تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853339253




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ما هیچ نگرانی از نظارت و بازرسی‌ها نداریم/ پروتکل الحاقی جزو خطوط قرمز ما نبود/ بازرس با چشم بسته به نقطه درخواست شده وارد می‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ما هیچ نگرانی از نظارت و بازرسی‌ها نداریم/ پروتکل الحاقی جزو خطوط قرمز ما نبود/ بازرس با چشم بسته به نقطه درخواست شده وارد می‌شود
"سیدعباس عراقچی" عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما (دوشنبه 4 خرداد) آخرین موضوعات مربوط به مذاکرات هسته ای را تشریح کرد.


جوان آنلاين: "سیدعباس عراقچی" عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان با حضور در گفتگوی ویژه خبری شب گذشته به بررسی آخرین موضوعات مذاکرات هسته ای پرداخت.

در ابتدای این برنامه وی اظهارداشت: برای بنده جای بسیار خوشحالی است که موضوع هسته‌ای به عنوان یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که کشور ما با آن مواجه است این قدر وسیع و گسترده مورد توجه مردم و گروه های مختلف سیاسی و اجتماعی قرار گرفته و آنقدر درباره آن بحث می‌شود و به عنوان یک دغدغه ملی درباره آن گفتگو صورت می‌گیرد که این نشان دهنده رشد و بلوغ سیاسی جامعه ماست که ظرفیت مباحثه و گفتگو در خصوص مهم‌ترین موضوعی که با امنیت ملی و منافع ملی ارتباط مستقیم پیدا می‌کند را به این شکل گسترده پیدا کرده و مباحث این قدر باز شفاف و گسترده بیان می‌شود.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان تصریح کرد: قطعاً این موضوع به ارتقاء و کیفیت بحث‌ها کمک می‌کند ضمن این که صدا و سیما در این خصوص نقش بسیار خوبی را با برگزاری مناظره‌ها و گفتگو ایفا کرده است.


در جلسه دیروز غالب نمایندگان از مباحث مطرح شده رضایت داشتند



عراقچی اضافه کرد: البته ممکن است در این حین بداخلاقی‌هایی هم صورت گیرد و قاعده کار رعایت نشود که البته این موضوع طبیعی است که هر چقدر بلوغ سیاسی جامعه بیشتر شود بداخلاقی‌ها کمتر خواهد شد و محیط سالم‌تری برای مباحثه به وجود می‌آید.


وی در ادامه به حضور تیم مذاکره کننده هسته ای کشور در روز گذشته مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: ما مرتب پس از انجام هر مذاکره در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور پیدا می‌کردیم و خدمت نمایندگان عضو این کمسیون گزارش می‌دادیم که این بار درخواست نمایندگان این بود که این گزارش در صحن عمومی مجلس و در یک جلسه غیرعلنی برگزار شود.


عراقچی افزود: جلسه غیر علنی مشخصات خود را دارد با این فرض که صحبت‌ها در بیرون جلسه منعکس نمی‌شود فرصت راحت‌تری را فراهم می‌کند تا گفتگوها آرام‌تر صورت گیرد و جلسه دیروز هم به همین شکل بود.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور یادآور شد: در جلسه روز گذشته 4 نفر از نمایندگان مجلس از فراکسیون‌های مختلف از مخالفان و موافقان دیدگاه های خود را بیان کردند و دکتر ظریف و بنده نیز نکاتی را خدمت نمایندگان عرض کردیم. در مجموع احساس می‌کنم که رضایت غالب نمایندگان وجود داشت.


عراقچی در ادامه این گفتگو در خصوص موضوع بازرسی از مراکز نظامی و مصاحبه با دانشمندان هسته ای کشور نیز اظهار داشت: از آن جایی که موضوع بازرسی و دسترسی آژانس به افراد، مراکز و اسناد یک موضوع بسیار حساسی است و خیلی از دوستان و منتقدین با حساسیت زیادی به عنوان خط قرمز با آن برخورد کردند، لازم است که به تشریح خطوط قرمز بپردازند.


