واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: انتقاد وزارت بهداشت از عملکرد شهرداری در انتقال زبالههای بیمارستانی/ ما در بیمارستانها زبالهسوز نداریم، بلکه دستگاه بیخطرساز داریم.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه "استفاده از دستگاههای زبالهسوز در بیمارستانها ممنوع است"، در عین حال از عملکرد شهرداری در زمینه تفکیک زبالههای بیمارستانی انتقاد کرد.
به گزارش نامه نیوز، دکتر خسرو صادق نیت، در پاسخ به برخی اظهارات از سوی شورای شهر تهران مبنی بر لزوم استفاده بیمارستانها از دستگاههای زبالهسوز، با بیان اینکه وجود دستگاه زباله سوز در بیمارستانها ممنوع است، گفت: ما در بیمارستانها زبالهسوز نداریم، بلکه دستگاه بیخطرساز داریم.
وی افزود: وظیفه این دستگاه این است که پسماندهای عفونی، تیز و برنده بیمارستانها را که میتواند به افراد آسیب رسانده و سلامت جامعه را به خطر اندازد، قبل از اینکه در اختیار شهرداری قرار گیرد، بیخطر سازد. به این صورت که عفونتها توسط این دستگاهها از بین رفته و مثل زباله عادی شوند تا عفونتهای بیمارستانی از طریق پسماندهای بیمارستانی به جامعه تسری پیدا نکند.
90 درصد بیمارستانهای کشور به دستگاه بیخطرساز زباله مجهزند
به گفته صادق نیت در حال حاضر بیش از 90 درصد بیمارستانهای کشور به این دستگاهها مجهز بوده و به خوبی کار بیخطر کردن پسماندهای بیمارستانی را انجام میدهند.
عملکرد شهرداری در زمینه تفکیک زبالههای بیمارستانی خوب نیست
وی در پاسخ به برخی انتقادات مبنی بر تفکیک زبالههای عفونی از سایر زبالهها و لزوم انجام این کار در بیمارستانها، تصریح کرد: شهرداری در زمینه تفکیک زبالههای عفونی از سایر زبالههای بیمارستانی به خوبی عمل نمیکند. این در حالیست که بیمارستانها کار تفکیک این زبالهها از یکدیگر را به خوبی انجام میدهند.
شهرداری زحمت بیمارستانها را بیاثر میکند
صادق گفت: متاسفانه شهرداری هنگام تحویل زبالهها از بیمارستانها، زحمت بیمارستانها جهت تفکیک زبالهها را کاملا بیاثر کرده و دوباره زبالههای عفونی و عادی را با هم ادغام کرده و به صورت مخلوط منتقل میکند.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره خطرات دستگاههای بیخطرساز زباله در بیمارستانها نیز ادامه داد: یک نوع از این دستگاهها دچار یک الی دو مورد نقص در ایمنی شدند که یکی دو مورد آن به این صورت بود که دستگاهها فشار در حد تحمل نداشته و حالتی انفجاری برای آنها رخ داد که باعث صدمه دیدن کارگری که در نزدیک دستگاه حضور داشت، شد.
وی افزود: درباره این موضوع، با شرکت سازنده مکاتبه شد و به بیمارستانها نیز تذکر دادیم که اگر از این نوع دستگاه استفاده میکنند نسبت به مسائل ایمنی و بازبینیهای دورهای آنها دقتی بیش از گذشته داشته باشند تا این حادثه تکرار نشود. بنابراین اقدامات پیشگیرانه نسبت به این موضوع انجام شد و توصیههای لازم را نیز به بیمارستانها کرده و خواستیم که این دستگاهها را پیگیری کرده تا اگر قابل کنترل نیستند نسبت به جایگزینی آنها اقدام کنیم. در این راستا برخی بیمارستانها دستگاهها را جایگزین و برخی اقدامات ایمنی را در دستگاهها تشدید کردند.
صادق نیت با بیان اینکه این دستگاهها آلودگی ایجاد نمیکنند، اظهار کرد: این دستگاهها از گرما و افزایش فشار، جهت بیخطر کردن و کاهش آلودگی زبالههای عفونی عمل کرده وهیچ آلودگی ندارند.
منبع: ایسنا
۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]