واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ خرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۲۹ق.ظ)
طيب نيا: بانکها تکليفي براي حمايت از بورس ندارند/ زمان خريد سهام فرا رسيد موج - وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: اگر از بنده سؤال کنند که دارايي خود را در چه بخشي سرمايهگذاري مي کنم، قطعاً در شرايط فعلي و با توجه به وضعيت ساير بازارها، با نگاه بلندمدت بازارسرمايه را معرفي ميکنم.
به گزارش خبرگزاري موج، علي طيب نيا در پاسخ به پرسشي درباره جلسه اخير با ۵ بانک براي حمايت از بازار سرمايه و نتايج آن گفت: بازار سرمايه جايي است که اوراق به صورت کاملاً رقابتي و آزاد مورد معامله قرار مي گيرد و اين در شرايطي است که اطلاعات به صورت شفاف و کامل در معرض ديد و نظر همه فعالان بازار سرمايه قرار دارد.
وزير امور اقتصادي و دارايي مشکل اساسي بازار سهام را به دليل شرايط خاص کشور رفتار هيجاني برخي سهامداران دانست و افزود: در شرايطي که اکثر تحليل گران معتقدند براساس شرايط واقعي سهام بنگاه هاي حاضر در بورس از ارزش مطلوبي برخوردار است و هيچ دليلي براي فروش آنها وجود ندارد، قاعدتاً براساس منطق اقتصادي هم اکنون زمان خريد سهام است.
وي با تاکيد بر اينکه وزارت اقتصاد به هيچ وجه به بانک ها و ساير اشخاص تکليفي در مورد بازار سرمايه نمي کند و پيش از اين هم چنين کاري نکرده است، گفت: هم اکنون موعد خريد سهام است.
وي گفت: اگر از بنده سؤال کنند که دارايي خود را در چه بخشي سرمايه گذاري کنم، قطعاً در شرايط فعلي و با توجه به ساير بازارها، با نگاه بلندمدت بازار سرمايه را معرفي مي کنم و قطعا اين بازار بسيار مطمئن و قابليت سرمايه گذاري دارد؛ در چنين شرايطي برخي فعالان اقدام به عرضه سهام مي کنند و همين عرضه موجب کاهش قيمت سهام به زير ارزش واقعي مي شود که به طور طبيعي سهامداران خرد از اين فرآيند ضرر مي کنند. به طور معمول سهامداران بزرگ با نظر مشاوران معاملات را انجام مي دهند و به همين دليل کمتر دچار رفتار هيجاني مي شوند.
وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به نشست خود با فعالان بازار سرمايه و مديران نظام بانکي، تأکيد کرد: اگر نشستي با مديران عامل بانک ها برگزار شده عمدتا براي مهار کردن رفتار هيجاني برخي سهامداران است، در غير اين صورت اعتقاد جدي وجود دارد که در بازار سرمايه هيچ مقامي مجاز به دخالت نيست و بايد اجازه دهيم قيمت سهام براساس شرايط بازار به صورت کاملاً رقابتي تعيين شود.
طيب نيا با بيان اين که نهادي به نام صندوق توسعه بازار سرمايه در سال گذشته ايجاد شده است، گفت: در قانون رفع موانع توليد رقابت پذير صندوق تثبيت بازار تصويب شد که وظيفه آن در جهت تنظيم بازار عمل مي کند که مداخله آن در بازار عمدتا از طريق خريد و فروش است و با اين هدف وضعيت با ثبات در بازار ايجاد مي شود.
اين عضو کابينه دولت يازدهم تصريح کرد: در زماني که صحبت از ثبات مي شود منظور اين نيست که قيمت ها تثبيت شود، بلکه رفتار هيجاني بازار وجود نداشته باشد؛ پيش بيني هايي که وجود دارد اين است که در بلندمدت بازار سرمايه بازدهي مناسبي براي فعالان اقتصادي خواهد داشت و از اين روند استقبال خواهيم کرد.
وي با بيان اينکه دولت به دنبال اين است که بخش عمده تامين سرمايه بلندمدت بنگاه هاي اقتصادي و به ويژه بنگاه هاي بزرگ را از طريق بازار سرمايه انجام دهد، گفت: در شرايطي بازار سرمايه مي تواند اين نقش را ايفا کند که در بازار ثانويه رونق مناسبي وجود داشته باشد البته دولت از رونق بازار سرمايه حمايت مي کند.
طيب نيا با اشاره به اينکه بخش عمده تأمين مالي بنگاه هاي بزرگ از طريق بازار سرمايه انجام خواهد شد، افزود: در شرايطي بازار سرمايه مي تواند نقش تأمين مالي براي بنگاه ها داشته باشد که در بازار ثانويه رونق مناسبي وجود داشته باشد و يقيناً دولت از رونق بازار سرمايه حمايت مي کند و تمام تلاش دولت در دو سال گذشته اين بود تا مشکلات بازار سرمايه شناسايي و مرتفع شود تا يک بازار سرمايه شفاف و کاملاً رقابتي با بازدهي مناسب براي مردم داشته باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]