محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826238030
زیباکلام:فساد ناشیاز نفوذ دولتها دراقتصاد است |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: زیباکلام:فساد ناشیاز نفوذ دولتها دراقتصاد است
هر مقدار که رسانهها و مطبوعات آزادتر باشند، امکان گسترش فساد سختتر میشود. من نمیگویم رسانهها باعث کاهش فساد میشوند اما مطمئن هستم که رسانهها باعث میشوند فساد اداری و اقتصادی بیش از پیش افشا شود
کد خبر: ۵۰۴۰۷۳
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۷ - 28 May 2015
سالهایسال است که در کشورهای آسیایی احکام سنگینی برای مفسدان اقتصادی و مفاسد دولتی تعیین و اجرا میشود. انفصال مادامالعمر از خدمات دولتی، اعدام، افشای نام و جریمههای نجومی، همهوهمه تنها بخشی از این احکام هستند. هانتینگتون اعتقاد دارد که فساد به رفتار آن کارمندانی اطلاق میشود که در بخش «عمومی» برای منافع «خصوصی» خود، ضوابط پذیرفتهشده را زیر پا میگذارند، اما کسانی نیز مانند محمد مالجو معتقدند فساد و سوءاستفاده از موقعیت تنها منحصر به بخش دولتی نیست و بخش خصوصی نیز با عدم پرداخت یا استفاده از روشهای کاستن از مزد، خارجکردن سرمایه، سوءاستفاده از محیطزیست و... میتواند مفسدانه عمل کند. در این باره البته «صادق زیباکلام»، چهره جنجالی آکادمیهای علوم سیاسی ایران و استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، مانند بسیاری از همفکران خود میزان گستردگی فساد را صرفا تابعی از میزان حضور دولت در اقتصاد و سهم بخش عمومی و دولتی در اقتصادها میداند.
شرق نیز در همین باب گفتوگویی کوتاه با این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران داشته با اینکه در ارتباط با کلیت ایده صادق زیباکلام در مورد فساد مثالهای نقض قابلاعتنایی در جریان پرسش و پاسخها ارائه شد، اما وی همچنان با استثنامعرفیکردن این مثالها، از کلیت فرمول شناختی خود در رابطه با مسئله فساد و راهکارهای مبارزه با آن، دفاع میکرد.
اگر بخواهید به روند فساد در دولتهای پس از مشروطه در ایران اشاره کنید، به چه نقاط عطفی در تاریخ فساد در ایران معاصر اشاره میکنید و روند گسترش یا کاهش آن را در مقایسه دولتهای مختلف با یکدیگر چگونه ارزیابی میکنید؟
اگر بخواهم بحث دقیقی را ارائه دهم، مجبور خواهم بود بهجای اشاره به تاریخ مشروطیت و دوران قاجار که هنوز در آن تاریخ، دولت مدرن در ایران شکل نگرفته بود، اشاره نکنم و از آن بگذرم. تلاش بنده این است که از زمان تولد دولت مدرن در ایران که همزمان با حاکمیت رضاشاه پهلوی است، این روند را بررسی کنم. اگر شما پس از حیات و تولد دولت مدرن در ایران (یعنی حدود یکقرن اخیر) به میزان فساد اقتصادی و اداری نگاه کنید، متوجه میشوید که هرچه به زمان حال نزدیک میشویم، میزان گسترش و نفوذ فساد در دولت و بدنه اقتصاد افزایش یافته است. خیلی ساده میتوانم به شما بگویم از عصر رضاشاه تا امروز طی 90سال اخیر، اگر منحنی فساد را رسم کنید، باید گفت که این منحنی همواره صعودی بوده است و هیچ برنامه گستردهای برای مقابله با فساد جلو این روند را نگرفته و بنابر درک من، با این روند بازهم نخواهد گرفت. دلیل این امر حاکمیت اقتصاد دولتی در ایران است. در سال 1304 اقتصاد مدرنی که در ایران تشکیل میشود، پایه دولتی داشته است. اکنون که ما در سال 1394 با شما صحبت میکنیم هنوز اقتصاد ایران دارای پایه و ساخت دولتی است. بنابراین در اقتصاد دولتی بنابر تجارب متعدد جهانی و ملی، فساد گسترش مییابد و به دلیل وصلبودن این بخش به درآمدهای عمومی و عدم پاسخگویی اقتصاد دولتی، همواره این روند در کشور ما مرتبا بازتولید میشود.
شما در ارتباط با تجارب تاریخی صحبت میکنید. اما میبینیم که اتفاقا ساختار اقتصادی ایران در دوره پهلوی اول دولتیتر از دوره پهلوی دوم و همچنین دولتیتر از دوران سازندگی و اصلاحات بود. همچنین دولت دوره جنگ تحمیلی عملا یک قوه مجریه دولتگرا بود و با وجود دولتیبودن بخش قابل توجهی از اقتصاد در آن زمان، میزان فساد اداری و دولتی پایین بود...
مسائلی از قبیل دوره رضاشاه شاید در اینجا استثنا باشد. استثنای دوران رضاشاه این بود که چون ایشان یک فرد بسیار سختگیر و تندخو بود و دولت وی نیز یک دولت استبدادی و نظامی بود که همه از آن میترسیدند و دولتیها هم از دستگاه نظارتی آن وحشت داشتند، بنابراین مشاهده میکنیم که سطح فساد در آن مقطع کاهشی موقتی دارد. کسی نمیتوانست و جرئت نمیکرد به رضاشاه دروغ بگوید یا آمارهای غلط به مسئول بالاتر خود و در رأس آن شاه کشور ارائه دهد. لذا در 15سال حکومت پهلوی اول ما بیشتر بهخاطر حکومت وحشت، از ابعاد فساد دولتی و اقتصادی کمتری به نسبت دوران پس از آن برخوردار بودیم. ولی چون اقتصاد آن دوران دولتی بود، پس از برکناری و مرگ سیاسی پهلوی اول، باز به مرور روند گسترش فساد در کشور مشاهده میشود که روندی رو به رشد داشت.
شما به تأثیر ترس مردم از حکومت یا حتی حساببردن و فرمانبرداری مردم و مسئولان از قوانین و سران حکومت اشاره کردید. آیا درجه گسترش فساد مستقل از اینکه چه سطحی از گسترش مالکیت خصوصی یا دولتی در اقتصاد کشور وجود دارد، نمیتواند تا حدی ناشی از فرمانبرداری مردم و کارمندان دولتی از دولتمردان و قانون باشد؟ خواه منشأ این فرمانبرداری وحشت مردم از پهلوی اول باشد و خواه اینکه تعلق خاطر به دولت انقلابی دهه اول پس از پیروزی انقلاب...
قبول دارم که وقتی ترس از حکومت باشد، کسانی که میخواهند یک روند مفسدهآمیز را کلید بزنند، با ترس و لرز گام بردارند و نسبت به هزینههای آن تردید کنند. اما نباید فراموش کرد این مسئله تنها یک مسکن کوتاه مدت برای بحث فساد خواهد بود.
اما شما امروز میبینید دولتهایی که سروشکلی مانند دولت موردنظر هابز در کتاب لویاتان دارند، برخوردهای بهتری با فساد میکنند. بهطور مثال اقتصاد چین دولتیتر در مقایسه با سنگاپور و اندونزی است و شاید از سطح فساد پایینتری هم برخوردار باشند. آیا اینگونه نیست؟
همین چین که شما به آن اشاره میکنید در سال گذشته یعنی 1393، در کنگره کمیته مرکزی حزب کمونیست چین عمدهترین مسئلهای که در آن نشست روی آن بحث شد و محور گفتوگوها و تصمیمات کنگره بود، بحث فساد گسترده در چین بود. این به آن معناست که گسترش روبه رشد فساد با احکام سنگینی مانند اعدام و... رفع نشده است و مبارزه با فساد با زور موفقیتآمیز نخواهد بود. ریشهکننشدن فساد ناشی از گسترش نفوذ دولت در اقتصاد است. در دوران استالین دستگاه مخوف امنیتی این کشور یعنی کاگب بسیار در امر شناسایی مفاسد مدیران دولتی حساس و دقیق بود و احکام بسیار سنگینی در دادگاههای شوروی برای مقابله با فساد در نظر گرفته بودند. اما باوجود این بگیروببندها، فساد رخت برنبست. در ایران نیز همین مسئله وجود دارد و با برخوردهای سنگین نمیتوان مقابل فساد ایستاد. شما باید این موضوع را به گونه دیگری بررسی و مشاهده کنید. باید بپرسید که چرا در آلمان، هند، ژاپن، ترکیه، فرانسه و کره جنوبی این حجم از فساد وجود ندارد؟ چرا کسی در این کشورها کسی بهدلیل فساد اعدام نمیشود اما میزان گسترش فساد در اقتصاد و ادارات دولتی اینچنین اندک و نادر است؟ پاسخ بنده این است که علت این تفاوت، در دولتینبودن اقتصاد آنهاست. عدهای میگویند اقتصاد، دولتی بماند، اما بگیروببندها و نظارتها بالا برود. شما هرچه بگیروببند و نظارت و هزینههای رصد امنیتی رفتارهای اقتصادی مسئولان و کارمندان را هم بالا ببرید، بالاخره یک نفر ریسک میکند و وارد عرصه فساد میشود. بنابراین زمینه و زیربنای فساد باید هدف قرار گیرد و آن مالکیت و اقتصاد دولتی است.
اگر بخواهیم از مسائل اقتصادی خارج شویم و ابعاد دیگری از مسئله برخورد و مواجهه و کنترل فساد را بررسی کنیم، میتوانیم به مسئله دموکراسی و رسانه و سهم آنان اشاره کنیم. شما مشاهده میکنید رسانهها در کشورهای توسعهنیافته و درحال توسعه در ارتباط با مسئله فساد جناحی و سیاسی عمل میکنند. از سوی دیگر دولتهای آنان نیز نسبت به این مسئله که رسانهها در بحث فساد مانور دهند حساس هستند و با آن برخورد میکنند...
هر مقدار که رسانهها و مطبوعات آزادتر باشند، امکان گسترش فساد سختتر میشود. من نمیگویم رسانهها باعث کاهش فساد میشوند اما مطمئن هستم که رسانهها باعث میشوند فساد اداری و اقتصادی بیش از پیش افشا شود و افکار عمومی مردم در مقابل آن قرار گیرند. این مسئله ترمزی در مقابل گسترش فساد ایجاد میکند. هرچه رسانهها، دولتیتر باشند، سعی میکنند فساد را سانسور کنند و ابعاد آن را کوچکتر نشان دهند. بهطور مثال در ارتباط با پرونده فساد سههزار میلیاردی یا پرونده فساد سههزار بورسیه غیرقانونی در دولت احمدینژاد، مشاهده میکنید که رسانههای محافظهکار آن را سانسور میکردند و حتی کوچکنمایی کرده و تعداد و ابعاد مفاسد را اندک نشان میدادند. حتی گفته میشد که تعداد این افراد زیاد نیست و محدود به 10 تا 20 نفر است.
اما همین رسانههای محافظهکار و دست راستی که شما به آن اشاره میکنید، خیلی جسورانه، با قدرت و با ژستی عدالتخواهانه به پرونده استات اویل و ارتباط بستگان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با این پرونده میپرداختند...
وقتی شما نگاه میکنید، میبینید که این رسانهها روی حبوبغضهای شخصی این کار را میکردند. مسئله این است که دقیقا در رسانههای ما انتقادات در هر زمینهای(از جمله فساد) از روی حب و بغضهای سیاسی صورت میگیرد.
عدهای هنوز عنوان میکنند افشای پروندههای فساد در یک کشور ممکن است به سوءاستفاده مخالفان آن کشور در خارج از مرزها با نشر این اخبار بینجامد و افشای مفاسد نوعی سیاهنمایی و ریختن آب به آسیاب دشمن است. پاسخ شما چیست؟
به هیچوجه این ادعا صحت ندارد. اگر دقت کنید خواهید دید کشورهای غربی با وجود اینکه در بین سایر کشورها دشمنانی نیز دارند روی این نقاط ضعف تبلیغ میکنند، با این حال به صورت گسترده مباحثی که در ارتباط با فساد اداری و اقتصادی و حتی اخلاقی مسئولان ردهبالای خود داشتند را در رسانهها مطرح کرده و به آن پرداختند. بهطور مثال پرونده واترگیت در دوره نیکسون با اینکه مشخص بود بلوک شرق آن زمان از افشای آن خوراک تبلیغاتی تهیه خواهد کرد، بیهیچ ترس و واهمهای در داخل آمریکا افشا شد. در این کشورها هرگز سعی نشد این مسائل به این بهانه که دشمنان ما سوءاستفاده میکنند، پوشانده شود.
آیا دولت فعلی به عنوان یازدهمین دولت جمهوری اسلامی، توانسته است با توجه به شاخصهایی که مطرح کردید، برنامه خود برای مقابله با فساد را پیش ببرد؟ در قیاس با دولتهای قبل سطح دولتزدایی از اقتصاد و مبارزه با فساد در کدام دولت بالاتر بوده است؟
در کل تاریخ پس از انقلاب تنها دولتی که کلنگ خود را برای نابودی اقتصاد دولتی و دولتزدگی برداشت و توانست اقتصاد مدرن ایران را از 1304 تا به امروز، با لرزاندن پایههای اقتصاد دولتمحور دچار تحول کند، دولت سازندگی به ریاست هاشمیرفسنجانی بود. دولت او بسیار تلاش کرد این اقتصاد را کنار بگذارد و سعی کند اقتصاد آزاد آدام اسمیت را پیریزی کند. البته در آن زمان هم کسانی که منافع اصلی و عمدهای در تداوم اقتصاد دولتی داشتند، در مقابل ایشان مقاومت کردند و نگذاشتند پروژه آن دولت به ثمر بنشیند. بنابراین با این توصیف شما همچنان با یک اقتصاد دولتی مواجه هستید که دولت یازدهم هم با آن مواجه است و مشخص نیست آیا میتواند در برابر آن گروههای ذینفع موفق شود و پروژه دولت سازندگی را ادامه دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]
صفحات پیشنهادی
نقشایراندرجهتثباتدولتهایعربیبودهاست |اخبار ایران و جهان
نقشایراندرجهتثباتدولتهایعربیبودهاست عضو پیشین تیم مذاکره کننده هستهای ایران در گفتوگو با CCTV آمریکا تاکید کرد تجاوز عربستان به یمن حوثیها را متحد ایران کرد ایران نگران الترناتیو حوثیهاست زیرا القاعده الترناتیو حوثیها در یمن است کد خبر ۵۰۳۰۲۵ تاریخ انتشار ۰۳ خرنامه زیباکلام به مطهری درباره بودجه فرهنگی |اخبار ایران و جهان
نامه زیباکلام به مطهری درباره بودجه فرهنگی سهم وزارت ارشاد از این ۶۰۰۰ میلیارد تومان کمتراز۱۳درصد می باشد و ۸۷درصد مابقی در اختیار نهاد ها سازمان ها بنیاد ها و ارگان هایی است که نه تنها کاملا مستقل از مجوعه دولت قراردارند بلکه اساسا هیچ پاسخگویی نیز نه در قبال مجلس دارند کد خبرپورمحمدی: مبارزه با فساد اداری با جدیت ادامه دارد |اخبار ایران و جهان
پورمحمدی مبارزه با فساد اداری با جدیت ادامه دارد این دولت مبارزه با فساد را از خود شروع کرده تا راه برای مبارزه جدی با سایر مفاسد بیرون از دولت باز باشد کد خبر ۵۰۲۰۸۹ تاریخ انتشار ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۱ - 21 May 2015 وزیر دادگستری تاکید کرد مبارزه با فساد اداری در اولویت کپاسخ مطهری به نامه زیباکلام |اخبار ایران و جهان
