واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون ایمیدرو: آموزش و پژوهش در واحدهای تولیدی شکل عملی به خود نمی گیرد تهران - ایرنا - معاون برنامه ریزی و توسعه اقتصادی سازمان توسعه ونوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: امروز مسئولان واحدهای تولیدی کشور از مباحث مربوط به آموزش و پژوهش استقبال می کنند اما در بعد عملی این موضوع تحقق پیدا نمی کند و خساراتی نیز در بردارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، امیر خرمی شاد روز شنبه در دوازدهمین همایش علمی گرامیداشت روز مهندسی معدن در دانشگاه امیرکبیر اظهار داشت: شرکتهای خصوصی در واقع شبهه دولتی محسوب می شوند و این شرکتها به تحقیق و پژوهش بهای لازم را نمی دهند.
وی افزود: سازمان ایمیدرو به عنوان تنها سازمان توسعه ای در بخش معدن طی دوره 93 - 1392 برای 246 پایان نامه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری بیش از 1.3 میلیارد تومان که در ارتباط با مباحث تحقیقی بخش معدن و صنایع معدنی بود، اختصاص داد.
خرمی شاد اضافه کرد: قرار است از نیمه دوم سال جاری نیز بخش صنعت و بنگاه های تولیدی نیازهای خود را به دانشگاهها منعکس و آنها برطبق نیاز صنعت ، پروژه تعریف کنند.
وی تصریح کرد: تجارب بدست آمده نشان داد، می توان نیازهای بخش معدن و صنایع معدنی را در قالب قراردادها با دانشگاه و دانشجویان امضا کرد تا بدین وسیله بر مشکلات و معضلات برطرف کرد .
خرمی شاد گفت: سازمان ایمیدرو برنامه های جامعی برای ایجاد ارزش افزوده مواد معدنی دارد که زیرنظر وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام خواهد شد.
وی یادآور شد: بررسی ها نشان می دهد سهم کالا با ارزش افزوده بالا در کشور خیلی کم است و در واقع این موضوع یک دغدغه محسوب می شود و به پدیده خام فروشی نیز دامن می زند.
به گفته وی، اجرای برنامه ایجاد ارزش افزوده بیشتر در مواد معدنی، سازمان ایمیدرو به بخش خصوصی باور دارد و تاکنون استقبال خوبی از آن به عمل آمده است.
خرمی شاد خاطرنشان ساخت: قرار است روزهای دهم و یازدهم خردادماه جاری اجلاس بین المللی معدن و صنایع معدنی ایران در تهران برپا شود و اساسی ترین محور بحث معدن است، در کنار آن ایجاد اشتغال، توسعه کشور با تکیه بر اقتصاد مقاومتی که ایجاد ارزش افزوده بیشتر در درون آن نهفته است.
وی اضافه کرد: ایران تاکنون 68 نوع ماده معدنی را در کشور شناسایی کرده و در 48 نوع آن هیچ فعالیت چشمگیری صورت نگرفته که در نظر داریم بر روی آنها مطالعات کارشناسی و کارهای نهایی انجام شود.
این مقام مسئول افزود: سازمان ایمیدرو برای حمایت از پایان نامه ها و رساله های دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری رشته های مرتبط با معدن و صنایع معدنی اعم از اکتشاف، استخراج، فرآوری و صنایع معدنی در سال جاری اعتباری معادل 10 میلیارد ریال اختصاص داده است.
سازمان ایمیدرو برای دانشجویان ارشد معادل پنج میلیون تومان و برای دانشجویان دکتری به میزان 10 میلیون تومان امکان استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران اختصاص داده است.
دوازدهمین همایش علمی یک روزه گرامیداشت روز مهندسی معدن از سوی انجمن علمی دانشجویی مهندسی معدن با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر ،دانشکده مهندسی معدن و متالورژی این دانشگاه، انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران، خانه معدن ایران، سازمان نظام مهندسی معدن ایران و دیگر دستگاهها و تشکلهای ذیربط برپا شده است.
اقتصام (3)1559**1558
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]