واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![معاون درمان وزارت بهداشت](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1642326)
۶ خرداد ۱۳۹۴ (۱۳:۴۹ب.ظ)
سالانه 8 ميليون نفر از مردم در بيمارستان هاي دولتي بستري مي شوند موج - معاون درمان وزارت بهداشت با بيان اينكه يكي از رويكردهاي اساسي طرح تحول سلامت توجه به توسعه سيستمهاي اطلاعات سلامت بود، افزود: در زمان شروع طرح تحول تنها 90 بيمارستان مجهز به سيستم ارائه اطلاعات و انتقال آن به سامانه سپاس بودند كه در حال حاضر بيش از 540 بيمارستان دولتي به اين سيستم مجهز شدهاند.
به گزارش خبرگزاري موج، دكتر محمد آقاجاني در چهارمين همايش كشوري ارتقاي مديريت اطلاعات سلامت كه صبح امروز در دانشكده تربيت بدني دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: زماني كه از توسعه در عرصه سلامت صحبت ميكنيم، همواره توجه به زيرساخت ها مطرح است و سيستم اطلاعات سلامت مهم ترين زيرساخت تحول در اين حوزه است.
وي گفت: زماني كه دولت يازدهم شروع به كار كرد مردم در حوزه سلامت با مشكلات و بحران هاي زيادي در عرصه دارو و درمان مواجه بودند كه با توجه مقام معظم رهبري، رئيس جمهور و تلاش و همت وزير بهداشت، گام هاي موثري براي کاهش دغدغه هاي مردم در حوزه سلامت برداشته شد.
وي افزود: طرح تحول سلامت با حدود 6 ماه مطالعه از ارديبهشت سال 93 آغاز شد و توانست با حمايت دولت، مجلس، مردم و ارائه دهندگان خدمات موفق شود بخشي از درد و آلام مردم را كم كند و اين اقدام باعث افزايش اعتماد عمومي و به تبع آن ايجاد يك سرمايه اجتماعي براي دولت و حاكميت شد.
دكتر آقاجاني با اشاره به اينكه همكاران در حوزه فن آوري اطلاعات وزارت بهداشت براي برطرف كردن مشكلات ثبت اطلاعات، يك برنامه ريزي 5 ساله داشتند، افزود: خوشبختانه با عزم جهادي و جديت در اجراي برنامههاي طرح تحول اين زمان به كمتر از يك سال كاهش پيدا كرد.
معاون درمان با بيان اين که هنوز در برخي از بخش ها مشكلاتي داريم، گفت: به عنوان نمونه مشكلات سخت افزاري و نيروي انساني به طور نسبي وجود دارد، اما؛ از نظر نرم افزاري كماكان مشكلات زيادي وجود دارد كه برنامه ريزي را دشوار مي كند.
وي با اشاره به تاريخچه تكامل سيستم اطلاعات بيمارستاني در دنيا يادآور شد: انواع نرم افزارهاي موجود عمدتاً براي محاسبه خدمات صورت گرفته در بيمارستان ها كاربرد دارد و در آنها كمتر موضوعاتي مربوط به پرونده سلامت وجود دارد.
دكتر آقاجاني افزود: در زمينه نقص دانش فني و نبود استانداردهاي ملي مي توان به سادگي با طراحي يك سامانه ملي براي انتقال اطلاعات، شاهد پيشرفت در اين زمينه باشيم.
وي با اشاره به جايگاه تشكيلاتي حوزه مدارك پزشكي و نوع ارتباط آن با پرسنل افزود: متاسفانه عمده افرادي كه در بيمارستان ها اطلاعات را در پرونده هاي كاغذي يا سيستم اتوماسيون وارد مي كنند، منشي بخش ها هستند و ارتباط آنها با حوزه مدارك پزشكي تعريف نشده است كه در اين زمينه نياز به بازنگري داريم.
دكتر آقاجاني طرح پرداخت مبتني بر عملكرد بيمارستانها را يك طرح تحول بزرگ در حوزه ساختار مديريت دانست و بيان داشت در اين طرح مبناي درآمد، عملكرد و درآمد بخشهاست و وصل شدن درآمد كاركنان به درآمد بخشها يعني اينكه به ثبت خدمات نياز جدي داريم و واحد مدارك پزشكي نقشي به مراتب تأثيرگذارتر ايفا خواهد كرد.
وي ادامه داد: يكي از حوزههاي مديريت اطلاعات حوزه پذيرش است و بايد سعي شود به اولين برخورد با مردم؛ به نوع برخورد، سرعت و دقت ثبت اطلاعات توجه شود.
دكتر آقاجاني برنامه ريزي در حوزه هاي ملي در زمينه مبارزه با بيماري ها را مهم ارزيابي كرد و گفت: در برنامه ريزي هاي حوزه سلامت، ثبت دقيق تشخيص بيماري ها يك نقش محوري دارد.
وي در ادامه ضمن تشريح برنامه هاي حوزه معاونت درمان به اجراي 38 برنامه در سال جاري توسط اين معاونت اشاره کرد و خاطرنشان كرد: در تشخيص و درمان بيماري ها، بيش از 75 درصد علل مرگ و مير بيماري هايي مانند سكته مغزي، سكته قلبي، حوادث ترافيكي و سرطان هستند.
وي افزود: اگر ثبت دقيق اطلاعات به خوبي انجام نشود مجبوريم براي برنامه ريزي ها به تخمين و محاسبات آماري روي بياوريم كه مي تواند برنامه ريزي ها را با مشكل مواجه كند، بنابراين در حال اجراي يک برنامه ريزي با الگوي ملي در زمينه بيماري ها هستيم.
دكتر آقاجاني در پايان با تأكيد بر اين كه سالانه 8 ميليون نفر از مردم در بيمارستانهاي دولتي بستري مي شوند، يادآور شد: اهميت مدارك پزشكي در بيمارستان ها مي تواند از حقوق مردم و نيز حقوق ارائه دهندگان خدمت محافظت و صيانت كند. به عبارت ديگر اهميت مدارک پزشکي به نوعي بازوي مراجع قضائي هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]