محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832534328
روند صعودی تعداد مدارک ثبت شده ایران در مجلات علمی دنیا
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اعلام کرد؛ روند صعودی تعداد مدارک ثبت شده ایران در مجلات علمی دنیا خبرگزاری پانا: سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اعلام کرد: دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی کشور در چند سال اخیر فشارهای مختلفی را به دلیل تحریم های بین المللی تجربه کرده اند، اما ظرفیت و توان اعضای هیئت علمی کشور مانع از رکورد علمی کشور شده است و رشد علمی ایران در عرصه های بین المللی همچنان ادامه دارد.
۱۳۹۴ دوشنبه ۱۱ خرداد ساعت 12:27
به گزارش خبرگزاری پانا، دکتر محمدجواد دهقانی افزود: اطلاعات استخراج شده از پایگاه های استنادی اسکوپوس و ISI نشان می دهد که مشارکت اعضای هیئت علمی و پژوهشگران کشور در کنفرانس های بین المللی و درنتیجه مقالات ثبت شده در کنفرانس ها به شدت کاهش یافته ولی علیرغم این کاهش، تعداد مدارک ثبت شده جمهوری اسلامی ایران در مجلات علمی دنیا همچنان روند صعودی طی می كند.
وی بر اساس اطلاعات مستخرج از پایگاه استنادی اسکوپوس اظهار داشت: از ابتدای سال 2014 تا 30 اردیبهشت ماه 1394 جمهوری اسلامی ایران رتبه 16 بین المللی و نیز جایگاه اول منطقه را دارد.
دکتر دهقانی تصریح كرد: بررسی اطلاعات مدارک ثبت شده در این پایگاه از سال 2000 تاکنون نشان می دهد که بالاترین جایگاه ایران تا قبل از سال 2014 رتبه 17 بوده است، بنابراین در سال 2014 شاهد صعود یک پله ای علم کشور در سطح بین المللی هستیم. رتبه کشور از ابتدای سال 2015 تاکنون نیز 16 است.
وی افزود: کمیت تولید علم در پایگاه های استنادی بین المللی به دو دسته کلی مجلات و کنفرانس ها تقسیم می شوند. انتشار نتایج پژوهش ها در مجلات به مراتب دشوارتر از کنفرانس ها بوده به طوری که چاپ یک مقاله در یک مجله با ضریب تاثیر بالا ممکن است به بیش از یک سال بینجامد.
از سوی دیگر برخی مجلات نیز بعد از برگزاری یک کنفرانس تعدادی از مقالات را گلچین کرده و در مجلات علمی به صورت ویژه نامه یا اشکال دیگر منتشر می كنند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در این خصوص اظهار داشت: شرکت در کنفرانس ها باعث اطلاع از آخرین یافته های علمی شده و دامنه تعاملات محققان را گسترش می دهد. بنابراین شرکت در کنفرانس علاوه بر آن که به صورت مستقیم و غیر مستقیم موجب افزایش تعداد مقالات در مجلات علمی می شود، در سال های گذشته بخش قابل توجه ای از کمیت تولید علم کشور را تشکیل میداد.
وی در ادامه گفت: بر اساس اطلاعات مستخرج از پایگاه استنادی ISI به تاریخ 30 اردیبهشت ماه 1394 ، وضعیت تولید علم کشور در بخش مجلات معتبر علمی بین المللی همچنان به صورت شتابان در حال افزایش است، اما در مقالات کنفرانس ها وضعیت از کاهش شدید تعداد مقالات چاپ شده در مجموعه کنفرانس های معتبر بین المللی حکایت دارد.
سرپرست ISC گفت: با توجه به اطلاعات ISI مدارک ثبت شده جمهوری اسلامی ایران در مجلات علمی دنیا در سال 2011 تعداد 25336 مورد بود. این رقم در سال 2012 به 27151 مدرک و در سال 2013 و 2014 به ترتیب به 28010 و 29686 مدرک افزایش یافت که البته طبق تجربیات قبلی از زمان ثبت مدارک شده در پایگاه های استنادی باید گفت که تعداد مدارک کشور در سال 2014 هرچند اندک مجددا افزایش خواهند یافت.
وی تصریح کرد: در نقطه مقابل، سهم کشور از کمیت تولید علم ناشی از مقالات علمی منتشره در کنفرانس های معتبر بین المللی مخصوصا در چند سال اخیر در حال کاهش بوده است. براساس مستندات موجود در پایگاه ISI تعداد مقالات ثبت شده در کنفرانس های مزبور در سال 2008 برابر با 4681 مورد بوده است.
دكتر دهقانی افزود: این رقم در سال 2011 به 3961 مورد و در سال 2013 به 2870 مورد کاهش یافته است. در سال 2014 این میزان به کمترین مقدار خود یعنی 1288 مورد رسیده به طوری که که از ابتدای سال 2015 تاکنون تنها 74 مقاله کنفرانس از ایران در پایگاه بین المللی ISI ثبت شده است.
رییس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) گفت: براساس اطلاعات پایگاه ISI حدود 27% ( بیست و هفت درصد) تولید علم بین المللی کشور در سال 2008 نتیجه شرکت در کنفرانس های بین المللی بوده است. در سال 2011 این سهم به 13.5% (سیزده و نیم درصد) و در سال 2013 به 9% ( نه درصد) و در سال 2014 به 4% (چهار درصد) تقلیل پیدا کرد. براساس اطلاعات آی.اس.آی از ابتدای سال 2015 تاکنون سهم مقالات کنفرانس ها از کل مقالات کشور به زیر 1% (یک درصد) رسیده است.
دكتر دهقانی خاطرنشان کرد: براساس اطلاعات پایگاه استنادی اسکوپوس وضعیت مشابهی در تولید علم کشور مشاهده می شود. تعداد مدارکی که توسط اعضای هیئت علمی کشور در مجلات معتبر بین المللی منتشر شده اند به ترتیب برای سال های 2011 تا 2014 عبارتند از 32159 مدرک، 34574 مدرک، 36097 مدرک و 37404 مدرک که نشان از افزایش شتابان تولید علم کشور دارد. براساس مدارک منتشر شده در مجلات بین المللی، سهم تولید علم کشور در هر یک از سال های 2011 تا 2013 برابر با 1.6% (یک و شش دهم درصد)از کل تولید علم دنیا بوده است. در سال 2014 این رقم به 1.7% (یک و هفت دهم درصد) از کل تولید علم دنیا افزایش یافت که افزایش قابل ملاحظه ای است. از ابتدای سال 2015 تاکنون نیز سهم تولید علم کشور از کل دنیا 1.7% (یک و هفت دهم درصد) بوده است.
وی افزود: در مقابل، براساس اطلاعات پایگاه استنادی اسکوپوس در سال 2010 تعداد مقالات ثبت شده کشور در کنفرانس های بین المللی 6695 مورد، در سال 2012 برابر با 5627 مقاله، در سال 2013 به 3560 مقاله و در سال 2014 به 2514 مقاله کاهش یافته است.
دكتر دهقانی خاطر نشان کرد: از ابتدای سال 2015 تاکنون تنها 219 مورد مقاله کنفرانس از کشور در سطح بین المللی منتشر و ثبت شده است.
سرپرست ISC تصریح کرد: براساس اطلاعات پایگاه استنادی اسکوپوس، در سال 2010 حدود 23% (بیست و سه درصد) کل تولید علم کشور ماحصل شرکت اعضای هیئت علمی و پژوهشگران کشور در کنفرانس های بین المللی بوده است. همچنین در سال 2011 حدود 18% ( هیجده درصد) از کل تولید علم کشور نتیجه مقالات کنفرانس های بین المللی و در سال 2012 این رقم به 14% ( چهارده درصد) کاهش یافت.
وی گفت: این روند کاهش مقالات ادامه یافته به گونه ای که در سال 2013 سهم مقالات کنفرانس ها از کل تولید علم کشور به 9% ( نه درصد)و در سال 2014 به 6% ( شش درصد) کاهش پیدا کرده است. این آمار از ابتدای سال 2015 تاکنون از کاهش شدید سهم مقالات به کمتر از2% ( دو درصد) خبر می دهد.
دكتر دهقانی در ادامه گفت: متناظر دانستن شمارش تعداد مدارک نمایه شده در پایگاه های استنادی با پیشرفت علمی برای علم کشور آفتی بزرگ است. امروزه در سطح بین المللی بر پایه اطلاعات قابل دسترس در پایگاه های استنادی، شاخص های بسیار پیشرفته ای برای سنجش میزان پیشرفت و تعیین نقاط قوت و ضعف علمی تدوین شده و مورد استفاده قرار می گیرند. کمیت تولید علم شرط لازم برای توسعه علمی است، اما به هیچ عنوان شرط کافی نیست.
وی گفت: سند سیاست های کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری چهار شاخص مرجعیت علمی، دیپلماسی علمی و اثرگذاری اقتصادی را در کنار کمیت تولید علم مورد تاکید قرار داده است. یکی از مهمترین بسترها برای سنجش این شاخص ها پایگاه های استنادی هستند. در همین راستا، یکی از اهداف پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) توسعه و به كارگیری شاخص های مناسب تر برای اندازه گیری میزان توسعه علمی و همچنین تعیین نقاط قوت و ضعف علمی است.
دكتر دهقانی در این رابطه به عنوان یک نمونه به کمیت تولید علم کشور سوئیس در پایگاه اسکوپوس اشاره کرد و گفت: در سال 2014 این کشور از لحاظ کمیت تولید علم بعد از ایران و در رتبه 17 دنیا قرار دارد، اما بر اساس اطلاعات پایگاه استنادی اسکوپوس و ISI جزو هفت کشور اول دنیا از لحاظ مرجعیت علمی است.
وی افزود: از جهت دیپلماسی علمی، بعد از اتریش که در چندین سال اخیر در این حوزه فعال شده است، سوئیس دارای قوی ترین دیپلماسی علمی در جهان است. از لحاظ اثرگذاری اقتصادی، دانشگاه های این کشور ارتباط بسیار موثری با بخش صنعت دارند، به نحوی که انستیتو فناوری فدرال زوریخ در بین دانشگاه های دنیا از همین جهت رتبه 36 را کسب کرده است. بر اساس همین شاخص موسسه پلی تکنیک فدرال لوزان در رتبه 103 دنیا قرار دارد یا دانشگاه لوزان از همین حیث در رتبه 166 دنیا قرار دارد.
سرپرست ISC ادامه داد: شرکت در کنفرانس های بین المللی نه تنها باعث افزایش آمار تولید علم کشور می گردد، بلکه اعضای هیئت علمی را در انجام بهتر پژوهش به واسطه اطلاع از جدیدترین یافته های علمی و درک مسیرهای آینده علم یاری می كند. این مسئله در خصوص سفرهای مطالعاتی و علمی نیز صادق است. با توجه به کاهش نسبتا زیاد تعداد مقالات ثبت شده در کنفرانس های بین المللی در چند سال اخیر، افزایش آن نیاز به برنامه ریزی دارد.
دكتر دهقانی ادامه داد: یکی از دلایل اصلی کاهش تمایل اعضای هیئت علمی به شرکت در کنفرانس های بین الملی، امتیاز ناچیز چاپ مقاله کنفرانس ها در آیین نامه ارتقاست به طوری که این امتیاز به کمتر از یک سوم امتیاز یک مقاله در مجلات معتبر می باشد. همچنین امتیاز کل چاپ مقاله در مجموعه مقالات کنفرانس ها دارای سقف مشخص ( 20 امتیاز) می باشد.
وی اظهار داشت: دلیل دیگر روند کاهشی سهم مقالات کنفرانس ناشی از تغییرات ایجاد شده در نرخ ارز های خارجی در چند سال گذشته بوده است. برای شرکت در کنفرانس های معتبر خارجی هزینه ثبت نام ، اخذ ویزا، هزینه بلیط رفت و برگشت، اقامت و سایر موارد بر مبنای ارز های خارجی محاسبه می شود. باید در نظر داشت که نرخ ارز در چند سال اخیر سه برابر شده است. در حال حاضر هزینه شرکت در یک کنفرانس با توجه به کشور محل برگزاری از شصت میلیون ریال تا صد میلیون ریال است و برای برخی از کشورها و شهرها این ارقام بیشتر نیز هست.
سرپرست ISC تصریح کرد: دانشگاه ها و موسسات پژوهشی به دلیل محدودیت مالی امکان تامین کامل اعتبار پژوهشی برای شرکت اعضای هیئت علمی در کنفرانس های بین المللی را ندارند و لذا مابه التفاوت مربوطه در اکثر مواقع به عهده هیئت علمی است.
دكتر دهقانی خاطر نشان کرد: افزایش شرکت در کنفرانس ها به معنی حفظ شتاب کمیت تولید علم کشور در این حوزه است، بنابراین پیشنهاد می شود که جبران مابه التفاوتی که توسط اعضای هیئت علمی پرداخت می گردد در دستور کار هیئت امنای دانشگاه ها و موسسات پژوهشی قرار گیرد.
