واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
آیت الله ناطق نوری از رفتارهای اعتدالی امام(ره) میگوید/ ایشان حتی با ترور شاه نیز مخالف بودند
افسرانی را میشناختم که نماز شب آنها ترک نمیشد. شهید "شهرامفر "از جمله همین افسران بود. حتی دورهاش را در اسرائیل دیده بود. عامل مهمتر از بقیه، شخص امام(ره) بود. اما هیچوقت دستور نداد که مسلح برخورد کنید. خیلیها نزد امام رفتند و از ایشان خواستند که مسلح شوند و سربازان و ارتش را بزنند اما امام(ره) اجازه نمیداد.
به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای باشگاه خبرنگاران، آیت الله ناطق نوری در بیان خاطرهای از برخوردهای اعتدالی امام(ره) نقل میکند:(ماجرای کودتا در روز ۲۱ بهمن)خیلی ماجرای جالبی است و کمتر کسی از آن خبر دارد. امیر محمدرضا رحیمی (الان به جای امیر میگویند سردار) ارتشی، و با من خیلی رفیق بود.
زمانی مسئول فروشگاه اتکا در چهارراه حسنآباد بود. وی را به علت اینکه اعلامیههای امام(ره) را جابهجا میکرد، گرفتند، ۲ سال زندانی کشید و بعد از ارتش اخراج شد. با این حال با ارتشیها ارتباط داشت. روز ۲۰ بهمنماه آمد مدرسه علوی و من را پیدا کرد. گفت آقای نوری! من یک پیغام برای امام دارم. باید به خودشان بگویم. عجله هم دارم. گفتم نمیدانم امکانپذیر هست یا نه. رفتم به امام ماجرا را گفتم. امام گفت بیایند.
آمد و به امام(ره) گفت رژیم قصد کودتا دارد. امام(ره) فرمود یعنی چه کار میخواهند بکنند؟ گفت: میخواهند حکومتنظامی اعلام کنند. اگر حکومت نظامی جا بیفتد، قصد بمباران مدرسه علوی را دارند.
برخی از اعضای دولت موقت با بختیار ارتباط داشتند. منتها اینکه آیا ارتش با امام(ره) ارتباط دیگری داشت، من خبر نداشتم. البته این را باید بگویم که بدنه ارتش، ذاتا انسانهای نجیبی بودند. در تمام آن راهپیماییها، ما به میدان آزادی میرفتیم. هم در عاشورا، هم در تاسوعا، تانکهای ارتشی صف کشیده بودند. حتی در ۱۶ شهریور نیز مرحوم بهشتی آمد.
وی اضافه میکند:خودمن نیزچون فراری بودم با لباس شخصی حاضر شدم. با این حال فاصله ما با تانکها خیلی نبود. اما ارتشیها نجابت میکردند. خدا شاهد است، وقتی زنها در میدان آزادی برای حفاظت از جوانها وارد شدند، ارتشیها و درجهدارها گریه میکردند. کلاهشان را میکشیدند جلو و گریه میکردندوبرخورد خوبی داشتند. در آن عاشورای معروف، مرحوم بهشتی به من ماموریتی داد. در آن عاشورا امام(ره) بیانیه "غلبه خون بر شمشیر" را صادر کرد. در لبنان بودم که دیدم روی در و دیوار نوشته است: "سیغلبالدم علیالسیف الامام خمینی" از آنجا من به نوفل لوشتاتو رفتم. دو روز خدمت امام(ره) بودم. روز اول، خدمت ایشان رفتم و گفتم جوانهای تهران پیامی داشتند، میخواستم خدمت شما بگویم.
گفتم جوانها میگویند از آقا اذن بگیر ما یکی از این تانکها یا نفربرها را منفجر کنیم تا حکومت بترسد. امام فکری کرد و بعد گفت: "نمیتوانم" گفتم آقا یک شعار از یک خانه بیرون میآید. خانه را به رگبار میبندند شما اذن بدهید ما تانک را در یکی از میدانها منفجر کنیم این باعث رعب حکومت خواهد شد. اما در جواب فرمود شما کی میخواهید به تهران برگردید؟ خوشحال شدم و گفتم: فردا فرمودند قبل از رفتن بیا پیش من. فردا قبل از رفتن، خدمت امام رفتم. فرمود: "من دیشب خیلی فکر کردم اما نمیتوانم"ایشان در ادامه گفت این جوانهایی که در این ماشینها و تانکها هستند، فرزندان ما هستند. بچههای ما هستند. از کجا که اگر دستور بدهم، به خود آنها برنگردند؟ نمیتوانم.
افسرانی را میشناختم که نماز شب آنها ترک نمیشد. شهید "شهرامفر "از جمله همین افسران بود. حتی دورهاش را در اسرائیل دیده بود. عامل مهمتر از بقیه، شخص امام(ره) بود. اما هیچوقت دستور نداد که مسلح برخورد کنید. خیلیها نزدامام رفتند و از ایشان خواستند که مسلح شوند و سربازان و ارتش را بزنند اما امام(ره) اجازه نمیداد.
آیت الله ناطق نوری ضمن تحلیلی از سخنان معمار کبیر انقلاب ادامه میدهد:اگر (امام خمینی )برای قیام مسلحانه فتوا میداد اتفاق بدی میافتاد. آنچه الان در کشورهای همسایه رخ داده و میدهد، بدترش برای ما رخ میداد. یعنی تقابل بوجود میآمد. خیلیها رفتند خدمت ایشان(امام خمینی) و گفتند ما راههایی برای زدن و ترورشاه داریم. اما ایشان اجازه نداد، امام خیلی هوشمندانه عمل میکردند. رفتار اعتدالی همین است. (چپها) اسلحه به دست میآمدند و سخنرانی میکردند. علیه ارتش صحبت میکردند. جاهایی ما با هم درگیر میشدیم امام(ره) نیز هوشمندانه فرمودند ارتشیها لباس بپوشند، درجههایشان را نیز بزنند و سرکار بیایند.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
آمریکا اصرار کند، بازی «برد- برد» را به «برد-باخت» تبدیل میکنیم
پس لرزههای جلسه غیر علنی بهارستان در صفحات اینستاگرام+ تصاویر
22 سوال شرطی برای ختم پرونده «استیضاح» آخوندی با محوریت لاریجانی
۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]