تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه خداوند براى خانواده اى خير بخواهد آنان را در دين دانا مى كند، كوچك ترها بزرگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852929548




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بروز بیماری‌ نوظهور در حوزه دریاچه ارومیه؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
بروز بیماری‌ نوظهور در حوزه دریاچه ارومیه؟




سایه خشک‌شدن و تبدیل‌شدن به دشت نمک، هنوز از سر دریاچه ارومیه دور نشده که احتمالی جدید به نگرانی در این حوضه آبریز تبدیل شده است. نگرانی از بروز بیماری‌های نوظهوری که اگر دریاچه خشک شود، بلای جان زیست‌مندان منطقه خواهد شد.





روزنامه شهروند: سایه خشک‌شدن و تبدیل‌شدن به دشت نمک، هنوز از سر دریاچه ارومیه دور نشده که احتمالی جدید به نگرانی در این حوضه آبریز تبدیل شده است. نگرانی از بروز بیماری‌های نوظهوری که اگر دریاچه خشک شود، بلای جان زیست‌مندان منطقه خواهد شد.

بلایی که در سال‌های اخیر با افزایش غبارهای نمکی و احتمال بروز بیماری‌هایی مرتبط با این غبارها همچون بیماری‌های ریوی، خود را قریب‌الوقوع نشان داده است. علیرضا سیدقریشی، کارشناس مسئول زیستگاه‌های آبی اداره‌کل آذربایجان‌غربی دراین‌باره می‌گوید: «درصورت خشک‌شدن دریاچه‌ارومیه احتمال بروز یک‌سری بیماری‌های ریوی و نوظهور در این حوضه آبی وجود دارد.»

او در حاشیه بازدید از سایت توسعه‌کشاورزی‌پایدار در حوضه دریاچه‌ارومیه در جمع خبرنگاران، توضیح می‌دهد که «در ٣٠ تا ٤٠‌سال گذشته به‌دلیل سوءمدیریت در منابع آبی و کاهش بارندگی و افزایش دما، شاهد تغییر در اکوسیستم دریاچه‌ارومیه شدیم. از اواخر دهه ٧٠ وارد یک دوره کاهش بارندگی و خشکسالی شدیم که برخی از کارشناسان معتقدند، زمان شروع بحران دریاچه از این دهه است اما واقعیت این است که کاهش بارندگی سبب کم‌شدن روان‌آب‌ها به سطح دریاچه ارومیه شد.»

 قریشی با اشاره به این‌که در ١٨‌سال گذشته میزان متوسط ورودی آب به دریاچه ارومیه ٢,٤‌میلیارد مترمکعب بوده است، می‌گوید: در سال‌های پیش از این، میزان ورودی آب ٤.٩‌میلیارد مترمکعب بود، به عبارتی در چند‌سال گذشته حدود ٣٠٠‌میلیون مترمکعب آب ورودی به دریاچه ارومیه کاهش یافته است. هرچقدر منابع آبی کاهش یافت، سطح زیرکشت افزایش یافت که این مسأله موجب شد آب ورودی به دریاچه ارومیه در حد بسیار زیاد و محسوس کاهش یابد که همزمان با آن نیز افزایش دما و تبخیر را نیز شاهد  هستیم.»

او تأکید می‌کند که «در صورت خشک‌شدن دریاچه ارومیه قطعا با مشکلاتی مانند بروز گرد و غبار نمک از سطح دریاچه، کاهش شدید سطح آب‌های زیرزمینی و احتمال بروز بیماری‌های نوظهور مواجه خواهیم شد. همچنین به علت خشک‌شدن سطح دریاچه، جزایر موجود در آن به هم متصل شده‌اند بنابراین احتمال دارد حیات‌وحش موجود در این جزایر خارج شوند و شرایطی بحرانی را در منطقه ایجاد کنند.»

کارشناس مسئول زیستگاه‌های آبی اداره‌کل آذربایجان‌غربی با اشاره به این‌که درحال‌حاضر سطح تراز اکولوژیک دریاچه (حداقل تراز آب دریاچه)‌ هزار و ٢٧٤ متر از سطح آب‌های آزاد است، یادآوری می‌کند که «این سطح درحال‌حاضر ٣,٤٦ متر کمتر از این تراز اکولوژیک قرار دارد. البته با یک‌سری اقدامات انجام شده و میزان بارندگی امسال سطح تراز آب دریاچه ثابت مانده است.»

وابستگی زندگی ٥‌میلیون نفر از دریاچه ارومیه

از روزی که غبارهای نمکی بلند شد و زمین‌های اطراف دریاچه روبه‌شوری گذاشت، بسیاری از مسئولان منطقه‌ای، کارشناسان محیط‌زیست و حتی اعضای ستاد احیای دریاچه ارومیه هشدار را شروع کردند که اگر وضع بحرانی دریاچه ارومیه به همین صورت ادامه یابد، میلیون‌ها نفر از ساکنان اطراف آن مجبور به مهاجرت می‌شوند. ساکنان حاشیه‌ای دریاچه و حتی کیلومترها دورتر از دریاچه به‌دلیل به‌خطر افتادن فرصت‌های شغلی، معیشت و سلامتی‌شان باید کوله‌بار را جمع کرده و به‌جایی مهاجرت کنند که از غبارهای نمکی درامان بمانند. به گزارش ایرنا، مدیرملی پروژه حفاظت از تالاب‌های ایران هم در بازدید از سایت‌های کشاورزی توسعه‌پایدار با بیان این‌که ٥‌میلیون نفر از دریاچه ارومیه منتفع می‌شوند، هشدار می‌دهد: «در صورت از بین رفتن کامل این دریاچه، این ظرفیت نیز از بین می‌رود.»

محسن سلیمانی‌روزبهانی با اشاره به این‌که زمانی که یک تالاب از بین برود، قطعا فرصت‌های معیشتی و شغلی زیادی از بین می‌رود، ادامه می‌دهد: «در تلاش هستیم برای مدیریت مناطق حفاظت‌شده و بخش‌های تالابی از رویکرد سنتی به‌سمت جامع‌نگر و پیشرفته حرکت کنیم، برای رسیدن به این موضوع باید سازمان‌ها و دست‌اندرکاران مختلف درقالب برنامه جامع مدیریت در کنار هم قرار گیرند.» او به نقش موثر مردم در حفاظت از تالاب‌ها و احیای دریاچه‌ارومیه اشاره می‌کند و فراهم‌کردن زمینه برای مشارکت مردم در فرآیند احیای دریاچه ارومیه را از اهداف اصلی طرح توسعه‌پایدار در حوضه آبریز این دریاچه می‌داند.

او ادامه می‌دهد: «از این‌رو درصدد اجرای طرح توسعه کشاورزی‌پایدار در حوضه آبریز دریاچه‌ارومیه هستیم که در این طرح جوامع محلی، دولت، بخش خصوصی، نهادهای مردمی و برخی سازمان‌های بین‌المللی در کنار هم قرار می‌گیرند. در گام‌اول این طرح تلاش شد،
 ٤١ روستا در سطح ٣٠‌هزار هکتار و ١٣‌هزار کشاورز درگیر شوند که موفقیت‌آمیز بود که در مرحله‌دوم این تعداد به ٧٤ روستا رسیده است. البته ٣٠‌هزار هکتار در مقابل ٥٠٠‌هزار هکتار اراضی کشاورزی در منطقه زیاد نیست اما برای شروع قابل قبول است.»







تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن