واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: افتتاح اولين مركز تخصصي اوتيسم در استان ايلام
سازمان بهزیستی استان ایلام در راستای اهداف سازمانی و توانمندسازی بیماران اوتیسم در سطح استان، مرکز روزانه اوتیسم برنا در شهرستان ایلام با ظرفیت اسمی 50 نفر را افتتاح کرده تا در زمینه توانمند سازی کودکان اوتیسم بتواند اقدامات موثری انجام دهد.در این مرکز کارشناسان مجرب در زمینه روانشناسی، کار درمانی، گفتار درمانی، مهارتهاي خود یاری، تقویت حافظه، بازی درمانی و... با استفاده از روشهای تیچ، تعامل همه جانبه و aba به آموزشهای لازم را به کودکان اوتیسم ارائه می دهند تا این افراد بتوانند در اجتماع به زندگی خود ادامه دهند.
نویسنده : مریم نظري
اوتیسم از جمله بیماری هایی است که بر خلاف اینکه تعداد کودکان مبتلا به آن در حال رشد است اما آنگونه که باید در مورد آن اطلاع رسانی نشده است. متاسفانه به نظر می رسد تعداد کودکان مبتلا به اتیسم در استانهای مختلف از جمله ایلام در حال رشد است. کودکان مبتلا به این بیماری مانند همسالان خود رفتار نمی کنند. این افراد یا قادر به صحبت کردن نیستند و یا میلی به ایجادارتباط ندارند. بعضی از مبتلایان نیز ممکن است درابتدا صحبت كرده و بعدا مهارتهاي کلامی خود را از دست دهند. تاكنون درمان و شفای کاملی برای بيماري اوتیسم یافت نشده است، اما درمان جدی و بموقع اوتیسم تغییرات بزرگی در زندگی مبتلايان به اين بیماری ایجاد خواهد كرد. مهترين علائم بيماري اوتيسم شامل تاخير در يادگيري و صحبت كردن،انجام رفتارهاي تكراري، ناتوانی در گفتن اسم، برقراری ارتباط چشمی،اجتناب از نوازش شدن و بغل شدن و یا کمک نخواستن، ناتواني در صحبت با افراد، حساسيت به صدا و نوازش شدن، حساسيت به نور،حساسيت به بو يا مزه، كوبيدن سر به زمين و خودزني، خوردن مواد غيرخوراكي مانند گچ و خاك است. هرچند تاكنون راهی برای پیشگیری ازابتلای کودکان به اوتیسم یافت نشده است اما دانشمندان معتقدند با درمان به موقع، بیماری بهبود یافته و مهارت های اجتماعی و کلامی کودک بهتر خواهد شد. معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان ایلام در گفتگو با "جوان" با بیان اینکه اوتیسم اختلال رشد ذهنی پیچیده ای است که معمولا در سه سال اول زندگی شخص ممکن است بروز کند می گوید: به نظر می رسد که این اختلال در سیستم عصبی باعث عدم عملکرد صحیح مغز می شود.
فرمان عزیزنیا می افزاید: این اختلال در بیماران اوتیستیک باعث می شود که مغز نتواند در زمینه رفتارهای اجتماعی ومهارتهای ارتباطی به درستی عمل کند.
وی ادامه می دهد: کودکان و بزرگسالان اوتیستیک در زمینه ارتباط کلامی وغیرکلامی، رفتارهای اجتماعی، فعالیتهای سرگرم کننده و بازی دچار مشکل هستند. عزيزنيا می گوید: سازمان بهزیستی در راستای شناسایی کودکان مبتلا به طیف اوتیسم طرح غربالگری را در سراسر کشور در دست اقدام دارد و باتوجه به اینکه مداخله و ورود برای این بیماران دیرهنگام است سازمان قصد دارد با انجام طرحی تازه، ورود در بین کودکان 2تا5 سال را مدنظر قرار دهد. اجرای طرح غربالگری در استان معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان ایلام می افزاید: سازمان در این راستا اعتبارات لازم برای آموزش کارشناسان و صاحبان امتیاز غیردولتی را در دست اقدام قرار داده که پس از آموزش های لازم طرح غربالگری انجام خواهد گرفت.
وی ادامه می دهد: سازمان بهزیستی استان ایلام با افتتاح مرکز روزانه اتیسم برنا در شهرستان ایلام با ظرفیت اسمی 50 نفر کار آموزش با کودکان اتیسم را سرلوحه کارهای خود قرار داده است.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان ایلام به اعتبارات تخصيص داده شده به اين بيماري در استان اشاره کرده و می گوید: براي اجرايي شدن طرح غربالگري بيماري اوتيسم در استان ايلام 250 ميليون ریال اختصاص داده شده است. وي اعتبار اختصاص داده شده براي طرح غربالگري را رضايت بخش دانسته و می افزاید: طرح غربالگري اوتيسم از اوايل امسال در استان ايلام اجرايي مي شود كه با اجرايي شدن اين طرح قدم مهمي در جهت جلوگيري از شدت بيماري در افراد مبتلا به اوتيسم برداشته مي شود. نبود مرکز تخصصی در ایلام عزيزنيا ادامه می دهد: تاكنون در استان ايلام به دليل عدم وجود مركز تخصصي، بيماران اوتيسمي به عنوان معلولين ذهني (مشكوك به اوتيسم) از اين سازمان خدمات دريافت كرده اند كه با افتتاح اين مركز در استان ايلام اين سازمان از اوايل امسال طرح غربالگري را آغاز و به ارائه خدمات به اين بيماران و خانواده هاي آنها مي پردازد.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی می افزاید: اغلب کودکان اوتیسم در یادگیری علم ومهارت کند بوده و دارای هوش پایینی می باشند اما دیگر کودکان مبتلا به این بیماری ممکن است مشکلی نداشته باشند و تعداد کمی از این کودکان ممکن است مهارت های بالایی در زمینه های هنری مانند موسیقی، نقاشی و... ازخود نشان دهند. وی ادامه داد: تا كنون براي پیشگیری از اين بيماري كه از ارتباط افراد با دنياي خارج جلوگيري ميكند راهی یافت نشده است. ولی پيگيري و درمان به موقع می تواند باعث شود مهارتهاي کلامی و اجتماعی کودک ارتقاء پیدا کند، درمان به موقع برای مبتلايان مفید بوده و از شدت گرفتن بیماری جلوگیری می کند. این اختلال ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای افراد دشوار میسازد. در بعضی موارد رفتارهای خود آزارانه و پرخاشگری نیز دیده میشود. در این افراد حرکات تکراری(دست زدن، پریدن) پاسخهای غیر معمول به افراد، دلبستگی به اشیا و یا مقاومت در مقابل تغییر نیز دیده می شود و ممکن است در حواس پنجگانه (بینایی، شنوایی، بساوایی، بویایی و چشایی) نیز حساسیتهای غیرمعمول نشان دهند. هسته مرکزی اختلال در اوتیسم،اختلال در ارتباط است. نكته اي قابل تامل اين است كه با توجه به اينكه مبتلايان به بيماري اوتيسم در روابط خود با افراد دچار مشكل مي باشند مسئولين چه چاره اي براي حمايت هرچه بيشتر از اين بيماران انديشيده اند؟ --
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]