پاسخ مطهری به نامه زیباکلام علی مطهری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در نامهای خطاب به صادق زیباکلام نامه پیشین او در مورد بودجه بخشهای فرهنگی را پاسخ داده است کد خبر ۵۰۳۵۵۱ تاریخ انتشار ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۱ - 26 May 2015 علی مطهری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در نامهای خطاب به صادق زتوصیه آیت الله نوری به تیم مذاکره ایران |اخبار ایران و جهان
توصیه آیت الله نوری به تیم مذاکره ایران یکی از مراجع تقلید شیعیان گفت تیم مذاکره کننده هستهای کشور لازم است از نظر رهبر معظم انقلاب پیروی و حمایت کرده و طوری حرکت کنند که همیشه عزت اسلام در نظر گرفته شود کد خبر ۵۰۳۹۳۴ تاریخ انتشار ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۲ - 27 May 2015 یکی از ماقتضا میکند در راه نابودی آلسعود شهید داد |اخبار ایران و جهان
اقتضا میکند در راه نابودی آلسعود شهید داد عضو مجلس خبرگان رهبری گفت اقتضا میکند در راه نابودی آلسعود شهید نیز تقدیم شود کد خبر ۴۹۹۹۹۲ تاریخ انتشار ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷ ۰۸ - 13 May 2015 عضو مجلس خبرگان رهبری گفت اقتضا میکند در راه نابودی آلسعود شهید نیز تقدیم شود به گزبازدید ولایتی از مرکز مطالعاتاستراتژیکارتشچین |اخبار ایران و جهان
بازدید ولایتی از مرکز مطالعاتاستراتژیکارتشچین ولایتی روز چهارشنبه در ادامه دیدارهای خود در چین با رییس و مسوولان مرکز مطالعات استراتژیک این کشور وابسته به ارتش ملاقات و در خصوص فعالیتهای تحقیقاتی و علمی به بحث و تبادل نظر پرداخت کد خبر ۵۰۴۰۱۲ تاریخ انتشار ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ -علی لاریجانی؛ از رسیدن به آستانه یک رکوردشکنی تا مرزبندی تندروها |اخبار ایران و جهان
علی لاریجانی از رسیدن به آستانه یک رکوردشکنی تا مرزبندی تندروها انتخاب علی لاریجانی نماینده مردم قم به ریاست مجلس در سال 1387 یک سنتشکنی بود زیرا برای اولین بار نماینده یک شهرستان به ریاست مجلس رسید با تمدید هر ساله ریاست لاریجانی بر خانه ملت اکنون علی لاریجانی در موقعیتی قراروحانی 30 اردیبهشت ماه به تبریز سفر میکند |اخبار ایران و جهان
روحانی 30 اردیبهشت ماه به تبریز سفر میکند رییسجمهور کشورمان در هفدهمین سفر استانی دولت چهارشنبه 30 اردیبهشت ماه به استان آذربایجان شرقی سفر میکند کد خبر ۵۰۰۱۶۳ تاریخ انتشار ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۷ - 14 May 2015 رییسجمهور کشورمان در هفدهمین سفر استانی دولت چهارشنبه 30 اردفریاد الله اکبر محسن رضایی کل دانشگاه امام حسین را به تکبیر کشاند |اخبار ایران و جهان
فریاد الله اکبر محسن رضایی کل دانشگاه امام حسین را به تکبیر کشاند با موافقت فرمانده کل قوا دکتر محسن رضایی امروز با لباس نظامی در مراسم میثاق پاسداری دانشگاه امام حسین ع در جمع فرماندهان عالی رتبه حاضر در جایگاه حضور یافت کد خبر ۵۰۱۹۰۳ تاریخ انتشار ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۳داعش در حد و اندازه تعرض به ایران نیست |اخبار ایران و جهان
داعش در حد و اندازه تعرض به ایران نیست معاون امنیتی وزیر کشور تاکید کرد اینکه گفته می شود داعش به نزدیک مرزهای ما می آید باید بگویم این گروه تروریستی در حد و اندازه ای نیست که بخواهد به مرزهای ما تعرض کند کد خبر ۵۰۳۸۳۷ تاریخ انتشار ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۱ - 27 May 2015 معاون اماز تکرار حرفهایبیمحتوا و غیرعاقلانهبپرهیزیم |اخبار ایران و جهان
از تکرار حرفهایبیمحتوا و غیرعاقلانهبپرهیزیم آیت الله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید در قم با بیان اینکه فرق جوهری بین تبلیغ ما و تبلیغ دیگران وجود دارد گفت ما باید از تکرار بی محتوا و حرف غیرعاقلانه بپرهیزیم کد خبر ۵۰۰۰۲۷ تاریخ انتشار ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱ ۴۰ - 13 Mayخاکسپاری پیکر آیتاللهموحدیکرمانی در حرمرضوی |اخبار ایران و جهان
خاکسپاری پیکر آیتاللهموحدیکرمانی در حرمرضوی مشهد- پیکر مرحوم آیت الله محمدمهدی موحدی کرمانی نماینده پیشین مقام معظم رهبری در ستاد فرماندهی کل قوا روز چهارشنبه در مشهد مقدس تشییع و به خاک سپرده شد کد خبر ۵۰۰۰۲۰ تاریخ انتشار ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸ ۴۴ - 13 May 2015 مشهد- پیکرپروتکل الحاقی و ضرورت یکپارچگی ملی |اخبار ایران و جهان
پروتکل الحاقی و ضرورت یکپارچگی ملی معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور با اشاره به اظهارات رییسجمهور خاطرنشان کرد که هیچکس نمیخواهد امنیت کشورش را به خطر بیندازد کد خبر ۵۰۳۷۱۱ تاریخ انتشار ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹ ۵۱ - 26 May 2015 معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور با اشاره به اظهارات رییسجمهورئیس جمهور عراق با رهبر انقلاب دیدار کرد |اخبار ایران و جهان
رئیس جمهور عراق با رهبر انقلاب دیدار کرد رئیس جمهور عراق امروز عصر با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب دیدار کرد کد خبر ۵۰۰۰۲۸ تاریخ انتشار ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸ ۵۸ - 13 May 2015 رئیس جمهور عراق امروز عصر با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب دیدار کرد به گزارش خبراینجا منطقة جنگی است |اخبار ایران و جهان
اینجا منطقة جنگی است چه فرقی میکند دولت دهم باشد یا یازدهم عمرو باشد یا زید وقتی دشمن علناً اعلام جنگ اقتصادی میکند غصهدار است که واردات کالاهای لوکس تجملی مهار نشود و مثلاً اعلام شود ایران بزرگترین وارد کننده پورشه در منطقه است کد خبر ۵۰۲۷۵۹ تاریخ انتشار ۰۳ خرداد ۱۳۹۴ملاقات معاون نخست وزیر گرجستان با ظریف |اخبار ایران و جهان
ملاقات معاون نخست وزیر گرجستان با ظریف معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد و توسعه پایدار گرجستان امروز بعدازظهر با وزیر خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد کد خبر ۵۰۱۳۳۷ تاریخ انتشار ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸ ۵۷ - 18 May 2015 معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد و توسعه پایدار گرجستان امروز بعداز-
سیاسی
پربازدیدترینها