تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ساعتى عدالت بهتر از هفتاد سال عبادت است كه شب‏هايش به نماز و روزهايش به روزه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845735095




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونگی برخورد دانش آموزان با اضطراب و استرس به هنگام امتحانات و كنكور


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: روانشناس و مشاور خانواده در گفتگو با پانا عنوان كرد: چگونگی برخورد دانش آموزان با اضطراب و استرس به هنگام امتحانات و كنكور خبرگزاری پانا: والدین نباید با زیر ذره بین قرار دادن فرزندشان و مقایسه داوطلب با دیگران عامل استرس شوند.
۱۳۹۴ سه شنبه ۱۲ خرداد ساعت 15:12

خبرگزاری پانا+

  به گزارش خبرنگار پانا، در گفتگو با میترا مراد روانشناس و مشاور خانواده در خصوص اضطراب و استرس دانش آموزان به هنگام امتحانات و كنكور اینطور بیان داشت: عوامل گوناگونی در موفق شدن در امتحانات و كنكور وجود دارد و فقط بهره گیری از توانایی ها و تكیه بر استعداد ذاتی یا اراده نمی تواند كافی باشد. موفقیت در آزمون كنكور و دوره طولانی آماده شده برای آن بی شباهت به ساخت بنایی رفیع نیست. ساختمانی كه بسیج نیروهای متعدد، با كارایی متفاوت را می طلبد و ساخته شدنش حاصل كمك های مختلفی است كه از هر سو انجام می شود تا بهترین نتیجه بدست آید.
وی در رابطه با نگرانی هایی كه در این دوره برای دانش آموزان بوجود می آید گفت: كمك های شایان توجه خانواده به عنوان بزرگترین حامی می تواند در موفقیت فرزندان در كنكور موثر باشد. مهمترین كمك اعضای خانواده اعضای خانواده حمایت عاطفی و روانی داوطلب به دانشگاه است.
همچنین به گفته این روانشناس، والدین نباید با زیر ذره بین قرار دادن فرزندشان، عامل استرس شوند. مقایسه داوطلب با دیگران از بدترین روش هایی است كه در نتیجه، یك نیت خیر به بدترین نتیجه منجر می شود.
خانواده باید در این دوران تصمیمات غلط نگیرد گاهی اتفاق می افتد كه روند مطالعه و آموزش گیری را با نیت پرتر بودن برنامه و دادن مكمل های مختلف از نظر كلاس های آموزشی معلمان خصوصی و..... و با خوراندن غذاهای سنگین و پر انرژی هستند روند عادی زندگی خانواده بهم خورده و فرد كنكوری را بیشتر و عمیق تر دچار استرس می كند باید سعی كنند برنامه منطقی ریخته و آرامش را به فرد بازگردانند.
وی در ادامه بیان داشت: فرد كنكوری باید با استفاده از تكنیك كنترل خویشتن فكر و ذهنش را بدور از هر عامل مزاحم، در جهت فراگیری درس ها و خلاصه كردن و جمع بندی ها و موفقیت به كار گیرد.
روانشناس و مشاور خانواده در رابطه با شناخت و كنترل استرس دانش آموزان در دوران امتحانات و كنكور گفت: مساله مهم استرس و اضطراب فرد است، مهم است كه فرد بتواند احساساتش را بشناسد تا بداند كه الان حال درونی اش چگونه است.وقتی فرد نگران باشد نه مضطرب، از رفتارش ناراحت باشد نه خجالت زده، از رفتار دیگران ناخرسند باشد نه اینكه با آن ها به خاطر چنین رفتاری یا چنین حرفی خصومت پیدا كند و وقتی واقعا دید و باورهایی را در ذهنش تغییر داده است تا باعث شود به جای آشفتگی فقط احساس بدی داشته باشد و این روند را تكرار كند تصورات منفی را از بین برده و تقویت مثبت و تصورات مثبت را جایگزین كرده است. و تصاویر ذهنی مثبت باعث می شود از دیدن باورهای غیر منطقی و معارضه ی شدید با آن ها با قدرت مجسم كنید. بعد از رها كردن آن ها