تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 14 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به زيادى نماز و روزه و حج و احسان و مناجات شبانه مردم نگاه نكنيد، بلكه به راستگويى و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825817992




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شایع‌ترین علت اختلال قد


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



شایع‌ترین علت اختلال قد
غده تیروئید ازجمله حیاتی‌ترین غده‌های بدن است که باتوجه به هورمون‌هایی که ترشح می‌کند، نقش موثر و تعیین‌کننده‌ای در تنظیم سوخت و ساز بدن دارد. شانس بروز اختلالات تیروئیدی و کم‌کاری تیروئید در زنان بالای 60 سال حدود 17 درصد و در مردان حدود 9 درصد است، این در حالی است که بیماری تیروئید شایع‌ترین اختلال در رشد قدی دانش‌آموزان محسوب می‌شود.
روز نو : غده تیروئید ازجمله حیاتی‌ترین غده‌های بدن است که باتوجه به هورمون‌هایی که ترشح می‌کند، نقش موثر و تعیین‌کننده‌ای در تنظیم سوخت و ساز بدن دارد. شانس بروز اختلالات تیروئیدی و کم‌کاری تیروئید در زنان بالای 60 سال حدود 17 درصد و در مردان حدود 9 درصد است، این در حالی است که بیماری تیروئید شایع‌ترین اختلال در رشد قدی دانش‌آموزان محسوب می‌شود.


به گزارش روزنو، طبق آمارهای ارائه شده، در آمریکا حدود 27 میلیون نفر از اختلالات غده تیروئید رنج می‌برند. عقب‌ماندگی ذهنی و افت تحصیلی در نوجوانان و کودکان و همچنین اختلالات قدی و جسمانی از عوارض بیماری‌های تیروئید به شمار می‌رود، هرچند افزایش و کاهش بدون دلیل وزن از معمول‌ترین نشانه‌های بیماری تیروئید است. اضافه وزن شاید در ظاهر مساله پیچیده‌ای به نظر نرسد، ولی به مرور خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی ـ عروقی و دیابت را افزایش می‌دهد. پزشکان معتقدند رعایت یک رژیم غذایی سالم و دنبال کردن سبک زندگی سالم، می‌تواند سلامت غده تیروئید را تضمین کند. ولی از آنجا که حدود نیمی از مبتلایان به اختلالات تیروئید از بیماری خود بی‌اطلاع هستند، هوشیار بودن نسبت به نشانه‌ها و مراجعه بموقع به پزشک می‌تواند به تشخیص و در نتیجه درمان بیماری کمک کند.


غده تیروئید باوجود کوچک بودن، عملکردهای مهمی در بدن دارد که عبارتند از تنظیم سوخت و ساز چربی و کربوهیدرات‌ها، تنفس، دمای بدن، رشد مغزی، میزان کلسیم خون، سیکل‌های قاعدگی و سلامت پوست. از این‌رو می‌توان به اهمیت سالم نگه داشتن این غده حیاتی در بدن پی برد. در پرکاری تیروئید که یکی از شایع‌ترین بیماری‌هاست، مقدار هورمون‌های تیروئید بیش از حد و در کم‌کاری تیروئید مقدار کمی از این هورمون‌ها تولید می‌شود. معمولا عوامل تغذیه‌ای مختلف در حفظ سلامت عملکرد طبیعی غده تیروئید نقش دارد.


ید از اساسی‌ترین مواد لازم برای بدن و عملکرد طبیعی غده تیروئید است. هورمون‌های تیروئید از ید تشکیل شده‌اند. از آنجایی که بیماری خودایمنی از علل اصلی بروز اختلالات عملکرد تیروئید است، کمبود ید، یکی از عوامل اساسی بروز این اختلال در دنیاست. نمک یددار، ماهی، فرآورده‌های لبنی و حبوبات، بیشترین مقدار ید را بین سایر مواد غذایی دارند.


ویتامین D از دیگر موادی است که کمبود آن در بدن باعث بروز مشکلات تیروئید می‌شود و حدود 90 درصد مبتلایان به دلیل کمبود این ویتامین دچار بیماری خودایمنی تیروئیدی می‌شوند. از غذاهای حاوی ویتامین D می‌توان به ماهی چرب، شیر، مواد لبنی، تخم‌مرغ و قارچ اشاره کرد. نور خورشید را هم به‌عنوان غنی‌ترین منبع ویتامین D نمی‌توان نادیده گرفت.


حجم بالایی از سلنیوم در غده تیروئید وجود دارد و مواد لازم آنزیم‌ها برای عملکرد بهتر تیروئید را فراهم می‌کند و از طرفی ‌در سلامت سیستم ایمنی بدن، عملکرد شناختی، باروری در زنان و مردان و میزان مرگ‌و‌میر نقش زیادی بازی می‌کند.


کمبود ویتامین B12 در 30 درصد مردم عامل بروز اختلال خودایمنی تیروئید است. انواع ماهی‌ها، جگر، گوشت ماهیچه و مواد لبنی ویتامین B12 زیادی دارد و پزشکان مصرف این نوع ویتامین را به همه توصیه می‌کنند.‌ سبزیجاتی مثل کلم بروکلی، گل کلم و کلم معمولی به طور طبیعی ترکیبی از خود ترشح می‌کنند که با سنتز هورمون‌های تیروئید تداخل می‌کند. سویا هم جزو موادی است که با وجود داشتن ایزوفلاوین‌های موجود می‌تواند باعث کاهش سنتز هورمون‌های تیروئید شود.


در این میان پزشکان توصیه می‌کنند افراد در طول درمان بیماری تیروئید، تا حد امکان از مصرف مکمل‌های کلسیم خودداری کنند، چراکه‌ جذب داروهای تیروئید را کاهش می‌دهد. در این میان همچنین قهوه و مکمل‌های فیبری هم قدرت جذب داروهای مورد نظر را پایین می‌آورد.






تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن