تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زبان مؤمن در پس دل اوست، هرگاه بخواهد سخن بگويد درباره آن مى انديشد و سپس آن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819237990




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد رواج «لطیفه‌سازی» معضل فضای مجازی


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
رواج «لطیفه‌سازی» معضل فضای مجازی
آثار منفی «لطیفه‌سازی» در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی معضل بزرگ خانواده‌های گیلانی است.

خبرگزاری فارس: رواج «لطیفه‌سازی» معضل فضای مجازی



به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، در عصر حاضر با پیدایش تکنولوژی‌های جدید در عرصه ارتباطات اجتماعی زندگی بشر امروزی نیز دستخوش تغییراتی قرار گرفته است.
شاید بتوان با توجه به سرعت رو به رشد بسیاری از این تکنولوژی‌ها مانند انواع گوشی‌های همراه و نرم‌افزارهای مربوط به آن، عصر حاضر را عصر متن، عکس، تصویر و نشانه نیز نامگذاری کرد.
امروزه با ظهور تکنولوژی‌های ارتباطی مانند اینترنت و تلفن همراه، فضا یا ابزارهای وسیعی نیز برای دسترسی بهتر و آسان‌تر مردم به یکدیگر تدارک دیده شده است.
فضای مجازی مانند فیس‌بوک و توئیتر و ابزارهای دیگری نظیر وایبر، تلگرام، واتس‌آپ، لاین و ... تاثیر مهمی در زندگی مردم و میزان ارتباطات آنها با یکدیگر و نیز در سبک زندگی آنها گذاشته است.
گسترش چنین فضایی، اطلاعات و ادبیات خاص خود را دارد که در صورت استفاده نادرست از آنها موجب بروز مشکلاتی در فضای مجازی و علاوه بر آن در دنیای واقعی افراد می‌شود.
حال با توجه به میزان استقبال گسترده جوانان به استفاده از فضای مجازی، می‌توان این فضاها را وسیله‌ای برای پی‌بردن به نوع تفکرات و خواسته‌های جوانان تلقی کرد که باید مورد توجه دولتمردان به ویژه کارشناسان و جامعه شناسان قرار گیرد.
با فراگیر شدن عضویت افراد در شبکه‌های اجتماعی هر روز شاهد بروز مشکلات و معضلات جدید در جامعه هستیم که حتی رسانه‌ها کمتر به آن دقت می‌کنند.
عده‌ای با عنوان‌های جدیدی مانند وایبرنویس، لاین‌نویس و ... مدتی است همزمان با رخ دادن اتفاق‌های مهم در جامعه در فیس‌بوک، وایبر و... آغاز به ساختن لطیفه یا«جوک» درباره آن موضوع می‌کنند و تلاش دارند از زوایای مختلف با آن اتفاق شوخی کنند و برای آنها تفاوتی نمی‌کند که این کار آنها چه تاثیراتی بر جامعه خواهد گذاشت.
این افراد در هر حالت آماده ساختن و انتشار لطیفه به‌ویژه لطیفه‌های غیر‌اخلاقی درباره یک اتفاق مورد نظر هستند تا از طریق فضای مجازی به یکدیگر انتقال ‌دهند، بدون اینکه بدانند با این کار چه آسیب‌هایی به زبان، ادبیات و فرهنگ بومی و ملی خود وارد می‌کنند.
در زمینه آثار منفی انتشار لطیفه‌های غیراخلاقی در فضای مجازی گزارشی تهیه شده که در ذیل می‌خوانید: خواندن آخرین جوک‌های ساخته شده در مهمانی‌های خانوادگی محبوبه فرخ‌نژاد، یکی از شهروندان گیلانی درباره گسترش شوخی و ساختن جوک و لطیفه در فضای مجازی به خبرنگار فارس گفت: تصور می‌کنم عمده دلیل گسترش شوخی با اتفاقات در جامعه، بیکاری مردم باشد.
وی افزود: افرادی که بیکار نشسته‌اند به جای اینکه به فکر شناخت استعدادهای خود و یافتن یک شغل مناسب باشند به طرف ساخت جوک در فضای مجازی روی آورده‌اند.
این شهروند رشتی با بیان اینکه افراد مذکور وقت بسیاری از زندگی و عمر خود را صرف انتشار لطیفه‌های بی‌محتوا می‌کنند ادامه داد: این افراد برای زندگی خود برنامه ندارند.
فرخ‌نژاد ادامه داد: توجه به اینگونه مسایل در شبکه‌های اجتماعی به اندازه‌ای است که حتی در مهمانی‌ها نیز افراد گوشی به دست دور یکدیگر جمع می‌شوند تا آخرین جوک‌های ساخته شده را برای یکدیگر بخوانند و بخندند. *لطیفه‌ها گویای دلخوری مردم از مسئولان است علیرضا رضایی، دانشجوی کارشناسی ارتباطات نیز لطیفه‌سازی در فضای مجازی را یکی از راه‌های تخلیه روانی مردم خواند و گفت: مردم در شبکه‌های اجتماعی به‌راحتی اظهار نظر می‌کنند و ممکن است هدف عده‌ای از ساخت لطیفه‌ها گوشزد دلخوری‌های مردم به مسئولان به دلیل عملکرد نامناسب آنها باشد.
وی طرفداری مردم از مطالب و محتوای موجود در لطیفه‌ها را مهم‌ترین دلیل گسترش آنها در شبکه‌های مجازی دانست و گفت: گاهی مطالب از طرف افراد مختلف، دانسته و از سر اختیار و گاهی نادانسته و تنها برای خنداندن انتقال می‌یابد.
این دانشجوی کارشناسی ارتباطات، با بیان اینکه انتقال لطیفه‌ها بیشتر از طریق جوانان صورت می‌گیرد ادامه داد: جوانان امروز بیشتر از آنکه پای تلویزیون بنشینند پای شبکه‌های مجازی نشسته‌اند و از این طریق احساس می‌کنند می‌توانند کسی را هم‌نظر با خود پیدا کنند. بیان نارضایتی مردم از جامعه در قالب طنز شبکه‌های اجتماعی مریم رمضان‌زاده دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی نیز به خبرنگار فارس اظهار کرد: بسیاری از لطیفه‌ها علاوه بر خنده‌دار بودن، معانی عمیق را در خود دارند که گویا عده‌ای ساعت‌ها برای نوشتن آن فکر کرده‌اند.
وی با بیان اینکه نشان دادن مشکلات جامعه بدون دادن راهکار کاری از پیش نمی‌برد، تصریح کرد: لطیفه‌ها ریشه در واقعیت‌های اجتماعی دارند هر چند که بسیاری از لطیفه‌ها نیز بی‌محتوا و غیراخلاقی هستند اما تا زمانی که در جامعه سوژه‌هایی یافت شود لطیفه‌سازان نیز بی‌کار نمی‌نشینند.
رمضان‌زاده خاطرنشان کرد: به جز لطیفه‌های غیراخلاقی که آثار مخرب دارد، هرگونه نارضایتی از اوضاع اجتماعی در فضای مجازی با ادبیات طنز متبلور می‌شود.
 
تاکید بر رعایت انصاف و مروت در فضای مجازی عضو کمیته علمی شورای فضای مجازی کشور نیز ضمن ابراز خرسندی از علاقه مردم ایران به شوخی و خنده، به خبرنگار فارس اظهار کرد: مردم باید برای حضور در فضای مجازی انصاف، مروت و ادب فضای مجازی را حفظ کنند.
اسماعیل آذر، با بیان اینکه شوخی و لطیفه‌سازی در فضای مجازی مورد علاقه تمام اقشار نیست افزود: رعایت نکردن ادب در فضای مجازی نخستین آسیب است.
وی با اشاره به اینکه شوخی و صحبت درباره برخی از افراد مشهور در فضای مجازی موجب بروز مشکلاتی در این زمینه می‌شود، گفت: چندی پیش بر اثر یک اشتباه تایپی در مطلبی درباره بنده در فضای مجازی موجی ایجاد شد که با پیگیری‌های لازم برطرف شد.
آذر تصریح کرد: هرگونه سوء‌تفاهم‌ها، حرف‌های ناصواب و مسائل نامربوط به‌ویژه در گروه‌سازی‌های مجازی به تدریج روی ادب روزگار ما نیز تاثیر می‌گذارد.
وی با تاکید بر اینکه کسی که دوست دارد در فضای مجازی کار کند باید وجدان کاری و انسانی داشته باشد، ادامه داد: ما یک مملکت به نام ایران داریم که در کنار یکدیگر در حال زندگی هستیم و هر کدام از ما اگر موجب بروز نگرانی در جامعه شود در واقع کل مجموعه را نگران کرده است.
این استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران بر لزوم تدوین و اجرای برنامه ملی صیانت از خط و زبان فارسی در فضای مجازی تاکید کرد و گفت: فضای مجازی تمام شئون افراد به‌ویژه جوانان را پرکرده و در این راستا نیازمند طراحی فضای مجازی تخصصی در کنار فضای مجازی عمومی هستیم.
وی فضای مجازی را یکی از ابزارهای جهانی‌سازی خواند و متذکر شد: آسیب‌شناسی در این فضا مهم است.
 
شوخی با فرهنگ‌های قومی ضربه به ریشه درخت هویت ملی است
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت نیز به خبرنگار فارس اظهار کرد: هرگونه شوخی و لطیفه‌سازی غیراخلاقی به‌ویژه شوخی با فرهنگ‌های قومی کشور، آسیب جدی برای هویت ملی ما محسوب می‌شود.
مظاهر زمانی با بیان اینکه تمام دنیا ایران را با تاریخ و فرهنگ غنی آن می‌شناسند، افزود: اگر فرهنگ و هویت ملی ما را یک درخت تنومند با ریشه‌های محکم تصور کنیم فرهنگ‌های بومی و قومی شاخه‌های آن هستند و هرگونه آسیب و ضربه به شاخه‌های این درخت به مرور زمان موجب خشکاندن ریشه‌های این درخت تنومند می‌شود.
وی ادامه داد: بسیاری آسیب‌های دیگر فرهنگ و ادبیات فارسی در فضای مجازی مانند نوشتن فارسی با زبان انگلیسی، یا استفاده از برخی اعداد و علایم در کنار خط فارسی در پیام‌ها محسوس است.
این استاد زبان و ادبیات فارسی، رایج شدن زبان فارسی با خط لاتین «فینگیلیش» در فضای مجازی را یکی دیگر از آسیب‌ها برشمرد و یادآور شد: برای حراست از فرهنگ و زبان فارسی در فضای مجازی باید با همکاری همدیگر حد و مرز این کار شناسایی شود.
وی به رایج شدن انتشار لطیفه‌های غیراخلاقی و غیرمسئولانه در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: این کار غیراخلاقی سرانجام روزی بر سفره‌های معنوی همان خانواده‌ها نفوذ خواهد کرد و آینده و بر تربیت فرزندانشان تحت‌تاثیر خواهد گذاشت.
زمانی با بیان اینکه هرگونه بداندیشی و کج‌پروری روزی دامن‌گیر همان افراد می‌شود، یادآور شد: باید برای استفاده درست از فضای مجازی به لحاظ فرهنگی، اخلاقی، وجدان و انسانیت را رعایت کرده و هم‌زیستی را زیرسئوال نبریم.
به گفته وی، شورای حفظ و گسترش زبان فارسی برای صیانت از فرهنگ، ادبیات، لهجه‌ها و گویش‌های محلی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت با حضور استاد «کزازی» راه‌اندازی شده و در آینده نزدیک فعال می‌شود. ------------------------------------ گزارش از معصومه پاداش‌ستوده ------------------------------------
انتهای پیام/84002/گ20

94/03/07 - 11:24





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن