واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ خرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۴۴ق.ظ)
نسل جديد ماهواره هاي فضايي در راه است موج- ماهواره جديد قميت بسيار پاييني دارد و به همين دليل انتظار مي رود که در ماموريت هاي آتي فضايي تعداد زيادي از آنها براي پايش بخش هاي مختلف سيارات به کار گرفته شوند.
به گزارش خبرگزاري موج، اغلب ماهواره هاي مکعبي يا همان CubeSatها که توسط دانشمندان و دانشجويان به فضا فرستاده مي شوند در مدار زمين قرار مي گيرند و سرنوشت نهايي آنها چرخش بي پايان به گرد اين سياره خاکي است.
اما ناسا قصد دارد از اين ماهواره ها براي انجام ماموريت هايي استفاده کند که آنها را فراتر از مدار پاييني زمين و جو سيارات ديگر قرار مي دهند.
«جيمي اسپر» يکي از علاقه مندان به حوزه تکنولوژي است که مشغول ساخت مدلي مفهومي از اين ماهواره ها با نام CAPE (از سرواژه هاي عبارت CubeSat Application for Planetary Entry Missions به معناي کيوب ست براي انجام ماموريت هاي ورود به سيارات ديگر) شده است که از دو ماژول تشکيل شده و وزني در حدود ۱۱ پوند دارد.
يکي از اين ماژول ها وظيفه ارسال فضاپيما به مقصدش را دارد و ديگري به عنوان ماهواره وارد شونده به جو سيارات مورد استفاده قرار مي گيرد.
بعد از آن که فضاپيما از بدنه اصلي اش جدا شد تا زمان رسيدن به سياره مقصد پنل هاي خورشيدي خود را باز مي کند يا اين که با استفاده از باتري هاي تعبيه شده در خود انرژي مورد نيازش را تامين مي کند.
پس از اين مرحله ماژول ارسال کننده از بدنه جدا مي شود. اين ماژول به گونه اي طراحي شده که تحمل شرايط سخت و دشوار ورود به جو سيارات را داشته باشد.
اسپر در نظر دارد که اين ماهواره را همراه با تعداد زيادي سنسور به فضا ارسال کند و از آن براي جمع آوري حجم بالايي از اطلاعات (نظير دما، فشار جوي و غيره) استفاده کرده و آن ها را براي ماهواره مادر يا همان بدنه اصلي ارسال کند که آن نيز داده ها را براي پايگاه هاي مستقر روي زمين مخابره مي کند.
قيمت CubeSatها بسيار پايين است و به همين دليل انتظار مي رود که در ماموريت هاي آتي فضايي تعداد زيادي از آنها براي پايش بخش هاي مختلف سيارات به کار گرفته شوند.
اما پيش از عملياتي شدن اين پيش بيني ها، لازم است که اسپر نشان دهد نمونه مفهومي اين ماهواره درست کار مي کند. تيم تحت سرپرستي وي در نظر دارد نمونه اوليه اين ماهواره را که متشکل از تنها يک ماژول است در تابستان سال جاري از داخل بالني در ارتفاعات بالا به بيرون پرتاب کنند و انتظار دارند که اين ماهواره با سرعتي تقريبا برابر با صوت به سمت زمين حرکت کند.
اين تيم قطعا تمام تلاش خود را به کار گرفته تا اين تست با موفقيت کامل انجام شود؛ چراکه اميد دارند بتوانند شرکاي بالقوه اي را براي مشارکت در ساخت و توسعه اين ماهواره جذب کنند.
اگر برنامه ريزي هاي اين تيم درست پيش برود، اسپر ارتفاع تست ماهواره را بيشتر خواهد کرد و حتي قصد دارد يکي از آنها را تا سال ۲۰۱۶ ميلادي از ايستگاه فضايي بين المللي به بيرون پرتاب کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]