واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ خرداد ۱۳۹۴ (۱۹:۴۳ب.ظ)
تدوين طرح ساماندهي ناظران کشاورزي در مناطق روستايي موج -مشاور وزير و مجري طرح گندم وزارت جهاد کشاورزي از تدوين طرح بلوک بندي ساماندهي کارشناسان و ناظران کشاورزي در مناطق روستايي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، اسماعيل اسفندياري پور هدف از تهيه اين طرح را ساماندهي و نحوه به کارگيري کارشناسان ناظر جديدالاستخدام در مراکز خدمات کشاورزي سراسر کشور عنوان کرد.
وي افزود: ايجاد ارتباط دوسويه و مستمر با توليد کنندگان و روستاهاي هر بلوک به منظور انتقال يافتههاي تحقيقاتي، تخصصي و پشتيباني، پيگري در رفع نيازهاي پشتيباني، اطلاعات عمومي و تخصصي کشاورزان در مزارع و عرصههاي توليد و انعکاس آن به مسئولان، نظارتهاي فني بر مزارع و باغات و واحدهاي دامي و توليدي و دسترسي به آمار و اطلاعات متقن و قابل اعتماد توليدات و عوامل مؤثر بر آن از ديگر اهداف اين طرح است.
اسفندياري پور يکي از اولويتهاي به کارگيري کارشناسان ناظر در عرصه توليد را مديريت آب، توزيع سيستمهاي آبياري نوين و افزايش کارايي آب دانست و گفت: در مزارعي که از سيستمهاي آبياري نوين استفاده ميشود، به ازاي هر متر مکعب آب بين يک تا 4.1 کيلو گرم دانه گندم توليد شده در حالي که در شيوههاي آبي غرقابي ميزان توليد دانههاي گندم به ازاي هر متر مکعب آب 7 دهم تا 8 دهم کيلوگرم است.
وي هدايت کشاورزي به سمت توليد محصول پاک، افزايش راندمان توليد با استفاده از اصول کشت؛ روشهاي به زراعي و تغذيه گياهي؛ کشت و تقويم زراعي و تناوب کشت؛ توسعه صنعت دام، طيور، زنبورداري، توليد عسل؛ افزايش ضريب مکانيزاسيون؛ تقويت کشاورزي حفاظتي براي جلوگيري از فرسايش خاک و توجه به واکسيناسيون و بهداشت دام را از ديگر اولويتهاي به کارگيري و ساماندهي کارشناسان ناظر برشمرد.
مجري طرح گندم با بيان اين که به منظور تسريع و تداوم در کارها براي کارشناسان ناظر کشاورزي، سازمان اجرايي کار طرح بلوک بندي در سطح ملي، استاني و دهستان پيش بيني شده است، اذعان داشت: اين طرح با اين ديدگاه تهيه شده که تمام روستاهاي کشور به کمک کارشناسان ناظر جديد الاستخدام و شاغلان در مراکز خدمات کشاورزي زير پوشش آموزشهاي فني تخصصي و نظارت قرار گيرند و اطلاعات عمومي و تخصصي از جمله در زمينه اطلاعات، اعطاي اعتبارات و يارانهها در اين نقاط منتقل شود.
وي با اذعان به اين که در اين طرح، هر بلوک متشکل از يک يا چند روستا با شاخصهايي همچون تعداد روستاها، مساحت ارضي زراعي آبي و ديم و يا اراضي باغي و واحدهاي دامي است، تصريح کرد: تعيين حدود مسئوليت کاري در کارشناسان و امکان ارزيابي عملکرد و اثر بخشي آن، تقسيم زماني کار در طول سال و جلوگيري از افزايش حجم کار فصلي و امکان بازديد از مزارع، ارائه خدمات آموزشي و ترويجي، افزايش بهره برداري براي کشاورزان و به نوعي رعايت عدالت اجتماعي از مزاياي بلوک بندي اين طرح است.
وي خاطر نشان ساخت: طي سالهاي گذشته به روستاها کم توجهي شده در حالي که روستاها به عنوان يک واحد توليدي در حوزه کشاورزي به منظور تأمين امنيت غذايي مطرح هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]