تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):خدا با ما است و نيازمند ديگرى نيستيم، و حق با ما است و باكى نداريم كه كسى از...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805466736




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هيولاي آلودگي هوا «اوتيسم» مي‌زايد !


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: هيولاي آلودگي هوا «اوتيسم» مي‌زايد !
نویسنده : علي خدايي بيجاري 
پژوهشگران رابطه علي معلولي ميان آلودگي هوا و بيماري اوتيسم را كشف كردند. در اين خصوص خبرگزاري مهر روز گذشته نوشت كه طبق پژوهش دانشكده سلامت عمومي پيتزبورگ ايالت پنسيلوانيا قرارگيري در برابر آلودگي هوا ناشي از ذرات ريز در طول بارداري  تا دوسالگي نوزاد با افزايش احتمال ابتلاي كودك به بيماري اوتيسم بينايي مرتبط است.
دكتر «ايولين تالبوت»، استاد اپيدميولوژي و سرپرست تيم تحقيق در اين باره مي‌گويد: «اختلال بينايي اوتيسم، شرايطي بلندمدت است كه درماني ندارد و گزينه‌هاي درماني آن بسيار محدود است، از اين رو بايد فوراً هرگونه عوامل پرخطري را كه ما قادر به كاهش آن هستيم، نظير آلودگي، شناسايي كنيم.»
در اين مطالعه تيم تحقيق، خانواده‌هاي مبتلا و غيرمبتلا به اختلال اوتيسم بينايي را تحت بررسي قرار دادند. آنها به اطلاعات مفصلي در مورد محل زندگي مادر در طول بارداري و بعد از آن دست يافتند و قرارگيري مادران در معرض نوعي آلودگي موسوم به PM2. 5، متشكل از گرد و غبار، خاك، دوده و دود را مورد ارزيابي قرار دادند.
نكته جالب‌تر اين است كه نمونه‌هاي گزارش شده اين بيماري در طول دو دهه گذشته، تا هشت برابر افزايش يافته است. با اين حال اين باور وجود دارد كه هم عوامل ژنتيكي و هم عوامل زيست‌محيطي در ظهور اين بيماري كه عموماً‌ در ابتداي دوران كودكي بروز مي‌كند، تأثير بسزايي دارد.
پس از فراغت از مطالعه چنين خبري خيل نقدها و نظرات به ذهن هر خواننده‌اي هجوم مي‌آورد كه در ادامه به ذكر مواردي در حدِ حجم و حوصله اين نوشتار بسنده مي‌شود.
ابتدا به ساكن ذهن هر خواننده‌اي به خيل مشكلاتي كه از آلودگي هوا گريبانگير مردم شده، گره مي‌خورد، چراكه پيشتر نيز پژوهشگران در چند فقره رابطه بين آلودگي هوا و بيماري‌ها و اختلالاتي مانند نسيان‌زدگي، بيمارهاي ريوي،  بيماري‌هاي  عصبي و انگيزش خشم كه در نهايت منجر به نزاع‌هاي خياباني مي‌شود، را كشف كرده‌بودند.
با اين حال خوانندگاني كه اخبار مربوط به آلودگي هوا را پي مي‌گيرند به وضوح ناتواني دستگاه‌هاي مقابله‌كننده با آلودگي هوا و در مقابل رشد فزاينده و قدرت گرفتن روز افزون‌آلودگي هوا را به وضوح حس مي‌كنند و در اين رهگذر قطع اميد و بدبيني از مسئولان و متوليان رفع آلودگي هوا، حاصل ديگري است كه از خوانش اين خبر به خوانندگان دست مي‌دهد.
با اين حال بي راه نيست اگر به جمع نمايندگان دستگاه‌هايي كه در گروهي موسوم به كميته اضطرار آلودگي هوا، دور هم جمع شده‌اند، لقب «لشكر شكست خورده» بدهيم! چراكه در اين گروه و درحد كلان‌تر هدف واحدي در بين اعضا تعيين و تعريف نشده و اگر شده، به آن تكليف و عمل نمي‌شود و هر نماينده‌اي به نيابت از دستگاه متبوع خود، تنها صرفه و سود سازمان و وزارتخانه خود را ملاك عمل قرار مي‌دهد و طبيعي است كه در اين راه، رفع آلودگي هوا به لقلقه زبان و شعار تبديل شود!
در قصه نخ‌نما شده مبارزه با آلودگي هوا جالب آن است كه گاه استحصال به سود دستگاهي خاص، براي ساير دستگاه‌ها قوز بالا قوز مي‌شود، شاهد مثال اين مدعا اينگونه است كه يك دستگاه مي‌داند كه تردد خودروها غلظت آلاينده‌ها را در پي دارد‌ اما با اين حال طرح ترافيك روزانه مي‌فروشد. طبيعي است كه درآمد قابل توجه فروش طرح، در مقابل، بيماري‌هاي گوناگون مردم را در پي دارد و اين مقوله باري اضافه و هزينه‌اي سرسام‌آور به متولي بهداشت جامعه تحميل مي‌كند!
بنابراين انتظار مي‌رود در داستان رفع آلودگي هوا و در رأس كميته يادشده، مافوقي در حد رئيس دولت يا معاون ارشد وي كه لااقل سايرين تسليم امر و منطق وي باشند، شخصاً وظيفه رسيدگي به فعاليت‌هاي مربوط به مهار و رفع آلودگي هوا را بر عهده بگيرد. البته با اين پيش فرض مهم كه جان مردم در اين داستان پرحاشيه، ارزش چنين زحمتي را داشته باشد !

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن