تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):براستى كه حق را دولتى است و باطل را دولتى، و هر يك از اين دو، در دولت ديگرى ذليل ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803022180




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تعیین سرنوشت و نوع حکومت حقوق اولیه ھر ملتى است/ مردم مسئولان خود را از میان شخصیت‌ھای متخصص در امور انتخاب کنند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: توصیه‌های انتخاباتی معمار کبیر انقلاب به مردم؛
تعیین سرنوشت و نوع حکومت حقوق اولیه ھر ملتى است/ مردم مسئولان خود را از میان شخصیت‌ھای متخصص در امور انتخاب کنند
سالگرد رحلت حضرت امام(ره) فرصتی است که می توان با آرمان‌های امام(ره) تجدید پیمان کرد و توصیه های انتخاباتی امام خمینی(ره) به مردم را بازخوانی کرد.

نگاه حضرت امام خمینی(ره) به مردم نگاه ابزاری و صحنه آرایی نبود
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران؛ سالگرد رحلت حضرت امام‌خمینی(ره) فرصتی است که می‌توان با آرمان‌های امام راحل تجدید پیمان کرد و توصیه‌های انتخاباتی ایشان به مردم را بازخوانی کرد.


بررسی انتخابات از دیدگاه امام‌خمینی(ره)  

نخستین بار در رابطه با نوع حکومت آینده ایران در جریان مبارزات انقلاب اسلامی مردم و اصطلاح "جمھوری اسلامی" را امام خمینی (ره) در 20 مھر 1357 در پاریس به کار بردند.


نظر امام راحل این بود که نظام مطلوب در نظرشان نظامی است که جمھوریت و اسلامیت با ھم گره خورده باشد، مردم نوع حکومت را انتخاب کنند و نیز مسئولین و قانون‌گذاران توسط مردم انتخاب شوند.


جنبش حق خواھانه‌ مردم در 22 بھمن سال 57 به رھبری امام‌خمینی(ره) پیروز شد. انقلاب مردمی و حالا مردم تصمیم می‌گیرند سرنوشت کشور در آینده چگونه خواھد بود. در نظر امام‌خمینی(ره) نظام جمھوری اسلامی متکی بر آرای عموم مردمی است که اکثرا مسلمان ھستند. بررسی رھنمودھای حضرت امام (ره) در حوزه‌ انتخابات نشان می‌دھد که بیشترین بیانات ایشان در باب انتخابات، مربوط به انتخابات مجلس شورای اسلامی است. 


تاکید بر اھمیت و نقش مجلس در نظام جمھوری اسلامی، تاثیر این نھاد در سرنوشت قانون‌گذاری نظام از جمله دغدغه‌ھای ایشان بود و در ھمین راستا توصیه‌ھایی به مردم و مسئولین داشتند. مردم و مسئولینی که به ھمراه ھمدیگر در برقراری دموکراسی در کشور، وظیفه و مسئولیت دارند.


نگاه امام راحل به مشارکت مردم یکی از مواردی که امام‌خمینی(ره) ھمیشه بر آن تاکید داشتند حضور آگاھانه‌ مردم در عرصه‌ھای تصمیم‌گیری بوده است. نظر ایشان این بود که: «از حقوق اولیه ھر ملتى است که باید سرنوشت و تعیین شکل و نوع حکومت خود را در دست داشته باشد.» (صحیفه امام، ج4، ص:367).


در واقع امام‌خمینی(ره) بر اصل حق مردم نسبت به حاکم تاکید ویژه‌ای داشتند و رھنمودھا و راھنمایی‌ھای ایشان در حوزه‌ھای مشارکت مردمی به خصوص انتخابات چراغ راه مردم و مسئولین است.


نگاه حضرت امام (ره) به مردم نگاه ابزاری و صحنه‌آرایی و مجلس‌آرایی نبود که در موقع لزوم به صورت ابزاری صحنه‌آرائی کنند امام (ره) در قبال مردم کارگزار شیفته خدمت می‌خواستند و نه تشنه‌ قدرت.


پر واضح است که تاکید امام‌خمینی(ره) برای انتخاب آگاھانه بر ھمین اساس بود که مردم مسئولین خود را از بین شخصیت‌ھای متخصص در امور انتخاب کنند. ایشان در این زمینه می‌فرمایند: «مجرد اینکه این آدم یک آدم خوبى است خیلى، اول وقت نمازش را مى‌خواند و نماز شب مى‌خواند، این براى مجلس کفایت نمى‌کند. مجلس اشخاص سیاسى لازم دارد، اشخاص اقتصاددان لازم دارد، اشخاص سیاستمدار لازم دارد، اشخاص مطلع بر اوضاع جھان لازم دارد، باید تعھد به اسلام باشد و موافقت با جمھورى اسلامى باشد لکن این مسائل ھم باشد.


در یک مجلس باید ھمه چیز باشد در این کمیسیون‌ھاى مجلس از امور ارتشى و کشاورزى و اقتصاد و ھمه چیز بحث می‌شود، باید مطلع باشند اینھا" (صحیفه امام، ج18، ص:284).


ھمچنین ایشان در جایی دیگر فرموده‌اند: «اشخاصى را که انتخاب می‌کنید سوابقشان را مطالعه کنید، بدانید. خوب، ھر شھرى می‌داند که افراد معتمد، افراد صحیح،چه کسانی ھستند. در یک شھر، ده- پانزده [نفر از] افرادى که شناسا باشند، از ھر تیپى که ھستند؛ از ھر جمعیتى که ھستند، شناسایى کامل: در زمان سابق چه جور بودند؛ در زمان انقلاب چه جور بودند؛ از اول انقلاب تا حالا چه جور بودند؛ سوابق خانوادگیشان چه ھست؛ عقایدشان چه ھست؛ مقدار معلوماتشان چه ھست» (صحیفه امام، ج10، ص:260).


انتهای پیام/






اخبار مرتبط

نهضت امام‌خمینی(ره)، زمینه‌ساز حکومت حضرت مهدی (عج) است
نفوذ گفتمان و آوازه‌ی جهانی انقلاب اسلامی مخمصه بزرگ نظام سلطه و استکبار
بیش از 10 گوینده حضور داشتند اما قرعه فال به نام من افتاد
حرکت و مبنای فکری امام خمینی(ره) موجب احیای دین اسلام شد




۱۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن