واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاد دانشگاه : توسعه و ارتقا صنعت هتلداری در کشور ضروری است ساری - ایرنا - استاد رشته هتلداری دانشگاه های مازندران و گیلان گفت : توسعه و ارتقا صنعت هتلداری درکشور نیازمند سرمایه گذاری مناسب،تبلیغات جهانی، استانداردسازی خدمات وساختار فیزیکی هتلها،آمورش و توانمندسازی نیروها،مدیریتبرند و برندسازی واستراتژی بازارسازی و بازار داری است.
محمدرضا اورمزدی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : در کشورهای موفق در صنعت گردشگری و هتلداری، هتل های زنجیره ای وجود دارد که نام آن ها در این صنعت به عنوان برند مطرح شده است.
وی اظهار داشت : این گونه هتل ها دارای امکانات و سرویس های خاص و مشابهی را به مشتریان خود ارایه می دهند که شامل تجهیزات و امکانات رفاهی، تنوع پذیرایی، نیروی انسانی و غیره می توان اشاره کرد.
وی با بیان این که برند هتلداری نام تجاری مجموعه ای در صنعت گردشگری در هتلداری است که خصوصیات محصول گردشگری و ارزش های افزوده به آن اضافه شده و این ارزش های افزوده که شناخت ادراکی و ذهنی و حسی نزد مشتریان هتل ها دارد.
اورمزدی یادآور شد : از جنبه دیگر تصویر تشکیل شده ذهنی در ذهن مشتریان در بخش رقابت با سایر رقبا را در ذهن مخاطب دارد.
وی با ببان این که برند در صنعت گردشگری هتلداران در دنیا آن چنان اهمیت دارد که برای زیر ساخت و تبلیغات آن تا میلیاردها دلار هزینه می کنند، گفت: کشورهای هندوستان، امارات متحده عربی، مالزی، تایلند، ترکیه، چین، بنگلادش و استرالیا هر کدام برای ساخت چند برند ملی سرمایه گذاری هنگفتی کردند به عنوان مثال تایلند سرزمین لبخندها و استرالیا با برند سرزمین کانگروها مشهور است.
این متخصص رشته گردشگری با تاکید بر ضرورت داشتن استراتژی و تاکتیک در بازار هتل در کشور افزود: باید زیر ساخت صنعت حمل و نقل هوایی در کشور و مازندران را بهبود بخشیم و برنامه ریزی بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت در صنعت هتلداری ایران داشته باشیم.
اورمزدی تصریح کرد : کشور ترکیه با سرمایه گذاری 45 میلیون یورو در خصوص برند گردشگری دارای قوی ترین و موفق ترین سیستم جذب گردشگر بین المللی در منطقه است.
این استاد دانشگاه جنبه های اقتصادی و سطح ارایه خدمات را از جمله شاخص عملکرد هتلها برشمرد و گفت: شاخص هایی مثل درصد اشغال هتل، نرخ متوسط روزانه، درآمد حاصل از فروش اتاق ها، درآمد عملیات ویژه و سرمایه گذاری، نوع ارایه سرویس به مشتریان می تواند درجه و ستاره هتل ها را تعریف کند که این بخش دارای استانداردهای ملی و بین المللی است.
وی تصریح کرد : امروز در دنیا بیشتر بر روی هتل های زنجیره ای مثل شرایتون، هیلتون ، هایت سرمایه گذاری و بازاریابی شده است.
اورمزدی تاکید کرد که باید تبلیغات در فضاهای مجازی ، مکتوب و شبکه های ماهواره ای داشته باشیم، باید مختصات جغرافیایی ، مذهبی و اجتماعی کشورمان و مازندران را به دنیا درست و اصولی ارایه نماییم.
وی گفت : نکته بسیار مهم آن است پولی که گردشگر در هتل های کشور و یا استان مازندران پرداخت می کند متناسب با ستاره نصب شده در سر درب هتل ها نیست یعنی سطح ارایه سرویس هایی این گونه هتل ها در واقع در سطح همان هتل های یک ستاره تا سه ستاره است.
وی ادامه داد : و حتی مشاهده شده است پول و هزینه هتل های پنج ستاره و چهار ستاره از گردشگران اخذ می شود که این یکی از آسیب هایی جدی صنعت هتلداری کشور می باشد.
وی ضرورت توسعه و ارتقا صنعت هتلداری را در استان گردشگرپذیر مازندران اجتناب ناپذیر دانست و گفت : با حمایت و نظارت دولت می توان بر روی ساخت پروژه هتل های زنجیره ای در مازندران به عنوان قطب گردشگری سرمایه گذاری کرد.
به گفته این استاد رشته جغرافیای روستایی و هتلداری این گونه هتل ها هزینه بر بوده و از توان فعالان بخش خصوصی گردشگری و هتل های مستقل خارج است.
اورمزدی خواستار افزایش احساس رضایت مندی مشتریان در سفر به مراکز اقامتی مازندران و افزایش آمار این راهبرد به بالای 85 درصد شد و گفت : باید ستاره هتل ها را واقعی به مشتریان تعریف و ارایه نماییم، باید سطح خدمات و امکانات را در هتل ها مازندران افزایش داد.
او گفت : در حال حاضر بیش از 20 هزار تخت اقامتی در قالب 217 واحد اقامتی در مازندران فعالیت دارد ولی بیش از 70 درصد ظرفیت این اقامتگاه ها در ایام غیر پیک مسافر خالی است.
وی یادآور شد : باید کاری کنیم که سطح اشتغال هتل ها در سال فقط در حد 25 الی 30 درصد در مازندران نباشد، و مسافران به جای هتل و مراکز اقامتی فضای سبز و پار ک ها را برای اقامت انتخاب نکنند.
ایران با داشتن یک میلیون و ۲۰۰ تپه و صد و پنجاه هزار اثر تاریخی و منابع متنوع طبیعی جزو ده کشور اول دارای جاذبه های توریستی دنیا و پنج کشور اول در زمینه تنوع و جذابیت اکوتوریسم دنیا است. ک/3
6026/6097
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]