واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: دلایل رخوت بورس اعلام شد/ رونق چه زمانی به بازار برمی گردد؟ اقتصاد > بازار مالی - اقتصادنیوز نوشت:
کارشناسان بازار سرمایه دستیابی به توافق هسته ای و رونقی که در بخش واقعی اقتصاد به وجود می آید را عامل اصلی بازگشت رونق به بورس عنوان می کنند.
شاخص کل بورس اوراق بهادار در هفته های اخیر در یک موج حرکت راکد قرار داشت و روزهای زیادی را در نیمه های کانال 63 هزار واحدی میگذراند. این رخوت در حالی در بازار پیش آمد که در تجمع اعتراض آمیز سهامداران، خواسته های مبنی بر توقف عرضه های اولیه مورد بازبینی مدیران سازمان بورس قرار گرفت و آنها تصمیم گرفتند که تا پایان خرداد عرضه اولیه وارد بازار نکنند. در همین رابطه، مدیرعامل کارگزاری بانک سامان گفت: در حال حاضر هیچ خبر مثبت یا منفی وارد بازار نمی شود که به بازار هیجان تزریق کند. به همین دلیل بازار به حالت نسبتا رکودی وارد شده است. مهرآور خاطرنشان کرد: این موضوع که امسال بر خلاف سنوات گذشته، رونق همیشگی فصل مجامع هم وجود ندارد، مربوط به اخبار ضد و نقیضی است که از نتیجه توافق هستهای می رسد و صنایع بورسی و به تبع آن بازار را دچار سردرگمی کرده است. مدیرعامل کارگزاری اقتصادنوین در این باره گفت: اگر بخواهیم یک تعریف دقیق از بازار سرمایه بدهیم، در واقع یک نماد است که می تواند شرایط کلان اقتصای و انتظارات آینده را تنظیم کند و به عبارتی دماسنج اقتصاد است. به هر حال این روزها بحث تحریم مطرح است و مذاکراتی که به طول انجامیده و باعث شده ورود سرمایه گذاران به بورس با اما و اگر همراه شود. برزنی خاطرنشان کرد: قبل از دی ماه 1392 که با تصویب گران شدن نرخ خوراک پتروشیمی ها، بازار سرمایه دچار رکود شود، سرمایه گذاران زیادی برای کسب سودهای کلان وارد بازار شدند، اما به دلیل ورود بورس به فاز رکودی، آنها از بازار خارج شدند و این شرایط تا امروز هم ادامه دارد. او افزود: در حال حاضر ابهامی که حاصل شرایط اقتصادی و وضعیت تحریم ها است، به بازار سرمایه تحمیل شده است. به همین دلیل سرمایه گذاران سیاست صبر و انتظار را دنبال می کنند و منتظرند ببینند که در تیرماه جاری چه نتایجی به دست می آید تا وارد بازار شوند. برزنی گفت: البته چشم انداز بازار سرمایه خوشبینانه گمانه زنی می شود و پس از این توافق و برداشته شدن تحریم ها نیز، سیل سرمایه گذاران خارجی وارد بورس اوراق بهادار می شوند و به دنبال آن حجم معاملات و ارزش بازار افزایش پیدا می کنند. البته این اتفاقات ممکن است چندین سال زمان ببرد. زیرا جریان ورود سرمایه گذاران، نیاز به زیرساخت های زیادی دارد. البته سرمایه گذار منتظر نمی نشیند تا همه شرایط آماده شود و بعد وارد شود. بلکه سرمایه گذاری بر اساس انتظارات صورت می گیرد. همین که توافق به دست بیاید، اشتیاق برای سرمایه گذاری شروع و اجرایی می شود. اما مشاهده تاثیر این توافق به صورت عینی در آمار های اقتصادی چندین سال طول می کشد. برزنی گفت: مهمترین گروه صنعتی که سریع تر از سایر گروه ها، ورود سرمایه گذار را تجربه می کند، بخش نفت و گاز است. وقتی این بخش از صنعت وارد بازار های صادراتی شود، رشد و رونق در سایر بخش ها مثل ساختمانی ها و بانک ها هم دیده می شود.
3939
کلید واژه ها: بورس تهران -
سه شنبه 12 خرداد 1394 - 11:55:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]