تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند متعال، به بنده اش در هر روز نصيحتى عرضه مى كند، كه اگر بپذيرد، خوشبخت و اگر ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804633882




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شیرینی شاه‌میوه گرمسیری بلوچستان در کام دلالان!


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: بیش از ۱۸۰۰ هکتار از زمین‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان به کشت انبه اختصاص یافته است اما در این میان واردات انبوه این میوه باعث شده تا شیرینی طعم این شاه میوه گرمسیری تنها کام دلالان را شیرین کند.

به گزارش تراز ، شهرستان قصرقند و سرباز به عنوان قطب کشت انبه در سیستان و بلوچستان مطرح هستند، این میوه که به شاه میوه گرمسیری بلوچستان معروف است در سال های اخیر افزایش واردات موجب شده تا روز به روز شیرینی طعم این میوه کام رقبا را شیرین سازد و کشاورزان بومی استان نیز برای جلوگیری از خراب شدن محصول به آماده کردن ترشی و سایر محصولات این میوه روی آورند با این وجود این امر در حالی اتفاق می افتد که در سایه غفلت های صورت گرفته شاهد افزایش واردات این میوه از پاکستان و هندوستان به کشور و فروش آن در برخی ادارات با قیمت 2 هزار تومان هستیم.

درحالی که واردات میوه بجز موز از مدتها پیش ممنوع است و براین ممنوعیت بارها تاکید و تصریح شده است، امامیوه هایی چون انبه و نارنگی به نحو گسترده ای درمیوه فروشی ها به چشم می خورد و آزادانه به فروش می رسد، جالب است که میوه های خارجی قاچاق بیشتر شامل اقلامی است که بیشتر در استان تولید می شود. مانند انبه و نارنگی!

بااین حال هیچکس نمی داند با وجود ممنوعیت واردات میوه، این میوه ها چگونه وارد کشور می شوند. توجه به این نکته ضروری است که میوه کالایی نیست که توسط مسافر یا کولبرهای مرزی وارد کشور شود. چون ارزش وفسادپذیری سریع این کالا ایجاب می کند که درحجم بالا وتوسط کامیون یا کانتینرهای یخچال داروارد کشور شود.لذا واردات میوه چندان قابل مخفی کردن نیست وهمچنین تداوم عرضه آن درمیوه فروشی ها نشان می دهد قاچاق میوه دائمی بوده وبه یک رویه تبدیل شده است.بیشترین سطح زیر کشت انبه در سیستان و بلوچستان به مناطق راسک، سرباز، قصرقند، نیک شهر، دشتیاری و چابهار اختصاص دارد با این وجود واردات بی رویه انبه های پاکستانی، هندی و آسیای شرقی به بازارهای ایران جای انبه مرغوب و با کیفیت تولیدی استان را در بازار تنگ کرده است و بسیاری از کشاورزان این منطقه را جهت جلوگیری از خراب شدن این محصول مجبور به درست کردن ترشی و سایر محصولات این میوه کرده است.

بسیاری از علاقمندان به این میوه تابستانه اعتقاد دارند انبه های وارداتی از هند و پاکستان طعم و مزه ندارند در حالی که طعم انبه ایرانی مثال زدنی است.چندی پیش مصطفی دارایی نژاد رییس اتحادیه بارفروشان به یکی از رسانه های کشوری گفت: میوه‌های خارجی موجود در بازار که از مبادی غیر قانونی وارد کشور می‌شوند غیر بهداشتی و ناقل بیماری هستند چرا که این میوه‌ها قرنطینه نشده و بعد از کشت وارد بازار شده است.
وی افزود: میوه‌ها بعد از تولید باید در حوضچه‌های قرنطینه قرار بگیرند. در حوضچه اول میوه‌ها شستشو و در حوضچه دوم ضدعفونی می‌شوند. بعد از ان به مدت 15 روز در قرنطینه قرار می‌گیرند و میوه‌های سالم از ناسالم تفکیک می‌شود اما میوه‌های قاچاق هیچ کدام از این مراحل را نمی‌بینند و بدون واسطه قاچاق می‌شوند که یکی ازعوامل ناقل بیماری به دلیل غیر بهداشتی بودن آن نیز است.
دارایی نژاد تصریح کرد: این میوه‌ها از سم و بذر استاندارد کشت نشده‌اند و با روشی کاملا غیر بهداشتی تولید شده است.

رییس اتحادیه بارفروشان گفت: ثبت سفارش تنها برای میوه‌ موز، صادر می‌شود و میوه‌های خارجی دیگر موجود در بازار قاچاق هستند.
وی افزود: میوه‌های قاچاق درسراسر کشور موجود است و همچنان روند تصاعدی دارد.

وی اضافه کرد: اکنون از شهرهای سیستان و بلوچستان، کردستان، ارومیه و بوشهر انواع و اقسام میوه وارد می‌شود و بعد به اصفهان، شیراز و حتی مشهد که زمین‌های کشاورزی بسیاری دارد منتقل می‌شود.
مدیرکل مبارزه با قاچاق کالاهای هدف ستاد مبارزه با قاچاق کالاو ارز نیز با بیان اینکه میوه های قاچاق از جنوب کشور با اسناد جعلی بارگیری می شود گفته بود که: مطابق مقررات، واردات مرکبات در کشور ممنوع و در طول سال در یک محدوده زمانی امکان واردات قانونی وجود دارد که با توجه به میزان برداشت ممکن است صادر شود و در زمان غیرممنوعیت صرفا با مجوز وزارت جهاد کشاورزی و دریافت مجوز قرنطینه امکان ورود دارد، اما اگر چه میزان قاچاق مرکبات نسبت به تولید داخل بسیار کم می باشد، لیکن به لحاظ امکان ورود آفات گیاهی و تاثیر بر سلامتی مردم و کاهش درآمدهای دولت، ستاد با جدیت فراوان آن را دنبال می کند.
عباس نخعی افزود: برخی از این مرکبات نظیر نارنگی در محموله های کوچک توسط مترددین مرزی از مسیرهای غیرمجاز مرز پاکستان وارد و در معدود دفعاتی نیز از طریق جنوب کشور بارگیری و با استفاده از اسناد جعلی حمل و نقل به استان های دیگر وارد می شود که کشفیاتی در این خصوص در محورهای جنوبی گزارش شده است.
مقام معظم رهبری در جمع کارگران در این خصوص خطاب به مسئولین فرموده بودند که مسئله‌ی مبارزه‌ی با قاچاق را این‌همه ما تأکید کردیم؛ دولتهای مختلف از سالها پیش همین‌طور مرتّب آمده‌اند رفته‌اند؛ خب، این کار یک کاری است که باید تحقّق پیدا کند و این هم ممکن است؛ نگویند نمیشود، کاملاً میشود؛ جلوی قاچاق را به‌طور قاطع بگیرند. بنده یک وقتی گفتم فقط سرِ مرز دنبال قاچاق نروید؛ میلیاردها دلار امروز در داخل کشور - که حالا من چون رقم دقیقش را مختلف میگویند، نمیتوانم معیّن بکنم که چقدر؛ امّا رقمهای گزافی گفته میشود - دارد صرف جنس قاچاق میشود. قاچاق را از لب مرز و از پیش از مرز تا داخل مغازه دنبال کنید. این، یک قلم بسیار مهم است؛ یک کار بسیار مهم است. و آن کسانی که این کار را بکنند، آنها هم دارند مجاهدت میکنند، آنها هم دارند عبادت میکنند؛ این هم حسنه است.


منبع: عصر هامون



شنبه 16 خرداد 1394 ساعت 11:02





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن