تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 5 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):صله رحم، انسان را خوش اخلاق، با سخاوت و پاكيزه جان مى‏نمايد و روزى را زياد مى‏كند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1870371409




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در قوانین اسلامی کودک مصونیت کیفری دارد |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: در قوانین اسلامی کودک مصونیت کیفری دارد
یک استاد دانشگاه با بیان اینکه در قوانین اسلامی کودک مصونیت کیفری دارد، گفت:‌ سیاست‌گذاران باید مفهوم حقوق کودک را بدانند.
کد خبر: ۵۰۳۰۱۱
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۴ - 24 May 2015




یک استاد دانشگاه با بیان اینکه در قوانین اسلامی کودک مصونیت کیفری دارد، گفت:‌ سیاست‌گذاران باید مفهوم حقوق کودک را بدانند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، شاملو عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در همایش سراسری چشم‌انداز حقوق کودک در جمهوری اسلامی ایران گفت: جایگاه کودک در نظام حقوق بشر به عنوان انسانی که به ذات دارای کرامت است، جایگاه والایی است.

وی افزود: در هزاره سوم کودک از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است چرا که امروز دنیای سرمایه‌های انسانی است و سرمایه‌های کانی ، نفتی و ... جایگاه خود را از دست داده‌اند چرا که جهان امروز، جهان خلاقیت و ابتکار است و این خلاقیت و ابتکار در ذهن انسان نقش می‌بندد.

شاملو افزود:  هر کشوری که به انسان و اعضای جامعه خود اهمیت بالاتری بدهد قطعا سرمایه‌گذاری زیربنایی کرده است  که توجه به کودک نیز سرمایه‌گذاری اساسی است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه از اول انقلاب با چالش‌های متعددی در حوزه کودک مواجه بودیم گفت: خوشبختانه در دهه اخیر رویکردها نسبت به این موضوع عاقلانه و مدبرانه شده است.

شاملو با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین چالش‌های ما در حوزه کودک، تعریف کودک است اظهار کرد: متاسفانه ما با کج‌فهمی مصادیق کودک را در قانون تعیین کرده‌ایم بنابراین مهمترین بحث ما در حال حاضر تعریف کودک است.

شاملو با بیان اینکه در قوانین اسلام کودک مصونیت کیفری داشته و مسئولیت کیفری ندارد، بیان کرد: برای سیاست‌گذاری در حوزه کودک باید مفهوم کودک را بدانیم و سیاست‌گذاری در این حوزه باید دارای حوزه‌های آموزشی، اجتماعی و غیره باشد.

وی با تاکید بر اینکه با ابزار بزرگسالان نمی‌توان با کودکان برخورد کرد اظهار کرد: حکم اسلام در مورد مصونیت کیفری کودک مشخص است اما متاسفانه در ماده 147 قانون مجازات اسلامی سن 9 سال برای دختر و 15 سال برای پسر مبنای مسئولیت کیفری قرار داده شده که خوشبختانه با قوانین دیگر تعدیل شده است.

 این استاد دانشگاه با اشاره به بروز انواع بلوغ در کودکان ادامه داد: میان بلوغ جنسی و بلوغ کیفری تلازم وجود ندارد و تلازم این دو در قانون ما اشتباهی است که در حال اصلاح است.

شاملو با بیان اینکه بلوغ اقتصادی  یا سن رشد بر اساس رای وحدت رویه شماره 62  مورخ سال 1364 سن 18 سال است گفت: این قانون اصل را بر عدم سن رشد گذاشته است مگر در صورت احراز دادگاه.

استاد دانشگاه شهید بهشتی در خصوص بلوغ اشتغال بیان کرد: قانون‌گذاران ما باید انسجامی در رویه و قانون‌گذاری داشته و به آنچه عاقلانه‌تر و مدبرانه‌تر است توجه کنند.

شاملو افزود: طبق قانون کار مصوب 1369 به کار گماردن افراد زیر 15 سال جرم و مستحق مجازات است و به کار گیری افراد 15 تا 18 سال منوط به احراز چند شرط است از جمله آنکه کار سخت و زیان‌آور نبوده و با مصلحت طفل مغایر نباشد. بنابراین اصل بر عدم صلاحیت طفل بر انجام کار شخص است به دلیل آنکه انجام کار پیش از رشد جدی جسمی روحی و روانی مانع شاکله شخصیتی کودک می‌باشد.

وی در ادامه از وجود نگاه حاکمیتی در خصوص اشتغال انتقاد کرد و گفت:برای بخش خصوصی سن 15 سال و 18 سال را می‌پذیرند اما برای بخش دولتی سن کمتر از 20 سال را نمی‌پذیرند و بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری داشتن حداقل 20 سال تمام برای مشاغل دولتی ضروری است.

شاملو با بیان اینکه رای دهندگان در انتخابات مجلس، ریاست جمهوری و ... باید 18 سال تمام سن داشته باشند گفت:این مساله نشانگر آن است که افراد کمتر از 18 سال از صلاحیت لازم برخوردار نیستند.

وی عنوان کرد: چگونه است که نوجوانی 17 یا 18 ساله حق انتخاب رئیس جمهور را ندارد اما در سایر امور او را مسئول و پخته می‌دانیم.

شاملو با بیان اینکه خوشبختانه رویکرد قوانین جدید برداشتی عاقلانه‌تر از مفهوم کودک دارد گفت: به عنوان مثال در قانون حمایت از خانواده کودک حق حضور در جلسات رسیدگی به دعاوی خانوادگی را ندارد چرا که شاکله شخصیتی وی شکل نگرفته و می‌تواند آثار نامطلوبی بر وی وارد کند.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان که در حال حاضر در مجلس شورای اسلامی است هر چه سریع‌تر تصویب شود.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن