واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تحصیل دختران خرمشهری در کنار فاضلاب+تصاویر
دانش آموزان دختر مدرسه ابتدایی ام البنین و مدرسه سوم خرداد منطقه پیش ساخت خرمشهر باید برای تحصیل در این مدرسه از دریای فاضلاب عبور کنند و هنگام حضور در کلاس هم با بوی فاضلاب باید کنار بیایند.
آفتاب : حدود سه سال است که مردم منطقه پیش ساخت خرمشهر با مشکل فاضلاب دست و پنجه نرم می کنند. البته این مشکل به صورت مقطعی بوده ولی مردم گاه و بیگاه مجبور هستند تا از دریای فاضلابی که در محل زندگی و تردد آنها جمع شده عبور کنند.
دانش آموزان دختر کم سن و سالی که در مدارس سه خرداد و ام البنین این منطقه مشغول به تحصیل هستند نیز مجبور به عبور از این فاضلاب ها هستند. در هر صورت دانش آموزان با توجه به وضعیت سنی خود نسبت به دریافت بیماری ها از فاضلاب خیلی حساس تر هستند.
مهدی رفیعی دهکردی رئیس آموزش و پرورش خرمشهر اظهار می کند: معضل آب و فاضلاب منطقه پیش ساخت خرمشهر مشکلاتی را برای دانش آموزان مدرسه ابتدایی دخترانه ام البنین و سوم خرداد ایجاد کرده ولی حل این مسئله به آبفا ارتباط دارد. آموزش و پرورش درحداختیارات خودش می تواند خواهش کند از آبفا که در حال حاضر هم پیگیر هستیم.
وی می افزاید: تاکنون در حال پیگیری هستیم ولی به هر حال آبفا نیز اعتبارات ندارد. آبفا اعلام کرده که کانال کشی باید این منطقه به صورت کامل عوض شود.
عدم اجرای ۶۵ درصد فاضلاب خرمشهر
پرویز پویان مهر رئیس اداره آبفای خرمشهر بیان می کند: ۶۵ درصد از طرح جامع فاضلاب خرمشهر اجرا نشده است. باقی مانده این طرح در خرمشهر به دلیل نبود اعتبارات کافی است و به هر حال پیمانکار برای اجرای پروژه به پول نیاز دارد.
وی تصریح می کند: برای تکمیل طرح جامع فاضلاب خرمشهر حدود ۲۰۰ کیلومتر باقیمانده و این میزان از طرح به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم. عدم پیشروی پروژه ها به دلیل نبود و عدم تخصیص اعتبارات است.
پویان مهر در پاسخ به در ارتباط با مشکل منطقه پیش ساخت خرمشهر می گوید: برخی مواقع به دلیل اختلالاتی که در شبکه برق ایستگاه پمپاژ این منطقه ایجاد می شود مردم منطقه با فاضلاب هایی که در خیابان سرریز می کند مواجه می شوند.
وی عنوان می کند: ۶۷ درصد شبکه آب در خرمشهر اجرا نشده و این شبکه های فعلی بالای ۲۵ سال قدمت داشته و نیاز به اصلاح دارند. برای اجرای این شبکه های آب به ۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
وضعیت فاضلاب پیش ساخت مناسب نیست
سید جواد ادریس پور عضو شورای شهر خرمشهر عنوان می کند: در منطقه پیش ساخت مردم مشکل فاضلاب دارند. وضعیت فیزیکی ساختمان های این منطقه نیز مشکل داشته و شهروندان مستمند از فضایی که شهرداری برای آنها تعیین کرده است پیشروی کرده اند.
وی ادامه می دهد: در منطقه پیش ساخت یک ایستگاه پمپاژ برای فاضلاب دارند و زمانی که برق قطع می شود این ایستگاه نیز خاموش شده و با مشکل مواجه می شود. آبفای شهر خرمشهر را با پروژه های مختلف زخمی کرده و در حال حاضر به دلیل نبود اعتبارات پروژه ها مسکوت باقی ماندهاند.
عضو شورای شهر خرمشهر در پایان می گوید: به هر حال برای این مشکل باید اعتبارات خاصی را پیش بینی کنند. منطقه آزاد خوشبختانه در حال ورود و کمک به مسائل مختلف شهری است. امسال با وعده هایی که منطقه آزاد بر اساس اعلام رقم داده است یک سال عمرانی خوب را در خرمشهر شاهد خواهیم بود.
وزیر به وعده خود عمل نکرد
عبدالله سامری نماینده مردم خرمشهر در مجلس اظهار می کند: چند هفته پیش وزیر نیرو را به کمیسیون کشاوری مجلس شورای اسلامی احضار کرده و طرح سئوال کردیم. وزیر نیرو قول داد تا صرفا برای مسئله فاضلاب به خرمشهر سفر کرده و از پروژه های نیمه کار این وزارت بازدید کند ولی متاسفانه در سفر اخیر خود به خرمشهر به این وعده خود عمل نکرد.
وی اضافه می کند: وضعیت فاضلاب در خرمشهر بسیار بد است. از سال ۹۱ که پروژه های آب و فاضلاب در این شهرستان کلنگ زنی شده مقداری از کارها را انجام دادند ولی قسمت اعظم کار باقی مانده است. باید پرسید که کسانی که از قبل تا به حال خودشان را مدیرکل آبفا می نامند برای خرمشهر چه کاری انجام داده اند.
نماینده مردم خرمشهر در مجلس تصریح می کند: برای اجرای پروژه های آبفا در خوزستان ۶ شهر را اولویت بندی کردند که خرمشهر، آبادان، شادگان، هویزه و سوسنگرد جزو این شهرها هستند. خرمشهر در مقام اول اولویت بندی بود ولی مدیرکل سابق آبفا خوزستان با وجودی که برخی از شهرستان ها نیازی به پروژه های آبفا نداشتند اعتبارات تعیین شده برای ۶ شهر فوق را در سایر شهرستانهای استان سرشکن کرد.
سامری عنوان می کند: بعضی از پیمانکارانی که برای انجام پروژه در خرمشهر انتخاب شدند در لیست سیاه و ممنوعه هستند. نباید از این افراد برای اجرای پروژه ها در خرمشهر استفاده می شد و حالا که استفاده شده کاملا روشن است که تخلفی صورت گرفته است.
وی بیان می کند: آبفای استان اعلام می کند که ۷۵ درصد از فاضلاب خرمشهر را اصلاح کرده در حالی که این خبر کاملا کذب است. در حال حاضر در مناطق پیش ساخت، کوت شیخ، ظهریه، عباره، سرحانیه و مولوی به طور کلی تمام نشده و مشکل فاضلاب دارند.
نماینده مردم خرمشهر در مجلس تاکید می کند: نباید ادعا کنند که در خرمشهر کاری انجام شده است اگر هم کاری انجام داده اند در شان خرمشهر قبل از جنگ نبوده است. متاسفانه حتی مناطقی که در محدوده منطقه آزاد است هم مشکل فاضلاب دارند. خیابان منازل دادگستری اکنون بالغ بر ۱۵ تا ۱۷ سال است که مشکل فاضلاب دارند.
سامری می افزاید: برخی مواقع مشاهده می شود که برای جشن در خرمشهر هزینه های میلیاردی می شود. به جای این هزینه های میلیاردی بهتر است که این هزینه ها را صرف جدول، کفپوش، آسفالت، فاضلاب و روشنایی شهر کنند. یک جشن بین ۵۰۰ میلیون تومان تا یک میلیارد تومان هزینه می شود.
وی یادآور می شود: با توجه به گذشت ۲۶ سال از پایان جنگ هنوز هم در خرمشهر مشکل فاضلاب داریم. مشکل توسعه آب و روشنایی هنوز هم در این شهر وجود دارد. مسئولان خرمشهری در حال تلاش و فعالیت هستند ولی با دست خالی که نمی شود کاری کرد.
تلاش های برای مصاحبه با فرماندار خرمشهر در ارتباط با بحث فاضلاب منطقه پیش ساخت بی نتیجه ماند.
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]