واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ خرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۲۳ق.ظ)
وزير بهداشت: آموزش همگاني در حوزه بهداشت دهان و دندان ضروري است موج - وزير بهداشت گفت: هدف از تشکيل شوراي سلامت دهان ايجاد يک متولي براي بخش دهان و دندان بود که تا حدودي به اين هدف دست يافتهايم.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد حسن هاشمي، وزير بهداشت، در پنجمين جلسه شوراي سلامت دهان که امروز در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد با بيان اينکه اکثر ما ايده آليست هستيم، اظهار داشت: طبيعي است که هيچ کار جمعي، بدون نقص نيست يا اينکه به گونهاي نيست که تمام خواستهها محقق شود.
هاشمي افزود: اگر روند جلسات شورا را پيگيري کنيم متوجه پيشرفت بسيار مثبتي در اين زمينه ميشويم؛ چرا که عادت کرديم با هم فکر کنيم و تصميم بگيريم و در صورت استمرار اين جلسات، همکاران و مردم از برکات اين تصميمات بهرهمند ميشوند.
وزير بهداشت درباره گسترش دانشگاهها گفت: شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصميم بسيار مهمي را گرفت که دانشگاه و دانشکده جديدي جدا از نيازهاي هر استان تاسيس نکنيم و به کيفيت دانشگاههاي موجود توجه ويژه داشته باشيم و اميدواريم که در دانشگاه آزاد و وزارت علوم نيز اين تصميم اجرا شود.
هاشمي بيان داشت: وضعيت آموزش دندانپزشکي در کشور هرگز بهگونهاي نيست که فکر کنيم ديگر نيازي به پيشرفت نداريم، بلکه هميشه بايد مردم را مدنظر داشته باشيم.
وزير بهداشت با بيان اينکه روساي دانشگاهها در گذشته مسووليت بهداشت و نيز درمان را به عهده داشتند، افزود: در بسياري از موارد، توسعه مراکز درماني و بهداشتي فداي توسعه فضاهاي آموزشي ميشد و منابعي که بايد در احداث بيمارستان و مراکز بهداشتي هزينه ميشد به توسعه دانشگاه اختصاص يافت.
هاشمي ادامه داد: بين دانشگاهها نيز رقابتي به لحاظ دارا بودن دانشکده و پژوهشکده ايجاد شده بود که در حال حاضر هم وجود دارد و مجلس و دولت نيز براي آن اعتباري در نظر نميگرفتند، بنابراين در مورد دندانپزشکي و پزشکي نبايد اين اشتباه را تکرار کنيم.
وي با اشاره به اينکه با هياهوهاي ايجاد شده بنده باور کرده بودم که 20 هزار نفر پزشک عمومي بيکار داريم، اضافه کرد: ما با پرداختيهاي ماهانه 15 و 17 ميليون که گاهي مورد انتقاد اعضاي کميسيون بهداشت مجلس نيز بود تلاش خود را براي بهکارگيري اين پزشکان در مناطق محروم به کار گرفتيم.
وزير بهداشت افزود: با وجود پرداختهاي مناسب به پزشکان شاهد بوديم که تنها حدود 1500 پزشک عمومي اعلام آمادگي کردند و اين خود ميتواند به اين معني که يا پزشک عمومي نداريم و يا آنها تنها شماره نظام پزشکي دارند و ديگر پزشک نيستند.
وزير بهداشت اظهار داشت: در حال حاضر افرادي براي تحصيلات به خارج از کشور ميروند و پس از دريافت مدرک به کشور باز ميگردند که نميتوان به آنها بيتوجه بود و آنها را محدود به يک آزمون ملي کرد.
هاشمي ادامه داد: نبايد تمام راهها را براي اين افراد ببنديم و لازم است که راههاي ديگري براي بهکارگيري اين افراد در نظام سلامت مانند دورههاي آموزشي و يا مهارتآموزي در نظر بگيريم.
وزير بهداشت تأکيد کرد: مهمتر از برنامهريزي براي بهکارگيري افرادي که در خارج از کشور تحصيل ميکنند، اين است که بتوانيم پيشگيري کنيم و بخش خصوصي را به تأسيس دانشگاه و دانشکدهها تشويق کنيم.
هاشمي گفت: بايد با تشويق بخش خصوصي بتوانيم در مناطقي مانند دبي، کردستان عراق، ترکيه و کويت دانشگاه داشته باشيم در همين زمينه نيز ايرانيان نيز ميتوانند در اين مراکز تحصيل کنند.
وزير بهداشت خاطرنشان کرد: واقعيتي که وجود دارد اين است که در آينده با موج بيش از 2 هزار نفري تحصيلکردگان خارج از کشور مواجه هستيم که بايد فکري اساسي در اين زمينه صورت گيرد.
هاشمي در بخش ديگري از سخنان خود تأکيد داشت: در حوزه بهداشت و درمان ميتوان مجموعههايي را ايجاد کرد و امور اجرايي را به آنها سپرد، اگر برنامهاي جهت احداث 3 هزار کلينيک داريم يک مجموعه بتواند آن را انجام دهد.
هاشمي افزود: ما ميتوانيم مکان و وسايل را در اختيار اين مجموعهها قرار دهيم و مواد اوليه و تهيه پرسنل نيز بر عهده اين مجموعهها باشد و ما از آنها خريد خدمت را انجام ميدهيم.
وزير بهداشت تصريح کرد: در حوزه بهداشت نيز ميتوان همين روند را انجام داد، ضمن اينکه در قالب برنامه مشترکي که با وزارت آموزشوپرورش داريم اين خدمات را ميتوان واگذار کرد تا ما به وظيفه اصلي خود که نظارت است برسيم و در قالب بررسيهاي تصادفي در مدارس، ميزان تاثيرات اين طرح را ارزيابي و رصد کنيم.
هاشمي تاکيد کرد: بايد روي مدل خريد خدمت در روستاها و شهرها فکر کنيم همانطور که داروخانهها در روستاها را به بخش خصوصي واگذار کرديم، ميتوان براي بهبود کيفيت و ارائه خدمات هر چهبهتر دندانپزشکي اين مراکز را به بخش خصوصي اختصاص دهيم.
وزير بهداشت با تأکيد بر ايجاد و تقويت کميتهاي در شوراي سلامت دهان به منظور آموزش همگاني در حوزه بهداشت دهان و دندان خاطرنشان کرد: سعي کنيم در دندانپزشکي محور اصلي بر بهداشت و آموزش باشد و لازم است که يک پيوست رسانهاي داشته باشيم در غير اين صورت مردم بهداشت دهان و دندان را رعايت نميکنند و با آسودگي خاطر از وجود طرح تحول سلامت در حوزه دهان، هزينههايي را به دولت تحميل ميکنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]