محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845515228
تشابه جریان دوم خرداد و سازمان منافقین
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
تشابه جریان دوم خرداد و سازمان منافقین استاد دانشگاه علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: جریان دوم خرداد عملا قصد پالایش طیف خود را ندارد.
به گزارش فرهنگ نیوز ، فیروز اصلانی استاد حقوق دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار نما در خصوص زمینه های فکری جریان دوم خرداد گفت: دوم خردادی که مطرح شد، شامل طیف وسیعی از افراد بود که از عباس عبدی تا عباس دوزدوزانی را در بر میگرفت و در نگاهی وسیع تر شامل عناصر ضد انقلاب خارج نشین تا کسانی که با نظام اسلامی مراوده دارند، می شود.
وی مهم ترین اشکال وارده به دوم خرداد را فقدان مرزبندی مشخص با جریانات برانداز و معاند عنوان کرد و افزود: هرکسی و با هر تفکری خود را در مجموعه دوم خرداد تعریف کرد و عدم تعریف صحیح و منجز اصلاحات و مرزبندی نکردن سردمداران موسوم به اصلاح طلب با افکار و افراد معاند و ضد انقلاب سبب شد، آنان جریان دوم خرداد را به نفع خود مصادره کنند.
هرجایی که نیروهای اسلامی بدون مرزبندی دقیق و بدون پرچم و تابلوی مشخص حرکت کردند ضربه خوردند
اصلانی با بیان اینکه افراد و جریانهائی که تحت پرچم و تابلوی مشخص اندیشه صحیح اسلامی حرکت نکنند در دام التقاط فکری و سازمانی میافتند و دیگران محصول شان را مصادره میکنند. در تاریخ سیاسی ایران، هرجایی که نیروهای اسلامی بدون مرزبندی دقیق و بدون پرچم و تابلوی مشخص حرکت کردند ضربه خوردند، تاکید کرد: اگر در مشروطه مرزبندی صحیح با جریانات ناسالم، فاسدالعقیده و مادی گرا صورت می گرفت، این جریان شکست نمی خورد که این اتفاق در زمان ملی شدن صنعت نفت نیز مجددا تکرار شد که منجر به شکست آن حرکت هم شد.
وی در تایید گفته های خود به جریان منافقین نیز اشاره کرد و افزود: اگر گروهک منافقین با تجهیز خود به تفکر اسلامی، با اندیشه های مارکسیستی مرزبندی مشخصی داشت دچار استحاله و تغییر مواضع ایدئولوژیک توسط عناصر مارکسیستی نمی شد.
این استاد دانشگاه در خصوص زمینه های فکری دوم خرداد تصریح کرد: کسانی که تفکر اسلامی را از منبع و سرچشمه سالم نمی گیرند بی شک دچار مشکل میشوند و این موضوع درباره جریان دوم خرداد نیز صدق می کند.
امام صادق (ع) در ذیل آیه شریفه «فلینظر الانسان الی طعامه»، توجه به اصالت و سلامت منابع و سرچشمه های فکری را ضروری دانسته می فرمایند: «به علم و افکارتان نگاه کنید که مأخذ و سرچشمه آن کجاست» یعنی افراد و سازمانهای اسلامی باید توجه کنند که منبع تفکرات شان کدام مکتب و اندیشمند و ابشخور فکری است، اسلام یا مکاتب بیگانه از اسلام ؟ عالم اسلام شناس حوزوی در نجف و قم است یا اندیشمند غربی و شرقی بیگانه از اسلام .
عدم مرزبندی با افکار و افراد ناسالم و معاند و همه را خودی دانستن دچار خودباختگی شد
وی مفهوم التقاط را «تأویل ظاهر دیانت به باطن الحاد و مادیت» تعریف کرد و در خصوص اصلاحات اضافه کرد: التقاط ابتدا در سازمان فکری و سپس در سازمان تشکیلاتی رخ میدهد. سازمان فکری با نفوذ افکار ناسالم و مسموم و التقاطی و سازمان تشکیلاتی با نفوذ افراد ناسالم و ناهمگون آسیب می خورد. سازمان فکری و تشکیلاتی جریان دوم خرداد هم، به علت فقدان پشتوانه قوی و صحیح از اندیشه اسلامی و و عدم مرزبندی با افکار و افراد ناسالم و معاند و همه را خودی دانستن دچار خودباختگی و انفعال در برابر اندیشه های غیر اسلامی یا «استصباع» به تعبیر مرحوم طالقانی شد و از التقاط ضربه خورد؛ لذا ورود تدریجی اندیشه های ناصحیح در سازمان فکری و نفوذ افراد ناهمگون با اندیشه اسلامی در سازمان تشکیلاتی کم کم زمینه ساز انحراف آنان شد و آسیب های جبران ناپذیر به این جریان زد.
رفتار های انسان ناشی از اعتقادات او است و به تعبیر مرحوم آیت الله فاکر «هر کس سیستم فکری اش فاسد باشد، مفسد خواهد شد». به همین علت افکار التقاطی در بزنگاه های خاص و در عرصه عمل خود را نشان می دهد. سازمان منافقین نمونه خوبی برای نشان دادن التقاط فکری و سازمانی است. تفکر التقاطی سازمان و اعضای آن سبب انقلاب یا کودتای ایدئولوژیک سال ۵۴ در درون سازمان منافقین خلق شد، به نحوی که سازمان اعضای مخالف خود مثل شهید شریف واقفی و صمدیه لباف را که جلو ورود اندیشه های التقاطی و مارکسیستی ایستادند، به وضع فجیعی به شهادت رساند که گوشه ای از این مسایل عبرت انگیز در خاطرات آقایان «احمد احمد» و «عزت شاهی» منعکس شده است.
اصلانی با بیان اینکه جریان التقاط حرکت نفاق آمیز و با چراغ خاموش است، خاطر نشان کرد: نگاهی به تاریخ روشنفکری بیمار در ایران نشان میدهد که این جریان از اول با چراغ خاموش حرکت کرد زیرا هدفش فریب توده های مردم بود و چون نمی توانستند علنا و صریح مواضع خود را آشکار کنند بر ماهیت خود پوسته و لعابی از اسلام را می کشیدند تا کسی به کنه ماهیت و باطن انحرافی آنان پی نبرد.
استاد حقوق دانشگاه تهران تصریح کرد: عناصر ناسالم و روشنفکران بیمار همیشه از مردم واهمه داشته و دارند و همین موضوع سبب شده همیشه مثل «پیچک» به قدرت سیاسی آویزان شوند و هم حرف ها و مواضع فکری شان را در لفافه بزنند و از این به بعد هم در لفافه خواهند زد.
معاندین تشکیلاتی دوم خردادی ها را بستر مناسبی برای رسیدن به اهدافشان دیدند
اصلانی رخنه اندیشه های ناصحیح در دوم خرداد را از طرف دو طیف «نفوذی های فرصت طلب» و «فرصت طلبان نفوذی» یا «پیچک های سیاسی» دانست و افزود: برخی نفوذی هائی که به دنبال فرصت یافتن برای ضربه زدن وارد سازمان تشکیلاتی شدند و برخی فرصت طلبانی که بقصد منافع دنیاطلبانه در صدد نفوذ در جریانات سیاسی بودند از عدم مرزبندی فکری و تشکیلاتی دوم خردادی ها استفاده کردند و این جریان را بستر مناسبی برای رسیدن به اهدافشان دیدند.
وی با اشاره به نمونه هایی از اقدامات این دو طیف اضافه کرد: در زمان حضرت امام و موقعی که بحث بازنگری اصول قانون اساسی درباره ولایت فقیه مطرح بود برخی از افراد شاخص گروههای موسوم به دوم خرداد از طرفداران پرو پا قرص نظریه ولایت مطلقه فقیه بودند ولی متأسفانه پس از رحلت امام راحل (ره) هم عملا با این تفکر زاویه پیدا کردند و هم علنا پرده از افکار خود برداشتند و اعلام کردند ما با امام رودربایستی داشتیم وگرنه اعتقادی به ولایت مطلقه فقیه نداریم. و این افکار ثمره های عملی خودش را نیز در رفتار های ضد امام و نظام این جریان در سالهای پس از رحلت امام راحل نشان داد. بگونه ای که منجر به جدائی عملی و روشنگری فکری چهره های صادقی همچون حجج اسلام آقای رحیمیان و اقای سید حمید روحانی علیه این جریان شد.
نزدیک انتخابات دم از امام ، رهبری و انقلاب میزنند
اصلانی با بیان اینکه نقل شده که حجاریان اخیرا بر لزوم مرزبندی اصلاحات و دوم خرداد با جریانات برانداز و ضد انقلاب تاکید کرده، اظهار داشت: اگر سخن منقول از وی هم صحت داشته باشد و هم جدی باشد، آنرا باید به فال نیک گرفت و گام مهمی در پالایش طیف ناهمگون دوم خرداد تلقی کرد. هرچند این آسیب شناسی دوم خرداد و حرکت موسوم به اصلاحات سالها پیش و خیلی زودتر از این باید اتفاق می افتاد، اما باز از باب اینکه گفته اند جلو ضرر را از هرکجا بگیرید منفعت است، به نظر بنده الان هم ضروری است این مرزبندی دقیق و قاطع با جریانات لیبرالیستی و غرب زده و معاند صورت بگیرد و صف معتقدان به اسلام و انقلاب و امام و نظام و رهبری از صف مخالفان و معاندان جدا شود. این کار موجب میشود تا با طرد عملی و نظری منحرفان و معاندان از جبهه موسوم به اصلاحات، یک جریان صحیحی از درون دوم خرداد متولد شود و واقعا یک جناح برای حرکت و رشد انقلاب باشد نه برای ضد انقلاب. البته امیدوارم صحبت های منقول از آقای حجاریان یک استراتژی باشد و نه حرکتی تاکتیکی که صرفا مصرف انتخاباتی داشته باشد. زیرا متأسفانه هر زمان به انتخابات نزدیک میشویم اصلاح طلبان مواضع دوپلو می گیرند و برای کسب حمایتهای مردمی دم از امام و رهبری و انقلاب میزنند ولی پس از به قدرت رسیدن سراغ اندیشه های لیبرالیستی که با اسلام سنخیتی ندارد، میروند و با عناصر نامطلوب همسو و هم پیوند میشوند.
در ظاهر برای فریب مردم دم از رهبری می زنند
اصلانی گفت: در حال حاضر نیز نفوذی های موج سواری هستند که در ظاهر برای فریب مردم دم از رهبری می زنند و خود را مطیع رهبری نشان می دهند اما در عمل و رفتار خلاف ایشان گام بر میدارند ؛ زیرا برای اینکه توده های مردم مشت آنان را نخوانند و بتوانند بر موج حمایت های عمومی جامعه سوار شوند نه می خواهند و نه می توانند علنا مواضع خلاف رهبری خود را اعلام کنند.
وی ضمن اشاره به نفوذی های ضد انقلاب در درون جبهه دوم خرداد، خاطر نشان کرد: از قدیم گفته اند «السنخیت علت الانضمام» یعنی تا سنخیت و مشابهتی بین افراد و افکار نباشد باهم پیوند نمی خورند. چرا جریان دوم خرداد از افکار و افراد ضد انقلابی که خود را درون این تفکر تعریف میکنند اعلام برائت نکرده و نمیکند؟ اگر افکار و افراد معاند و مخالف با اسلام و انقلاب و نظام و امام و رهبری را قبول ندارند چرا اعلام نمی کنند و صف خود را جدا نمی کنند؟ چرا علیه همه اتفاقاتی که در دوران حاکمیت شان افتاد و حرف های خلاف مواضع صریح اسلام و امام راحل (ره) که در روزنامه های منسوب به این جریان نوشتند و در خصوص تحرکات و اقدامات ضد اسلامی و ضد انقلابی در جریان فتنه امریکائی-انگلیسی ۸۸ از جمله حمله به امام حسین و عاشورا و ولایت فقیه و اسلامیت نظام جمهوری و دم زدن از حذف ولایت فقیه و جمهوری ایرانی و غیر آن توسط افراد و جریانات همحزبی و همراه خود شان هیچ موضعی نگرفتند و هنوز هم به صراحت نه تنها موضع مخالف نمی گیرند بلکه حمایت هم می کنند؟
جریان دوم خرداد عملا قصد پالایش طیف خود را ندارد
اصلانی اضافه کرد: این عدم مرزیندی و موضعگیری صریح علیه افکار و افراد ضد امام و انقلاب و نظام و رهبری در طیف ناهمگون دوم خرداد آیا نشان دهنده این نیست که متأسفانه هنوز هم جریان دوم خرداد عملا قصد پالایش طیف خود را ندارد و در عمل علیه جریان نفوذی های برانداز و پیچک های سیاسی نیست و همچنان مایل است هر دو طرف را در کنار هم داشته باشد.
وی در پایان ضمن اشاره به زمینه های التقاط فکری در سازمان فکری و تشکیلاتی طیف دوم خرداد تاکید کرد: فقدان پشتوانه عمیق فکری، خودباختگی و انفعال در برابر اندیشه های غیر اسلامی یا «استصباع، دور بودن از موازین صحیح اسلامی، عدم معاشرت با متفکران عمیق اسلامی و معاشرت با افرادی که تفکراتشان را از غرب و شرق میگرفتند نه از علمای اصیل اسلامی، زمینه هایی را برای گرفتار شدن دوم خرداد در تارعنکبوت اندیشه های التقاطی فراهم کرد که تاکنون نیز به دلیل مرتفع نشدن علل آن همچنان دامن گیر آنها است.
