واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برگزاری نشست خاورمیانه و شمال آفریقای داووس در اردن تهران - ایرنا - شانزدهیمن نشست مجمع جهانی اقتصاد (داووس) در زمینه خاورمیانه و شمال آفریقا با محورهای بازار نفت، اوضاع امنیتی منطقه و بهبود وضعیت حقوق بشر و زنان از پنجشنبه گذشته به مدت سه روز در اردن آغاز شد.
به گزارش پایگاه خبری ایکوییتیز، این نشست که با حضور شخصیت های برجسته اقتصادی، رهبران دولت ها، نمایندگان بنگاه های بین المللی و رسانه ها در اردن در حال برگزاری است، شعار "ایجاد چارچوب منطقه ای برای رفاه و صلح از طریق همکاری های دولتی-خصوصی" را سرلوحه کار خود قرار داده است.
هرچند مجمع جهانی اقتصاد به خاطر نشست های سالانه و زمستانی اش در تفرجگاه داووس در سوییس شناخته می شود، اما انتظار می رود نشست خاورمیانه و شمال آفریقای این نهاد بیش از یک هزار شرکت کننده را از سراسر جهان برای همکاری در زمینه صلح و امنیت در منطقه، جذب کند.
روزنامه نشنال امارات گزارش داد که محورهای اصلی این اجلاس سه روزه عبارتند از چشم اندازهای بازار نفت و تاثیرات بلندمدت کاهش قیمت بر اقتصاد و بودجه دولت های منطقه، وضعیت امنیتی خاورمیانه و به ویژه تشدید درگیری ها و نیز ارتقای جایگاه زنان و تلاش برای بهبود وضعیت عدالت اجتماعی.
نشست امسال که در سواحل شرقی بحرالمیت و هماهنگ با اهداف داووس در جریان است، با سخنرانی عبدالله دوم شاه اردن آغاز به کار کرد.
بر اساس این گزارش، بخشی از این نشست بر بحث و تبادل نظر درباره بازار جهانی نفت و تاثیر رکود قیمت ها بر اقتصاد خاورمیانه و شمال آفریقا معطوف بود.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان بی سی آمریکا، مجید جعفر مدیر اجرایی شرکت نفتی کرسنت پترولیوم امارات، در این نشست از افت قیمت نفت به عنوان عامل بالقوه مثبت برای منطقه یاد کرد و گفت: این وضعیت به نفع تولیدکنندگان است، چرا که توجه را به تنوع اقتصادی و افزایش اثربخشی معطوف کرده و در بلند مدت نتایج خوبی به همراه خواهد داشت.
بر اساس گزاش ایکوییتیز، از دیگر محورهای مهم این نشست مساله گروه تروریستی داعش و جنایات این گروه تکفیری است.
ایاد علاوی معاون نخست وزیر عراق به عنوان یکی از سخنرانان این نشست، از حملات هوایی بی نتیجه ائتلاف به اصلاح ضد داعش تحت رهبری آمریکا انتقاد کرد و سقوط شهر راهبردی رمادی را نشانه بی اثر بودن راهبرد این ائتلاف دانست.
علاوی خواستار اتخاذ راهبرد اجتماعی - اقتصادی فراگیرتر در خصوص مبارزه با داعش شد.
اسپن بارت اید مدیرعامل داووس نیز در تایید سخنان علاوی گفت که مردم به دنبال راه حل هستند و برای بسیاری از جوانان تنها راه حل در جاذبه دروغینی که از داعش دریافت می کنند، نهفته است و این وضعیت نه تنها محصول سرخوردگی و یاس است، بلکه نتیجه تلاش برای یافتن هویت، معنا و هدف در جهانی است که از نگاه بسیاری مملو از هرج و مرج و بی نظمی است.
بر اساس گزارش روزنامه اردنی الغد، شرکت کنندگان در این نشست همچنین تاکید کردند که نابودی گروه تروریستی داعش در عراق صورت نخواهد گرفت، مگر در سایه آشتی سیاسی فراگیر با مشارکت همه مولفه های عراقی با یک هدف واحد که نابودی تروریست ها و بازگرداندن امنیت و ثبات به استان های این کشور است.
ایکوییتیز اضافه کرد که حضار در این کنفرانس درباره رسیدن به نتایج موثر در زمینه محورهای مطرح شده و نیز ادامه بحث و تبادل نظر در خصوص بهبود وضعیت حقوق بشر، ارتقای جایگاه زنان و تقویت امنیت منطقه ای خوشبین هستند.
مجمع جهانی اقتصاد موسسه ای غیرانتفاعی است که در سال میلادی1971 توسط کلاوس شوآب تاسیس شد.
این اجلاس هر سال در حدود دو هزار و 500 نفر از اندیشمندان، سران اقتصادی و رهبران سیاسی جهان را گردهم می آورد تا درباره مسایل مهم جهان تبادل نظر کنند.
مجمع جهانی اقتصاد معمولا به نام شهر محل برگزاری نشست ها که همان داووس است، شناخته می شود.
این موسسه علاوه بر اجلاس جهانی، سالانه حدود شش تا هشت نشست منطقه ای نیز برگزار می کند.
خاورم**9156**7074**1651
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]