واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ خرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۳۸ب.ظ)
رسيدن به سرمنزل دانشگاه اسلامي اولويت اصلي تصميم سازان حوزه فرهنگ و علم است موج -معاون فرهنگي - اجتماعي وزير علوم تحقيقات و فناوري گفت: رسيدن به سرمنزل دانشگاه اسلامي اولويت اصلي تصميم سازان حوزه فرهنگ و علم است اما هم اينک دانشگاههاي ما غير اسلامي هم نيستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، سيد ضياء هاشمي در همايش پژوهش هاي کاربردي در نگهداشت محيط زيست، آب و منابع طبيعي در دانشگاه اراک افزود: امروز چرخه توسعه علمي کشور نيازمند بازنگري جدي است و دانشگاهيان و انديشمندان به عنوان موتور محرکه جامعه در اين خصوص نقشي به سزا ايفا مي کنند.
وي ادامه داد: پيوند دانشگاه با تصميم سازان کشورضرورتي انکارناپذير است و براي تقويت اين حوزه بايد از اتاق هاي فکر بهره جست چرا که توسعه همه جانبه کشور به مشارکت فراگير همه آحاد و تصميم سازان نياز دارد.
معاون فرهنگي - اجتماعي وزير علوم تحقيقات و فناوري در خصوص نقش فرهنگ در توسعه محيط زيست نيز گفت: تاريخ مصرف شعارهاي فرهنگي در کشور تمام شده و امروز بايد نقش فرهنگ و نظام هاي فرهنگي را در کارکردهاي اجتماعي جامعه به ويژه پاسداشت محيط زيست حياتي تلقي کرد.
او بيان کرد: حفاظت از محيط زيست به معناي واقعي کلمه امر به معروف و نهي از منکر است و کسي حق ندارد با تبيين شخصي و استنباط فردي از دايره امر به معروف در حوزه دانشگاه تعيين تکليف کند.
هاشمي تاکيد کرد: رسيدن به سرمنزل دانشگاه اسلامي اولويت اصلي تصميم سازان حوزه فرهنگ و علم است اما هم اينک دانشگاههاي ما غير اسلامي هم نيستند.
معاون فرهنگي - اجتماعي وزير علوم تحقيقات و فناوري تصريح کرد: تقويت ارزشهاي فرهنگي و مدد از آموزه هاي دين مبين اسلام و پرهيز از حرکات ضد ارزشي عاملي حياتي در دستيابي به شاخص هاي پايدار زيست محيطي است.
هاشمي ادامه داد: مسئله محيط زيست در کشور به سمت وسوي فاجعه پيش مي رود و به طور يقين جامعه دانشگاهي به عنوان سردمدار توليد علم و فرهنگ در اين حوزه وظيفه اي خطير بر عهده دارد.
وي وحدت رويه و استقبال از انتقاد هاي منصفانه را گامي مثبت براي حرکت در مسير توسعه پايدار محيط زيست بر شمرد .
وي اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامي تاکيدات و رهنمودهاي خود در زمينه محيط زيست را براي همه مخاطبان تبيين و تشريح فرموده اند، اما متاسفانه عده اي خاص در کشور به گونه اي عمل مي کنند که گويي تنها اين گروه، قدرت درک سخنان معظم له را دارند.
وي افزود: سوء رفتارهاي اجتماعي، امروز بلاي جان محيط زيست شده و به جرات بايد گفت نگاه فرهنگي به مقوله محيط زيست يکي از راهکارهاي قدرتمند در دستيابي به توسعه اين حوزه است.
تخريب سريع محيط زيست
معاون پژوهشي مرکز بررسي هاي استراتژيک رياست جمهوري نيز گفت: سرعت تخريب محيط زيست و چالش هاي منابع آب ،خاک و طبيعت، ويژگي مشترک سالهاي اخير و دولتهاي مختلف است .
محمد فاضلي بيان کرد: شدت مصرف انرژي، کاهش بهره وري، کشاورزي ناپايدار و آلايندگي هاي زيست محيطي، هميشه رکني جدا نشدني از چالش هاي دولت هاي مختلف در ايران بوده است.
وي ادامه داد: اتاق هاي فکر نخبگان و انديشمندان در دانشگاهها در واقع فرصتي براي به چالش کشيدن اين معضلات و ناهنجارهاي روز جامعه است.
او بيان کرد: نخبه به معناي واقعي کلمه کسي است که سرمايه اي را در جهت توسعه پايدار بسيج کند و اين سرمايه مي تواند در حوزه هاي مختلفي همچون اجتماعي، سياسي، فرهنگي و زيست محيطي باشد.
وي حوزه محيط زيست را به شدت تحت تاثير بنيانهاي سياسي در ايران دانست و افزود: به جرات بايد گفت که هيچ راهکار ارزان قيمتي در ايران براي مقابله با بحرانهاي زيست محيطي وجود ندارد مگر تصميم هاي سخت و دردآوري که نمود پيدا کند.
فاضلي تصريح کرد: محيط زيست را به قيمت خريد و فروش راي به حراج گذاشتيم و تصميم گيري سياسي همواره به عنوان مانعي بر سر راه توسعه راهکارهاي جلوگيري از بحرانهاي زيست محيطي قد علم کرده است.
نخستين همايش پژوهش هاي کاربردي در نگهداشت محيط زيست،آب و منابع طبيعي بعداز ظهر امروز با ارايه مقالات برتر به کار خود پايان مي دهد.
بررسي و تبيين ظرفيتهاي علمي کشور به منظور رفع مشکلات زيست محيطي از اهداف اين همايش يک روزه عنوان شده است .
انرژي و محيط زيست، راهکارهاي اجرايي در حفاظت از محيط زيست (آب، هوا و خاک)، ايده هاي علمي نوين در نگهداشت منابع آب، پژوهش هاي کاربردي در حفاظت از منابع طبيعي، بررسي اثرات آلودگي هاي زيست محيطي بر سلامت انسان، بررسي نقش علوم اجتماعي در نگهداشت محيط زيست، آب و منابع طبيعي و همچنين بررسي نقش معماري نوين در ساختمان سازي سازگار با محيط زيست از محورهاي اين همايش است .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]