تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعا كردن را در هنگام رقّت قلب غنيمت شمريد، كه رقت قلب، رحمت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853198367




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روزنامه ها درباره سفر روحانی به تبریز چه نوشتند؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی روزنامه های ایران/ پنجشنبه 31 اردبهشت 1394 روزنامه ها درباره سفر روحانی به تبریز چه نوشتند؟ تهران-ایرنا-رییس جمهوری به همراه هیات دولت دیروز چهارشنبه به استان آذربایجان شرقی سفر کرد. آنچه بیش از همه مورد توجه روزنامه های امروز در بازتاب این سفر قرار گرفته، استقبال مردمی و این سخن «حسن روحانی» که «از جیب مردم شعار ندهید» است.


این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1394 خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

*** رییس جمهوری در میان استقبال پرشور آذربایجانی ها
روزنامه ی «آرمان» در گزارش خود به استقبال باشکوه مردم تبریز از کاروان دولت اشاره کرد و نوشت: آذربایجان را می توان از استان هایی دانست که مردم آن در سال92 آرای زیادی به نام حسن روحانی به صندوق های رای ریختند که نشان از مشی میانه روی و اعتدال آنها دارد. دولت در شرایطی بار سفر به تبریز را بست که برخی که نسبتی با مشی این دولت نداشتند با هوچی گری، از استقبال محدود مردم این شهر از کاروان دولت - به سبب اتفاقاتی که در بازی فوتبال میان تراکتورسازی و نفت تهران رخ داده بود- خبر می دادند اما استقبال مردمی از رئیس جمهور چنان بود که این منتقدان تنها سکوت کردند تا پاسخگوی قضاوت های نادرست خود نشوند. استقبال مردم استان آذربایجان شرقی از رئیس جمهوری جلوه ای بارز از تحقق شعار «دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی» را به تصویر کشیده بود.
آرمان با برجسته سازی آن بخش از اظهارات حسن روحانی مبنی بر اینکه «حق ندارند از جیب و جانب مردم شعار دهند» به نقل از وی افزود: آیا کسی اجازه دارد برای اینکه سخن درشت و شعاری تند و بی خاصیت بزند، دست در جیب مردم کند و اموال آنها را بردارد و زندگی شان را از هم بپاشاند؟ اگر کسی می خواهد شعاری دهد باید از جیب خودش هزینه دهد نه از جیب ملت. ما حق نداریم از جیب مردم در جامعه افراط و شعارزدگی ایجاد کنیم و حق نداریم کاری کنیم که مردم برای آینده و امنیت کشور نگران شوند. روحانی می دانست که مردم تبریز در شجاعت زبانزدند و باید از حماسه هم سخن بگوید.
«تبریز قهرمان پیشوازی از رییس» نیز عنوان گزارش روزنامه ی «ابتکار» در این ارتباط بود.
به نوشته ی این روزنامه، پیش از این سفر، عده ای از مخالفان و منتقدان دولت سعی داشتند با سوار شدن بر موج احساسات عمومی در این باره، در استقبال از رئیس جمهوری خلل ایجاد کنند. این روند به مراسم استقبال و دیدار رئیس جمهوری با نخبگان آذربایجان هم رسید و عده ای قصد داشتند با شعارهایی درمورد مذاکرات هسته ای و شعارهای دیگر مراسم را تحت الشعاع قرار دهند که با حضور مردمی اقدام این افراد ناکام ماند. رئیس جمهوری در اولین برنامه خود در سفر به آذربایجان شرقی، به سخنرانی در جمع مردم پرداخت. وی در سخنان خود تصریح کرد که هیچ کس نمی تواند با احساسات مردم بزرگ ایران آن هم مردم آذربایجان و تبریز بزرگ بازی کند. روحانی با اشاره به اتفاقات مسابقه فوتبال تیم های تراکتورسازی تبریز و نفت تهران با تاکید بر اینکه تراکتور متعلق به ایران است بیان کرد که تراکتور تیمی است که آرزوی قهرمانی آن را در مسابقات آسیایی خواهیم داشت. اگر کسی در این حادثه مقصر باشد تردید نداشته باشید که دولت با همه توان خود برای تنبیه او ایستادگی خواهد کرد.
روزنامه ی «اعتماد» هم با اشاره به جمله ی این جمله رییس جمهوری که «از جیب مردم شعار ندهید» نوشت: این سفر اما از یک جهت ویژه بود؛ آذربایجان شرقی و شهر تبریز در روزهای گذشته با پرسش بزرگ درباره آن هشت دقیقه تلخ آخرین بازی تراکتورسازی در لیگ چهاردهم روبه رو بود و «حسن روحانی» که به همراه گروهی از وزرا و معاونان خود به تبریز می آمد، در مقابل این پرسش مردم قرار می گرفت. آنها البته ظهر دیروز در مسیر فرودگاه تا ورزشگاه تختی (باغشمال) تبریز از رییس جمهور و همراهانش استقبال کردند تا هم قدردان حضور دولت در آذربایجان شرقی باشند و هم آماده شنیدن از رییس دولت درباره اتفاق های تلخی که روز جمعه گذشت. حضور جمعیت زیاد در مسیر استقبال از کاروان روحانی تا ورزشگاه تختی راه عبور را بر کاروان دولت دشوار ساخته بود.
اعتماد مطالبات مردم از رییس جمهوری را اینچنین بیان می کند: البته به جز تراکتورسازی که جام از دست رفته اش، درد مشترک آذری هاست، پلاکاردها و پرچم هایی با نوشته هایی چون «دریاچه ارومیه سرمایه ملی است»، «خشک شدن دریاچه ارومیه = نابودی آذربایجان»، «تحصیل به زبان مادری حق مسلم شهروندان است»، «تاسیس فرهنگستان زبان ترکی، احترام به فرهنگ مردم آذربایجان است» و «آذربایجان منتظر عدالت فرهنگی، اقتصادی و سیاسی دولت تدبیر و امید است» دیگر مطالبه های منطقه ای این خطه از ایران را برای روحانی بازگو می کنند. کارگران شرکت بلبرینگ سازی تبریز هم هستند که با در دست داشتن پلاکارد «به داد کارگران بلبرینگ سازی برسید»، تلاش دارند اعتراض خود را نسبت به وضعیت کاری خویش به گوش رییس جمهوری برسانند و در بخشی دیگر از ورزشگاه، کارگران شرکت ماشین آلات صنعتی درخواست دارند تا سرمایه گذار خصوصی این شرکت خلع ید شود و به جز آنها، کارگران نیروگاه تبریز نیز خواستار رسیدگی به وضعیت شرکت خود هستند. البته مطالبه ها از دولت که تمامی ندارد؛ مردم بخش های ترکمانچای و مهربان هم آمده اند و با نشان دادن پلاکاردهای خود خواستار ارتقای این بخش ها به سطح فرمانداری هستند.
«ایران» هم به استقبال پرشور تبریزی ها از رییس جمهوری در ابتدای گزارش خود اشاره کرد و نوشت: «سیل خروشان مردم که از سرتاسر استان آذربایجان شرقی» خود را به تبریز رسانده بودند تا از رئیس جمهوری و کاروان همراهش استقبال کنند، صحنه های باشکوهی از همدلی دولت و ملت به تصویر کشید، صحنه هایی که نشان دهنده پیوند دولت و ملت است. حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی نیز در ابتدای سخنان خود در اجتماع بزرگ مردم آذربایجان شرقی در ورزشگاه جهان پهلوان تختی تبریز، از آذربایجانی ها و تبریزی ها به عنوان مردمانی شریف، بزرگ، فهیم و قهرمان یاد کرد.
روزنامه ی «قانون» هم در عنوان گزارش خود به زبان آذری نوشت: «آذربایجان اویاخ ماند»
به نوشته ی این روزنامه، تلاش برخی برای بر هم زدن مراسم استقبال از رئیس جمهور در تبریز بی نتیجه ماند و مردم این شهر استقبال کم نظیری از رئیس جمهور ترتیب دادند. واقعیتش را بخواهید خیلی ها از جمله خود ما نیز انتظار استقبالی این گونه را نداشتیم. باموج اخبار تخریبی که از عصر سه شنبه در رسانه های منتقد دولت و نیز برخی سایت های متعلق به قوم گراهای افراطی علیه سفر رئیس جمهور به آذربایجان شرقی راه افتاده بود همه توجه ها به حاشیه های مخرب این سفر معطوف شده بود. بسیاری از قوم گرایان ایران ستیز مترصد آن بودند تا ازحاشیه های متعارف پدید آمده بین دو تیم ورزشی بتوانند کلاهی علیه امنیت و اتحاد ملی کشور ببافند. در این سوی ماجرا بسیاری از رسانه ها و جریان های منتقد دولت نیز امیدوار بودند تا استقبال سرد از روحانی را به حساب تایید مواضع سیاسی خود واریز کنند. با این همه استقبال بی نظیر مردم تبریز نشان داد که خیلی ها آگاهی، بیداری و روشن بینی مردم تبریز را واقعا دست کم گرفته بودند.

*** بازتاب گسترده ی بیانات فرمانده معظم کل قوا
دیروز حضرت آیت الله خامنه ای فرمانده معظم کل قوا در مراسم دانش آموختگی دانشجویان افسری و تربیت پاسداری دانشگاه امام حسین(ع) گفت: «اجازه بازرسی ازمراکزنظامی را نمی دهیم»؛ سخنانی که بازتاب گسترده یی در روزنامه ها داشت.
روزنامه ی «شرق» با اشاره به این بخش از بیانات رهبری در تیتر نخست خود، نوشت: حضرت آیت الله خامنه ای در این مراسم در سخنانی با اشاره به «گفتمان نوین اسلامی» و «گفتمان جاهلیت» به عنوان دو گفتمان اصلی دنیای امروز، نزدیکی و آشتی این دوگفتمان را غیرممکن دانستند و با اشاره به زیاده خواهی های جدید در مذاکرات هسته ای، از جمله درخواست برای بازرسی از مراکز نظامی و گفت وگو با دانشمندان ایرانی، تأکید کردند که «این اجازه مطلقا داده نخواهد شد و دشمنان بدانند که ملت و مسئولان ایران در مقابل زیاده خواهی ها و زورگویی ها به هیچ وجه کوتاه نخواهند آمد».
«اجازه بازجویی از فرزندان ملت را نمی دهم» نیز عنوان نخست روزنامه ی «جوان» به نقل از رهبر معظم انقلاب بود.
«کیهان» نیز در تیتر خود به نقل از مقام معظم رهبری می نویسد: «بازرسی مراکز نظامی و بازجویی از دانشمندان، هرگز اجازه نمی دهم».
افزون بر این روزنامه های ابتکار، اعتماد، «آفتاب یزد»، «اطلاعات»، «حمایت»، «سیاست روز» و «خراسان» هم این بخش از اظهارات معظم له را در صفحه ی نخست خود بازتاب دادند.

*** افزایش وام مسکن، خوب یا بد؟
خانه اولی های تهرانی ٨٠ میلیون، خانه اولی های شهرهای بزرگ ٦٠ میلیون و خانه اولی های شهرهای کوچک ٤٠ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن از طریق سپرده گذاری در صندوق های پس انداز مسکن با نرخ سود ١٤ درصد و بازپرداخت حداکثر ١٢ ساله دریافت خواهند کرد. اعلام این تصمیم شورای پول و اعتبار با حاشیه هایی مبنی بر سود بالا و افزایش یا کاهش قیمت مسکن همراه شد. بسیاری از روزنامه ها به پس لرزه های افزایش وام مسکن پرداختند.
روزنامه ی «جهان اقتصاد» معتقد است وام های مسکن خوب اما ناکافی هستند.
به تحلیل این روزنامه، اگرچه بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه ساخت و ساز معتقدند به دلیل رکود حاکم بر تولید و انباشت تقاضا در این سالها آینده حوزه مسکن کشور چندان امیدوارکننده نیست اما رونق معاملات در این بخش فضای رخوت انگیز حاکم را کمی دگرگون کرده و تکان خوردن تقاضا با ارایه کمک هزینه های خرید مسکن سبب ایجاد انگیزه در سازندگان خواهد شد. از سوی دیگر اما نکته قابل تامل در این میان، میزان کافی یا ناکافی بودن تسهیلات جدید برای خرید مسکن است؛ بسیاری معتقدند قیمت مسکن در کشور به حد اشباع رسیده و گرانی سرسام آور آن در سالهای گذشته سبب شده که افزایش چند میلیونی تسهیلات مسکن تاثیر چندانی در قدرت خرید متقاضیان به ویژه در شهرهای بزرگ نداشته باشد.
«دنیای اقتصاد» هم می نویسد: این وام مصوب، حجم زیادی از تقاضای مصرفی (زوج های فاقد مسکن) و همین طور سازنده ها را به سمت بازار آپارتمان های کوچک متراژ و میان متراژ (50 تا 75 متر مربع) هدایت می کند. کارشناسان و مسوولان بخش مسکن معتقدند که سمت عرضه در واکنش سریع به افزایش چشمگیر وام، از هفته های آینده ساخت پروژه های مسکونی نیمه کاره را از سر می گیرد تا در پایان طول سپرده گذاری یکساله متقاضیان در صندوق پس انداز «یکم»، امکان خرید آپارتمان توسط وام گیرنده ها به وجود بیاید. بنابراین ساخت و ساز در متراژ های مشخص طی امسال از رکود عمیق فاصله گرفته و در میان مدت معاملات مسکن رونق پیدا می کند؛ اما چون جلوی بروز اثر تورمی وام – ممنوعیت پرداخت به متقاضیان سفته باز - گرفته شده است، قیمت مسکن حداقل از ناحیه وام خرید دچار تحریک نمی شود. وام 80 میلیونی در تهران حدود 40 درصد قدرت مالی واجدان شرایط را پوشش می دهد.
«بازار مسکن؛ در مرز افزایش قیمت یا رونق» نیز عنوان گزارش روزنامه ی «شهروند» در این پیوند بود.
به تحلیل این روزنامه، تنها یک بررسی سطحی از معادله تازه بانکداران برای بازار مسکن نشان می دهد، آنهایی که تصمیم عجولانه تری برای دریافت وام مسکن ٨٠ میلیونی دارند، باید به بانک های تجاری رفته و بدون سپرده گذاری و خواب پول در بانک ها، ٢١ درصد سود بدهند و درنهایت وام ٨٠ میلیونی را دریافت کنند. در همین چرخه اما هستند کسانی که به بانک مسکن می روند و ترجیح می دهند با خواب یک ساله پولشان تنها ١٤ درصد سود برای وام دریافتی، پرداخت کنند.
شهروند در پایان افزود: بررسی اوضاع مسکن در سالیان قبل نشان می دهد، هر بازه ٣ ساله زمانی در این بازار با یک دوره رکود و پس از آن رونق همراه بوده است. حال اما دوران رونق مسکن نزدیک است؛ رونقی که به افزایش قیمت ها در این حوزه منجر خواهد شد و شوک تازه ای را پس از یک دوره میان مدت رکود به مسکن تزریق خواهد کرد. کارشناسان بر این باورند که اکنون پدیده تقاضای انباشته در بازار مسکن وجود دارد، تقاضایی که در صورت پیاده سازی سناریوهای به یکباره دولت ممکن است شدت بگیرد و به تبع آن تورم نسبی را نیز در بازار مسکن ایجاد کند. در آن سوی میدان اما ترفند دولت برای کاهش نرخ سود بانکی این شائبه را نیز تقویت می کند که با رونق بازار مسکن و سوددهی بالای آن در ماه های آتی بخشی از سرمایه های سرگردان و البته سرمایه های حاضر در بانک ها به سمت این بازار سرازیر شود. در آخر این که رونق بازار مسکن و ورود نقدینگی به آن به رونق کسب و کارهای مرتبط با آن و در نتیجه تحرک در یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی کشور منجر خواهد شد. به انتظار می نشینیم تا نتیجه مدیریت دولت در سیستم بانکی و به موازات آن آینده بازار مسکن در ماه های پیش رو را شاهد باشیم.

*** مراقب لیزینگ های کلاهبردار باشید!
موسسه های مالی غیرمجاز کم بود، لیزینگ های کلاهبردار نیز به آن ها اضافه شد.
روزنامه ی «تعادل» در شماره ی امروز خود نسبت به فعالیت 300 لیزینگ کلاهبردار و غیرمجاز هشدار داد.
به نوشته ی این روزنامه، وقتی رییس دولت های نهم و دهم به بهانه گردش قدرت در میان مدیران گروهی افراد کم تجربه را به ریاست و مدیریت سازمان ها، شرکت ها و بنگاه های پر از پول منصوب کرد و شماری از آنها نتوانستند در برابر وسوسه رانت مقاومت کنند، بنیان های اخلاقی جامعه فروریخت. پس از آن بود که تاسیس و رشد شرکت های سودآور غیر پاسخگو در بخش های گوناگون تاسیس و زاد و رشد کردند و راه برای سوءاستفاده باز شد.
به بیان تعادل، تاسیس صدها شرکت لیزینگ در سایه فقدان رقابت و محصور بودن ایرانیان بی پناه در میان این لیزینگ ها که رقیب قدرتمند خارجی نداشتند، تاسیس هزاران صندوق قرض الحسنه با مجوز یک نیروی قانونی و زدن چوب حراج بر قیمت پول مردم راه را برای غارت مالی هموار کرد. اینگونه شده است که محمد احمدی دبیرکل بانک مرکزی می گوید: در حوزه لیزینگ ها تنها به 37 لیزینگ مجوز فعالیت داده ایم و در حال حاضر بیش از 300 لیزینگ در حال کلاهبرداری از مردم هستند.
این روزنامه در ادامه با اشاره به حضور دبیرکل بانک مرکزی در یک برنامه ی تلویزیونی افزود: وی با انتقاد از عملکرد صدا و سیما در برنامه ماه رمضان چند سال گذشته در پاسخ به این سوال مجری که براساس گفته رییس کل بانک مرکزی نرخ سود تسهیلات و سپرده را موسسات مالی غیرمجاز تعیین می کنند، بیان کرد که شاید منظور رییس بانک مرکزی بر این ادعا این باشد که وقتی پرمخاطب ترین برنامه اش در زمان افطار در اختیار یکی از موسسات متخلف بود بعد از چهار مرتبه نامه نگاری تنها با دستور قضایی این برنامه قطع شد. اگر قرار باشد رسانه ملی به عنوان حوزه تبلیغات وارد میدان شود باید از موسساتی تبلیغات شود که مجاز باشند و اعتماد مردم را کسب کنند.
*گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**9283**2054



31/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن