تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بار خدايا براى تو روزه گرفتيم و با روزى تو افطار مى كنيم پس آن را از ما بپذير، تشنگى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803019303




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انتقاد وزیر بهداشت از تبدیل بیمارستان‌های آموزشی به درمانی


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: انتقاد وزیر بهداشت از تبدیل بیمارستان‌های آموزشی به درمانی
وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم تجدیدنظر در ساختار اداری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، از تبدیل بیمارستان‌های آموزشی به درمانی انتقاد کرد.
به گزارش نامه نیوز دکتر سید حسن هاشمی در همایش مرجعیت علمی کشور گفت: قرار است در افق سند چشم‌انداز 1404 به بالاترین موقعیت از نظر اقتصادی، اجتماعی و علمی برسیم که حرکت خوب و پرشتابی را دنبال کردیم، اما اگر تغییر مسیر ایجاد نشود و ابزار مناسب نیز فراهم نشود قطعا این پیشرفت ادامه پیدا نخواهد کرد؛ اگر در ISI رتبه 21 یا 22 را داریم، قطعا ممکن است در سال‌های بعد شرایط متفاوتی داشته باشیم.


وی ادامه داد: اگرچه در گذشته در تولید علم با انتشار مقاله رتبه خوبی داشتیم هم در ISI و هم اسکوپوس که امروز رتبه 16 داریم، اما امروز تعداد استنادات به تعداد مقالات‌مان هم نیست. یکی از فاکتورهای بسیار مهم تعداد استنادات است؛ اگر در تعداد مقاله از بسیاری از کشورها مثل سوئد و سوئیس جلوتر هستیم اما رتبه ما در پتنت (حق امتیاز) و فناوری بسیار عقب‌تر است. اگر به دانشگاه‌های دنیا نگاه کنیم تنها یک دانشگاه ما در ردیف 500 دانشگاه برتر دنیاست، فاصله ما با آنچه که باید باشیم هنوز زیاد است.


وزیر بهداشت ضمن اشاره به جایگاه ایران از نظر علمی در منطقه افزود: در مورد نوآوری در منطقه رتبه 14 را داریم؛ یعنی با برخی از کشورهای اطراف یا حتی بعضی کشورهای اسلامی فاصله داریم. نمی‌توانیم بگوییم که می‌خواهیم به مرجعیت علمی دست پیدا کنیم ولی ابزار لازم را نداشته باشیم در این صورت قطعا رسیدن به این قله ممکن نیست و زیردست می‌مانیم. طبیعی است ملتی مقتدر است که از علم و فناوری بیشتری برخوردار است؛ آنهایی که در مقام سلطه هستند از موقعیت علمی برخوردارند.


هاشمی با بیان اهمیت مسائل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در پیشرفت جایگاه علمی کشور ادامه داد: اگر بنا باشد در کشور فقر، اعتیاد، بیکاری، بی‌اخلاقی، دروغ و تهمت رونق یابد نمی‌شود ادعا کرد که ما جمعی هستیم ایزوله نسبت به مجموع جامعه و بناست به مرجعیت علمی برسیم. در سیاست هم همین طور؛ نمی‌شود گفت که با جهان رابطه مثبت نداریم و می‌خواهیم به مرجعیت علمی برسیم. مرجعیت این است که کشور قطب علمی دنیا باشد. باید با دنیا و همسایگان تعامل داشت اما نباید تعبیر وادادگی کرد. این طور نیست که فقط در کشور بیاموزیم بدون ارتباط با آنها پیشرفت کنیم.


وی افزود: به داخل کشور که نگاه کنیم دانشگاه‌های علوم پزشکی ماموریت متعددی دارند. ما مسئول درمان، بهداشت، کنترل آشامیدنی‌ها و مواد غذایی مردم هستیم. در برهه‌ای آموزش عالی را از وزارت علوم جدا کردیم و آوردیم که در خدمت درمان و بهداشت مردم قرار گیرد. یکی از اتفاقات بسیار خوب این است که بسیاری از کشورهای دیگر به ما غبطه می‌خورند؛ چرا که نظام سلامت‌شان مسئول خدمت و ارائه خدمات به مردم است و کسانی که باید ارائه کننده این خدمات باشند، نیستند.


وی افزود: اتفاقی که در این عرصه رخ داده این است که این دو همدیگر را پیدا نکردند در بسیاری از موارد درمان و بهداشت مردم معطل دانش مانده است چون می‌خواستید رئیس دانشگاهی داشته باشید که سطح علمی‌اش از سطح علمی دانشگاه بالاتر باشد، طبیعی است او از جنس پژوهش و نه ارائه خدمت به بخش آموزشی است و مشکلی که در دانشگاه‌ها برای انتخاب روسا داریم، همین مقوله است.


هاشمی ادامه داد: شما اگر یک فرد پژوهشگر و دانشمند را به عنوان رئیس دانشگاه انتخاب کنید در درمان مردم معطل می‌مانید و فقط آموزش پیشرفت می‌کند که به نظر من شدنی نیست.


وزیر بهداشت با انتقاد از تبدیل بیمارستان‌های آموزشی به درمانی در کشور گفت: بیمارستان‌های آموزشی تبدیل به مراکز درمانی شده‌اند، چیزی که ما می‌بینیم غیر از جایگزینی یا نوسازی در شهری مثل تهران است؛ چرا که تقریبا بیمارستانی نساخته‌ایم اگر هم بوده کمتر از انگشتان دست است.


وی ادامه داد: برای اساتید ما این نوع رفتار مغایر رسیدن به قله‌های افتخارآمیز دانش است. اساتیدی که باید وقت‌شان را در پژوهش و آموزش بگذرانند در مسیر ارائه خدمت به ناچار گرفتارند. باید در مدل ساختار اداری دانشگاه‌های علوم پزشکی تجدیدنظر کنیم که در این دوره اتفاق نمی‌افتد و جز اولویت‌های ما نیست. اگر امروز در ISI سه یا چهار پله سقوط کرده‌ایم، به خاطر سه چهار سال گذشته است. اگر کشوری مثل ترکیه پیشرفت می‌کند به خاطر زیرساخت‌های خوبی است که ایجاد کرده‌اند.


وی افزود: به نظر می‌رسد اگر بنا باشد به مرجعیت علمی برسیم باید ابزار لازم را هم فراهم کنیم. سال‌های سال است که می‌گویند بودجه پژوهش و تصویب هم می‌شود. کسانی که سیاست‌گذارند وقتی پای عمل می‌رسد می‌بینیم آنها همه باور دارند که تولید علم همین تولید مقاله است.


هاشمی همچنین با اشاره به بودجه کم تحقیقات گفت: کل بودجه تحقیقات در علوم پزشکی یک دهم و گاهی یک صدم اعتبارات یکی از دانشگاه‌های بزرگ کشور هم نیست، نباید اجازه دهیم سرعت تولید مقاله کاهش یابد، در وزارت بهداشت هم این نگاه را داشته‌ایم. در حوزه فناوری تصور من این است که هم آقایان قانعی، دیناروند و ملک‌زاده می‌توانند با درایت تدبیر و در عین حال واقع بینی این مسیر را بهتر گذشته پیش برند.


وی ادامه داد: باید با حفظ تعداد مقالاتی که داشتم و ارتقای آن به سمت دو بخش دیگر در حوزه فناوری و تولید ثروت برویم که نیاز به الزاماتی دارد. معتقدم اساس آن در دست سیاستگذاران و رهبران کشور است.


وزیر بهداشت همچنین در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران نیز درباره توجه به بحث سلامت معنوی گفت: اعتقاد ندارم که در یک کشور اسلامی بحث سلامت معنوی مهجور مانده است. مردم در این حوزه دارند تلاش می‌کنند و معتقدند که سلامت معنوی مقوله‌ای است که مربوط به رهبران دینی و فرهنگ یک کشور است.


هاشمی در حاشیه همایش مرجعیت علمی کشور با اشاره به رشد علمی کشور و نزول رتبه ایران در نمایه ISI گفت: در بحث رشد علمی اگر نمایه اسکوپوس را در نظر بگیریم رتبه 16 را داریم و در ISI رتبه 20 یا 22 هستیم. بسیاری از مجلات که در ISI ثبت می‌شدند محروم شده‌اند، عمده علت آن هم عدم پذیرش مقالات توسط مراجع علمی است که ادعای حقوق بشری دارند.


هاشمی افزود: مقاله‌ای که به عنوان موقعیت علمی کشور در نمایه‌های علمی ثبت می‌شود معمولا دو سال یا دو سال و نیم زمان می‌برد. اگر بخواهید ببینید که وضعیت علمی کشور در نمایه‌های علمی از چه جایگاهی برخوردار است حداقل باید دو سال یا دو سال و نیم دیگر ببینید.


وی ادامه داد: می‌توانیم بگوییم ما نیاز به زیرساخت‌ها و اعتبارات بیشتری داریم. همانطور که قانون مشخص کرده است اگر سه درصد از تولید ناخالص ملی در این حوزه وارد شود تحول چشمگیری ایجاد می‌شود. اگرچه با همین اعتبارات اندکی که داده‌اند و وجود تحریم‌های بین‌المللی که بسیار در اعتبارات علمی، ثبت نوآوری‌ها و مقالات موثر است شتاب علمی کشور خوب بوده است. البته تصورم این است که معاونت علمی ریاست جمهوری با کمک مراکز تحقیقاتی و علمی مسیر خوبی را تعقیب می‌کنند.






۰۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن