تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى حكمتى كه در قلب منافق جا مى‏گيرد، در سينه‏اش بى‏قرارى مى‏كند تا از آن بي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802901823




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیشنهاد واشنگتن پست به اوبا برای متقاعد کردن سعودی به توافق هسته ای


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: پیشنهاد واشنگتن پست به اوبا برای متقاعد کردن سعودی به توافق هسته ای بین الملل > دیپلماسی - تسنیم نوشت:

آمریکا برای پیشبرد منافع امنیتی خود در خاورمیانه باید مخالفت عربستان را با توافق هسته‌ای ایران با اتکا به زور و اطمینان‌سازی مهار کند.
 روزنامه واشنگتن پست آمریکا در مطلبی به قلم گنه گژوری، محقق روابط بین الملل در دانشگاه هاروارد می نویسد یکی از نتایج مذاکرات هسته‌ای آمریکا با ایران افزایش تنش ها بین آمریکاو متحدان منطقه‌ای است. عربستان سعودی بیش از همه نارضایتی خود را از دیپلماسی آمریکا در قبال ایران با تهدید به کسب سلاح های هسته‌ای از پاکستان نشان داده است.

طی سالهای متمادی، استراتژی آمریکا اطمینان دادن به عربستان در قبال موضوع هسته‌ای ایران بوده است. متاسفانه این رویکرد موفق نبوده است و در آخرین مورد پادشاه عربستان از حضور در نشست امنیتی کمپ دیوید برای کاهش نگرانی کشورهای عربی شورای همکاری خلیج فارس امتناع کرد.  برخی تحلیلگران استدلال می کنند که دیپلماسی آمریکا با ایران اتحادهای آمریکا در منطقه را متزلزل خواهد کرد، و واشنگتن باید متحدان خود را با بازبینی در توافق پیش رو و یا کناره‌گیری از مذاکرات تسکین دهد.

با این حال سابقه تاریخی می‌گوید آمریکا می‌تواند واکنش‌های ناراضی را بدون کنارگذاشتن دیپلماسی حساس با رقبایش مدیریت کند.

آمریکا در دوران جنگ سرد با وضعیت مشابهی روبرو شد، رهبران آلمان غربی نسبت به اعتبار حمایت امنیتی آمریکا نگران بودند و از سوی دیگر آنها از تلاشهای آمریکا برای رسیدن به توافقات کنترل تسلیحات با شوروی خشمگین بودند. مانند وضعیت امروز سعودی ها، رهبران آلمان غربی به دنبال کاهش وابستکی به آمریکا و کسب سلاح های هسته‌ای از طریق دیگر متحدانشان برآمدند. آنها با فرانسه و ایتالیا در دهه 1960 برای تولید سلاح هسته‌ای وارد مذاکره شدند.

آمریکا به جای رها کردن مذاکرات با شوروی استراتژی فشار و زور را اتخاذ کردند. به خصوص کندی رئیس جمهور وقت،  آلمان غربی را تهدید کرد که در صورت تلاش برای دست‌یابی به سلاح‌های اتمی واشنگتن به سرعت نیروهای نظامی خود را از خاک آلمان خارج می‌کند. این اقدام آمریکا موثر واقع شد و آلمان جایگاه غیرهسته ای خود را تایید کرد.

تجربه آمریکا با آلمان غربی در قبال رویکرد فعلی عربستان حاوی درسهای مهمی است. عربستان نیز به حمایت تسلیحاتی و آموزشی آمریکا وابسته است. در نتیجه آمریکا می تواند برای ممانعت از کسب سلاح هسته ای عربستان را تهدید به تحریم‌نظامی کند و از نگرانی‌های فعلی مقامات عربستان درباره میزان تعهد آمریکا به امنیت کشور آنها بهره‌برداری کند.

به علاوه این اقدام می تواند با تصویب قانون و تهدید به قطع کمک‌های نظامی و اقتصادی آمریکا به هر کشوری که به بمب‌های انفجاری هسته‌ای دست‌ یابد تقویت شود.

این استراتژی آمرانه بدون ارائه تضمین‌هایی موفق نخواهد شد. آمریکا باید به شریک سعودی خود قول دهد که در قبال پذیرش دیپلماسی آمریکا با ایران، ریاض منافع امنیت ملی کسب می‌کند، از جمله تسلیحات پیشرفته و آموزش و همکاری علیه تحریکات منطقه‌ای ایران.

خلاصه آنکه، اگر مجریان سیاست خارجی آمریکا معتقدند که توافق هسته‌ای با ایران منافع امنیتی آمریکا را در منطقه تقویت می‌کند، آنها باید قادر باشند تا مخالفت سعودی را همزمان با استفاده از اطمینان‌سازی و زور مهار کنند. 49261

کلید واژه ها: مذاکرات هسته ای ایران با 5 بعلاوه 1 - ایران و عربستان - ایران و آمریکا -




شنبه 2 خرداد 1394 - 13:00:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن