محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832589854
تنها راه بازگشت امنیت به منطقه |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تنها راه بازگشت امنیت به منطقه
آمریکا با عراق نیز دو توافقنامه امنیتی امضاء کرده است یکی در سال 2008 و دیگری در سال 2012. در یکی از بندهای توافقنامه امنیتی 2008 «بغداد و واشنگتن» که از قضا گفته شده، «دائمی» است، آمریکا در قبال تاسیس پایگاههای نظامی و حضور در خاک عراق و... «موظف» به اجرای تعهداتی شده
کد خبر: ۵۰۴۰۷۲
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۲ - 28 May 2015
جعفر بلوری در یادداشت روز کیهان نوشت:
آمریکا به جز ایران و چند کشور مستقل دیگر، تقریبا در بیشتر کشورهای دنیا و به اشکال مختلف حضور نظامی دارد. طبق گزارشی که وزارت دفاع آمریکا در سال 2007 تحت عنوان Base structure Report منتشر کرده است، این کشور در 39 کشور پایگاه نظامی «بزرگ» و در140 کشور نیز ایستگاههای نظامی دارد. گزارش مرکز پژوهشهای بینالمللی «کندی» آمریکا نیز نشان میدهد، این کشور در حال حاضر ۷۰۰ تا ۸۰۰ پایگاه زمینی، دریایی، هوایی و جاسوسی در خارج از خاک خود دارد. بطور مشخص ۷۳۷ پایگاه نظامی آمریکا در ۱۳۰ کشور خارجی قرار دارند که تعدادی از آنها تحت عنوان «اردوگاههای موقت» در حال فعالیت هستند.
اینکه اهداف آمریکا از راهاندازی چنین پایگاهها و اردوگاههای نظامی پر هزینه چیست موضوع بحث ما نیست اما، یکی از اهداف اعلام شده کاخ سفید از راهاندازی چنین تشکیلات نظامی گستردهای، «محافظت» از امنیت کشورهای میزبان در برابر تهدیدات داخلی و خارجی عنوان شده است. توافقنامههای امنیتی این کشور با عراق و افغانستان نمونههای گویایی هستند. مثلا در بند اول ماده دوم توافقنامه امنیتی «کابل و واشنگتن» که همین چند ماه پیش نهایی شد، قسمتی گنجانده شده تحت عنوان «تقویت امنیت و ثبات افغانستان» که براساس آن، آمریکا «موظف» به مبارزه با تروریسم و ارتقای توانمندی افغانستان برای دفع تهديدات داخلی و خارجی این کشور شده است.
آمریکا با عراق نیز دو توافقنامه امنیتی امضاء کرده است یکی در سال 2008 و دیگری در سال 2012. در یکی از بندهای توافقنامه امنیتی 2008 «بغداد و واشنگتن» که از قضا گفته شده، «دائمی» است، آمریکا در قبال تاسیس پایگاههای نظامی و حضور در خاک عراق و... «موظف» به اجرای تعهداتی شده که برخی از آنها عبارتند از:
1- مقابله با هرگونه تجاوز خارجي كه عراق و حاكميت و استقلال اراضي، آبها يا هواي اين كشور را مورد تجاوز قرار دهد.
2- ياري رساندن به دولت عراق در تلاش براي مبارزه با گروههاي تروريستي و در راس آنها سازمان القاعده و صداميان و همه گروههاي قانونشكن صرفنظر از وابستگيهايشان و از بين بردن شبكههاي پشتيباني و منابع حمايت مالي آنها و شكست دادن اين گروهها و ريشهكني آنها در عراق به اين ترتيب كه شيوهها و سازوكارهاي ياري دولت عراق بر اساس توافقنامه همكاري مذكور صورت گيرد.
3- حمايت از دولت در آموزش و تجهيز و مسلح كردن نيروهاي مسلح این کشور براي حمايت از كشور و ملت عراق و تكميل تشكيلات اداري به شيوهاي كه دولت عراق درخواست كند.
در توافقنامه امنیتی سال 2012 نیز دو طرف درباره تقویت روابط و همکاریها در بخش امنیتی، بالابردن توانمندیهای دفاعی عراق، مدرنیزه کردن توان نظامی و تسهیل شیوههای تاثیرگذاری دو کشور در زمینه امنیت منطقهای گفتوگو و توافق کردهاند.
اما، آمریکا چقدر به تعهداتش پایبند بوده است؟ پس از آنکه این کشورها (که با آنها توافق امنیتی امضاء شده است)، دچار بحرانهای جدی امنیتی شدند و مورد هجمه بیسابقه تکفیریهای آدمخوار قرار گرفتند، آمریکا چقدر به تعهدات خود عمل کرد؟ آیا حقیقتا با حضور نظامی آمریکا در عراق و افغانستان، امنیت این کشورها تامین شده است؟
میتوان با قطعیت گفت، آمریکاییها لااقل در این دو کشور، یعنی عراق و افغانستان، به هیچ وجه به تعهدات خود حتی ذرهای پایبند نبودهاند که هیچ، در راستای بحرانآفرینی نیز پیش رفتهاند. بحران امنیتی، هرج و مرج و جنگ و خونریزی، هم در عراق و هم افغانستان درست بعد از امضای توافقنامههای امنیتی تشدید شد! اکنون که در حال مطالعه این وجیزهاید، پدیده منحوس داعش از افغانستان هم سر بر آورده و در عراق مشغول سلاخی مردم است. میتوان به جرات گفت، نفس «حضور نظامی آمریکا» در این کشورها خود منشا بسیاری از ناامنیهاست.
آمریکا به ویژه در عراق، دست به هر تلاشی زده است تا بحران در این کشور زنده بماند. اثبات این ادعا کار مشکلی نیست؛ بخوانید:
الف- «بسیج مردمی»، به عنوان نقطه قوت نیروی نظامی عراق در مبارزه با تکفیریها، همواره از سوی مقامات بزرگ و کوچک آمریکا مورد هجمه قرار گرفته است. واقعا باید پرسید، «حذف بسیج مردمی» عراق به عنوان فاتحان دیروز آمرلی، جرف الصخر و تکریت و ناجیان فردای الانبار و صلاحالدین، از میدان جنگ عراق، چرا باید مهمترین شرط آمریکاییها برای تحویل سلاح به دولت عراق باشد؟! سلاحهایی که آمریکاییها پیشاپیش پول آن را دریافت کرده و طبق توافقنامه امنیتی امضاء شده، واشنگتن موظف به تامین آنها بوده است؟ به گفته دوست و دشمن، اگر نبودند نیروهای بسیج مردمی و صد البته حمایتهای جمهوری اسلامی ایران، داعش اکنون در بغداد بود. سفر اخیر حیدر عبادی به روسیه برای خرید تسلیحات روسی و سپردن فرماندهی عملیات بسیار مهم آزادسازی شهر رمادی به هادی العامری، فرمانده سپاه مردمی بدر عراق در واقع، پاسخهای عبادی به این خلف وعدهها و خباثتها بود.
ب- آمریکا به موازات مخالفت با تشکیل نیروهای بسیج مردمی که متشکل از برادران اهل شیعه و سنی است، بارها اعلام کرده است که، قصد تشکیل یک «ارتش سنی» از عشایر و پیشمرگان کُرد را دارد. آنها حتی تصریح میکنند، برای تشکیل چنین ارتشی، نیازی به اجازه گرفتن از دولت عراق را ندارند؟ قصد و نیتی که به تعداد مطرح شدن آن از سوی آمریکاییها، از طرف دولت عراق مردود اعلام شده است. شیعه و سنی کردن ارتش و تلاش برای تقویت تجزیهطلبان عراق، آیا به چیزی جز تشدید اختلافات قومی و مذهبی و تضعیف نیروهای مسلح منجر خواهد شد؟ آمریکاییها مدتی است رسما اعلام میکنند، به دنبال تجزیه عراق هستند!
ج- «جاش ارنست»، سخنگوی کاخ سفید هفته گذشته و در حالی که رمادی تازه سقوط کرده و داعشِ مبتلا به جنونِ سادیسم، با لذت مشغول بریدن سر زنان و کودکان در خیابانها بود، در جمع خبرنگاران گفت: «مسائل نظامی پیچیده هستند، ما کاری برای عراقیها نمیکنیم و این خود عراقیها هستند که باید برای آزادی کشور خود بجنگند!...البته باید اذعان کنم سقوط رمادی یک شکست برای ائتلاف ضد داعش بود.» چند روز بعد کارتر اشتون، وزیر دفاع آمریکا، همین موضعگیری از سر بیتفاوتی را به گونهای دیگر گرفت و گفت: «ارتش عراق اراده و توان جنگیدن با داعش را ندارند» تا بدین ترتیب ضمن تضعیف روحیه ارتش عراق، به روح خبیث داعش جانی بگیرد.
بنابر این میتوان نتیجه گرفت، ریشه بسیاری از فتنههای منطقه، حضور نظامی آمریکاییهاست. به عبارت کاملتر، آمریکا خود فتنه است. ناامنترین کشورهای منطقه، همانهایی هستند که آمریکا در آن حضور نظامی دارد. در این بین دوست و دشمن هم تفاوتی نمیکند، کافی است تاریخ مصرف این دوستان تمام شود. عربستان کلیدیترین متحد آمریکا در منطقه در گیر جنگ با یمن است و امنیت خود را فعلا در شهرهای مرزی و استانهای شیعهنشین از دست داده است. عراق، افغانستان و حتی عربستان با آمریکاییها ممکن است برخی منافع اقتصادیشان را از دست بدهند اما، امنیت و مشروعیت را در خود تقویت خواهند کرد.
سردار سلیمانی اخیرا در کرمان به همین مسئله اشاره کرد آنجا که گفت: «آقای اوباما! فاصله پایگاههای شما با الرمادی چند کیلومتر است؟ چه طور میشود کشتار در یک کشور صورت گیرد، شما به بهانه حمایت از آن ملت در آن کشور استقرار پیدا کنید اما هیچ غلطی نکنید؟ این اسمش چیست؟ آیا این چیزی به غیر از شریک بودن در توطئه و ضلعی از توطئه است و این به غیر از این است که هیچ ارادهای برای مقابله با آن وجود ندارد.»
خطاب این وجیزه میتواند حتی، برخی از افراد در داخل کشور خودمان باشد که، متاسفانه قدر حذف آمریکا از کشور را نمیدانند و به قول حضرت امام خواب آمریکا را میبینند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]
صفحات پیشنهادی
ظریف: بحرانهای منطقه راهکار نظامی ندارد |اخبار ایران و جهان
ظریف بحرانهای منطقه راهکار نظامی ندارد وزیر امور خارجه ایران گفت بحرانهای منطقه راهکار نظامی ندارد کاربرد زور تنها بر نفرت و افراطگرایی میافزاید و جایگزین دیگری برای حل و فصل چالشها و بحرانهای سیاسی جز راهکار سیاسی نیست کد خبر ۵۰۳۹۹۸ تاریخ انتشار ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹ ۱۳ستاد امنیت انتخابات راه اندازی میشود |اخبار ایران و جهان
ستاد امنیت انتخابات راه اندازی میشود معاون امنيتی انتظامی وزارت كشور گفت ستاد امنیت انتخاباتی برای برگزاری انتخابات مهم در سال جاری در کشور تشکیل می شود کد خبر ۵۰۰۰۵۲ تاریخ انتشار ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲ ۱۳ - 13 May 2015 معاون امنيتی انتظامی وزارت كشور گفت ستاد امنیت انتخاباتدیدار ولایتی و میشل عون درباره تحولات منطقه |اخبار ایران و جهان
دیدار ولایتی و میشل عون درباره تحولات منطقه دکترعلی اکبر ولایتی مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور بین الملل و ژنرال میشل عون رییس حزب جریان آزاد ملی لبنان شامگاه دوشنبه دیدار و اوضاع و تحولات منطقه را بررسی کردند کد خبر ۵۰۱۴۲۴ تاریخ انتشار ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۶ ۱۷ - 19 Mayراه تفسير پذيري پروتکل را ببنديم |اخبار ایران و جهان
راه تفسير پذيري پروتکل را ببنديم اگر قرار باشد آن طور که اخيرا يکي از اعضاي تيم هسته اي ايران اعلام کرد کشورمان درچارچوب تفسيرهايي که ازپروتکل الحاقي مي شود اقدام به اعتمادسازي کند سوال اين است که آيا ممکن نيست اين تفسيرها که قطعا غرب مطرح کننده آن خواهد بود آن قدر موسع باشاقتضا میکند در راه نابودی آلسعود شهید داد |اخبار ایران و جهان
اقتضا میکند در راه نابودی آلسعود شهید داد عضو مجلس خبرگان رهبری گفت اقتضا میکند در راه نابودی آلسعود شهید نیز تقدیم شود کد خبر ۴۹۹۹۹۲ تاریخ انتشار ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷ ۰۸ - 13 May 2015 عضو مجلس خبرگان رهبری گفت اقتضا میکند در راه نابودی آلسعود شهید نیز تقدیم شود به گزتوافق نانوشته روحانی و اصولگرایان/ شهید مطهری و شهید بهشتی یا فروید و روسو؟/توصیههایی برای ترک مذاکره/ پایتخت
توافق نانوشته روحانی و اصولگرایان شهید مطهری و شهید بهشتی یا فروید و روسو توصیههایی برای ترک مذاکره پایتختخواری هم از راه رسید سخنان مهم رهبر انقلاب در روز عید مبعث که به موضوع تحولات منطقه اختصاص داشت تیتر یک بیشتر روزنامهها بود علاوه بر سخنان رهبری نکته مشترک بیشتر روزناراهبردهای اصلاحطلبان برای انتخابات از دیدگاه عارف/ کنایه مصباح یزدی به یک انقلابی متکبر/ حکایت محبوبیت احمدی
راهبردهای اصلاحطلبان برای انتخابات از دیدگاه عارف کنایه مصباح یزدی به یک انقلابی متکبر حکایت محبوبیت احمدینژاد در جیبوتی تاثیر سلحشور بر آنجلینا جولی شترسواری دولا دولا با حوادث سال 88 محال است رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند یا اینکهایران منبع ثبات در منطقه بی ثبات است |اخبار ایران و جهان
ایران منبع ثبات در منطقه بی ثبات است سخنگوی وزارت امور خارجه گفت جمهوری اسلامی ایران منبع ثبات و امنیت در منطقه بی ثبات خاورمیانه است و پیگیرانه راهکارهای سیاسی و همکاریهای منطقهای برای مقابله با خشونت و افراط را تشویق و دنبال میکند کد خبر ۵۰۲۶۸۲ تاریخ انتشار ۰۲ خرداد ۱۳۹۴تقویت عملی اخلاق اسلامی راه پیشگیری از جرم |اخبار ایران و جهان
تقویت عملی اخلاق اسلامی راه پیشگیری از جرم رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام آمادگی ذهن مردم برای پیشگیری فردی و اجتماعی از جرم را از اصول مسلّم اسلامی دانست و گفت همه دستگاه های مرتبط با فرهنگ باید با دانش و مهارت این بحث را در جامعه مطرح و پیگیری کنند کد خبر ۵۰۱۰۶۸ تاریخ انتشار ۲۷یادگار امام: امنیت ایران نعمتی الهی است |اخبار ایران و جهان
یادگار امام امنیت ایران نعمتی الهی است تولیت آستان حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران گفت آن روزی که فرمانده کل قوا تصمیم بگیرد که در مقابل اجانب بایستد هیچ فرقی بین جریانهای سیاسی وجود نخواهد داشت کد خبر ۵۰۳۹۴۸ تاریخ انتشار ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۵۵ - 27 May 2015 تولیت آستسردار نقدی: ایران قدرت مطلق منطقه است |اخبار ایران و جهان
سردار نقدی ایران قدرت مطلق منطقه است رییس سازمان بسیج مستضعفین گفت جمهوری اسلامی ایران هم اکنون به برکت رهبری خردمندانه مقام معظم رهبری به عنوان قدرت مطلق منطقه محسوب می شود کد خبر ۵۰۰۰۵۴ تاریخ انتشار ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲ ۱۵ - 13 May 2015 رییس سازمان بسیج مستضعفین گفت جمهوظریف:تفاهم باکشورهایمنطقه اولویت ایران است |اخبار ایران و جهان
ظریف تفاهم باکشورهایمنطقه اولویت ایران است ما مشغول حل یک مشکل با امریکا هستیم زیرا یک رشته فشار و تحریم علیه کشورمان اعمال شده که امریکا در راس آن است کد خبر ۵۰۳۸۲۳ تاریخ انتشار ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۳ - 27 May 2015 وزیرخارجه کشورمان در حاشیه اجلاس سازمان همکاری اسلامی ضمن تشریرفع ایراد از قانونانتخاباتشوراهادرکمیسیونشوراها |اخبار ایران و جهان
رفع ایراد از قانونانتخاباتشوراهادرکمیسیونشوراها سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور از رفع ایراد موادی از قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی در جلسه کمیسیون متبوعش خبر داد کد خبر ۵۰۱۰۶۳ تاریخ انتشار ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹ ۳۰ - 17 May 2015 سخنگوی کمیسیکنایه مصباح یزدی به یک انقلابی متکبر/ حکایت محبوبیت احمدینژاد در جیبوتی/ راهبردهای اصلاحطلبان برای انتخابات
کنایه مصباح یزدی به یک انقلابی متکبر حکایت محبوبیت احمدینژاد در جیبوتی راهبردهای اصلاحطلبان برای انتخابات از دید عارف شترسواری دولا دولا با حوادث سال 88 محال است تاثیر سلحشور بر آنجلینا جولی رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند یا اینکه کمحل مسأله هستهای تنها بر عهده دولت نیست |اخبار ایران و جهان
حل مسأله هستهای تنها بر عهده دولت نیست رئیس مجلس از موضوع مذاکرات هستهای به عنوان یکی از پیچهای پیش روی نظام یاد کرد و گفت حل مساله هستهای فقط بر عهده دولت نیست و یک پای کار برای حل این مشکل مجلس است کد خبر ۵۰۳۴۴۱ تاریخ انتشار ۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۳ ۳۲ - 25 May 2015 رئیس مجلراههای مهار پیشرویهای داعش |اخبار ایران و جهان
راههای مهار پیشرویهای داعش غنائم پیشرفته ای که این گروه از ارتش عراق به دست آورده توان آنان را در مقیاس روزهای اولیه دو چندان نموده است اما اینها تنها دلائل موفقیت های اخیر این گروه تروریستی نیست بلکه عوامل ساختاری ارتش عراق و سیاستهای منطقه ای و فرا منطقه ای زمینه ساز پیشرویراه حل پيروزي در رمادي چيست؟ |اخبار ایران و جهان
راه حل پيروزي در رمادي چيست بروز عمليات تروريستي در افغانستان و عربستان و ليبي همگي از تلاش داعش براي اثبات ادعاي تلاش براي ايجاد خلافت گسترده در منطقه غرب آسيا و شمال آفريقا ناشي مي شود کد خبر ۵۰۳۴۷۴ تاریخ انتشار ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸ ۰۰ - 26 May 2015 سيدمحمد اسلامي در یادداشت-
سیاسی
پربازدیدترینها