تیم مذاکره‌کننده بر اساس دستورالعمل‌ها و خطوط قرمز تعیین شده حرکت کرده و هرگز از آن‌ها عدول نمی‌کند


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور اضافه کرد: به خاطر شبهاتی که ایجاد شده و ممکن است با یک نگرانی عمومی ایجاد شده باشد لازم می‌دانم کلیتی را عرض کنم و آن این است که دیپلمات‌ها در کلیت خودشان و مذاکره کنندگان در هر حوزه ای، این‌ها کسانی هستند که دقیقاً مطابق دستورالعمل‌های خود رفتار می‌کنند به این معنی که در هر مذاکره و در هر گفتگویی که هر فرستاده و سفیری که برای مذاکره می‌رود مأمور است به این که یک سری دستورالعمل‌های مشخصی را اجرا کند و از خود اختیار خاصی ندارد مگر این که یک قدرت مانوری در برخی جزئیات، محدوده و نوع بیان مطالب باشد ولی دستورالعمل‌ها خطوط قرمز و چارچوب‌ها دقیقاً برای دیپلمات‌ها و مذاکره کنندگان تعریف می‌شود.


یک شورایی زیر نظر رئیس جمهور مسئول طراحی و چگونگی مذاکرات است



وی یادآور شد: همان طور که مستحضر هستید که موضع هسته ای یک موضوع بسیار حساسی است و مطابق با منافع ملی و امنیت ملی کشور است چارچوب‌ها ، اصول و خطوط قرمزی وجود دارد که بسیار مهم هستند و مقام معظم رهبری در سخنرانی عمومی که داشتند اشاره کردند که خطوط قرمز و چارچوب‌ها تحت نظر ایشان تدوین و طراحی می‌شود و البته جزئیات واگذار می‌شود به کسانی که در صحنه هستند که در این جا یک شورایی وجود دارد که برای طراحی عملیاتی مذاکرات و تدوین دستورالعمل‌ها شکل گرفته که افرادی هستند که توسط مقامات عالی در این شورا تعیین شدند و این‌ها تحت نظر مستقیم خود رئیس جمهور بر مذاکرات نظارت دارند لذا  دستورالعمل‌ها ، چارچوب‌ها و خطوط قرمز توسط این شورا مشخص و به تیم مذاکره کننده ابلاغ می‌شود ما در صحنه عمل موظف به اجرای این‌ها هستیم.


عراقچی تصریح کرد: البته ممکن است چارچوب‌ها و خطوط قرمز بسته به شرایط و یک دوره زمانی برخی خطوط جا به جا شوند که این مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند و دوباره به تیم مذاکره کننده ابلاغ می‌شود.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور تاکید کرد: ما دقیقاً در همین چارچوب‌ها حرکت کردیم و در آینده نیز خارج از این چارچوب عمل نخواهیم کرد.


یکی از اصول تعیین شده مربوط به اطلاعات امنیتی کشور است که بر رعایت آن تاکید داریم


وی اظهار داشت: یکی از این چارچوب‌ها و اصول نحوه بازرسی‌هاست که این موضوع ارتباط مستقیم با اطلاعات کشور پیدا می‌کند و در خیلی از موارد مربوط به اطلاعات سری و ارزشمند کشور است که نباید به آسانی به دست کسی بیفتد.


عراقچی تاکید کرد: از ان جا که برنامه هسته ای ما برنامه ای کاملاً صلح آمیز و در چارچوب قواعد ام پی تی لذا ما هیچ نگرانی از شفاف سازی، نظارت و بازرسی‌ها نداریم چرا که هیچ چیز برای پنهان کردن نیست.


برنامه هسته ای ما کاملاً صلح آمیز است و ما با بازرسی و نظارت مشکل نداریم اما با سوء استفاده از بازرسی‌ها مقابله خواهیم کرد


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور تصریح کرد: ما تحت نظارت آژانس فعالیت می‌کنیم و آژانس به عنوان یک مرجع بین‌المللی در خصوص صلح آمیز بودن برنامه ما قضاوت می‌کند که ما به طور اصولی در این راستا مشکلی نداریم اما ما با سوء استفاده از نظارت‌ها مشکل داریم.


وی تاکید کرد: برنامه ما برای نظارت در چارچوب قواعد بین‌المللی و نظام‌هایی است که وجود دارد ولی اجازه نخواهیم داد که از این نظارت‌ها سوء استفاده شود.


عراقچی تاکید کرد: قطعاً دسترسی به اطلاعات مهم کشور برنامه شناسایی دانشمندان کشور به منظور اطلاع از برخی سیاست‌های کشور اجازه داده نخواهد شد و این یکی از خطوط قرمز بسیار پررنگ ماست.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور یادآور شد: دستوری که ما داشتیم این است که ما در چارچوب نظام‌های شناخته شده و متعارف بین‌المللی نظارتی با آژانس همکاری داریم و در همین چارچوب نسبت به مسائل نظارتی و دسترسی‌ها با آژانس همکاری می‌کنیم که یکی از این چارچوب‌های متعارف بین‌المللی پروتکل الحاقی است.


تشریح پروتکل الحاقی


وی در تشریح پروتکل الحاقی اظهار داشت: پروتکل الحاقی پروتکلی در تکمیلی ان پی تی است و ان پی تی قاعده ای است برای کنترل اشاعه هسته ای و کشورهایی که متعهد به ان پی تی می‌شوند موافقت نامه ای را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تحت عنوان موافقت نامه پادمان امضا می‌کنند.


عراقچی تاکید کرد: از آن جا ان پی تی و معاهده پادمان نقایصی در امر بازرسی‌ها داشت پروتکل الحاقی نوشته شد تا یک سری بازرسی‌ها و دسترسی‌های گسترده تری برای آژانس ایجاد کند که این پروتکل توسط همه کشورها در کنفرانس خلأ سلاح ژنو امضا شد.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور در ادامه در پاسخ به این سؤال که چه رویکردی وجود دارد که از بازرسی‌ها به شکلی که در گذشته سوء استفاده شد، سوء استفاده نشود، گفت: ما با نظارت‌ها و بازرسی‌ها مشکلی نداریم بلکه مشکل ما در خصوص سوء استفاده‌ها از نظارت‌ها بازرسی است که منجر به شناسایی دانشمندان ما شود و همان واقعیتی که قبلاً تکرار شد تکرار شود.


وی اظهار داشت: همان طور که گفته شد در چارچوب پروتکل الحاقی که یک نظام متعارف بین‌المللی است و 124کشور در حال حاضر آن را اجرا می‌کنند که این امر نشان می‌دهد که این نظام یک نظام متعارف نظارتی است شیوه‌هایی پیش بینی شده که سوء استفاده از نظارت و بازرسی‌ها صورت نگیرد.


عراقچی ادامه داد: ما باید دقت کنیم که این راه‌هایی که پیش بینی شده دقیقاً رعایت شود و این که ممکن است در گذشته این نکات رعایت نشده باشد و اطلاعاتی از داخل مراکز ما به دست بازرسان افتاده باشد قطعاً نقطه ضعفی است که باید به آن دقت کنیم تا هیچ سوء استفاده از اطلاعات صورت نگیرد و اطلاعاتی از مراکز ما خارج نشود که این موضوع دغدغه و نگرانی ماست و باید سعی کنیم تا هیچ سوء استفاده صورت نگیرد لذا قواعدی وجود دارد که همه کشورها آن را رعایت می‌کنند و ما هم باید بر این استانداردها کاملاً مسلط باشیم و اجازه ندهیم که از بازرسی‌های سوء استفاده صورت گیرد.


پروتکل الحاقی به عنوان یک رژیم متعارف بین‌المللی جزء خطوط قرمز ما نبود


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور یادآور شد: پروتکل الحاقی به عنوان یک رژیم متعارف بین‌المللی برای ما جزء خطوط قرمز نبود و از همان ابتدا با توجه به متعارف بودن این رژیم به ما اجازه پذیرفته شده پروتکل الحاقی داده شد و این مورد به عنوان یکی از مواردی که می‌توانست مورد توافق قرار گیرد جزء دستورالعمل‌های ما بود البته همان طور که عرض شد ممکن است خطوط قرمز جا به جا شود و در مقطعی این موضوع قابل پذیرش باشد یا در مقطعی قابل پذیرش نباشد ولی در حال حاضر دستورالعمل‌های ما تغییر نکرده و پروتکل الحاقی برای ما قابل پذیرش است.
وی تاکید کرد: در پروتکل‌های الحاقی دسترسی به سایت‌های غیر هسته ای وجود دارد.


عراقچی در ادامه در پاسخ به این سؤال که مجلس در دوره ای دسترسی‌های فراتر از موافقت نامه پادمان را منع کرده است و این موضوع را شما چه طور ارزیابی می‌کنید اظهار داشت: هنوز چیزی پذیرفته نشده و قاعده مجلس نیز هنوز بر سر جای خود باقی است ولی اگر به توافق رسیدیم طبعاً این موضوع  منوط به نظر مجلس است.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور تاکید کرد: ما مأمور به مذاکره هستیم و هنوز توافقی صورت نگرفته ولی اگر به توافق رسیدیم باید نظر مجلس گرفته شود و این روال قانونی اصلاح شود.
وی اظهار داشت: در مذاکره پذیرش پروتکل الحاقی یکی از مواردی است به ما اختیار داده شده تا ما بپذیریم ضمن این که در توافق ژنو یکی برنامه اقدام مشترک نیز گفته شده بود که توافق نهایی پروتکل الحاقی هم یکی از المنت ها خواهد بود ولی منوط به اختیارات رئیس جمهور و مجلس شورای اسلامی  یعنی در توافق نامه ژنو این موضوع خیلی به  صراحت ذکر شده و این موضوع در بیانیه نهایی هم همین طور خواهد بود.


عراقچی اظهار داشت: پروتکل الحاقی چه داوطلبانه و چه بعد از تصویب نهایی منوط به نظر مجلس و منوط به طی روال‌های قانونی است و ما به عنوان مذاکره کننده دولت نمی‌توانیم از طرف مجلس چیزی را قول دهیم بنابراین  برای این که خیال همه راحت شود بنده این جا عنوان می‌کنم که هیچ چیزی غیر از روال قانونی خود پذیرفته نخواهد شد.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور اظهار داشت: فرض کنید که این روال‌ها طی شده و پروتکل الحاقی پذیرفته شده است که در پروتکل الحاقی در خصوص سایت‌های غیر هسته ای که ممکن است شامل مراکز نظامی هم باشد اما این دسترسی‌ها مدیریت شده است.


عراقچی با اشاره به دسترسی مدیریت شده گفت: آژانس بین‌المللی مأمور به کشف فعالیت خلاف هسته ای است.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به این که فعالیت‌های هسته ای شاخص دارد افزود: بازرسین آژانس برای این که مطمئن شوند فعالیت خلافی صورت نمی‌گیرند می‌توانند نمونه‌برداری کنند.


وی با اشاره به این که بازرسی به صورت عکس و فیلم نیست ادامه داد: می‌توان چشمان بازرس را بست و همه وسایلش را گرفت و چشم بسته بازرس را به همان نقطه ای که درخواست شده برد و در همان نقطه چشمانش را باز کرد.


عراقچی با اشاره به این که در همان نقطه بازرس می‌تواند نمونه برداری محیطی کند گفت: تکنیک‌های نمونه برداری محیطی را کشورها انجام می‌دهند


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان افزود: بازرس به صورت چشم بسته به آن نقطه ای که درخواست داده شده وارد می‌شود و می‌تواند با دستمال اقدام به نمونه برداری کند.


وی با اشاره به این که اگر مقامات نظامی، مجلس به این نتیجه برسد که این دسترسی در زمره بازرسی‌های ممنوعه است به آن‌ها این اجازه را نمی‌دهیم گفت: امکان سوء استفاده از دستمال وجود ندارد زیرا این دستمال نمونه برداری دو تا است که یکی در اختیار ما و در اختیار طرف مقابل قرار می‌گیرد.


عراقچی با اشاره به این که یکی از دستمال‌ها را نگه می‌داریم تا به عنوان شاهد در مواقع ضروری ارائه داده شود خاطر نشان کرد: تحریم‌های اولیه و ثانویه از سوی آمریکا مطرح است.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به این که تحریم‌های اولیه مربوط به اتباع و کشورهای آمریکایی می‌شود که اجازه ای ندارند با ایران وارد معامله شوند.


وی با اشاره به این که تحریم‌های اولیه برای ما اهمیتی ندارد، اظهار داشت: آمریکا تحریم‌های جدیدی را در رابطه با بحران هسته ای گذاشته است و به کشورهای دیگر اعلام می‌کند که باید از آن‌ها تبعیت کند که این به نوع تحریم‌ها تحریم‌های ثانویه گفته می‌شود.


ما مذاکره حقوق بشر با آمریکا نمی‌کنیم و یا این که مذاکره در خصوص روابط دوجانبه نیست



عراقچی با اشاره به این که شرکت‌های اروپایی و آسیایی مجاز به همکاری با ایران خواهند بود شرکت هواپیمایی بوئینگ به آمریکا فشار می‌آورد که چرا منافع اروپا در نظر گرفته می‌شود، ادامه داد: ما مذاکره حقوق بشر با آمریکا نمی‌کنیم و یا این که مذاکره در خصوص روابط دوجانبه نیست.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با بیان این که خیلی از تحریم‌ها به خاطر مسئله هسته ای است اظهار داشت: یکی از کارهای سخت در این رابطه این مسئله است که زمینه مربوط به تحریم‌ها باید مشخص شود.


 80 درصد تحریم‌ها مربوط به مسائل هسته ای است


وی با اشاره به این که ما در متن زمینه اصرار داریم که تأثیرات تحریم‌ها مشخص شود خاطر نشان کرد: غریب به 80 درصد تحریم‌هایی که علیه جمهوری اسلامی ایران به صورت ناعادلانه وضع شده است مربوط به مسائل هسته ای است.


عراقچی با تاکید بر این که بحث‌های حقوقی ما با طرف مقابل ادامه دارد افزود: دیگر وقت تعلیق نداریم به طوری که در رابطه با آمریکا همواره بحث توقف تحریم مطرح است.


تا زمانی که نظرمان تأمین نشود به توافق رضایت نخواهیم داد


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با بیان این که اتحادیه اروپا متعهد به لغو تحریم‌های خود است، خاطر نشان کرد: تا زمانی که نظرمان تأمین نشود به توافق رضایت نخواهیم داد.


وی با اشاره به این که مرجع بین‌الملل آژانس است گفت: یکی از کارهای آن مربوط به لغو تحریم است.


تحریم‌های اولیه آمریکا هسته ای نیست


عراقچی با بیان این که تحریم‌های اولیه آمریکا هسته ای نیست و در زمان رفع خواهد شد اظهار داشت: آژانس باید اقدامات ایران را تایید کند.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به این که امکان دغل‌کاری همیشه وجود دارد افزود: باید حواسمان را جمع کنیم.


وی با اشاره به این که راستی آزمایی آژانس کمی و مکانیکی است گفت: جای مانور برای قضاوت کیفی وجود ندارد.


عراقچی با اشاره به تجربیات به دست آمده در اجرای توافق ژنو با آژانس ادامه داد: ما هیچ نقطه منفی را در عملکرد آژانس ندیده‌ایم بنابراین جای نگرانی نیست و می‌توان به خوبی اوضاع را کنترل کرد.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به نحوه کار با آژانس افزود: جلوی فریب کاری را خواهیم گرفت.


وی با اشاره به ابعاد احتمال نظامی پی ان دی ادامه داد: این مسئله موضوعی کاملاً جدا از توافق است زیرا ادعایی نسبت به برنامه های ایران از سوی طرف مقابل صورت گرفته است.


عراقچی با بیان این که ادعا نسبت به گذشته وجود دارد خاطر نشان کرد: پی ان دی کاری به آینده ندارد زیرا سؤالاتی نسبت به گذشته مطرح است.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به ادعای آژانس در 12 حوزه گفت: این موضوع پیچیده است و کشورهای غربی به آسانی دست از سرش برنمی‌دارند.


وی با بیان این که حل و فصل ادعاها به آسانی صورت نخواهد گرفت افزود: در اسناد رسمی هیچ وقت از پی ان دی به کار نمی‌بریم.


پی ان دی به نوعی با مذاکرات گره زده شده است


عراقچی با اشاره به این که پی ان دی به نوعی با مذاکرات گره زده شده است بیان کرد: در مذاکرات اراده سیاسی برای طرف مقابل ایجاد شده است.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به توافقی که آمانو در سال 92 با رئیس سازمان انرژی اتمی داشت گفت: در آن دوران با آمانو شروع به همکاری کردیم به طوری که بحث و چالش‌های انفجاری مطرح شد و آژانس به این جمع بندی رسید که این امر کاربرد صلح آمیز  دارد.


وی با بیان این که پی ان دی هیچ ربطی به آینده ندارد خاطر نشان کرد: طرف مقابل حسن نیت ندارد و به دنبال مچ گیری است.


عراقچی با تاکید بر این که ما باید حواسمان با جمع کنیم گفت: بنای کار را بر اساس اطمینان نمی‌گذاریم.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به این که اراده سیاسی منوط به همکاری فنی است افزود: توافق را منوط به اراده سیاسی آن‌ها نمی‌کنیم.


وی با اشاره به این که پی ان دی بهانه قوی در دست طرف مقابل است ادامه داد: باید این بهانه را از دست آن‌ها بگیریم.


عراقچی با تاکید بر این که در چارچوب رسیدن به توافق نهایی باید پی ان دی حل شود گفت: اراده جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطح باید به طرف مقابل نشان داده شود.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به اراده قوی مقام معظم رهبری گفت: ما نیز متکی به اراده قوی ایشان بوده‌ایم زیرا دستورالعمل مان را ایشان مشخص می‌کنند.


وی با اشاره به این که مقام معظم رهبری به جزئیات به خوبی اشراف دارند افزود: ایشان در طول مذاکرات کمک زیادی کرده‌اند.


عراقچی با اشاره به این که اگر قرار باشد توافق در 10 تیر به نتیجه برسد یک وقفه خواهیم داشت گفت: علت این امر مصوبه کنگره آمریکا است.


توافق احتمالی در صورت حصول توافقی چند جانبه با 6 کشور است


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به این که توافق احتمالی در صورت حصول توافقی چند جانبه با 6 کشور خواهد بود ادامه داد: این توافق به تایید شورای امنیت هم خواهد رسید.


وی ادامه داد: حداقل کار کنگره آمریکا معطلی 52 روزه و حداکثر آن ملغی کردن توافق است بنابراین به حال ایران ضرر نخواهد کرد.


اجرای تعهدات ما زمان بر است اما تعهدات طرف مقابل زمان بر نیست


عراقچی با اشاره به این که اجرای تعهدات زمان بر است و در یک روز انجام نمی‌شود افزود:  تعهد طرف مقابل اعلام لغو تحریم‌ها است بنابراین زمان بر نیست.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور علت ورود کنگره آمریکا به توافق نهایی را این مسئله دانست که آن‌ها این گونه تلقی می‌کنند که مذاکرات به نفع ایران است گفت: موضوع مذاکره ما بحث هسته ای است پس باید تحریم‌های هسته ای برداشته شود.


وی با تاکید بر این که ما به تعهدات خود با آژانس عمل می‌کنیم گفت: آژانس بدون مدرک و دلیل نمی‌تواند ادعا کند بنابراین متخصصین و کارشناسان سازمان انرژی اتمی باید به بررسی بپردازند.


عراقچی با اشاره به این که در پروتکل الحاقی راه‌هایی وجود دارد که امکان سوء استفاده را می‌تواند کنترل و محدود کرد، افزود: دو سال و نیم پروتکل الحاقی را به صورت داوطلبانه اجرا کردیم.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور خط قرمز را این مسئله دانست که از دسترسی‌ها نباید سوء استفاده شود گفت: فرماندهان نظامی باید ما را راهنمایی کنند.


ممکن است توافق صورت نگیرد


وی با تاکید بر این که امنیت ملی و مراکز نظامی را به قیمت یک توافق نخواهیم فروخت خاطر نشان کرد: ممکن است توافق صورت نگیرد در این صورت هیچ فاجعه ای به بار نمی‌آید.


عراقچی در پاسخ به سؤال دیگری پیرامون ادعاهای بدون مدرک، گفت: سال‌های زیادی است که با آژانس کار می‌کنیم و تجربیات بسیار خوبی را کسب کرده‌ایم و هزینه ای را در اثر بی‌تجربگی داده‌ایم.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به این که ما نباید به بازرسین آژانس اجازه سوء استفاده بدهیم ادامه داد: ما باید بیشتر از بقیه کشورها دقت کنیم.


وی با اشاره به نحوه عملکرد آژانس ادامه داد: آژانس مدعی شده بود که در مریوان آزمایش خاصی صورت گرفته است و ما به آژانس اعلام کردیم که آیا مدرک و دلیلی دارند این در حالی است که آژانس در ادعای خود ناتوان ماند و شکست خورد.


عراقچی با اشاره به  این که مدارک و اطلاعات باید از سوی آژانس ارائه داده شود گفت: ممکن است  بنا به شرایط تشخیص دسترسی داده شود به طوری که 2 بار از تأسیسات پارچین دسترسی صورت گرفت و به بازرسان امکان بازرسی از پارچین داده شد.


امنیت ملی و سیستم‌های دفاعی نظامی کشور قابل مذاکره نیست


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به این که باید دید درخواست آژانس و مدارک ارائه شده معقول است، اظهار داشت: امنیت ملی را با هیچ چیزی معامله نمی‌کنیم.


وی با تاکید بر این که اسرار نظامی و دستاوردهایمان را به هیچ عنوان خدشه وارد نمی‌کنیم گفت: راه کارهایی را پیش بینی کرده‌ایم که امکان زیاده‌خواهی آژانس را در بازرسی‌ها کنترل می‌کنیم.


عراقچی با اشاره به این که بحث موشک و نظارت بر آن‌ها نیست ادامه داد: امنیت ملی و سیستم‌های دفاعی  نظامی کشور قابل مذاکره نیست چه برسد به مصالحه و دسترسی!


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به این که دشمن، دشمن است و اگر به دشمن اجازه بدهیم اقدام به شخم زدن می‌کند، افزود:  زمانی آن‌ها از پارچین درخواست دسترسی دادند و ما نیز این امکان را به آن‌ها دادیم این در حالی است که دوباره پس از مدتی دوباره درخواست داده شد که ما به درخواست آن‌ها موافقت کردیم.


وی با اشاره به این که به درخواست سوم آن‌ها موافقت نشد افزود:  اگر صلاح باشد امکان دسترسی داده می‌شود.


عراقچی با تاکید بر این که باید میان دسترسی و بازرسی تفکیک قائل شد، افزود: باید دسترسی مدیریت شده برای اطمینان از عدم فعالیت هسته ای صورت گیرد.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به این که اجازه نخواهیم داد سوء استفاده از دسترسی‌ها انجام شود گفت: باید مراقب بود زیرا دشمن همیشه منتظر نقاط ضعفمان است.


وی با اشاره به این که اگر توافقی به دست آمد باید مراقب بود که هیچ نقطه منفی به وجود نیاید اظهار داشت: امیدواریم به نقطه ای نرسیدیم که مجبور لغو توافق شویم.


عراقچی با اشاره به این که بازگشت تحریم‌ها به آن آسانی نیست که آن‌ها فکر می‌کنند گفت: 7، 8 سال آن‌ها برای تحریم زحمت کشیدند تا ساختار تحریم‌ها ایجاد شد.


کلید پیشرفت در تحقیق و توسعه است


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به این که نباید به نقطه ای برسیم که طرف مقابل از تعهدات ما سوءاستفاده کند بیان کرد: تحقیق و توسعه تعطیل نمی‌شود زیرا کلید پیشرفت در تحقیق و توسعه است.


وی با اشاره به این که برگشت تحریم آن‌ها زمان بر است ادامه داد:  ما در فوردو کمتر از یک ساعت می‌توانیم گاز را وصل کنیم.


فوردو غیر قابل تعرض است


عراقچی با تاکید بر این که فوردو غیر قابل تعرض است گفت: تدابیر لازم پیش بینی شده  است به طوری که ظرفیت‌های علمی و فناوری در حدی است که در فاصله معقول همه چیز را می‌توانیم به مرحله اول بازگردانیم.


کیفیت توافق را فدای سرعت نخواهیم کرد


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به این که تاریخ اعلام شده برای توافق در 10 تیر تاریخ مقدس نیست، گفت: ممکن است که این تاریخ تغییر کند به طوری که  کیفیت توافق را فدای سرعت نخواهیم کرد.


وی با تاکید بر این که کمال دقت را در توافق خواهیم کرد، ادامه داد: توافق خوب خواهیم کرد تا منافع مردم ایران تأمین شود.


عراقچی با اشاره به این که  همه چیز جزئیات باید در راستای منافع ما تأمین شده باشد، ادامه داد: تمامی تحریم‌های اقتصادی و مالی باید همزمان با اقدامات ایران لغو شود.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به این که باید منتظر تصمیم کنگره بمانیم، افزود: کنگره در این میان شیطنت کرده است و به دنبال منافع خود است.


وی با اشاره به این که اعتراضات و انتقاداتی نسبت به رئیس جمهور آمریکا صورت گرفته است، گفت: در جامعه آمریکا موافقان و مخالفانی وجود دارد به طوری که در این کشور رقابت حزبی وسیاسی وجود دارد که ممکن است تقسیم وظیفه از سوی آن‌ها صورت گرفته باشد.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با بیان این که طرف مقابل ما دولت آمریکا است، ادامه داد: ما با 6 دولت طرف حساب هستیم بنابراین اگر توافقی به دست آید توافق چند جانبه با 6 کشور خواهد بود که مورد تایید شورای امنیت است.


وی با اشاره به این که کنگره آمریکا احساس می‌کند اگر توافق صورت گیرد برای آن‌ها خوب نیست، افزود: آن‌ها تصور می‌کنند که این توافق متعادل نیست و به نفع ایران است بنابراین به همین دلیل کنگره وارد ماجرا شده است.


عراقچی با بیان این که تا وقتی کنگره آمریکا نظر ندهد و یا این که تا وقتی مجلس نظر ندهد هیچ کاری صورت نخواهد گرفت، گفت: آن چه که میان کنگره و دولت آمریکا است به خودشان ربط دارد زیرا ما با دولت آمریکا مواجه هستیم و دولت باید پس از توافق آماده اجرا باشد.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به این که دولت آمریکا باید آمادگی خود را بر اجرای توافق اعلام کند، گفت: اجرای تعهدات از زمانی است که کار کنگره تمام شود و دولت آماده اجرای توافق باشد.


وی با تاکید بر این که طرف مقابل باید تحریم‌های اقتصادی و مالی را رفع کند افزود: ما هم تعداد سانتریفیوژها را محدود می‌کنیم.


عراقچی با اشاره به این که کارهای ما زمان‌بر است ادامه داد: برای اراک باید قراردادها بسته شود و تنظیمات صورت گیرد.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به این که تا وقتی تحریم‌ها لغو نشود ما کاری نمی‌کنیم، ادامه داد: در میان عدم اعتماد و جود دارد بنابراین یک سری راه حل پیش بینی شده است.


وی با تاکید بر این که برایمان اصل همزمانی مهم است، گفت: کار ما و آن‌ها باید همزمان صورت گیرد.


عراقچی با اشاره به این که راه حل‌هایی پیدا شده که بر روی آن کار می‌کنیم، اظهار داشت:  در توافق ژنو حرف  بر این بود که باید تمامی تحریم‌ها برداشته شود.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با تاکید بر این که با تکمیل توافق نهایی باید تمامی تحریم‌ها برداشته شود خاطر نشان کرد: ایران به بازارهای انرژی، فناوری و مالی دسترسی پیدا خواهد به طوری که در لوزان بر این امر تاکید شد.


تمامی تحریم‌ها باید در روز اجرای توافق به صورت یک جا برداشته شود


وی با اشاره به این که علاوه بر رفع تحریم‌ها دسترسی ایران به بازار های فناوری و مالی ایجاد خواهد شد ادامه داد: تمامی تحریم‌ها از جمله نفت، گاز پتروشیمی، اقتصادی ، مالی ، بانکی، بیمه، خدمات مالی، خدمات حمل و نقل کشتی‌رانی باید به صورت یک جا در روز اجرای توافق برداشته شود.


عراقچی با بیان این که جزئیات در متن نوشته خواهد شد گفت: به طور صریح اشاره خواهد شد که هیچ کشوری برای خرید نفت ایران مشکلی نخواهد داشت.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با اشاره به این که در توافق نهایی متن اصلی تا الآن 20 صفحه دارد گفت: ممکن است کم و زیاد هم شود.


اگر توافق صورت گیرد مطلب 50، 60 صفحه ای خواهیم داشت


وی با اشاره به این که در این رابطه 5 زمینه وجود دارد افزود: اگر توافق صورت گیرد یک مطلب 50،60 صفحه ای خواهیم داشت.


عراقچی یکی از مشخصات و مؤلفه های بسیار مهم توافق نهایی را تشویق به همکاری هسته ای دانست و عنوان کرد ما در حصول یک توافق خوب که خواسته ملت ایران را تأمین کند تاکید داریم.


عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور با بیان این که غنی سازی صنعتی به ظرفیت 1 میلیون سو خواهد رسید گفت: ان شاالله رضایت مردم ایران جلب خواهد شد.







منبع : باشگاه خبرنگاران



تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن