تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من براى (احياى) مكارم و نيكى‏هاى اخلاقى مبعوث شدم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831152258




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جزیره قشم، روایت لب تشنگان لب دریا


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جزیره قشم، روایت لب تشنگان لب دریا قشم - ایرنا - مردم جزیره قشم به عنوان ساکنان بزرگترین جزیره خلیج فارس و بزرگترین جزیره غیر مستقل جهان، سالیان سال است که از مشکل تامین آب آشامیدنی رنج می برند و شاید مصرع معروف "بر لب دریا، لب دریادلان خشکیده است" بتواند تا حدودی روایتگر مشکلات مردم این جزیره باشد.


به گزارش ایرنا، مردم اکثر روستاهای جزیره قشم که در چند قدمی دریا زندگی می کنند باید برای تامین آب آشامیدنی خود ابتدا کوپن خریداری و بر اساس یک سهیمه بندی محدود و پرداخت هزینه های حمل، آب خود را تهیه و مصرف کنند.
درحقیقت مشکل تامین آب آشامیدنی مردم جزیره قشم سال هاست که به صورت حل نشده باقی مانده است و با وجود احداث شبکه آبرسانی به روستاها و نقاط مختلف این جزیره، تاکنون آب مورد نیاز شبکه های احداث شده تامین و آب شرب به خانه های یاد شده انتقال نیافته است.
درسهمیه بندی تعریف شده و محدود آب آشامیدنی روستاهای این جزیره نیز برای هر خانوار چهار مترمکعب آب با قیمت هر مترمکعب 11 هزار ریال در نظر گرفته می شود که باید به این ارقام، هزینه های انتقال آب را نیز اضافه کرد و در مجموع چهار مترمکعب آب آشامیدنی در درب منزل برای هر خانوار روستایی قشم چیزی در حدود 270 هزار ریال تمام می شود.
در ماه های اخیر نیز هرچند افزایش نرخ آب آشامیدنی کوپنی از شش هزار ریال به 11 هزار ریال نارضایتی عده ای را به همراه داشت، اما آنچه بیش از هرچیز ساکنان خون گرم این جزیره را آزار می دهد هزینه های انتقال آب توسط کامیون های تانکردار و از طرفی خرید آب آشامیدنی آزاد به قیمت 44 هزار ریال است.
از موضوع قیمت آب و هزینه گزاف انتقال آن به روستاها و مناطق دور افتاده که بگذریم، موضوع بهداشت تانکرهای حامل آب نیز جای بررسی دارد.
به گفته مردم محلی از این تانکرها روزی برای حمل آب چاه، روز دیگر برای حمل آب دریا و دیگر روز برای حمل آب آشامیدنی استفاده می شود.
به اعتقاد بسیاری از مردم جزیره در این چنین شرایطی احتمال آلودگی تانکرها و در نهایت آلوده شدن آب آشامیدنی وجود دارد.
درهفته های اخیر نیز به نظر می رسد که افزایش قطع آب لوله کشی در شهرک های مسکونی قشم و در چند روز متوالی، نشانه ای از بروز مشکل در تامین یا انتقال آب آشامیدنی این شهر باشد و به اعتقاد عده ای موضوع کمبود آب این جزیره در حال پیش روی به سمت شهر قشم است.
به گفته مردم جزیره، افزایش ساخت و سازها در قشم و ارتقاء نیافتن ظرفیت آب شیرین کن های این شهر می تواند یکی از عوامل اصلی بروز این مشکلات باشد.
مشکل تامین آب مورد نیاز مسکن مهر نیز از دیگر مشکلات این عرصه و یکی از معضلاتی است که موجب شده متقاضیان این بخش نتوانند از مسکن های احداث شده، استفاده کنند و در حقیقت هزینه های هنگفت اجرای این طرح به دلیل تامین نشدن زیرساخت هایی همچون آب و برق بی نتیجه مانده است.
یکی از ساکنان روستای رمچاه از توابع بخش مرکزی شهرستان قشم در گفت و گو با ایرنا می گوید: متاسفانه با وجود شبکه لوله کشی و فعالیت مرکز آب شیرین کن در این روستا، خرابی های مکرر این مرکز موجب شده که ساکنان روستا با مشکل جدی کمبود آب آشامیدنی مواجه شوند و برای رفع نیاز خود اقدام به خرید آب آزاد کنند.
محمد اسلامی اضافه می کند: خرید آب آزاد نیز چالش های بسیاری برای مردم روستا به همراه دارد و روز گذشته مجبور شدیم یک تانکر آب آشامیدنی چاه به میزان چهار مترمکعب را با هزینه حمل به قمیت 400 هزار ریال خریداری کنیم.
وی اظهار می کند: در حالی که بخش وسعی از مردم این روستا را صیادان و کارگران تشکیل می دهد، امکان خرید آب با قیمت های یاد شده برای بسیاری از ساکنان رمچاه مشکل است.
اسلامی شروع فصل گرما و افزایش تقاضای آب آشامیدنی را از دغدغه های اصلی ساکنان روستای رمچاه اعلام می کند و خواستار رسیدگی به مشکلات این حوزه می شود.
رییس شورای اسلامی روستای طولا از توابع شهرستان قشم نیز در این زمینه به ایرنا می گوید: در حقیقت آنچه به عنوان آب آشامیدنی به دست مردم این روستا می رسد، نه تنها کیفیت پایینی برای آشامیدن دارد، بلکه می تواند باعث بروز برخی بیماری ها و در نهایت به علت بالا بودن املاح، عامل ایجاد سنگ کلیه باشد.
احمد بازماندگان ادامه می دهد: افزایش قیمت آب آشامیدنی در ماه های اخیر در کنار افزایش هزینه های حمل، موجب شده که بسیاری از مردم نتوانند به میزان کافی آب آشامیدنی مورد نیاز خود را خریداری کنند.
وی با بیان اینکه روستای طولا فقط پنج کیلومتر از شهر قشم فاصله دارد، می افزاید: اینکه مردم قشم از نعمت آب لوله کشی بهره مند باشند و روستایی به این نزدیکی بی بهره، برای مسوولان جای بسی تاسف و برای مردم اندوه و حسرت دارد.
بازماندگان ادامه می دهد: در حال حاضر هر دستگاه خودرو نیسان با ظرفیت انتقال دو متر مکعب آب 150 هزار ریال، هر دستگاه خودرو پیکاب با ظرفیت حمل پنج متر مکعب آب 220 هزار ریال و هر دستگاه کامیون تانکردار بزرگ با ظرفیت انتقال هفت متر مکعب آب 300 هزار ریال دریافت می کند.
رییس شورای اسلامی روستای طولا تاکید می کند که این هزینه ها در شرایطی دریافت می شود که فاصله مبدا تا مقصد حمل آب حدود یک کیلومتر است.
وی مدعی است که از تانکرهای حمل آب آشامیدنی در مواردی برای انتقال آب چاه، آب دریا و آب های سطحی نیز استفاده می شود و هیچ نظارتی برای گندزدایی این تانکرها صورت نمی گیرد.
بازماندگان گفت : با توجه به اینکه ساکنان شهرک گلزار روستای طولا بیشتر از اقشار آسیب پذیر جامعه بوده و توان خرید آب آشامیدنی را ندارند، از آب چاه و آب های سطحی جمع آوری شده پس از باران به عنوان آب آشامیدنی استفاده می کنند که این موضوع باعث بروز برخی بیماری های پوستی و گوارشی در این شهرک شده است.
وی با بیان اینکه سیستم دفع فاضلاب در قشم وجود ندارد و در این خصوص مردم از روش حفر چاه استفاده می کنند، می افزاید: متاسفانه آب آشامیدنی که از چاه های قشم برداشت می شود می تواند آلوده به زه فاضلاب باشد و استفاده از آن موجب بروز بیماری شود.
بازماندگان با بیان اینکه تا پیش از اردیبهشت امسال مردم روستای طولا با یک هزار و 700 خانوار و جمعیت حدود 6 هزار و 550 نفر، فقط دو هزار و 500 متر مکعب سهمیه ماهانه آب شیرین دریافت می کردند، می گوید: متاسفانه این سهمیه به جای اینکه با افزایش جمعیت و توسعه روستا، افزایش یابد، از اردیبهشت جاری بدون ارایه هیچ دلیلی 500 متر مکعب نیز کاهش یافته است.
وی ادامه می دهد: در حال حاضر برای هر خانوار و به عبارتی واحد مسکونی که قبض برق برای آن صادر شده است، ماهیانه چهار متر مکعب آب آشامیدنی کوپنی اختصاص می یابد که در این روش خانوارهای پرجعیت با مشکلات فراوان مواجه می شوند.
بازماندگان تاکید می کند که سهمیه کنونی آب روستای طولا فقط برای 500 خانوار کافی است و یک هزار و 200 خاوار باقی مانده با مشکل کمبود شدید آب شرب مواجه هستند.
بازماندگان می گوید: مشکل آب مردم جزیره قشم باید به صورت اصولی و یک بار برای همیشه حل شود و افزایش سهمیه آب و اختصاص یارانه بیشتر، فقط مسکن های مقطعی هستند که برای مدتی کوتاه می تواند مشکل مردم را حل کند.
وی با بیان اینکه حمیدرضا مومنی مدیرعامل جدید منطقه آزاد قشم نگاهی متفاوت با مدیران پیشین این منطقه دارد، معتقد است که حضور فیزیکی وی در روستاها و مناطق مختلف جزیره و لمس مشکلات مردم از نزدیک، رویکردی میمون است که می تواند به شتاب گیری روند حل مشکل آب مردم جزیره منجر شود.
بازماندگان افزود : در گذشته ای نه چندان دور اینکه مدیرعامل منطقه آزاد قشم برای حل مشکل آب به روستایی سفر و با اعضای شورای آن منطقه جلسه ای برگزار کند، امری دور از دسترس و ناممکن بود که خوشبختانه در دولت تدبیر و امید و با تغییر مدیریت منطقه، این مهم محقق شده است.
بخشدار مرکزی شهرستان قشم نیز در این زمینه به ایرنا می گوید: باید مشکل آب مردم جزیره قشم با هم افزایی نیروها و تعامل تمامی دستگاه ها حل شود.
میرهاشم خواستار با بیان اینکه در حال حاضر طرح احداث آب شیرین کن کوبه ای به مرحله بهره برداری نزدیک شده است و می توان در هفته های آتی آب شیرین این مرکز را وارد شبکه کرد، می افزاید: بهره برداری از این مرکز می تواند بخشی از مشکلات کمبود آب این بخش را کاهش دهد.
وی ظرفیت تولید این مرکز را سه هزار و 500 متر مکعب در ثانیه اعلام و اضافه می کند: دو هزار و 500 متر مکعب از آب شیرین تولید شده در این مرکز به شبکه آب تزریق و یک هزار متر مکعب توسط تانکرهای آب به روستاهای اطراف انتقال می یابد.
وی معتقد است که عملی شدن وعده گروه مپنا (نیروگاه های تولید همزمان آب و برق قشم) مبنی بر حل مشکل آب این جزیره تا پایان شهریور امسال باید با هم افزایی نیروها و همکاری و تعامل تمام مسوولان منطقه صورت گیرد.
خواستار می گوید: با رسیدن فصل تابستان و ماه رمضان به طور قطع مشکلات مردم منطقه در زمینه تامین آب آشامیدنی افزایش می یابد.
بخشدار مرکزی قشم همچنین از برخورد قاطع و سریع با رانندگانی خبر می دهد که از تانکرهای آب آشامیدنی برای دیگر مصارف استفاده کنند.
خواستار می افزاید: در صورت مشاهده تخلف در این زمینه با حکم قضایی و همکاری نیروی های پلیس، خودروهای متخلفان به سرعت توقیف می شود.
وی سهیمه آب ساکنان طولا را متناسب با جمعیت این روستا نمی داند و می گوید: سهمیه ماهانه دو هزار متر مکعب آب آشامیدنی این روستا فقط کفاف 500 خانوار را می دهد و باید فکر اساسی برای افزایش این سهمیه داشت.
خواستار می افزاید: به دلیل افزایش قیمت مسکن در قشم، ریزش جمیعت این شهر به سمت روستای طولا است و باید حل مشکلات این منطقه به صورت جدی و در اولویت برنامه ریزی ها قرار گیرد.
فرماندار قشم نیز در زمینه مشکل آب شرب مردم قشم به ایرنا می گوید: هرچند شبکه کامل انتقال آب آشامیدنی به نقاط مختلف جزیره قشم در سال های گذشته احداث شده است، اما به دلیل تولید ناکافی آب آشامیدنی در جزیره، این شبکه بدون استفاده باقی مانده است.
عزت کمال زاده اضافه می کند: به دلیل بدون استفاده ماندن شبکه آب آشامیدنی جزیره قشم به مدت طولانی، هرگونه احتمال نشتی در صورت تزریق آب به این شبکه وجود دارد.
وی یادآوری می کند: همچنین احتمال می رود به دلیل احداث راه های جدید و حفاری های مختلف برای توسعه زیرساخت های جزیره، بخشی از این شبکه آسیب دیده باشد.
به گفته کمال زاده در بازدیدی که رییس جمهوری دولت یازدهم فروردین امسال از جزیره قشم داشت، موضوع حل مشکل آب جزیره به سازمان منطقه آزاد قشم واگذار شده است.
وی می افزاید: رییس جمهوری در سفر یاد شده بر ضرورت تامین آب آشامیدنی مردم جزیره قشم تاکید کرده و مقرر شده است که هرچه سریعتر این مشکل حل شود.
کمال زاده پیش بینی می کند که با بهره برداری از مراکز جدید آب شیرین کن جزیره بتوان آب آشامیدنی کافی برای مردم جزیره را تامین کرد.
وی قیمت تمام شده هر مترمکعب آب آشامیدنی تولید شده توسط آب شرین کن های این جزیره را 44 هزار ریال اعلام و اضافه می کند: موضوع اصلی تامین یارانه مورد نیاز برای آب شیرین تولید شده است تا بتوان آب شرب را به قیمت هر مترمکعب 11 هزار ریال بین ساکنان جزیره توزیع کرد.
محمد رضا مومنی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این زمینه وعده داده است که بر اساس یک برنامه زمان بندی شده تا پایان نیمه نخست سال جاری مشکل تامین آب آشامیدنی مردم جزیره حل شود.
در این زمینه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان نیز در مصاحبه های اخیر خود، بهینه ترین گزینه تامین آب در جزیره قشم را نصب و راه اندازی چند دستگاه آب شیرین کن اعلام کرده است.
عبدالحمید حمزه پور نبود رودخانه و آب های سطحی، شور بودن آب های زیرزمینی، افزایش تقاضا، جمعیت و مهاجرت به این منطقه و همچنین حضور مسافران فصلی به ویژه در 6 ماه دوم سال را از عوامل تاثیرگذار در کمبود آب شیرین جزیره قشم اعلام می کند.
به گفته وی منابع آبی داخل جزیره قشم شامل دو منبع عمده آب های زیرزمینی و آب دریا است که بزرگ ترین سفره زیرزمینی آب شیرین در جزیره قشم در دشت مرکزی این جزیره (توریان) تشکیل شده و بقیه ناودیس ها و سفره های موجود به دلایل مختلف، امکان استفاده مستقیم برای آشامیدن را ندارد.
حمزه پور می گوید: در گذشته موضوع جمع آوری آب باران در مناطقی تحت عنوان برکه به عنوان یکی از مهمترین منابع تامین آب مردم جزیره مورد استفاده قرار می گرفت که با توجه به کاهش میزان بارندگی سالانه، این روش نیز کاربرد خود را از دست داده است.
وی در تشریح طرح های آب شیرین کن روستایی جزیره قشم نیز اظهار می کند که با تکمیل آب شیرین کن کووه ای و مپنا با ظرفیت تولید 13 هزار متر مکعب آب شیرین، 66 روستای این جزیره زیر پوشش قرار می گیرد.
حمزه پور در ارتباط با ظرفیت تولید روزانه آب شیرین کن های به بهره برداری رسیده در جزیره قشم نیز می افزاید: در این زمینه آب شیرین کن کاروان با ظرفیت تولید 250 مترمکعب آب، 15 روستا با 27 هزار و 189 نفر جمعیت و آب شیرین کن طبل با ظرفیت تولید 250 مترمکعب آب شیرین، هشت روستا با جمعیت هشت هزار و 537 نفر را زیر پوشش دارد.
وی می گوید: آب شیرین کن سلخ نیز با پوشش هفت روستا با جمعیت سه هزار و 461 نفر و ظرفیت تولید یک هزار متر مکعب و همچنین آب شیرین کن رمچاه با پوشش 6 روستا با جمعیت چهار هزار و 788 نفر و ظرفیت تولید یک هزار مترمکعب مدنظر است.
حمزه پور اظهار امیدواری کرده است که با تامین اعتبار مورد نیاز هرچه سریع تر عملیات اجرایی مجتمع آبرسانی روستایی قشم تکمیل و مورد بهره برداری قرار گیرد.
شروع فصل گرما و به دنبال آن فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و افزایش تقاضای آب آشامیدنی در جزیره قشم بی شک یکی از چالش های اصلی مردم و مسوولان منطقه در ماه های آتی است.
شاید تصور اینکه ساکنان بزرگترین جزیره خلیج فارس، بر لب دریا، لب تشنه طلب آب می کنند برای هموطنانی که همواره از نعمت آب آشامیدنی لوله کشی بهره مند هستند و هر روز پیام هایی مبنی بر کاهش مصرف بی رویه آب می شنوند، امری غریب و ناآشنا باشد، اما برای مردم صبور قشم گره ای ناگشوده است که انتظار می رود هرچه سریعتر برای آن راهکاری اجرا شود.
گزارش از: سعید زارع کندجانی
2090/6048



02/03/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن