واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۰:۱۴ق.ظ)
گسترش نفوذ داعش در مالزي گروه بين الملل خبرگزاري موج
گروه تروريستي داعش در حال گسترش عمليات خود در جنوب شرقي آسيا است، چنانکه در مالزي بيش از 100 اسلامگرا وابسته به اين گروه در هفته هاي اخير دستگير شدند.
وزارت امور خارجه مالزي در يک گزارش هفت صحفه اي اعلام کرد بيش از 30 تن از اين 100 نفر، تنها در ماه مارس و آوريل بازدداشت شده اند.
دولت مالزي گزارش هفت صفحه اي خود را براي ارائه به شرکت هاي آمريکايي تهيه کرد که نشان دهنده شکست استراتژي دولت اوباما در برابر داعش محسوب مي شود. زيرا رئيس جمهور آمريکا عمليات نظامي در سوريه و عراق را صرفا به حملات هوايي و آموزش نيروهاي محلي محدود کرده، در حالي که چندي قبل اخباري مبني بر سقوط شهر رمادي عراق توسط شبه نظاميان منتشر شد.
در اين ميان، مورد نگران کننده در مالزي، کشف 40 کيلو گرم مواد منفجره در ماه گذشته بود که قرار بود براي استفاده در حملات بمب گذاري تروريستي به کار روند.
ضمن آنکه دو تن از دستگير شدگان ماه آوريل جزو اعضاي نيروي هوايي سلطنتي مالزي بودند که نشان مي دهد هواداران اين گروه در ميان نيروهاي مسلح نيز حضور دارند. مقامات اين کشور ماه قبل نيز فاش کردند حدود 70 سرباز ارتش با داعش در ارتباط بودند اما مشخص نيست که آيا آنها صرفا هوادار اين گروه بودند يا در عمليات جهادي شرکت کرده اند.
در گزارش ارائه شده وزارت خارجه مالزي، اعلام شده که دولت اين کشور در حال رديابي موارد نفوذ داعش در ميان نيروهاي مسلح است.
در همين رابطه، در 26 آوريل (6 ارديبهشت) در يکي از استان هاي مرکزي مالزي 11 تن دستگير شدند. آنها مظنون به ساخت بمب هاي دست سازي بودند که قرار بود در برابر ساختمان هاي دولتي و پليس سراسر کشور استفاده شود.
در 5 آوريل نيز 17 نفر در کوالالامپور بازدداشت شدند و در 26 مارس هم دو شهروند عراقي به جرم برنامه ريزي براي منفجر کردن سفارت خانه هاي قطر و عربستان سعودي در مالزي شناسايي شدند.
گفتني است کساني که در حملات اخير مالزي دستيگر شدند، غالبا نوجوانان راديکال تحت تاثير وبسايت هاي جهادي بودند. اين در حالي است که مالزي يکي از متحدين ايالات متحده به شمار مي رود و پيش بيني مي شود همکاري هاي نظامي اين کشور با نيروهاي ايالات متحده افزايش يابد.
تاکنون 105 مالزيايي از جمعيت 30 ميليوني اين کشور به سوريه سفر کرده اند و 10 تن از اين افراد در اين جنگ داخلي کشته شده اند. در مقابل از جمعيت 250 ميليون نفري اندونزي، 500 تن به شبه نظاميان سوري پيوسته اند.
گمان مي رود پس از پايان جنگ، اين افراد با بازگشت به کشورهاي خود، عمليات هاي تروريستي را در اين سرزمين ها ادامه دهند.
مساله مهم در مالزي، شکل مجمع الجزايري اين کشور گرمسيري است که بر اين اساس تروريست ها مي توانند آزادانه در آن سفر کنند. اين موضوع احتمال حملات مرزي به فيليپين و اندونزي را نيز افزايش مي دهد.
هدف داعش در مالزي، براندازي دولت است. آنها براي تامين هزينه هاي مالي خود بانک ها را سرقت خواهند کرد و يا به آدم ربايي و گرفتن باج روي مي آورند.
همچنين اهداف حملات ماه مه آنها، پايگاه هاي پليس و ارتش براي دستيابي به سلاح بود.
در همين حال يک کارشناس مبارزه با تروريسم در سنگاپور گفت: تاکنون 22 گروه تروريستي در جنوب شرقي آسيا به داعش ملحق شده اند و از آن حمايت مي کنند. همان طور که داعش قلمرو هاي خود را از دست مي دهد، نفوذ خود را در ساير کشورها افزايش مي دهد.
بر اين اساس جهان بايد خود را براي موج جديدي از حملات تروريستي آماده کند. حملاتي که ممکن است مقياسي برابر با حادثه 11 سپتامبر 2001 داشته باشد، همانگونه که پيش از اين در سيدني، کپنهاگ، پاريس و اتاوا شاهد اين اتفاقات بوديم.
علاوه بر مالزي، داعش عمليات خود را در افغانستان و شمال آفريقا از جمله ليبي نيز گسترش داده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]