تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن زود خشنود و دير ناراحت مى شود و منافق زود ناراحت و دير خشنود مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860745970




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

عبابافان بوشهري: براي رونق اين صنعت و افزايش توليد حامي نداريم


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: عبابافان بوشهري: براي رونق اين صنعت و افزايش توليد حامي نداريم
داخلي. فرهنگي. صنايع دستي. عبابافي.

شماري از هنرمندان عبا باف استان بوشهر مي‌گويند: به‌رغم بازار خوب عبا بويژه در كشورهاي حوزه خليج فارس، به دليل اينكه از ما حمايتي نمي‌شود، اين صنعت رو به ركود است و براي رونق آن و افزايش توليد انگيزه نداريم.

آنان در گفت و گو با خبرگزاري جمهوري اسلامي افزود: كمبود مواد اوليه، كمبود صنعتگر و مناسب نبودن كارگاه‌هاي عبابافي كه همه آنها خانگي هستند، مشكلات زيادي را براي عبابافان اين استان بوجود آورده است.

يكي از بافندگان عبا در استان بوشهر گفت: بافت عباي شتري كه از صنايع دستي و هنرهاي بومي و اصيل استان بوشهر به شمار مي‌رود، فقط در روستاهاي شهرستان دشتي فعال است.

مجيد زارعي افزود:با گذشت زمان و به دليل كم‌توجهي به رونق اين صنعت و ايجاد انگيزه در بين بافندگان عبابافي رو به فراموشي است.

وي اظهارداشت: از آنجا كه تعداد عبابافان انگشت شمار است و اكثر آنان نيز كهولت سن دارند، توجه ويژه مسوولان صنايع دستي در زمينه آموزش و حفظ اين صنعت ضروري است.

زارعي اضافه كرد: هم‌اكنون به رغم قداست اين نوع پوشش در ميان روحانيون و استقبال چشمگير شيخ نشينان كشورهاي همسايه، صنعت عبابافي در حال منسوخ شدن است.

وي اضافه كرد: عباي شتري بوشهر به دليل ثبات رنگ، لطافت و دوام پارچه مرغوبترين عبا در داخل و خارج از كشور به شمار مي‌رود ولي بازار فروش متمركز، ناظر و متولي مشخصي براي صادرات ندارد.

يكي ديگر از عبابافان بوشهري گفت: بافت عبا در استان بوشهر به‌علت سختي كار،كمي درآمد و حمايت نشدن، مشكلات زيادي را براي بافندگان به وجود آورده است.

عبدالعلي بحريني پور، كمياب بودن پشم شتر را از عمده مشكلات عبابافان ذكر كرد.

وي بابيان اينكه هم‌اكنون فقط شش كارگاه بافت عبا در روستاي كردوان دشتي فعال‌است،افزود: اگر مسوولان و متوليان صنايع دستي استان بوشهر براي پويايي و رفع مشكلات اين صنعت اقدامي اساسي و پايدار نكنند، عبابافي نيز بزودي به شمار صنايع دستي منسوخ شده خواهد پيوست.

بحريني پوراضافه‌كرد: راه‌اندازي تعاوني عبابافان نقش تاثيرگذاري در رونق اين صنعت خواهد داشت.

يكي ديگر از عبابافان بوشهري گفت:باتوجه‌به اقدام صنايع دستي براي آموزش عبابافي، اين امر علاوه بر تثبيت بازار فروش اين توليدات در كشورهاي عربي و رونق و گسترش اين صنعت، زمينه اشتغال جوانان نيز فراهم مي‌شود.

عزيز كشاورز افزود: با فعاليت تعاوني عبابافان و همت صنايع دستي براي خريد دستگاه ريسندگي، دست واسطه گران كوتاه و انگيزه توليدكنندگان نيز بيشتر مي‌شود.

وي گفت:با ايجاد تعاوني، سفارش‌ها بطور مستقيم به تعاوني داده مي‌شود و جوانان نيز به علت درآمد خوب و مقرون به صرفه بودن توليد عبا به اين صنعت توجه بيشتري مي‌كنند.

معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان بوشهر نيز بااشاره به قدمت بيش از ‪ ۲۰۰‬ساله عبابافي در اين استان گفت: صنعت عبابافي در استان بوشهر در گذشته داراي وسعت بيشتري بوده كه با گذشت زمان فعاليت در اين صنعت محدود تر شده‌است بطوريكه هم‌اكنون فقط در روستاي كردوان دشتي فعال است.

احمد دهازافزود: بافت عباي شتري بوشهر منحصربه‌فردوازبهترين و مرغوبترين بافت و نخ است كه متقاضيان خوبي در داخل و خارج از كشور دارد.

وي‌اظهارداشت: هر عبا كه براي بافت آن شش تا هفت متر پارچه لازم است، بين دو ميليون و ‪ ۵۰۰‬هزار ريال تاپنج ميليون ريال از بافندگان خريداري مي‌شود كه در كشورهاي عربي تا دو برابر اين قيمت به فروش مي‌رسد.

دهاز بابيان اينكه هم‌اكنون بيشترين سود اين صنعت نصيب واسطه‌گران مي‌شود، اضافه‌كرد:تعاوني عبابافان سال گذشته با هدف حذف واسطه‌گران و ايجاد انگيزه در عبابافان در دشتي به ثبت رسيد كه هنوز فعاليت خود را آغاز نكرده است.

وي بااشاره به آموزش ‪ ۳۰‬نفر در اين رشته گفت: كهولت سن بافندگان عبا و فعاليت فقط يك مربي براي آموزش و طولاني بودن روندآموزش باعث شده‌است سالانه عبابافي به تعداد كمي آموزش داده شود.

دهاز اضافه‌كرد: اگر زمينه لازم براي فعاليت همه عبابافان وگرايش جوانان به اين صنعت در استان بوشهرفراهم شود، با راه‌اندازي تعاوني عبابافان تحول چشمگيري در بازار داخلي و خارجي و چرخه توليد اين صنعت ايجاد خواهد شد.

دهاز گفت: با توسعه آموزش عبابافي و فراهم كردن دستگاه ريسندگي به‌منظور كاهش مشكلات توليد، مشكلات موجود در زمينه صادرات نيز رفع خواهد شد.

وي افزود: سال گذشته ‪ ۶۰‬ميليون ريال براي آموزش عبابافان هزينه شد كه امسال نيز همين ميزان اختصاص يافته است.ك/‪۴‬

تصاوير مرتبط
 سه شنبه 31 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 320]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن