واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندارسیستان و بلوچستان: توسعه سیاسی نشان از نقش پذیری مردم است زابل- ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان گفت: توسعه سیاسی به معنای نقش پذیری مردم در اداره سرنوشت کشور خویش است و این احزاب و جریان ها هستند که مجلس و دولت را تغییر می دهند.
به گزارش ایرنا علی اوسط هاشمی روز یکشنبه در نشست فعالان سیاسی در سراسری فرهنگ و ارشاد اسلامی زابل افزود: همواره باید در کنار انقلاب باشیم و بدانیم که قدرت دولت و حکومت برگرفته از مردم است.
وی اظهار داشت: پیچیدگی مشکلات در این استان کثیر و تفاوت ها در مقایسه با دیگر نقاط کشور بسیار است بطوریکه در 9 استانی که کار کردم به این انداز درگیر حاشیه نبودم.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه از سال 86 تا 93 با جریاناتی که در این استان شکل گرفت و رقابت مذهب با مذهب ایجاد شد مردم شاهد ترور معلمان، کارمند ثبت احوال و انفجار از مسجد جامع زاهدان تا تاسوعای چابهار بودند، بیان کرد: هم اینک این بذر خنثی شده و آرامش به منطقه بازگشته و این آرامش باعث توسعه پایدار در استان خواهد شد.
وی یادآور شد: اگر متن را رها کرده و در حاشیه سیر کنیم عرصه برای افرادی که خود را صاحبان قدرت می بینند باز می شود.
هاشمی گفت: در سال جاری دو انتخابات پیش رو داریم و باید به مجلسی بیاندیشیم که در آن گریز از قانون و برنامه نباشد و کتمان و رانت در حوزه نظارت کاملا زدوده شود.
وی تصریح کرد: برخی شخصیت ها نقش و سرمایه های بزرگ این مملکت هستند که باید به دنبال چنین افرادی رفت و آنان را مجاب به پذیرش کاندیداتوری برای نمایندگی مردم کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان بر توسعه سازمانهای مردم نهاد تاکید کرد و گفت: کمتر از یک ماه مجوز ایجاد سازمانهای مردم نهاد صادر شود و تلاش بر این است که با کمک دستگاههای امنیتی بروکراسی اداری سریع انجام شود.
وی با اشاره به اینکه استان سیستان و بلوچستان متعهد به تامین 50 هزار تن گوشت مورد نیاز کشور شده است، اظهار داشت: تحقق این اقدام مهم برابر با ایجاد 12 کارخانه سیمان است که به یاری خدا مجوز آن از معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری اخذ شده و وام بدون کارمزد تا مبلغ یک میلیارد ریال در فرمانداری و بیشتر از آن در استانداری مورد تصویب قرار خواهد گرفت.
هاشمی تاکید کرد: راهکار مبارزه با قاچاق اقدامهای نظامی و امنیتی نیست بلکه نقش پذیری و اعتماد به مردم امنیت را برقرار می کند.
وی یادآور شد: امروز نارضایتی در میان نخبگان به حداقل رسیده است.
تقی رخشانی بعنوان فعال سیاسی در سیستان در این نشست گفت: هر دو جناح سیاسی در سیستان فعالند اما با توجه به مشکلات عدیده در زمینه توسعه سیستان ضرورتی به بحث های سیاسی نمی بینند.
مدیر مسوول روزنامه زاهدان خاطرنشان کرد: مردم منطقه سیستان در انتخابات سال 76 بیش از 71 درصد به دولت اصلاحات رای دادند و در انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم 68 درصد به رییس دولت اعتدال رای دادند.
وی بیان داشت: دوستان اصولگرا بلندگوهای بیشتری در اختیار دارند و صداهایشان بهتر شنیده می شود و این از جهت عقده گشایی نیست بلکه چنانچه این رقابت ها نباشد طراوت سیاسی وجود نخواهد داشت.
رخشانی با بیان اینکه فعالیت های سیاسی هزینه دارد؛ امنیت بعد از فعالیت های سیاسی اصلاح طلبان را خواستار شد.
این فعال سیاسی گفت: سیستان بدون کشاورزی قابل تعریف است اما بدون تالاب هامون غیرقابل تعریف است.
وی موسیقی، تعزیه، شاهنامه خوانی، صنایع دستی و مواد غذایی را ظرفیت های سیستان دانست و تصریح کرد: در سیستان ظرفیت های زیادی وجود دارد که باید بیشتر به آنها پرداخته شود.
مدیر مسوول و صاحب امتیاز روزنامه زاهدان ادامه داد: حفظ، نگهداری و شناساندن میراث فرهنگی و آثار باستانی و تاریخی منطقه سیستان به تنهایی از عهده یک اداره و سازمان خارج است بلکه بایستی مردم به کمک آن بشتابند و بخش خصوصی با برگزاری تورهای گردشگری در سیستان گام های بزرگی در این زمینه بردارد.
یونس دهمره فعال سیاسی و رسانه ای منطقه سیستان نیز مشخص شدن وضعیت منطقه آزاد تجاری سیستان، طرح لوله کشی به مزارع، ساخت بزرگراه زابل - زاهدان و آبیاری نوین اراضی کشاورزی را خواستار شد.
وی افزود: مردم سیستان دو سال پیش به تغییر رای دادند اما هنوز این تغییر را احساس نمی کنند.
دهمرده از نحوه تخصیص اعتبارات استان به این منطقه به ویژه برای طرح تکمیل پل نهراب گلایه کرد و خواستار تکمیل این پروژه شد.
وی با انتقاد از اجرای چاه نیمه ها تصریح کرد: پس از گذشت دو دهه از ساخت چاه نیمه نابودی هامون آغاز شد و انتظار می رود که در خصوص عدم آبگیری چاه نیمه تصمیمی محکم اتخاذ و آب به تالاب هامون رها سازی شود.
مهدی کشته گر یکی دیگر از فعالان سیاسی و رسانه ای سیستان نیز بیان کرد: رسانه ها در جامعه علاوه بر نقش ذاتی خود بار سیاسی و فرهنگی احزاب را نیز بر دوش می کشند و در سالی که به نام دولت و ملت، همدلی و همزبانی نامگذاری شده نقش رسانه ها بعنوان زبان گویای مردم بسیار مهم است.
وی از ثمرات غیرقابل انکار دولت تدبیر و امید در استان سیستان و بلوچستان را فضای باز رسانه ای و پاسداشت زنده باد مخالف من و پاسخگویی رسانه ها عنوان کرد.
در این نشست استاندار سیستان و بلوچستان، معاونان استاندار، فرمانداران شهرهای زابل، زهک، هامون و برخی از مدیران ادارات، تشکل ها و احزاب سیاسی حضور داشتند.
7317/6081
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]