تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه از رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله چيزى تقاضا مى‏شد، اگر ايشان آن را مى‏خواستن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829716835




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«مهندسی کل تفکر اسلامی»؛ نقطه مشترک آثار معرفت و امینی |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: «مهندسی کل تفکر اسلامی»؛ نقطه مشترک آثار "معرفت" و "امینی"
دهمین آیین تجلیل از پژوهشگران و پژوهش های برتر حوزه دین با حضور رییس‌ مجلس شورای اسلامی در مدرسه عالی امام خمینی قم برگزار شد.
کد خبر: ۵۰۴۱۷۰
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۵ - 28 May 2015



پور ابراهیمی
دهمین آیین تجلیل از پژوهشگران و پژوهش های برتر حوزه دین با حضور رییس‌ مجلس شورای اسلامی در مدرسه عالی امام خمینی قم برگزار شد.

به گزارش «تابناک»، علی لاریجانی در سخنانی در این مراسم با اشاره به شخصیت آیت‌الله امینی گفت: آیت‌الله امینی هیچ‌گاه از جاده انصاف خارج نشد و داشتن ویژگی انصاف، اعتدال و عدالت در عرصه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی در ایشان بارز است. اشتراک آیت‌ الله امینی و آیت‌الله معرفت این بود که مهندسی کل تفکر اسلامی را مورد توجه قرار دادند.

وی افزود: آثار آیت‌الله امینی بیانگر آن است که ایشان اضلاع مختلف دین را مورد نظر داشته است و ایشان به اصول و فروع دین توجه داشتند و این مساله نیازمند یک جامعیت است. نکته دیگر در خصوص ایشان آن است که ایشان به شدت به نویسندگی علاقه داشتند؛ ایشان مطالعه بسیار خوب و عمیقی هم داشتند و حاشیه‌برداری می کردند. نکته دیگری که در آثار ایشان به چشم می خورد، زبان ساده‌ای است که همه از کتب ایشان استفاده می‌کنند؛ ایشان مثل شهید مطهری در ضمن علم و سطح عالی علمی برای سطوح کودک و نوجوان هم اثر داشتند. ایشان دارای انصاف علمی خاصی داشتند که این انصاف را در همه حوزه ها، داشتند؛ ایشان در فعالیت‌های علمی خود بسیار منصف بودند و در رابطه خودشان هم به همه موارد اشاره کردند؛ ایشان شاگرد بزرگانی چون امام و علامه و آیت‌الله مرعشی و گلپایگانی و مرحوم ارباب و.. بودند ولی ایشان در زندگی‌نامه خودش هم به کار خود ایراد می‌گرفتند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نکته دیگر، توجه ایشان به نیازهای جوانان است؛ ایشان تمرکز خاصی روی مساله جوانان دارند و در این زمینه در عرصه همسرداری و ازدواج و زندگی و... کتاب هایی دارند؛ ایشان در این زمینه دغدغه بسیاری برای حل مشکلات جوانان دارند.

وی افزود: ایشان یک نگاه طبیبانه نسبت به انقلاب داشتند؛ نگاه ایشان به مشکلات همیشه در این عرصه بود که آن مشکل را شناخت و حل کرد؛ برخی صرفا اشکلات را می‌گویند ولی ایشان همیشه به دنبال حل بودند و در آثار ایشان هم می‌بینیم که ایشان به دنبال ارایه راه علاج هستند. اخلاق‌گرایی از مهمترین ویژگی‌های آثار ایشان بوده است؛ ایشان به دنبال آن بودند که از طریق اخلاق فهم دینی را به جامعه عرضه کنند.

رییس مجلس شورای اسلامی درباره آیت‌الله معرفت نیز اظهار کرد: آیت‌الله معرفت نوآوری‌های قرآنی خاصی داشتند و به همین جهت بسیار بارز بودند؛ ایشان در کارهای قرآنی برداشت‌های لطیفی داشتند. استفاده از روایات یکی از مهمترین کارهای قرآنی است؛ ایشان تمایز بسیار خوبی در این زمینه قایل شدند؛ ایشان می‌فرمودند که ما باید از روایات فضایی که آن آیات در آن فضا نازل شده است استفاده کنیم و آن موقع خود آیه را بررسی کنیم. ایشان سال‌های سال در خصوص برخی از معارف قرآنی تحقیق می‌کردند و بعضا ذکر می‌کردند که سی سال در یک موضوع تتبع می‌کردند.

وی افزود: ایشان همیشه خود را در معرض نوآوری‌های جدید قرار می‌دادند؛ نکته دیگر در خصوص علوم تجربی و قرآن بیان می‌کنند؛ برخی سعی می کنند به شکل افراطی مسایل علمی را در تفاسیر و مباحث دینی بگنجاند و ایشان این دو ساحت را به خوبی از هم جدا کردند؛ ایشان گفتند که باید همیشه توجه داشته باشیم که علوم تجربی اصول ثابت و قطعی نیستند نمی‌توانیم آن‌ها را دلیل قطعی ارتباطش با یک مساله قرآنی و دینی بیان کنیم.

به گزارش ایسنا آیت الله امینی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز طی سخنانی در این مراسم، ساده و روان بودن و به دور از مسائل اختلافی و خرافی را از ویژگی‌های کتاب‌های خود برشمرد و گفت: سعی کردم تألیفاتم قابل فهم برای همگان باشد. بنده هیچ انتظاری برای تجلیل نداشتم چون حس می‌کنم کاری در برابر این همه نعمات الهی کاری نکردم. آثار چاپ شده بنده، 41 جلد است؛ آثار بسیاری از این کتب، مرتبط با کودکان و نوجوانان و جوانان است؛ پیش از پیروزی انقلاب همیشه به فکر کودکان و جوانان بودم؛ در آن مقطع 6جلد کتاب آموزش دین بود که برای مدرسه علوی نوشتم.

وی اظهارکرد: پس از پیروزی انقلاب چهار جلد برای دوره دبستان و سه جلد برای دوره راهنمایی تالیف کردم که بیست سال کتاب درسی عرصه فرهنگ کشور بود؛ نوشتن کتاب ساده برای کودک کار بسیار سختی است ولی تصمیم گرفتم که این کار را انجام دهم. آن‌چه که در این کتب رعایت شده است، ساده‌نویسی است؛ معنی ساده‌نویسی غیر علمی بودن نیست بلکه این معنی است که همان مطلب علمی را در قالب الفاظ همه کس فهم بیان کنیم. در نوشته های خود سعی کردم از ایجاد اختلاف در بین اقوام و مذاهب و تفکرات مختلف پرهیز کنم؛ سعی شده است به شکلی این کتب دینی به نگارش درآید که اختلاف انگیزنباشد. از مسایلی که مورد نظر من بود در تالیف کتب عقیدتی، استدلال در عین پرهیز از اختلاف بود؛ کتب دینی باید مستدل باشد ولی در این حال نباید تحریک‌آمیز و اختلاف‌انگیر نباشد.

وی اظهارکرد: همیشه سعی کردم از مسایل خرافی و بی دلیل در کتب جلوگیری کنم؛ در این زمینه به مساله اخلاق توجه داشتیم که به دنبال احیای مسایل فراموش شده بودیم.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن