واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ خرداد ۱۳۹۴ (۱۳:۲ب.ظ)
رونمايي از کتاب «موزه و موزه داري در ايران» در کاخ نياوران موج - آيين رونمايي از کتاب «موزه و موزه داري در ايران» با حضور رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي و معاون ميراث فرهنگي کشور در سالن سينماي اختصاصي مجموعه فرهنگي-تاريخي نياوران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، اين مراسم با حضور صالحي اميري، رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي و محمدحسن طالبيان، معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، برگزار شد.
در ابتداي اين نشست، آفرين امامي، مدير مجموعه فرهنگي-تاريخي نياوران، به حاضران مراسم رونمايي کتاب موزه و موزه داري در ايران خيرمقدم گفت و نسبت به برگزاري اين برنامه در اين مجموعه ابراز خشنودي کرد.
در ادامه غلامرضا عزيزي، رئيس پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملي، در صحبت کوتاهي درباره انتشار کتاب گفت: آغاز موسسات تمدني جديد و تاريخ تحول نگهداري اسناد را سال 1310 و بعد از آن مي دانند. اما کتاب حاضر اسناد قبل از 1310 را هم نشان مي دهد. اين کتاب همچنين نشان مي دهد موزه هاي ما در گذشته هاي دور مرمت کار داشتند و استفاده از نيروهاي متخصص داخل موزه در اين کتاب ديده مي شود.
وي افزود: در مجموع مي توان گفت فراز و فرود موزه و موزه داري در ايران در اين کتاب به صورت مستند ارائه شده است.
پس از سخنان عزيزي، ندا رسولي، مؤلف کتاب، به ارائه توضيحاتي پيرامون کتاب خود پرداخت و گفت: ابتدا لازم مي دانم از همراهي و حمايت هايي که براي انتشار کتاب صورت گرفته تشکر کنم. چند سال قبل زماني که با آثار موجود در کتابخانه ملي آشنا شدم طرح موزه و موزه داري بر اساس اسناد در ذهنم جرقه زد و به فکر انتشار اسناد موزه و موزه داري افتادم.
وي تصريح كرد: اين کتاب شامل دو بخش است؛ بخش اول سير تاريخي که شامل سير تحول موزه داري در اروپا و تاريخچه موزه در ايران مي شود و دوم وظايف موزه ها بر اساس وظايف تعريف شده ايکوم است که جمع آوري، نگهداري و نمايش آثار در موزه ها را در برمي گيرد.
در ادامه اين نشست جواهري، مدير عامل موسسه موزه هاي بنيادي، گفت: در عرصه موزه داري کتاب و تأليف کم داريم و کار خانم رسولي از اين منظر ارزشمند و ماندگار است. از طرف ديگر کتاب هاي موجود کمتر نگاه نو دارند و اثر رسولي يک حرکت نو در عرصه موزه داري محسوب مي شود.
پس از سخنان جواهري، دکتر طالبيان، معاون ميراث فرهنگي کشور، ضمن تبريک هفته گردشگري به خبرهايي که اخيرا در حوزه ميراث فرهنگي به وقوع پيوسته اشاره کرد و اظهار داشت: اتفاقات خوبي در هفته ميراث در حال انجام است. اولين مجمع خيرين ميراث فرهنگي در سيستان و بلوچستان برگزار شد که براي مشارکت گروه هاي مردمي در امر ميراث فرهنگي قدم مهمي محسوب مي شود. همچنين در يزد، خوزستان، اصفهان و غيره موجي براي حفاظت و مرمت از سوي مردم شکل گرفته است.
وي با اشاره به اهميت آثار مکتوب در عرصه ميراث فرهنگي و ارزش اثر کتاب «موزه و موزه داري در ايران» گفت: تاريخ حفاظت و مرمت هم نياز به کتاب هايي از اين دست دارد. اميدوارم در اين دوره که دکتر صالحي اميري در سازمان اسناد و کتابخانه ملي حضور دارند ارتباط و همکاري سازمان ميراث فرهنگي و سازمان اسناد و كتابخانه ملي بيشتر شود.
در ادامه صالحي اميري، رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي، به عنوان آخرين سخنران مراسم به ايراد سخن پرداخت و گفت: در هفته ميراث فرهنگي احساس وظيفه کردم در جمع شما حاضر شوم و اين هفته را به شما فرهيختگان تبريک بگويم. موزه ها و ميراث ما را به گذشته فرهنگي پيوند مي دهند.
وي افزود: همانطور که مي دانيد در کنار موزه ملي ايران کتابخانه ملي ساخته شد، به نظر من حتما فلسفه اي در اين هم نشيني نهفته است. کتابخانه محل دانش افزايي است و موزه محل هويت افزايي. کتابخانه و موزه با هم ارتباط وثيق دارند. ما براي به سامان رسيدن اين کشور نيازمند گذار فرهنگي هستيم. وحدت و همگرايي و انسجام با زيست فرهنگي محقق مي شود.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در ادامه سخنانش با اشاره به زير ساخت هاي توسعه يك كشور گفت: اگر امروز از صفويه و زيبايي هاي فرهنگ صفويه يا ساساني يا هخامنشي ياد مي کنيم همه اين ها ريشه در تاريخ و فرهنگ ما دارد و اي کاش الگوهاي توسعه بازنگري مي شد و الگوهاي توسعه بر اساس ارزش ها ي فرهنگي که زيرساخت آن ميراث فرهنگي است تدوين مي شد.
وي تصريح كرد: موزه و ميراث فرهنگي بخشي ازمصرف فرهنگي جامعه محسوب مي شود. بازديد از موزه دو ساحت را در بر مي گيرد. يک ساحت عبرت آموزي است و ساحت دوم حوزه مصرفي است. انسان هايي که در موزه ها زندگي خود را مي گذرانند انسان هاي با فضيلت تري هستند.
وي گفت: موزه هاي ما بايد خانه انسان هاي فرهيخته و با فضيلت باشد. کار خانم رسولي بسيار ارزشمند است و اميدوارم نخبگان از اين اثربهره مند شوند.
در پايان اين مراسم از کتاب موزه و موزه داري در ايران رونمايي و نمايشگاه اسناد اين کتاب هم افتتاح شد.
گفتني است درحاشيه اين مراسم طالبيان و صالحي اميري به همراه ديگر مديران از مرکز اسناد مجموعه فرهنگي تاريخي نياوران بازديد کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]