واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: العبادي: بهكارگيري حشدالشعبي ربطي به امريكا ندارد
پيشروي برنامهريزي شده و با شتاب گروههاي مردمي تحت پرچم سازمان حشد الشعبي در الرمادي باعث شده مقامات دولت عراق بيش از پيش بر اهميت نقش اين گروه آگاه شوند و بر لزوم به كارگيري آنها در عملياتهاي بعدي به ويژه در عمليات آزادسازي موصل تأكيد كنند، گزارشهاي ميداني حاكي از افزايش بياعتمادي به امريكا و گرايش به ايران در ميان مقامات محلي استان الانبار است.
نویسنده : محمد بابایی
پيشروي برنامهريزي شده و با شتاب گروههاي مردمي تحت پرچم سازمان حشد الشعبي در الرمادي باعث شده مقامات دولت عراق بيش از پيش بر اهميت نقش اين گروه آگاه شوند و بر لزوم به كارگيري آنها در عملياتهاي بعدي به ويژه در عمليات آزادسازي موصل تأكيد كنند، گزارشهاي ميداني حاكي از افزايش بياعتمادي به امريكا و گرايش به ايران در ميان مقامات محلي استان الانبار است.
روز يكشنبه نيروهاي دولتي و مردمي عراق به پيشروي خود ادامه دادند و موفق شدند به سه كيلومتري مركز شهر الرمادي نزديك شوند. در جريان عملياتهاي روز گذشته اين نيروها مقر اداره عبور و مرور در استان الانبار را كه به يك پايگاه نظامي تبديل شده از سيطره داعش خارج كردند. پيشتر اين نيروها موفق شده بودند مسيرهاي ورود و خروج داعش به شهر الرمادي را قطع كنند. فرماندهان عراقي تأكيد كردهاند عمليات آزادسازي الرمادي را با شتاب و بر اساس برنامهريزي پيش خواهند برد اما شتاب زده عمل نخواهند كرد.
«خالد العبيدي» وزير دفاع عراق در بيانيهاي اعلام كرد: «عمليات آزادسازي استان الانبار با برنامهريزي دقيق و به كارگيري درست يگانهاي نظامي، نيروهاي مردمي و عشاير پيش ميرود و ما شاهد هماهنگي خوبي ميان اين نيروها و شوراي استانداري الانبار براي آزادسازي كامل اين استان و حفظ جان و املاك غيرنظاميان هستيم.» در تحولي ديگر سايت شبكه سومريه نيوز روز يكشنبه به نقل از بيانيه وزارت دفاع عراق اعلام كرد نيروهاي ارتش و بسيج مردمي پس از پاكسازي در حال تماس با يگانهاي امنيتي مستقر در پالايشگاه بيجي هستند. اين وزارتخانه خاطرنشان كرد، پس از رسيدن نيروهاي ويژه و نيروهاي دلاور بسيج مردمي، عناصر داعش به صورت جمعي از مركز بيجي گريختند.
مأموريتهاي مهم براي حشد الشعبي
نقش مهم گروههاي داوطلب مردمي كه تحت عنوان «حشد الشعبي» گردهم آمدهاند باعث شده مقامات عراقي تأكيد كنند به رغم تمامي مخالفتهايي كه از طرف بعضيها اعمال ميشود از اين گروهها براي آزادسازي موصل نيز استفاده خواهد شد. حيدر العبادي نخست وزير عراق در گفتوگو با شبكه «العراقيه» اعلام كرد با وجود مخالفتها همواره بر شركت نيروهاي بسيج مردمي «الحشد الشعبي» براي پاكسازي موصل از عناصر تكفيري داعش تأكيد دارد.
. اين موضع حيدر العبادي در حالي است كه وي پيش از سقوط الرمادي به دليل فشار امريكاييها نسبت به اعزام نيروهاي حشد الشعبي براي دفاع از اين شهر ترديد كرد؛ مسئلهاي كه منتقدان آن را يكي از دلايل عمده سقوط اين شهر در اواخر ارديبهشت ماه به دست داعش عنوان كردند. اما به نظر ميرسد تجربه الرمادي باعث تغيير موضع العبادي و بياعتمادي وي به امريكاييها شده است. نخست وزير عراق در همين رابطه به شبكه العراقيه گفت: «امريكا نميتواند در مورد به كارگيري الحشد الشعبي موافقت يا مخالفت كند و اين عراقيها هستند كه در اين مورد تصميمگيري ميكنند و ايالات متحده هم اين را ميداند.»
امريكا در حاشيه
افزايش بياعتمادي به امريكا صرفاً به مقامات دولت مركزي و شيعيان اين كشور محدود نميشود. انفعال امريكاييها براي مقابله با داعش باعث شده مقامات محلي و مردم استان الانبار نيز نسبت به اراده واشنگتن در جنگ با داعش ترديد داشته باشند. خبرنگار روزنامه واشنگتن پست در عراق روز شنبه طي گزارشي با اشاره به اينكه «بي اعتمادي به دولت امريكا در حبانيه [ يكي از شهرهاي استان الانبار] مشهود است» به نقل از فليح العيسوي معاون رياست شوراي استانداري الانبار آورده است: « من اولين متحد ايالات متحده در الانبار بودم اما اوباما دروغگو است چراكه گفت الرمادي سقوط نخواهد كرد.» وي در ادامه افزوده است: « الانبار دو گزينه براي اتحاد داشت؛ ايران يا ايالات متحده. ما امريكا يعني يك كشور قدرتمند را انتخاب كرديم اما اشتباه كرديم.» در اين گزارش همچنين آمده است: گروههاي مردمي كه واشنگتن پست از آنها به عنوان «شبهنظاميان طرفدار ايران» ياد كرده است پس از عقب نشيني نيروهاي تحت آموزش امريكا، دست برتر را در جنگ الرمادي دارند و ايران در جنگ با داعش امريكا را به حاشيه رانده است. اين تحولات باعث نگراني امريكاييها از كاهش نفوذ خود در عراق شده است. كنت پولاك كارشناس امريكايي خاورميانه در مؤسسه بروكينگز اخيراً طي يادداشتي نوشت: «سقوط الرمادي باعث تخريب اعتماد عراقيها به امريكا شده است و اگر شبهنظاميان شيعه نقشي در بازپسگيري الرمادي ايفا كنند اين كار ميتواند نفوذ ايران در بغداد را افزايش دهد و از نفوذ امريكا بكاهد.» حيدر العبادي هم در مصاحبه خود با شبكه العراقيه درباره نقش ايران گفت: «عراق رابطه راهبردي با ايران دارد و از حمايت هر كشوري كه به عراق كمك كند از جمله ايران استقبال ميكنيم، اما اين بدان معني نيست كه عراق تحت كنترل آنهاست.» در همين حال گزارشهاي تأييد نشده حاكي از حضور سردار قاسم سليماني فرمانده سپاه قدس در عراق است. كاربر گرين ليمون در شبكه مجازي توئيتر كه تحولات امنيتي در سوريه و عراق را پوشش ميدهد اواخر شنبه با انتشار تصويري از قاسم سليماني در ميان فرماندهان عراقي نوشت: «عراق متعجب شده است، چه كسي بازگشته است؟ قاسم سليماني با هادي عامري يك روز قبل در نزديكي خالديه واقع در استان الانبار ديدار كرد.»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]