و شروع به داشتن باورهای منطقی در مورد آنجه همچنان اتفاق می افتد چگونه احساس و رفتاری منطقی داشته باشید. حال یاد میگیرید كه با نگرانی عمل كنید نه با آشفتگی. به طور مثال ممكن است بگویید به فرض شكست و مورد انتقاد قرار گرفتن وحشتناك است. اگر والدین یا آموزگارانم به انتقاد از من ادامه دهند كارم را از دست خواهم داد. دنیا برایم به پایان می رسد و هرگز دوباره موفق نخواهم شد و احساس شادی نخواهم كرد. نمی توانم شكست و مورد انتقاد قرار گرفتن را تحمل كنم. اگر شكست بخورم بی عرضه بودنم را می پذیرم و احساس می كنم كه عملا نمی توانم در هیچ كاری موفق شوم. خود را وادار می كنید باورهای غیر عقلانی خود را به روشنی ببینید سپس با شدت و سماجت با آن معارضه كنید تا جایی كه ببینید مجبور نیستید آن ها را قبول داشته باشید و می توانید از آن ها دست بردارید و در مورد چیزهای نفرت انگیز كه برایتان اتفاق می افتد یعنی از شكست و مورد انتقاد قرار گرفتن احساس بهتری داشته باشید.
میترا مراد رفتارهای ناشی از استرس و اضطراب ناشی از دوران فشرده قبل از آزمون ابراز داشت: در هنگام اضطراب یك اتفاق روی می دهد، باور غیر منطقی در ذهن فعال می شود و اضطراب یا افسردگی بوجود می آید. ارتباطتان را با دوستان قطع نكنید و آن ها را محدود و هدایت شده كنید.
به دوستانتان بفهمانید كه آماده مسابقه بزرگ می شوید كه شرایط خاص خود را می طلبد. از دوستان مزاحم دوری كنید.
به همراه جمع درس نخوانید. طعنه و كنایه دیگران باید شما را مصر به ادامه كار كند پدیده دقت در تنهایی حاصل می شود. یادگیری فرایندی چند مرحله ایست و كنكور یادگیری عمیق و جامع است كه در آن حافظه كوتاه مدت كه بعد از چند دقیقه به طول نمی انجامد در مدخل حافظه بلند مدت است كه قانون طلایی یادگیری را می خواهد كه عبارت است از تكرار و تمرین مطالب آموخته شده و فراموشی می تواند از این طریق كم رنگ شود.
روش فراگیر چند مرحله ای عبارت است از ریختن طرح پیش مطالعه، مطالعه متن، یادداشت برداری، مرور یادداشت ها، یاداوری و تمرین و  سازماندهی مطالب كه در این روش كنكوری ها عملا در 4 مرحله فرد به سر می برد.
صبر و بردباری مكمل انگیزه است. تاكید خود را بر مطالب درسی بگذارید. باید به باور من می توانم برسید. در انتخاب رشته با چشم باز عمل كنید و واقعیت و آینده زندگی را در نظر داشته باشید.
وقتی مضطرب می شویم در امتحان، 1- از طرف دیگران یا خود برای كسب یك نتیجه عالی تحت فشار باشیم. 2- ارزیابی از نیرو و توانمندی های خود 3- ارزش و اهمیت كمی برای امتحانات قائلیم 4- سبك زندگی ما در گذشته و تصویری كه از آینده داریم. 5- تصور ما از انتخاب راه و روش های دیگر 6- چگونگی برداشت ما از شكست یا موفقیت و چگونگی روبرو شدن با آن 7- داشتن روحیه ی رقابتی سالم یا ناسالم 8- بایدهایی كه برای زندگی خود و زندگیمان تعیین كرده ایم و به آن باور داریم. 9- توانایی در تمركز فكر یا ابتلا به مشغولیت های ذهنی و پراكندگی فكر 10- آمادگی روانی بر سر امتحان 11- افكار و احساسات و تصورات كه باورها و حالات شخصی در باره خود تحصیلات انتخاب شغل و معنا و مفهوم زندگی 12- ترس از شكست 13- ترس از توقع ما نسبت به خودمان14- ترس از توقع والدینمان نسبت به ما
نحوه ی برطرف سازی : ساختن تصویر ذهنی مثبت
مراحل تغییر و ایجاد تصویر ذهنی موفق: تمرین آرام سازی- تمركز ذهنی  













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن