واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تداوم شاخ و شانه كشيدن چين و امريكا در شرق دور
جدال لفظي و جابهجايي تهديدآميز نيروها و ادوات در درياي چين همچنان ادامه دارد. يك روز بعد از اظهارات ضد چيني وزير دفاع امريكا اينبار نوبت چين بود كه از احتمال تحويل سيستم دفاعي هوايي پيشرفته امريكايي به كرهجنوبي اظهار نگراني و درخواست امريكا مبني بر توقف عمليات احداث جزاير مصنوعي در درياي چين جنوبي را رد كند.
جدال لفظي و جابهجايي تهديدآميز نيروها و ادوات در درياي چين همچنان ادامه دارد. يك روز بعد از اظهارات ضد چيني وزير دفاع امريكا اينبار نوبت چين بود كه از احتمال تحويل سيستم دفاعي هوايي پيشرفته امريكايي به كرهجنوبي اظهار نگراني و درخواست امريكا مبني بر توقف عمليات احداث جزاير مصنوعي در درياي چين جنوبي را رد كند.
به گزارش خبرگزاري رسمي كرهجنوبي يونهاپ «سان جيانگوآ» رئيس ستاد مشترك چين در حاشيه نشست امنيتي آسيا در سنگاپور طي گفتوگويي با «هان مينكو» وزير دفاع كرهجنوبي از حضور سيستم دفاعي موشكي پيشرفته تاد در شبهجزيره كره اظهار نگراني كرد. چند ماه پيش از اين منبعي در ارتش كره جنوبي گفته بود «امريكا برنامه دارد تا در صورتي كه شرايط اضطراري در شبهجزيره كره رخ دهد، سيستم پيشرفته دفاعي- موشكي «تاد» را به اين منطقه ارسال كند.» بعداز اعلام اين خبر وزارت دفاع كره جنوبي اعلام كرده بود قصد خريد سيستم پيشرفته دفاعي- موشكي «تاد» را از امريكا ندارد. مقامات كره جنوبي هر برنامهاي براي خريد اين سيستم دفاعي- موشكي را از امريكا رد كرده و سخنگوي وزارت دفاع كره جنوبي گفته بود گرچه اين سيستم براي دفاع بهتر در مقابل موشكهاي كره شمالي خوب است اما منافع ملي اولويت ما در تصميمگيري است.»
سامانه موشكي ضد بالستيك «تاد» بدون استفاده از كلاهك بلكه با انرژي جنبشي خود موشك را به سوي هدف پرتاب ميكند و برد رادار آن 100 كيلومتر و سقف پرواز آن 150 كيلومتر با سرعت بالاست. درياسالار جيانگوآ همچنين گفت: چين درخواست امريكا مبني بر توقف عمليات احداث جزاير مصنوعي در درياي چين جنوبي را رد ميكند. اوضاع در درياي چين جنوبي باثبات و امن است و هيچ كشوري نميتواند پكن را از اقداماتش منصرف كند.
اشتون كارتر، وزير دفاع امريكا، روز جمعه در اين نشست امنيتي گفت رفتار چين بر خلاف استانداردهاي بينالمللي است. درياي جنوبي چين حدود 250 جزيره دارد كه مساحتشان مجموعا به 15 كيلومتر مربع ميرسد. به جز چين، كشورهاي ويتنام، فيليپين، مالزي و برونئي نيز بر كل يا بخشهايي از اين جزاير ادعاي مالكيت دارند.
ورود روسيه به نفع چين
همين چندي پيش بود كه مانور مشترك چين و روسيه در مديترانه انجام شد. حالا روسها از شركت در مانوري در سال 2016 خبر ميدهند تا معادلات درياي چين به ضرر متحدان امريكا رقم بخورد. روسيه در رزمايش نظامي دريايي با ديگر كشورهاي متحد خود در جنوب شرق آسيا شركت ميكند. «آناتولي آنتونوف» وزير دفاع روسيه كه روز شنبه در نشست سنگاپور صحبت ميكرد از برنامه روسيه براي شركت در رزمايش دريايي ضدتروريستي ماه ميسال 2016 خبر داد. شبكه خبري راشاتودي با انتشار اين خبر نوشت: آنتونوف همچنين از امريكا به دليل مداخله در مسائل داخلي ديگر كشورها انتقاد كرد و گفت روسيه نگران اپيدمي انقلابهاي رنگي است كه در خاورميانه به جريان افتاده و زماني طولاني در كشورهاي متعددي در منطقه در جريان است. آنتونوف ادامه داد: اين بيماري به كشورهاي متعدد اروپايي ميرود و آزادانه از بيرون كنترل ميشود. در همين حال وزيران دفاع ژاپن و ايالات متحده امريكا در ديدار روز شنبه خود در حاشيه اجلاس سنگاپور اعلام كردند كه ژاپن و امريكا براي مقابله با تلاش چين جهت تغيير در وضعيت كنوني با يكديگر همكاري خواهند نمود. ناكاتاني در اين ديدار گفت: ژاپن و ايالات متحده با امضاي شيوه نامههاي همكاري دفاعي جديد در ماه گذشته، قدم جديدي را در مناسبات خود برداشتند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]