دكتر دهقانی در خاتمه با اشاره به اینکه هسته اصلی سند سیاست های کلان علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری، تبدیل علم به ثروت و قدرت ضمن حفظ ارزش های اسلامی است، گفت: از همین رو، علاوه بر توجه به کمیت تولید علم، راهبرد مدیریت و هدایت این کمیت در جهت تبدیل به فناوری و نوآوری در جهت رفع نیازهای کشور با توجه به آمایش سرزمین و نوآوری باید محوریت یابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]
صفحات پیشنهادی
فرماندار خمین: دنیا غیرت و استعداد جوانان ایران را باور کرده است
فرماندار خمین دنیا غیرت و استعداد جوانان ایران را باور کرده است خمین - ایرنا - فرماندار خمین گفت ملت های آزاده دنیا هوشمندی غیرت و استعداد جوانان نظام جمهوری اسلامی را باور کرده و دانشمندان جوان ایرانی با دستیابی به پیشرفت های بزرگ در علوم مختلف جایگاه رقابتی و وزن علمی ایرانثبت نام 200 نخبه دانشگاه برتر دنیا برای حضور در ایران/ امضاءقرارداد همکاری میان پتروپارس و معاونت علمی و فناور
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ثبت نام 200 نخبه دانشگاه برتر دنیا برای حضور در ایران امضاءقرارداد همکاری میان پتروپارس و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ستاری با اشاره به اینکه تاکنون از 400 دانشگاه معتبر 200 دانشگاه برتر دنیا نخبه ایرانی برای حضور در کشور ثبت نام کردهاندوزیر دادگستری در همایش چشمانداز حقوق کودک در ایران: قتلعام کودکان یمن یک رسوایی بزرگ برای مدعیان حقوق بشر اس
وزیر دادگستری در همایش چشمانداز حقوق کودک در ایران قتلعام کودکان یمن یک رسوایی بزرگ برای مدعیان حقوق بشر است ۲۲ میلیون شهروند زیر ۱۸ سال در کشور داریموزیر دادگستری گفت کودکان و زنان یمنی با وجود ادعای حقوق بشری که از سوی غرب گوش همه را کر کرده قتلعام میشوند که این یک رسواییایران جزء 7 کانون مهم سالک در دنیاست
ایران جزء 7 کانون مهم سالک در دنیاست خبرگزاری پانا مناطق مختلفی از ایران درگیر بیماری سالک هستند و سالانه حدود 19 هزار نفر در کشور مبتلا به سالک میشوند از همین رو درمانگاه پوست و مو مرکز جامع ترمیم زخم جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برای تشخیص و درمان سالک آمادگی کامل دارد ۱۳تعلیق تایید مدارک پزشکی ایرانیان در آمریکا
تعلیق تایید مدارک پزشکی ایرانیان در آمریکا کمیسیون آموزشی فارغ التحصیلان پزشکی خارجی در ایالات متحده آمریکا از تعلیق تاییدیه مدارک پزشکان ایرانی به دلیل تحریم ایران خبر داد خبرگزاری مهر کمیسیون آموزشی فارغ التحصیلان پزشکی خارجی در ایالات متحده آمریکا از تعلیق تاییدیه مدارک پزشکمعاون وزیر ورزش و جوانان: تجربه ثابت کرده است اگر جوانان ایرانی دچار آسیب شوند، این آسیب عمیق نیست/جوانان ایرا
معاون وزیر ورزش و جوانان تجربه ثابت کرده است اگر جوانان ایرانی دچار آسیب شوند این آسیب عمیق نیست جوانان ایرانی پاکترین مقاومترین و باهوشترین جوانان دنیامعاون وزیر ورزش و جوانان گفت اکنون بیش از 30 سال است که در حوزه علمی و عملی با جوانان سر و کار دارم و مشکلات آنها را میداروند افزایشی استعمال دخانیات در میان زنان |اخبار ایران و جهان
روند افزایشی استعمال دخانیات در میان زنان کد خبر ۵۰۴۳۴۳ تاریخ انتشار ۰۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۰۱ - 29 May 2015 سرپرست مرکز بهداشت خوزستان گفت شرکتهای تولیدکننده دخانیات نوجوانان جوانان و زنان را هدف گرفتهاند و از آنجا که مصرف قلیان برای این قشر جذاب است میزان استعمال آن در میانثبت بیش از 54 هزار پایاننامه در پایگاه ثبت ایرانداک طی سال گذشته
ثبت بیش از 54 هزار پایاننامه در پایگاه ثبت ایرانداک طی سال گذشته خبرگزاری پانا بیش از 54 هزار پایاننامه طی سال گذشته در پایگاه ثبت اطلاعات پایاننامهها و رسالههای تحصیلات تکمیلی کشور به ثبت رسید ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۰ خرداد ساعت 10 36 به گزارش خبرگزاری پانا از ابتدای سال 93 تا پایسرعت اینترنت ایران در دنیا جایگاه مناسبی ندارد
سرعت اینترنت ایران در دنیا جایگاه مناسبی ندارد وزیر ارتباطات از ارتقای ۵ پلهای ایران در تأمین زیرساختهای اینترنت خبر داد و گفت سرعت اینترنت ایران در دنیا جایگاه مناسبی ندارد به گزارش نامه نیوز محمود واعظی در حاشیه جلسه با فعالان اقتصادی در جمع خبرنگاران اظهار داشت رتبهبند۱۳ دانشگاه ایرانی در بین ۷۵۰ دانشگاه برتر دنیا
۱۳ دانشگاه ایرانی در بین ۷۵۰ دانشگاه برتر دنیا بر اساس آخرین نتایج نظام رتبه بندی سال ۲۰۱۵ لایدن ۱۳ دانشگاه ایرانی در میان ۷۵۰ دانشگاه برتر جهان مورد شناسایی ارزیابی و رتبه بندی قرار گرفته است به گزارش فرهنگ نیوز دکتر علی گزنی - معاون پژوهشی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام باطی دو سال اخیر، 143 هزار کودک ایرانی در هیچ مدرسهای ثبت نام نکردهاند
دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۲ معاون آموزشی نهضت سواد آموزی کشور ضمن بیان اینکه شبکههای اجتماعی یکی از بزرگترین مکانهایی است که میتوان در آن آموزش ارائه کرد گفت تاثیرات آموزشی شبکههای اجتماعی چندین برابر بیشتر از آموزش رسمی است به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری دانشجودر گفتوگو با فارس مطرح شد بررسی پروندههای ایران در مجامع بینالملل و موضوعات مربوط به مواد مخدر در کمیسیون ق
در گفتوگو با فارس مطرح شدبررسی پروندههای ایران در مجامع بینالملل و موضوعات مربوط به مواد مخدر در کمیسیون قضایی مجلسیک عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس از بررسی موضوعات مربوط به پروندههای ایران در مجامع بینالمللی و همچنین موضوعات مربوط به مواد مخدر در این کمیسیون در هفته گذشتهشهروندان کدام کشورها شیفته ایران شدند؟
شهروندان کدام کشورها شیفته ایران شدند براساس گزارش سازمان جهانی جهانگردی عراق جمهوری آذربایجان افغانستان ترکیه ترکمنستان عربستان پاکستان کویت هندوستان و بحرین بیشترین سهم از بازار گردشگری ورودی ایران را به خود اختصاص دادند خبرگزاری ایسنا یک میلیون و 977 هزار گردشگر دراعلام نتایج آزمون استعدادهای درخشان، اواخر خردادماه |اخبار ایران و جهان
اعلام نتایج آزمون استعدادهای درخشان اواخر خردادماه کد خبر ۵۰۱۵۲۲ تاریخ انتشار ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۵ - 19 May 2015 نتایج آزمون استعدادهای درخشان اواخر خرداد ماه از طریق ادارات کل آموزش و پرورش استان ها اعلام می شود به گزارش ایسنا آزمون ورودی دبیرستانهای دوره اول استعدادهایشرایط ثبتنام در مدارس تیزهوشان |اخبار ایران و جهان
شرایط ثبتنام در مدارس تیزهوشان کد خبر ۵۰۱۹۱۸ تاریخ انتشار ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵ ۴۵ - 20 May 2015 مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران جزئیات و شرایط ثبتنام مدارس سمپاد و نمونه دولتی را اعلام کرد به گزارش ایسنا اسفندیار چهاربند با بیان اینکه ثبت نام صرفا یک فرآیند اداری و دریافت مدپرونده یک قاتل روی میز ۵ قاضی |اخبار ایران و جهان
پرونده یک قاتل روی میز ۵ قاضی با اعتراض هادی به این حکم پرونده به شعبه 14 دیوانعالی کشور ارسال شد و چهار قاضی دیوانعالی پس از بررسی تخصصی حکم قصاص را نپذیرفتند و به روند بررسیهای قضایی و پلیسی نقص گرفتند کد خبر ۵۰۱۴۶۴ تاریخ انتشار ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۴ - 19 May 2015 ماجفرماندار هرسین: بیمه سلامت در زندگی خانواده های ایرانی تاثیر مثبتی داشته است
فرماندار هرسین بیمه سلامت در زندگی خانواده های ایرانی تاثیر مثبتی داشته است کرمانشاه - ایرنا - فرماندار هرسین بر آثار مثبت بیمه سلامت در زندگی خانواده های ایرانی تاکید کرد و گفت براساس این طرح هزینه درمانی مردم باید به حداقل برسد و همگان نیز باید این موضوع را بخوبی لمس کنند به-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها