصدی به تولید ناخالص ملی میشود.
وی تصریح کرد : اظهار کرد: وی با بیان اینکه ایران همواره نقش مهمی در مذاکرات بینالمللی داشته است، گفت: تا پایان سال میلادی جاری در پاریس مذاکرات تغییرات آب و هوایی نهایی برگزار میشود. چالش بین کشورهای در حال توسعه و صنعتی است چون بخشی از گرما مربوط به فعالیتهای کشورهای صنعتی از 60 سال پیش است .
وی ادامه داد : با توجه به موقعیت جغرافیایی و همسایگی با کشورهایی که دچار خشکی و گرما هستند و همچنین شرایط آب و هوایی کشور خودمان و علت های دیگر مثل الگوی مصرف نادرست ، خشکسالی و گرما را تشدید میکند.
ابتکار ادامه داد: توافقی که در زمان برنامه کیوتو منعقد شده بود در حال اتمام زمانش است که البته گرمای زمین مهار نشد در صورتیکه جزء برنامه ها بود و این گرمایش زمین پدیده نگران کننده جامعه جهانی است .
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه دو رویداد بینالمللی محیط زیستی در پیش داریم، گفت: تدوین سیاستهای توسعه پایدار که جایگزین اهداف توسعه هزاره میشود، یکی از آنهاست. 17 بند مربوط به آن در سطح بینالمللی تقریبا نهایی شده است و شهریورماه سال جاری در مجمع عمومی سازمان ملل قطعی میشود که این کار خوشبختانه همزمان با تدوین برنامه ششم توسعه است. امیدواریم ملاحظات زیست محیطی و توسعه پایدار بخش مهمی از برنامه ششم باشد.
وی با تاکید بر اینکه توافقات جدید تغییرات آب و هوایی دومین رویداد بینالمللی است گفت :در عین حال یکی از آثار خشکسالی، گرد و غبار است. این گرد و غبار کشورهای مختلف جهان از جمله چین و آسیای میانه را در بر گرفته است.
رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: تقریبا از 30 سال پیش 85 صدم سلسیوس افزایش دما در دنیا داشتیم که سهم ایران یک یا یک و نیم است که البته گازهای گلخانهای و گرمای زمین برای ایران نگران کننده است و ما در خصوص این گرما در تمام نشستهای بینالمللی اظهار نگرانی کردهایم در بانکوک پیشنهاد دادیم که گرد و غبار در سطح جهانی مطرح شود و این پیشنهاد مورد پذیرش قرار گرفت و موضوع گرد و غبار به عنوان یک معضل جهانی در دستور کار تفاهمات و اجلاسهای بینالمللی قرار میگیرد اما مشکل اصلی ما در منطقه جنگ و درگیری است که مانع از هرگونه توافق و عملیات اجرایی میشود.
وی با بیان سیاستهای دولت پیرامون محیط زیست تصریح کرد: زمان تدوین سیاست توسعه پایدار تحت عنوان اهداف توسعه هزاره زمانش به پایان خود نزدیک میشود که البته 17 بندی که در مذاکرات بینالمللی به توافق رسیدهایم در شهریور امسال به تصویب میرسد و همزمان مصادف با تدوین برنامه ششم توسعه میشود.
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره هب اینکه طی 20 ماه گذشته مسیر دشواری را پیش رو داشتیم اظهار داشت : در حال حاضر مسئله مهم این است که تغییر نگرش در ارکان دولت نسبت به محیط زیست مشهود است و ما همچنان به تلاش های خود ادامه خواهیم داد.
در حال تکمیل/
اخبار مرتبط
تقدیرسازمان حفاظت محیط زیست از خزنده شناس برجسته آمریکایی
۲۴۰ هزارتومان افزایش حقوق برای محیط بانان /حمایت از محیط بانان از اولویت های سازمان
از مرگ 10 پلنگ ایرانی دربهار 94 تاخشک شدن درختان به دلیل جابه جایی غیر اصولی
انقراض 50 درصد گونههای پستانداران / کاهش 11 درصدی بارندگیها نسبت به سال گذشته
۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]