واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فرمانده ناجا: دنياي سايبر پناهگاه جرائم نوين است
فرمانده نيروي انتظامي با بيان اينكه دنياي سايبر به پناهگاهي براي انجام جرائم نوين تبديل شده و آمارها رشد فزايندهاي را در اين خصوص نشان ميدهد، برخورد با جرائم را نيازمند توسعه و تقويت همكاريهاي بينالمللي فارغ از نگرشهاي سياسي عنوان كرد.
به گزارش خبرنگار ما، سردار حسين اشتري در كنفرانس مطبوعاتي در حاشيه نشست جهاني جرائم سايبري با بيان اينكه امروزه پليس ايران در موضوع سايبري با تمام كشورهاي دنيا به جز رژيم صهيونيستي ارتباط دارد، گفت: بيش از ۹۰ درصد از جرائمي كه در فضاي مجازي رخ ميدهد، توسط پليس فضاي مجازي كشور شناسايي و طبق قانون با آنها برخورد شده است، به طوري كه با گذشت پنج سال از راهاندازي پليس فتا در ايران از نظر توانمندي توانسته با كشورهايي كه در اين زمينه 15 سال سابقه دارند رقابت كند.
سردار اشتري در پاسخ به سؤالي در مورد استفاده گروهك داعش و گروههاي تروريستي از فضاي سايبري اظهار داشت: اين فضا فرصتي را براي همه گروهها، افراد و سازمانها فراهم ميكند تا بتوانند به اهداف مطلوب يا اهداف شوم خود برسند؛ متأسفانه امروز گروهكهاي تروريستي از اين فضا براي مقاصد شوم خود استفاده ميكنند اما چنانچه اين موضوع متوجه جمهوري اسلامي ايران شود، پاسخ مناسب به آنها داده خواهد شد.
فرمانده ناجا در پاسخ به سؤال ديگري در مورد فروش مواد مخدر از طريق فضاي سايبر افزود: متأسفانه افراد سودجو براي ساخت و فروش مواد مخدر از اين فضا استفاده ميكنند، البته تعداد زيادي از شبكهها و باندها در شهرهاي مختلف شناسايي شدهاند و با آنها برخورد شده است. سردار اشتري با اعلام اينكه جرائم سايبري در كمترين زمان و پيچيدگي بالا رخ ميدهد، گفت: امروزه با توجه به امكانات فضاي سايبر شاهد انتقال جرائم از فضاي فيزيكي به فضاي سايبري هستيم به طوري كه جرائم سازمانيافته مانند باندهاي خريد و فروش مواد مخدر و فعاليتهاي گروههاي تروريستي در فضاي مجازي شكل گرفته است و حتي درگيري بين برخي گروهكها به شبكههاي جهاني و اينترنتي منتقل شده است.
به گفته فرمانده ناجا، در حال حاضر دنياي سايبر به پناهگاهي براي انجام جرائم نوين تبديل شده به طوري كه آمارها رشد فزايندهاي را در اين خصوص نشان ميدهد. وي با اشاره به اينكه ذات فرامرزي بودن جرائم بيانگر اين است كه مجرمان در كشورها ثابت اما جرائم ارتكابي آنها كاملاً سيال است، گفت: همين امر موجب شده كه كشورها به همكاريهاي پليسي در تمام دنيا توجه بيشتري داشته باشند. مهمترين ابزارهايي كه ميتواند بر جرائم سايبري بينالمللي غلبه كند توسعه و تقويت همكاريهاي بينالمللي با استفاده از ظرفيتهاي موجود و فارغ از هرگونه نگاه و نگرش سياسي است، چراكه تنها با همكاري قضايي و پليسي در سطح بينالمللي ميتوان بر مسائل و چالشهايي مانند تعارض قوانين و دادگاههاي كشورها فائق آمد.
حمله سايبري به شركتهاي ايراني
سردار كمال هاديانفر در حاشيه اين همايش در پاسخ به سؤال خبرنگاري مبني بر حملات سايبري از سوي كشورهاي ديگر به شركتهاي ايراني گفت: در ابتداي سال 93 حمله بزرگي از سوي آيپيآي امريكايي به وزارت نفت انجام شد و در چهار روز تعطيلي، كارشناسان پليس فتا موفق شدند درگاه ورودي اين حملات را شناسايي و پيش از بروز هرگونه خسارت فراوان از دامنهدار شدن اين حملات جلوگيري كنند كه مشخص شد مهاجمان از آيپيهاي كشور امريكا حمله كردند و اين حملات از دهانه جزيره سيري به كشورمان انجام شده است البته پيگيري اين پرونده تا رسيدن به نتيجه ادامه دارد.
سردار هاديانفر با اشاره به رسيدگي پليس فتا به بيش از 37 هزار پرونده پليسي در چهار سال و نيم اخير گفت: از اين ميان بيش از 90 درصد موارد كشف شده و اين در حالي است كه 56 درصد از پروندهها در كمتر از يك ماه به سرانجام رسيدهاند. سردار هاديانفر درباره غيرقانوني بودن سايتهاي همسريابي گفت: متولي رسيدگي به سايتهاي همسريابي وزارت ورزش و جوانان است كه تا امروز به هيچ سايتي در زمينه همسريابي مجوز نداده است كه پليس با اين سايتها برخورد و اقدام به مسدود كردن آنها ميكند. سردار هاديانفر با اشاره به تولد ۴۷۶ سايت مجرمانه در هر ساعت، از قرباني شدن يك نفر در دنيا در هر ۱۲ ثانيه خبر داد و گفت: بايد اذعان داشت كه تفكر بشر در طول 2 هزار سال اخير تغيير نكرده بلكه ابزار مجرمانه آن تغيير كرده است، چراكه مجرمان در گذشته با جثههاي بزرگ و مغزهاي كوچك و البته با سلاحهاي خشن مبادرت به وقوع جرم كرده ولي امروز شاهد مجرماني با جثههاي كوچك و مغزهاي بزرگ هستيم كه سلاح آنها اپليكيشنها و ابزار پيشرفته است كه به مراتب خطرناكتر از انسانهاي گذشته است.
به گفته سردار هاديانفر گزارشهاي موجود حاكي از آن است كه در سال 2013 مجرمان اينترنتي توانستهاند بيش از 388 ميليارد دلار براي خودشان درآمد كسب كنند و بر اساس پيشبينيهاي سازمانهاي معتبر جهاني در سال 2019 جرائم و حملات سايبري و سرقت اطلاعات، ضرري معادل 2 تريليون دلار به اقتصاد جهاني وارد ميكند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]