94/3/9 - 15:11 - 2015-5-30 15:11:21
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]
صفحات پیشنهادی
حجاریان ویژگیهای «دوم خرداد» را تشریح کرد
حجاریان ویژگیهای دوم خرداد را تشریح کرد سعید حجاریان با تبریک سالگرد دوم خرداد و احیای انجمنهای اسلامی دانشجویان گفت شنیدهام تعداد زیادی انجمن اسلامی در کشور احیا شدهاند و اساسنامهشان به تصویب رسیده است و امیدوارم همه انجمنهای اسلامی دانشجویان در دانشگاههای سراسر کشورهمایش«دوم خرداد؛ تلاقی جمهوریت و مشروطیت» آغاز شد
دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۸ بعد از ظهر امروز دوشنبه همایش دوم خرداد تلاقی جمهوریت و مشروطیت در تالار چمران دانشکده فنی دانشگاه تهران آغاز شد به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنا در این همایش عباس عبدی و سعید حجاریان سخنرانی خواهند کرد همچنین در این مراسم میزگردی پیرامون مطبوعات دههحق شناس: نامگذاری دوم خرداد به عنوان حماسه، راهگشای حرکت آینده است
حق شناس نامگذاری دوم خرداد به عنوان حماسه راهگشای حرکت آینده است بوشهر- ایرنا - استاد علوم سیاسی و امور بین الملل و فعال سیاسی اصلاح طلب گفت پاسخ به پرسش اینکه چرا دوم خرداد از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان حماسه نامگذاری شد می تواند راهگشای حرکت ما به سمت جلو باشد به گزارش ابرنامه ریزی گسترده اصلاحطلبان برای دوم خرداد
برنامه ریزی گسترده اصلاحطلبان برای دوم خرداد در حالی که بیش از یک سال تا انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی مانده است اصلاح طلبان به بهانه جشن دوم خرداد همایش های انتخاباتی خود را برگزار میکنند به گزارش فرهنگ نیوز در حالی که هنوز یک سال تا انتخابات مجلس دهم باقی مانده است جردوم خرداد تشكیل جریان بحران یا اصلاحات؟
دوم خرداد تشكیل جریان بحران یا اصلاحات دوم خرداد را میتوان جریانی دارای مولفههای هویتی قابل تمایز از مسیر انقلاب دید و آن را به مثابه یك گفتمان جدید گرچه انحرافی شناخت اختصاصی- به گزارش نما پس از پیروزی سید محمد خاتمی در دوم خرداد 76 جریان سیاسی در کشور شکل گرفت که خود رحجاریان:گفتمان اصلاحات تاثیری در طبقات محروم نداشت/دوم خرداد یک استثنا بود
حجاریان گفتمان اصلاحات تاثیری در طبقات محروم نداشت دوم خرداد یک استثنا بود در دوم خرداد مشارکت بسیار بالا رفت به طوری که آن را حماسه نیز نامیدند منظور از آن این است که در ایران نفس رقابت باعث افزایش مشارکت میشود به گزارش نامه نیوز سعید حجاریان در مراسمی که به مناسبت سالگرد دودوم خرداد یکبار دیگر میتواند همه را غافلگیر کند | خبرگزاری ایلنا
سعید حجاریان دوم خرداد یکبار دیگر میتواند همه را غافلگیر کند نظریهپرداز جریان اصلاحات دوم خرداد را استثنایی توصیف کرد که امکان دارد در آینده به اشکال نوینی خودرا بروز دهد و همه را بار دیگر غافلگیر کند به گزارش خبرنگار ایلنا سعید حجاریان در همایش «دوم خرداد تلاقی جمهوصفحه نخست روزنامه هاي شنبه| دوم خرداد
صفحه نخست روزنامه هاي شنبه| دوم خرداد صفحه نخست روزنامه هاي شنبه| دوم خرداد تاریخ انتشار ۰۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸ ۵۶دوم خرداد 1376 و سوم خرداد 1361 هر دو نمایش حضور یک ملت هستند
قائم مقام حزب اعتماد ملی دوم خرداد 1376 و سوم خرداد 1361 هر دو نمایش حضور یک ملت هستند مشهد - ایرنا - قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت دوم خرداد 76 و سوم خرداد 61 هر دو نمایش حضور یک ملت هستند و نمی شود آنها را از هم جدا کرد حجت الاسلام والمسلمین رسول منتجب نیا عصر شنبه در دانشگاهظریفیان : استمرار دستاوردهای دانشجویی دوم خرداد در انتخابات ۹۲ دیده شد | خبرگزاری ایلنا
ویژه دوم خرداد 76 ظریفیان استمرار دستاوردهای دانشجویی دوم خرداد در انتخابات ۹۲ دیده شد از سال ۷۶ تا سال ۷۸ که آن واقعه تلخ رخ داد شاهد آن بودیم که در دانشگاه چیزی حدود ۲ هزار تشکل در فعالیتهایی که اشاره کردم شکل گرفت و سه هزار نشریه دانشجویی درعرصههایی که گفتم تولید شد فـکولایی: دوم خرداد و سیاست خارجی | خبرگزاری ایلنا
ویژه دوم خرداد 76 کولایی دوم خرداد و سیاست خارجی مقطع تاریخی دوم خرداد توانست اهداف متعالی و بشردوستانه ایران را برای مردم جهان آشکار سازد و گامی بلند را برای تحقق ارزشهای دینی و انسانی بر دارد فـــــایل PDF یکی از مهمترین محورهای اثربخش در بررسی سیاست خارجی و تعاسازمان ملل خواستار برگزاری اجلاس یمن در هفتم خرداد شد
سازمان ملل خواستار برگزاری اجلاس یمن در هفتم خرداد شد نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در امور یمن گفت اصرار داریم اجلاس ژنو درباره یمن 7 خرداد ماه امسال برگزار شود به گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران اسماعیل ولد شیخ احمد روز پنج شنبه پس از دیدار و مذاکره با محمد جوایزدی: دوم خرداد ماندگار است | خبرگزاری ایلنا
ویژه دوم خرداد 76 ایزدی دوم خرداد ماندگار است دوم خرداد ۱۳۷۶ هنگام برگزاری انتخابات دوره هفتم ریاست جمهوری هنگامهای بود وصف ناشدنی نزدیک ۲۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته بود باز دوم خرداد فرا رسید روزی شگفت انگیز و سرشار از نیکویی بعد از ۱۸ سال همچنان این پرسش مطرح امنصوری: اصلاح، گویاترین پیام دوم خرداد | خبرگزاری ایلنا
ویژه دوم خرداد 76 منصوری اصلاح گویاترین پیام دوم خرداد با حذف اصلاحات٬ گفتوگو جای خود را به درگیری و تنش پیوستگی جای خود را به گسستگی٬ و وحدت جای خود را به تفرقه میدهد روز تاریخی دوم خرداد ۱۳۷۶ نقطه عطفی در تاریخ تحولات ایران است چرایی وقوع این نقطه عطف بسیار مهم اهمیتروایت حجاریان از شایعه انتخابات دوم خرداد 76/ دورخیز سودجویانه بازار برای گرانی گسترده/ انتشار محرمانههاي نشس
روایت حجاریان از شایعه انتخابات دوم خرداد 76 دورخیز سودجویانه بازار برای گرانی گسترده انتشار محرمانههاي نشست غيرعلني واکنشها به ماجرای بازدید از مراکز نظامی ماجرای بازرسی از مراکز نظامی ایران و حواشی مجلس شورای اسلامی در جلسه غیرعلنی با دکتر ظریف داغترین موضوع روزنامههاستمهرعلیزاده: دوم خرداد از یاد مردم پاک نخواهد شد | خبرگزاری ایلنا
ویژه دوم خرداد 76 مهرعلیزاده دوم خرداد از یاد مردم پاک نخواهد شد مردم خیلی در خرداد ۷۶ جلوتر از مسئولان حرکت کردند رای اولیها نیز طرز تفکر اصلاحطلبی را به شکل جدی با آنچه نیاز جامعه آن روزشان بود تطابق میدادند و میپذیرفتند سعیده امیدی «در یک دانشگاه برنامه سخنرانپاسداشت دوم خرداد در کرمان با سخنرانی محمدرضا عارف | خبرگزاری ایلنا
سهشنبه صورت میگیرد پاسداشت دوم خرداد در کرمان با سخنرانی محمدرضا عارف معاون اول دولت اصلاحات به مناسیت سالگرد دوم خرداد سخنرانی میکند به گزارش ایلنا اصلاحطلبان استان کرمان در همایشی با عنوان «در امتداد امید» سالگرد حماسه دوم خرداد را گرامی میدارند-
سیاسی
پربازدیدترینها