واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
![](http://media.jamnews.ir/medium1/1394/03/06/IMG11371516.jpg)
بیزینس اینسایدر؛
توافق جدید میان ایران و روسیه/ آمریکا نمی تواند کاری بکند
«روسیه و ایران بار دیگر این حقیقت را تاکید می کنند که آن ها می توانند هر آن چه دوست دارند انجام دهند، بدون آنکه ایالات متحده بتواند محدودیتی ایجاد کند.»
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، نشریه آمریکایی بیزینس اینسایدر (Businessinsider) طی مقاله ای به بهانه قرار داد جدید غذایی میان ایران و روسیه به تحلیل روابط رو به رشد تهران-مسکو پرداخت. در این مقاله آمده است: «شش شرکت غذایی ایران اکنون مجاز به صادر کردن کالاهای خود به روسیه هستند. به گزارش "ریانوسی" یولیا ملانو دبیر مطبوعاتی آژانس فدرال نظارت دامی- گیاهی روسیه آمده است: «ما مجوز تحویل محصولات غذایی را به شش شرکت ایرانی داده ایم؛ چهار شرکت فراورده های لبنی و دو شرکت ماکیان.» بیزینس اینسایدر در ادامه نوشت: «این در حالی است که واردات گوشت، لبنیات، میوه، سبزیجات و ماهی از کشورهای مختلف غربی هنوز توسط روسیه ممنوع است. این خبر آخرین مورد از معاملات و همکاری های ایران و روسیه از سال گذشته است که به شدت مورد توجه قرار گرفته اند. از مهم ترین تعاملات ایران و روسیه که در سال اخیر شاهد آن بودیم، قرارداد کلان مبادله نفت در برابر کالا و همچنین لغو ممنوعیت خودخواسته تحویل S-300 به ایران توسط روسیه بلافاصه پس از توافق موقت هسته ای در ماه آوریل [فروردین ماه]، است.» این پایگاه آمریکایی با اشاره به اینکه تحلیلگران، تفاسیر مختلفی از این همدستی های روسیه و ایران داشته اند، می نویسد: «برخی مانند پروفسور "تام نیکلاس" از دانشگاه جنگ نیروی دریایی [آمریکا]، روابط مسکو-تهران را نشانه ای از آن دانسته که سیاست آمریکا، تاثیر ناچیزی بر امور جهانی دارد؛ خصوصا در مورد روسیه و ایران. "نیکلاس" در ماه آوریل به بیزینس اینسایدر گفت که با انتقال S-300، "روسیه و ایران بار دیگر این حقیقت را تاکید می کنند که آن ها می توانند هر آن چه دوست دارند انجام دهند، بدون آنکه ایالات متحده بتواند محدودیتی ایجاد کند."» در این مقاله همچنین آمده است: «در مقابل، برخی نیز روی آوردن یکباره روسیه به ایران بلافاصله پس از توافق هسته ای را نشانه ای از آن دانسته اند که "کرملین" می ترسد موقعیت منزوی روسیه در صحنه جهانی با بهبود روابط تهران و واشنگتن، بیش از این تضعیف گردد.
همانطور که "جرجی میرسکی" کارشناس روسی امور خاورمیانه، می گوید: «چند سال پیش شنیدم که یکی از دیپلمات های ما می گفت: "ایران طرفدار آمریکا برای ما بسیار خطرناکتر از ایران هسته ای است." اگر به مسئله به عنوان بازی با حاصل جمع صفر نگاه کنید [به این معنا که اگر به قدرت یک طرف -ایران- اضافه شود، به طور طبیعی از قدرت طرف دیگر -روسیه- کاسته خواهد شد]، نزدیک شدن بیشتر ایران به غرب مواضع روسیه را تضعیف می کند. از این رو پیش از اجرای این توافقنامه نهایی، یک ضربه پیشگیرانه برای نشان دادن این مسئله به ایران که ما قابل اعتمادترین شریک و تنها قدرتی هستیم که می توانند به آن اتکا کنند، لازم است.» در انتهای این نوشتار با اشاره به اختلافاتی که می تواند مانعی در مسیر تعامل ایران و روسیه باشد از جمله گفتگوهای روسیه با رژیم صهیونیستی و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، به نقل از "نیکلای کوژاکف" کارشناس مرکز کارنگی آمده است: «این شدت ارتباط مسکو و تهران، در تاریخ پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، بی سابقه است. اما با وجود توانایی بالقوه برای ارتقای روابط، موانع جدی نیز وجود دارد که می تواند همکاری را مختل و حتی متوقف کند.»
![](http://media.jamnews.ir/65556464.JPG)
506
۰۶/۰۳/۱۳۹۴ - ۱۱:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]