تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، تاج سوره‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826899203




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هيولاي آلودگي هوا «اوتيسم» مي‌زايد !


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: هيولاي آلودگي هوا «اوتيسم» مي‌زايد !
نویسنده : علي خدايي بيجاري 
پژوهشگران رابطه علي معلولي ميان آلودگي هوا و بيماري اوتيسم را كشف كردند. در اين خصوص خبرگزاري مهر روز گذشته نوشت كه طبق پژوهش دانشكده سلامت عمومي پيتزبورگ ايالت پنسيلوانيا قرارگيري در برابر آلودگي هوا ناشي از ذرات ريز در طول بارداري  تا دوسالگي نوزاد با افزايش احتمال ابتلاي كودك به بيماري اوتيسم بينايي مرتبط است.
دكتر «ايولين تالبوت»، استاد اپيدميولوژي و سرپرست تيم تحقيق در اين باره مي‌گويد: «اختلال بينايي اوتيسم، شرايطي بلندمدت است كه درماني ندارد و گزينه‌هاي درماني آن بسيار محدود است، از اين رو بايد فوراً هرگونه عوامل پرخطري را كه ما قادر به كاهش آن هستيم، نظير آلودگي، شناسايي كنيم.»
در اين مطالعه تيم تحقيق، خانواده‌هاي مبتلا و غيرمبتلا به اختلال اوتيسم بينايي را تحت بررسي قرار دادند. آنها به اطلاعات مفصلي در مورد محل زندگي مادر در طول بارداري و بعد از آن دست يافتند و قرارگيري مادران در معرض نوعي آلودگي موسوم به PM2. 5، متشكل از گرد و غبار، خاك، دوده و دود را مورد ارزيابي قرار دادند.
نكته جالب‌تر اين است كه نمونه‌هاي گزارش شده اين بيماري در طول دو دهه گذشته، تا هشت برابر افزايش يافته است. با اين حال اين باور وجود دارد كه هم عوامل ژنتيكي و هم عوامل زيست‌محيطي در ظهور اين بيماري كه عموماً‌ در ابتداي دوران كودكي بروز مي‌كند، تأثير بسزايي دارد.
پس از فراغت از مطالعه چنين خبري خيل نقدها و نظرات به ذهن هر خواننده‌اي هجوم مي‌آورد كه در ادامه به ذكر مواردي در حدِ حجم و حوصله اين نوشتار بسنده مي‌شود.
ابتدا به ساكن ذهن هر خواننده‌اي به خيل مشكلاتي كه از آلودگي هوا گريبانگير مردم شده، گره مي‌خورد، چراكه پيشتر نيز پژوهشگران در چند فقره رابطه بين آلودگي هوا و بيماري‌ها و اختلالاتي مانند نسيان‌زدگي، بيمارهاي ريوي،  بيماري‌هاي  عصبي و انگيزش خشم كه در نهايت منجر به نزاع‌هاي خياباني مي‌شود، را كشف كرده‌بودند.
با اين حال خوانندگاني كه اخبار مربوط به آلودگي هوا را پي مي‌گيرند به وضوح ناتواني دستگاه‌هاي مقابله‌كننده با آلودگي هوا و در مقابل رشد فزاينده و قدرت گرفتن روز افزون‌آلودگي هوا را به وضوح حس مي‌كنند و در اين رهگذر قطع اميد و بدبيني از مسئولان و متوليان رفع آلودگي هوا، حاصل ديگري است كه از خوانش اين خبر به خوانندگان دست مي‌دهد.
با اين حال بي راه نيست اگر به جمع نمايندگان دستگاه‌هايي كه در گروهي موسوم به كميته اضطرار آلودگي هوا، دور هم جمع شده‌اند، لقب «لشكر شكست خورده» بدهيم! چراكه در اين گروه و درحد كلان‌تر هدف واحدي در بين اعضا تعيين و تعريف نشده و اگر شده، به آن تكليف و عمل نمي‌شود و هر نماينده‌اي به نيابت از دستگاه متبوع خود، تنها صرفه و سود سازمان و وزارتخانه خود را ملاك عمل قرار مي‌دهد و طبيعي است كه در اين راه، رفع آلودگي هوا به لقلقه زبان و شعار تبديل شود!
در قصه نخ‌نما شده مبارزه با آلودگي هوا جالب آن است كه گاه استحصال به سود دستگاهي خاص، براي ساير دستگاه‌ها قوز بالا قوز مي‌شود، شاهد مثال اين مدعا اينگونه است كه يك دستگاه مي‌داند كه تردد خودروها غلظت آلاينده‌ها را در پي دارد‌ اما با اين حال طرح ترافيك روزانه مي‌فروشد. طبيعي است كه درآمد قابل توجه فروش طرح، در مقابل، بيماري‌هاي گوناگون مردم را در پي دارد و اين مقوله باري اضافه و هزينه‌اي سرسام‌آور به متولي بهداشت جامعه تحميل مي‌كند!
بنابراين انتظار مي‌رود در داستان رفع آلودگي هوا و در رأس كميته يادشده، مافوقي در حد رئيس دولت يا معاون ارشد وي كه لااقل سايرين تسليم امر و منطق وي باشند، شخصاً وظيفه رسيدگي به فعاليت‌هاي مربوط به مهار و رفع آلودگي هوا را بر عهده بگيرد. البته با اين پيش فرض مهم كه جان مردم در اين داستان پرحاشيه، ارزش چنين زحمتي را داشته باشد !

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن