واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفیر ایران در باکو: تصمیم های شورای امنیت به نفع ظالم است باکو - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان گفت: ترکیب شورای امنیت و وظایف و تصمیم های این نهاد عادلانه نیست و معمولا به نفع ظالم و نه مظلوم است.
به گزارش ایرنا، محسن پاک آیین در گفت وگویی که پرتال خبری تودی نیوز .آذ با وی انجام داد، در پاسخ به پرسشی درباره امکانات عضویت یکی از کشورهای اسلامی از جمله ایران به عنوان بزرگترین کشور اسلامی در شورای امنیت، افزود: به دلیل بی عدالتی حاکم بر شورای امنیت، فعلا امکان ورود کشورهای اسلامی از جمله ایران به این شورا وجود ندارد.
وی در مورد بی اثر بودن عملیات نظامی ائتلاف غربی علیه گروه های تروریستی از جمله داعش در عراق گفت: داعش یک گروه تروریستی است که از سوی قدرت های غربی و با حمایت چند کشور منطقه ای تشکیل و تجهیز شده است که در جهت منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی و برای بی ثباتی کشورهای مسلمان فعالیت می کند.
سفیر ایران افزود: کشورهای جهان به خصوص جهان اسلام باید برای مقابله و ریشه کن کردن این گروه تروریستی، جدیت و جبهه واحدی داشته باشند.
پاک آیین افزود: فکر نمی کنیم کشورهای غربی و به خصوص آمریکا برای مبارزه با داعش جدی باشند و ائتلاف آنها علیه این گروه، بیشتر جنبه نمایشی دارد.
سفیر ایران در جمهوری آذربایجان درباره چشم انداز همکاری تهران و باکو گفت: بهبود روابط بخش خصوصی برای افزایش حجم مبادلات تجاری بین دو کشور ضروری است.
پاک آیین با یادآوری ضرورت رفع و یا کاهش برخی موانع در زمینه یادشده گفت: اکنون افزایش تعداد کامیون های باری در گذرگاه های مرزی دو کشور مشاهده می شود و علاوه بر این، مراحل صدور روادید برای اتباع ایران از سوی جمهوری آذربایجان تا حدودی تسهیل شده است.
وی افزود: با توجه به ظرفیت های موجود، کاهش موانع گمرکی و ایجاد تسهیلات ویزایی فکر می کنم حجم مبادلات تجاری ایران و جمهوری آذربایجان در سال 2015 تا 2 برابر افزایش یابد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به پرسشی در خصوص امکانات پیوستن ایران به طرح خط لوله گازی ترانس آنادولی (تاناپ) برای انتقال گاز طبیعی منطقه به اروپا اظهار داشت: این موضوع فعلا در دست بررسی است، اما نخست باید ظرفیت صادرات را افزایش دهیم.
پاک آیین تصریح کرد: ایران چند میدان در خلیج فارس دارد که باید آنها را فعال تر کند و اگر صادرات گازی ما به سطح لازم برسد و مطابق منافع ایران باشد، می توانیم به این طرح بپیوندیم.
وی افزود: در حال حاضر ایران سالانه 700 میلیارد متر مکعب گاز تولید می کند و در نظر دارد این رقم را در یک یا 2 سال آینده به یک میلیارد و 100 میلیون متر مکعب برساند و چنانچه تا سال 2018 تولید در سطح برنامه ریزی شده باشد، می توانیم در طرح های منطقه ای مشارکت کنیم.
سفیر جمهوری اسلامی ایران درمورد اجرای طرح راه آهن قزوین - رشت - آستارا گفت: ساخت این راه آهن در مسیر قزوین به رشت در مراحل پایانی قرار داردو امیدواریم سال جاری به پایان رسد. برای احداث مسیر رشت - آستارا نیز مذاکراتی میان تهران، مسکو و باکو برای چگونگی مشارکت در این اقدام در جریان است.
خاورم**337 **9109**1010
30/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]